!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ποταμισια ψαρια
Ποταμισια ψαρια
Έχει δει κανένας σας σε ψαραγορά η σε ιχθυοπωλειο να πουλάνε ποταμισια ψαρια πέρα από πέστροφες?
Έχει δοκιμάσει κανένας?
Έχει δοκιμάσει κανένας?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
Καπετάν Μιχάλης
- Επικοινωνία:
Re: Ποταμισια ψαρια
Δεν έχω βρει πουθενά στην αγορά, εκτός από πέστροφες που αναφέρεις (ζω στην επαρχία). Τώρα, αν βρω, συνήθως βρίσκω από ερασιτέχνες (ή και σε κάποιες ταβέρνες που μπορεί να ψαρεύει σε ποτάμια και λίμνες ο ταβερνιάρης - ειδικά καραβίδες). Αν ζεις κοντά σε μεγάλα ποτάμια ή λίμνες (π.χ. Έβρο, Στρυμόνα, Γιάννενα, Πρέσπες), ενδεχομένως και να τα βρεις στην αγορά κάπου (σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη δύσκολα πιστεύω).
Πάντως, δύσκολα ψάρια τα ποταμίσια, ειδικά οι μπριάνες (πολύ κόκκαλο).
Πάντως, δύσκολα ψάρια τα ποταμίσια, ειδικά οι μπριάνες (πολύ κόκκαλο).
Στον Αχελώο ψαρευαμε στρωσιδια και δρομιτσες αλλά δεν έτρωγα ποτέ. Πάρα πολύ αγκάθι!
Για το γριβαδι και τους γουλιανους έχω ακούσει καλά λόγια για μαγειρεμα
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ακόμη και το πιο απομακρυσμένο χωριό δεν απέχει πολύ απο θάλασσα.
Ποιος ο λόγος λοιπόν να πουλάει κάποιος στον ίδιο πάγκο θαλασσινά με ποταμίσια; Για τις γάτες;
Ποιος ο λόγος λοιπόν να πουλάει κάποιος στον ίδιο πάγκο θαλασσινά με ποταμίσια; Για τις γάτες;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Αισχος. Τόσες θάλασσες έχουμε , δε ζεις σε κάμια κωμοπολη δίπλα στον Μισισιπή.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
δεν έχω όμως φάει φιλέτο από τους ποταμίσιους καρχαρίες που έχουν γεμίσει τον πεντακάθαρο Σηκουάνα....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
- Sid Vicious
Έχω φάει διάφορα σε Τσεχία και Μολδαβία που δεν θυμάμαι καν τα ονόματά τους, σε λαική αγορά του Τσισνάου τα είχαν όπως εδώ στις λαικές. Στην Ελλάδα αν δεν βρίσκεσαι για μπάνιο σε κανέναν Αχέροντα δεν βρίσκω λόγο γιατί να φας ποταμίσια με τέτοια πληθώρα θαλασσινών ψαριών.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Τα ποταμίσια μυρίζουν λάσπη, σαφώς υποδεέστερα των θαλασσινών, γίνονται όμως αρκετά νόστιμα αν στο λάδι που τα τηγανίζεις βάλεις και λίγο βούτυρο..
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Μπριάνες έχουμε μόνο στο ποτάμι.
Μικρός πήγαινα κάθε καλοκαίρι.
Μικρός πήγαινα κάθε καλοκαίρι.
Για γουλιανους,γριβαδια έχει κανείς άποψη. Είναι μεγάλα ψάρια ιδίως οι γουλιανό.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Αγόρασα μια φορά οξύρρυγχο, και με πήρε δύο ώρες να τον καθαρίσω. Αντί για λέπια έχει κάτι κέρατα από χόνδρο. Στο τέλος έμεινε πιο λίγο από το μισό. Το άλλο μισό έλιωσε στο ταψί, γιατί ήταν πολύ λιπαρό, αλλά νόστιμο. Αν και, όπως όλα τα ποταμίσια, μυρίζει λίγο λάσπη.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Γριβάδι για σούπα είναι φοβερόzteo έγραψε: 17 Οκτ 2024, 22:23 Για γουλιανους,γριβαδια έχει κανείς άποψη. Είναι μεγάλα ψάρια ιδίως οι γουλιανό.
Βέβαια.
Η καημένη η σφυρίδα χαίρεται πλέον που δε θα την κυνηγάνε.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Μου αρέσουν αν και δεν έχουν την νοστιμάδα των θαλασσινών. Γουλιανούς που είναι ποταμίσια βρίσκω καμιά φορά στο παζάρι, τους φέρνουν από το δέλτα του Έβρου. Καλός μεζές για τσίπουρο αν κόψεις κομμάτια και τηγανίσεις τις φέτες του.zteo έγραψε: 17 Οκτ 2024, 22:23 Για γουλιανους,γριβαδια έχει κανείς άποψη. Είναι μεγάλα ψάρια ιδίως οι γουλιανό.
Τα γριβάδια από την άλλη είναι λιμνίσια, πολύ νόστιμα στο τηγάνι, έχει ένα ωραίο ταβερνάκι στη Βόλβη που τους σερβίρει, χαράζουν κάθετα τα ψάρια με μαχαίρι για να τηγανιστούν ευκολότερα, και αφού τα βάλουν στη φριτέζα στο τέλος τα σωτάρουν για λίγο και στο τηγάνι με βούτυρο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση