Είναι ένα θέμα που δεν ξέρω πως να το εκφράσω ,με τις λιγοστές μου γνώσεις ,αλλά θα προσπαθήσω γιατί με προβληματίζει εδώ και καιρό.
Όλοι οι πολιτισμοί είχανε αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους αλλά πως , δηλαδή στην αρχαία Ελλάδα π.χ και στην Ινδία ,η μεγάλη απόσταση , ο χρόνος που χρειαζότανε να έρθει η πληροφορία η να γίνει μια προσέγγιση με ένα ταξίδι καθυστερούσε την επίδραση του ενός πολιτισμού στον άλλο.
Έτσι μπορεί κάποια πράγματα να γίνονταν παράλληλα αλλά με διαφορετικό τρόπο και στο τέλος η όποια επίδραση μεταξύ δύο πολιτισμών να ερχότανε να προσθέσει κάτι καινούργιο στο ήδη υπάρχον η ακόμα και να ανοίξει νέους ορίζοντες.
Είτε ήτανε εφευρέσεις είτε κατασκευές είτε φιλοσοφία είτε μουσική, τέχνες γενικά ακόμα και ο τρόπος διακυβέρνησης και πολιτικής ,γενικά σε όλους τους τομείς.
Αυτό που βοηθούσε , στο ότι για το ίδιο πράγμα μπορεί να είχες πολλές λύσεις και στο τέλος θα επικρατούσε η καλύτερη.
Η καλύτερη θα ήτανε αυτή που θα έπαιρναν ο ένας από τον άλλον.
Δηλαδή η απομόνωση αν μπορούμε να την πούμε έτσι , η ακόμα καλύτερα η δυσκολία της επίδρασης βοηθούσε να γίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα.
Μήπως τώρα λόγο ταχύτητας παίρνουμε την όποια λύση που βρεθεί μπροστά μας και πορευόμαστε;
Έχω κάποιους πελάτες που έρχονται και απομονώνονται τον χειμώνα στα δωμάτια με σκοπό να γράψουν μουσική ή βιβλίο.
Έρχονται τέλη Οκτωβρίου και φεύγουν Φεβρουάριο.
Χρησιμοποιούν διαδίκτυο μια φορά στο τόσο για καμιά πληρωμή.
Όλοι τους πετυχημένοι και επώνυμοι.
Έρχονται από μέρη της Ευρώπης και μαγειρεύουν μόνοι τους και κάθονται απομονωμένοι το πολύ να κάνουν μια βόλτα στην παραλία.
Ένας από αυτούς μου χάρισε το δεύτερο και το τρίτο του βιβλίο με αφιέρωση τα τέλειωσε και τα δύο εδώ στην Κρήτη.
Μήπως ο απομονωτισμός καμιά φορά δεν είναι και τόσο κακός;
Πάμε τώρα στον προβληματισμό μου που χρειάστηκε τόσο πρόλογος.
Μήπως η ταχύτητα της πληροφορίας η παγκοσμιοποίηση και η πολυπολιτισμικότητα όπως την εννοούμε τώρα εμποδίζει στην πραγματικότητα την ανθρωπότητα να κάνει βήματα στην φιλοσοφία στις τέχνες και γενικά παντού σε αντίθεση ενός μερικού απομονωτισμού με τη διατήρηση των πολιτισμικών ταυτοτήτων των χωρών.
Μήπως πλέον είναι όλα ισοπεδωτικά;
Μήπως δηλαδή έχουμε πλέον μια ανθρωπότητα φαστ φουτ σε όλους τους τομείς;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αλληλεπιδράσεις και απομονωτισμός.
Αλληλεπιδράσεις και απομονωτισμός.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Αλληλεπιδράσεις και απομονωτισμός.
Μάλλον δεν κατάφερα να εξηγήσω τον προβληματισμό μου. 
ε ναι, πολυ γρήγορα το ξεπέταξες το πρόβλημα, μισό σεντόνι, ποστ, ετοιμο για κατανάλωση. Φαστ φουντ των προβληματισμών, δεν βγαινει ακρη ετσι. Θελει να το γραψεις με το χέρι σε χαρτί, με ωραία γραμματα, να το στέιλεις με το γαιδουράκι σε ολους μας, και οταν με το καλό φτασει και το διαβάσουμε, το συζητάμε.
enaon έγραψε: 28 Σεπ 2024, 09:33ε ναι, πολυ γρήγορα το ξεπέταξες το πρόβλημα, μισό σεντόνι, ποστ, ετοιμο για κατανάλωση. Φαστ φουντ των προβληματισμών, δεν βγαινει ακρη ετσι. Θελει να το γραψεις με το χέρι σε χαρτί, με ωραία γραμματα, να το στέιλεις με το γαιδουράκι σε ολους μας, και οταν με το καλό φτασει και το διαβάσουμε, το συζητάμε.
Θυμάμαι που είχα διαβάσει για ένα μάγειρα μπορεί να ήτανε και ο Ολιβερ που απομονώθηκε στο κτήμα του και έψαχνε ένα καινούργιο τρόπο μαγειρέματος του κοτόπουλου που να είναι διαφορετικός στο τέλος κάτι βρήκε που το ίδιο το έκαναν Κινέζοι παλιά το είχανε εξελίξει με τα χρόνια και η συνταγή είχε ξεχαστεί.
Όμως αυτοί το έκαναν με διαφορετικά μέσα της εποχής.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι επιρροές είναι τόσες πολλές που δεν αφήνουν το μυαλό να σκεφτεί δημιουργικά όλα πλέον είναι μασημένη τροφή η οποία δεν είναι και απαραίτητα η καλύτερη των λύσεων.