Πάντα μου αρέσει να διαβάζω τα ξαφνικά και ανεξήγητα άλματα στα βιογραφικά των πετυχημένων Ελλήνων
πχ
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης γεννήθηκε στη Νίκαια της Αττικής. Είναι γιος πρόσφυγα από τον Καύκασο, του Ζώρα Μελισσανίδη, ο οποίος δραστηριοποιείτο στα κοινά της ποντιακής κοινωνίας της περιοχής. Ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με μια σχολή οδηγών στον Κορυδαλλό, το 1975. Το 2000 ίδρυσε την Aegean Marine Petroleum.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1967 στον Πειραιά. Σπούδασε διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων στο Λονδίνο. O Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδρυτής του ναυτιλιακού ομίλου Capital
Ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης γεννήθηκε το 1933 στην Επισκοπή Ρεθύμνου της Κρήτης. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό απ 'όπου αποστρατεύτηκε από το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου λόγω της αντιστασιακής του δράσης.
Είναι ιδρυτής του Ομίλου Βαρδινογιάννη
Ο Δημήτρης Μπάκος γεννήθηκε το 1955 και κατάγεται από το ορεινό χωριό Κολλίνες της Αρκαδίας. Εργαζόταν ως Α' μηχανικός σε δεξαμενόπλοια, όπου και γνωρίστηκε με τον Γιάννη Καϋμενάκη που εργαζόταν ως καπετάνιος. Οι Μπάκος-Καϋμενάκης έχουν αναπτύξει κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα, σε πολλές περιπτώσεις πλαισιωμένοι και από τον Αλέξανδρο Εξάρχου. Το 1997 ίδρυσαν την εταιρεία Akron Trade and Transport με έδρα στην Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μάλιστα, στα ΗΑΕ έχουν στην ιδιοκτησία τους και ένα από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας.
Ξεκινάς ρε παιδί μου από ένα χωριό ξέρω γω, σπουδάζεις διοίκηση επιχειρήσεων, και ιδρύεις έναν πετρελαϊκό όμιλο δισεκατομμυρίων. Τι δεν κατάλαβες