!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Jetbrains docker ηπιο pytorch

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
foscilis

Jetbrains docker ηπιο pytorch

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Αξιζει να δωσω 2200 για Macbook Pro 14"?

Οταν λεω ηπιο pytorch συνηθως εκπαιδευω classifiers με ενα layer στυλ xlm-roberta σε καμια δεκαρια χιλιαδες κειμενα, πραγμα που παιρνει 10 ωρες σε intel cpu, 3 ωρες σε intel gpu και καμια ωρα σε nvidia.

Οταν λεω jetbrains εννοω το goland με μερικα μεγαλουτσικα projects.

Οταν λεω docker εννοω καμια τριανταρια containers που κανουν mirror για λογους τεστ τα components απο ενα ΠΟΛΥ βαρυ συστημα (κανονικα ειναι 30 server): clickhouse, postgres, seaweed, solr και οι υπηρεσιες που αναπτυσσουμε στο jetbrains αλλα προφανως χωρις το ιδιο φορτιο.

Αυτη τη στιγμη εχω αυτο με Ubuntu 23.04:

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/ ... o-_4366174

και τα παει πολυ καλα εκτος που παγωνει αρκετα συχνα πχ οταν κανω docker down/up ή docker buildx με το goland ανοιχτο, κυριως λογω μαλακισμενης διαχειρισης μνημης ενεκα η ARC του ZFS.

Επισης εχει βγαλει προβληματα, δε δουλευει μια ολοκληρη σειρα πληκτρων και δε μπορω να το παω για επισκευη γιατι δεν με παιρνει 15 μερες χωρις λαπτοπ, εχω συνδεσει εξωτερικο. Και μια στο τοσο αποφασιζει να μη φορτιζει που ξερω οτι ειναι πολυ ανησυχητικο σημαδι.

Οποτε υποθετω το ερωτημα μου ειναι αν αυτο:

https://i-system.gr/el/macbook-pro-14-m ... r-bto.html

ειναι σημαντικο upgrade. Ξερω οτι ειναι η μνημη και ο δισκος, αλλα περα απο αυτο.

Προσπαθω να καταλαβω αν Μ3+iGPU, ειδικα σε ML αλλα και γενικα καιει λιγοτερο/αποδιδει περισσοτερο απο intel i7-1355u και δε βγαζω ακρη.

Επισης: ποσο θα μου λειψει ο ανεμιστηρας αν παω σε Air; Γιατι πραγματικα θα με βολευαν πολυ περισσοτερο οι 15 ιντσες και οι μαλακες δε βγαζουν Pro 15 ιντσων.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Jetbrains docker ηπιο pytorch

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Μλκια θα κάνεις
Άβαταρ μέλους
foscilis

Γιατί;
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Γιατί με λίγο παραπάνω παίρνεις ένα workstation laptop με Nvidia και επίσης μπορείς με τα ίδια λεφτά να στήσεις ένα καλό desktop και να μπαίνεις remote αν θες σώνει και καλά να δουλεύεις στο λαπτο
Άβαταρ μέλους
foscilis

Η nvidia όμως με το καλημέρα χρησιμοποιεί τόση ισχύ (= παράγει τόση θερμότητα και ενδεχομένως τόσα προβλήματα) όση το Μ3 cpu + igpu μαζί (ή εδώ που τα λέμε ο i7 με την Iris XE) σε full power.

Ξέρω ότι είναι πολύ πιο γρήγορη αλλά δεν αξίζει για μια φορά στις δυο βδομάδες που επανεκπαιδευώ το μοντέλο, αντί για 2 ώρες που θα κάνει με metal να κάνει 1. Βασικά και με τις 3 που κάνει η Iris ικανοποιημένος είμαι.

Και δεύτερον μετά το πάθημα με το Dell με ενδιαφέρει η ποιότητα κατασκευής, όλοι μου λένε τα Apple σε βγάζουν 5-6 χρόνια χαλαρά, ισχύει αυτό για τα gaming laptops; (δεν ξέρω, ρωτάω).

Το προηγούμενο Dell που είχα την έβγαλε σε παρόμοια χρήση 7 χρόνια σχεδόν διαρκώς αναμμένο μέχρι που ένα απόγευμα απλά ψόφησε.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Είσαι σίγουρος ότι παράγει συνολικά περισσότερη ζεστη; Π.χ. θα δουλεύει λιγότερη ώρα αν παει πιο γρήγορα.
Πάντως για αυτές τις δουλειές δεν πας με λαπτοπ γιατί τρώει τζάμπα ξύλο.
Τέλος η μαγική λύση που έχω να σου προτείνω είναι να πάρεις λαπτο που κουμπώνει εξωτερική κάρτα Nvidia. Βάλε πάνω μια 4080 πχ όπως έχω εγώ και άσε τη ζέστη εκτός λαπτο
Μακριά από apple και μλκιες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nyxtovios την 15 Ιούλ 2024, 00:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

καλύτερα να αγοράσεις ms surface studio 2 με nvidia
εγώ αυτό έχω και χρησιμοποιώ όσα λες εκτός απο golang, γιατι γραφω java,scala και python
Δημοκράτης

nyxtovios έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 00:46 Είσαι σίγουρος ότι παράγει συνολικά περισσότερη ζεστη; Π.χ. θα δουλεύει λιγότερη ώρα αν παει πιο γρήγορα.
Πάντως για αυτές τις δουλειές δεν πας με λαπτοπ γιατί τρώει τζάμπα ξύλο.
Τέλος η μαγική λύση που έχω να σου προτείνω είναι να πάρεις λαπτο που κουμπώνει εξωτερική κάρτα Nvidia. Βάλε πάνω μια 4080 πχ όπως έχω εγώ και άσε τη ζέστη εκτός λαπτο
η εξωτερικη nvidia είναι επίσης μια λύση

btw εγώ έχω και ένα δικό μου AI server. Eννοώ έχω φτιάξει ένα desktop που τρέχει ολα τα ωραία προγράμματα και έχει πάνω μια ωραία 4080 και την βαριά δουλειά την στέλνω εκεί
Άβαταρ μέλους
foscilis

Δημοκράτης έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 00:47 καλύτερα να αγοράσεις ms surface studio 2 με nvidia
Βλέπω ότι ακόμα και το μοντέλο με iris κάνει πάνω από 2.500 ενώ είναι ουσιαστικά ίδιο με το Dell (εκτός που δεν αναδιπλώνεται προς τα πίσω η οθόνη). Τι παραπάνω προσφέρει για να δικαιολογεί το χιλιάρικο;
Δημοκράτης

Δεν ξέρω με ποιο dell το συγκρίνεις, εγώ το χρησιμοποιώ γιαιτ έχει οθόνη αφής με πενάκι κια κάνω και αρκετή δουλειά με blender και photoshop
Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει φθηνότερη εναλλακτική απλώς ως πακέτο όταν το είδα στο mediamarkt το αγάπησα και το αγόρασα επί τόπου
Άβαταρ μέλους
foscilis

Με αυτό που έχω:

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/ ... o-_4366174

Επίσης οθόνη αφής, απλώς δε διπλώνει προς τα πίσω να γίνει τάμπλετ.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

https://www.amazon.de/Akitio-Titan-Thun ... 28&sr=8-14

+κάνα 800αρι για μια gpu και ξεχνάς apple και μλκιες
Ούτε καν καινούριο λαπτοπ αν έχεις thunderbolt
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

διάβασα ήπιο psytrance
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Πρέπει οπωσδήποτε να είναι λαπτοπ; Θα έλεγα να περιμένεις γιατί έβγαλε η Qualcom κάτι δικούς της ARM επεξεργαστές που είναι τούμπανα.

https://www.notebookcheck.net/Qualcomm- ... 556.0.html
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”