!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επαναπατρισμενοι Φορουμιτες, πως ειναι η εμπειρια της επιστροφης;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Επαναπατρισμενοι Φορουμιτες, πως ειναι η εμπειρια της επιστροφης;
Στα 20+ χρονια που υπαρχει αυτη η κοινοτητα, κοσμος και κοσμακης για τους δικους τους λογους ο καθενας εφυγε απο την Ελλαδα. Σιγουρα ομως καποιοι επεστρεψαν. Προς αυτους λοιπον ρωταω τα παρακατω:
Πως ηταν η εμπειρια του επαναπατρισμου σας; Ποσο ευκολη η δυσκολη ηταν η εισοδος/επιστροφη στην ελληνικη αγορα εργασιας; Απο κοινωνικης αποψης, προσαρμοστηκατε ευκολα στην ελληνικη νοοτροπια-κουλτουρα; Και τελος, θα ξαναφευγατε απο τη χωρα;
Πως ηταν η εμπειρια του επαναπατρισμου σας; Ποσο ευκολη η δυσκολη ηταν η εισοδος/επιστροφη στην ελληνικη αγορα εργασιας; Απο κοινωνικης αποψης, προσαρμοστηκατε ευκολα στην ελληνικη νοοτροπια-κουλτουρα; Και τελος, θα ξαναφευγατε απο τη χωρα;
-
Η φωνή της Αληθειας
Re: Επαναπατρισμενοι Φορουμιτες, πως ειναι η εμπειρια της επιστροφης;
Δεν ξέρω, υπάρχει κανείς στο φόρουμ που γύρισε; Εγώ το σκέφτομαι μόνο ως part-timer (το πολύ 2-3 μήνες τον χρόνο, κυρίως χειμώνα) για πολλούς και διαφόρους λόγους (ο φορολογικός είναι ο βασικότερος), αλλά κάθε φορά που έρχομαι, στις 5-10 μέρες το πολύ θυμάμαι ακριβώς γιατί έφυγα
… νομίζω για τους περισσότερους από την στιγμή που κάνουν παιδιά είναι πρακτικά αδύνατο να επιστρέψουν.
Εγώ έχω γυρίσει και ξαναέφυγα.
Ελλάδα περνάς καλά μόνο αν έχουν οι γονείς επιχειρήσεις ή φράγκα ή είσαι γκομενα άνω του μετρίου ( για ελλαδα)
Ελλάδα περνάς καλά μόνο αν έχουν οι γονείς επιχειρήσεις ή φράγκα ή είσαι γκομενα άνω του μετρίου ( για ελλαδα)
Απο την εμπειρια του κυκλου μου, με το που πανε τα παιδια για τα καλα στο σχολειο (δλδ μεσα Δημοτικου), οντως δεν γυριζει κανεις.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 00:53 Δεν ξέρω, υπάρχει κανείς στο φόρουμ που γύρισε; Εγώ το σκέφτομαι μόνο ως part-timer (το πολύ 2-3 μήνες τον χρόνο, κυρίως χειμώνα) για πολλούς και διαφόρους λόγους (ο φορολογικός είναι ο βασικότερος), αλλά κάθε φορά που έρχομαι, στις 5-10 μέρες το πολύ θυμάμαι ακριβώς γιατί έφυγα… νομίζω για τους περισσότερους από την στιγμή που κάνουν παιδιά είναι πρακτικά αδύνατο να επιστρέψουν.
Αν επιτρεπεται, να ρωτησω ποιοι ηταν οι λογοι που σε οδηγησαν ξανα στη μεταναστευση;nyxtovios έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 00:57 Εγώ έχω γυρίσει και ξαναέφυγα.
Κανών, με ελάχιστες εξαιρέσεις που απλώς τον επιβεβαιώνουν.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 00:53 Δεν ξέρω, υπάρχει κανείς στο φόρουμ που γύρισε; Εγώ το σκέφτομαι μόνο ως part-timer (το πολύ 2-3 μήνες τον χρόνο, κυρίως χειμώνα) για πολλούς και διαφόρους λόγους (ο φορολογικός είναι ο βασικότερος), αλλά κάθε φορά που έρχομαι, στις 5-10 μέρες το πολύ θυμάμαι ακριβώς γιατί έφυγα… νομίζω για τους περισσότερους από την στιγμή που κάνουν παιδιά είναι πρακτικά αδύνατο να επιστρέψουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γύρισα εγώ πριν 1 μήνα μετά από 8 χρόνια στην Γερμανία. Δεν ξέρω για αργότερα, αλλά προς το παρόν δεν μου έχει λείψει ΚΑΘΌΛΟΥ. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολα, αλλά και μόνο το ότι βρίσκομαι ανάμεσα στους ανθρώπους που με αγαπούν και όχι ανάμεσα στους ψυχρούς Γερμανούς φτάνει. Ίσως παίζει ρόλο το ότι μεταναστευσα αναγκαστικά και σε μεγάλη ηλικία.
-
Η φωνή της Αληθειας
Έχεις οικογένεια στην Γερμανία; Αλλιώς είναι άμα είσαι μόνος, αλλιώς άμα υπάρχουν γυναίκα/παιδιά. Η εξίσωση αλλάζει τελείως.Stinger έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:11 Γύρισα εγώ πριν 1 μήνα μετά από 8 χρόνια στην Γερμανία. Δεν ξέρω για αργότερα, αλλά προς το παρόν δεν μου έχει λείψει ΚΑΘΌΛΟΥ. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολα, αλλά και μόνο το ότι βρίσκομαι ανάμεσα στους ανθρώπους που με αγαπούν και όχι ανάμεσα στους ψυχρούς Γερμανούς φτάνει. Ίσως παίζει ρόλο το ότι μεταναστευσα αναγκαστικά και σε μεγάλη ηλικία.
Για δουλειά βέβαια
- Bill Hicks
σ'εμένα έδρασε αντίστροφα.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 00:53 Δεν ξέρω, υπάρχει κανείς στο φόρουμ που γύρισε; Εγώ το σκέφτομαι μόνο ως part-timer (το πολύ 2-3 μήνες τον χρόνο, κυρίως χειμώνα) για πολλούς και διαφόρους λόγους (ο φορολογικός είναι ο βασικότερος), αλλά κάθε φορά που έρχομαι, στις 5-10 μέρες το πολύ θυμάμαι ακριβώς γιατί έφυγα… νομίζω για τους περισσότερους από την στιγμή που κάνουν παιδιά είναι πρακτικά αδύνατο να επιστρέψουν.
το έκανα κυρίως για τα παιδιά, αν και για μένα ήταν ψιλοταλαιπωρία* και μπορεί να μην το έπαιρνα απόφαση μόνος μου: μισοεπέστρεψα όσο ήταν μικρά για να πάρουν μια υγιή δόση Ιχώρ (είχα την ευχέρεια ως δυνάμει digital nomad + travel, μη-Ελληνίς γυνή σε planned career break) και μετά ξαναφύγαμε για να τελειώσουν σχολείο και να σπουδάσουν έξω.
εμπειρία επιστροφής early 90's -> late 00's: μια χαρά, βελτίωση σχεδόν παντού, not least απλή αστική ευγένεια. μετριασμένες οι γνωστές παθογένειες we all love to hate.
overall verdict: αγαπάμε Ελλάδα με όλα τα σκατά της, εντός λογικών ορίων είναι αυτά που την κάνουν αυτό που είναι.
* όχι ότι δεν γουστάρησα, με βγήκε 100% η όλη φάση
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
-
Η φωνή της Αληθειας
Ευχάριστο ότι σου βγήκε η επιστροφή σε καλό. Το φορολογικό δεν «πόνεσε»; Δεν σε αναγκάζουν να μεταφέρεις την φορολογική σου έδρα στην Ελλάδα;Bill Hicks έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 16:33σ'εμένα έδρασε αντίστροφα.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 00:53 Δεν ξέρω, υπάρχει κανείς στο φόρουμ που γύρισε; Εγώ το σκέφτομαι μόνο ως part-timer (το πολύ 2-3 μήνες τον χρόνο, κυρίως χειμώνα) για πολλούς και διαφόρους λόγους (ο φορολογικός είναι ο βασικότερος), αλλά κάθε φορά που έρχομαι, στις 5-10 μέρες το πολύ θυμάμαι ακριβώς γιατί έφυγα… νομίζω για τους περισσότερους από την στιγμή που κάνουν παιδιά είναι πρακτικά αδύνατο να επιστρέψουν.
το έκανα κυρίως για τα παιδιά, αν και για μένα ήταν ψιλοταλαιπωρία* και μπορεί να μην το έπαιρνα απόφαση μόνος μου: μισοεπέστρεψα όσο ήταν μικρά για να πάρουν μια υγιή δόση Ιχώρ (είχα την ευχέρεια ως δυνάμει digital nomad + travel, μη-Ελληνίς γυνή σε planned career break) και μετά ξαναφύγαμε για να τελειώσουν σχολείο και να σπουδάσουν έξω.
εμπειρία επιστροφής early 90's -> late 00's: μια χαρά, βελτίωση σχεδόν παντού, not least απλή αστική ευγένεια. μετριασμένες οι γνωστές παθογένειες we all love to hate.![]()
overall verdict: αγαπάμε Ελλάδα με όλα τα σκατά της, εντός λογικών ορίων είναι αυτά που την κάνουν αυτό που είναι.
* όχι ότι δεν γουστάρησα, με βγήκε 100% η όλη φάση![]()
Αυτά τα πινακάκια είναι αυτόματο show stopper για μένα. Εκτός αν παρανομήσω, που δεν θέλω, οπότε κάθομαι εδώ που είμαι και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τίποτα δεν αντικαθιστά το μηδενικό στρες.
Income Taxation
€0 – €20,000 22%
€20,001 – €30,000 29%
€30,001 – €40,000 37%
> €40,001 45%
Income Solidarity tax rate
€0 – €12,000 0%
€12,001 – €20,000 2.2%
€20,001 – €30,000 5%
€30,001 – €40,000 6.5%
€40,001 – €65,000 7.5%
€65,001 – €220,000 9%
> €220,001 10%
Δε ξέρω πως έχετε στο μυαλό σας τις επιχειρήσεις, ειδικά στην Ελλάδα.nyxtovios έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 00:57 Εγώ έχω γυρίσει και ξαναέφυγα.
Ελλάδα περνάς καλά μόνο αν έχουν οι γονείς επιχειρήσεις
Οτι ας πούμε έχεις το 30-40% μετοχών μια πολυεθνικής και οτι η μονη σου δουλειά ειναι να δεις αν μπηκαν τα μερίσματα;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Otto Weininger
Ήθελε να πάρει νόμπελ στην νανοτεχνολογια και στην Ελλάδα είμαστε πίσω στον τομέα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Ε παράτα την τότε και γίνε υπάλληλοςΕρμής έγραψε: 16 Ιούλ 2024, 14:41Δε ξέρω πως έχετε στο μυαλό σας τις επιχειρήσεις, ειδικά στην Ελλάδα.nyxtovios έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 00:57 Εγώ έχω γυρίσει και ξαναέφυγα.
Οτι ας πούμε έχεις το 30-40% μετοχών μια πολυεθνικής και οτι η μονη σου δουλειά ειναι να δεις αν μπηκαν τα μερίσματα;
- Otto Weininger
Ορίστε, σου έδωσε την απάντησηΕρμής έγραψε: 16 Ιούλ 2024, 14:41Δε ξέρω πως έχετε στο μυαλό σας τις επιχειρήσεις, ειδικά στην Ελλάδα.nyxtovios έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 00:57 Εγώ έχω γυρίσει και ξαναέφυγα.
Μου αρέσει που ανοίγεις και κουβέντα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 106 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
-
- 59 Απαντήσεις