!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Contradictionary - Το λεξικό του αναρχικού
- Antipnevma
Contradictionary - Το λεξικό του αναρχικού
Το Contradictionary (portmanteau εκ των όρων contradiction=αντίφαση και dictionary=λεξικό) είναι κλασικό έργο του αναρχικού χώρου όπου εξηγούνται ή σατιρίζονται λέξεις και τεχνικοί όροι από αναρχική σκοπιά. Θα παρουσιάσω σ' αυτό το νήμα ορισμένα λήμματα από το έργο.
Σύνορα - Το να φτιάξεις μιά κοινωνία που οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να τους συνδέει ή κοινό συμφέρον, να στήσεις ένα εμπόδιο και να κατηγορείς τους έξω απ' το εμπόδιο ότι το παραβιάζουν. Αυτή η κατηγορία υπονοεί ότι προτού γίνει η παραβίαση, εκείνοι που βρισκόντουσαν σύννομα εντός του μαντριού ζούσαν μονιασμένοι εν γαλήνη και αγνότητι. Δεν υπήρξε βέβαια καμία εθνική συνείδηση πουθενά πριν καταφθάσουν μετανάστες για να την διαμορφώσουν αλλ' αυτό ποτέ δεν το μαθαίνει κανείς από εθνικιστές και ξενόφοβους. Ο κοινός νους λέει ότι τα κάθε λογής εμπόδια δημιουργούν κι αυτούς που τα υπερβαίνουν και τα καταπατούν. Κάλλιστα ωστόσο μπορεί να λεχθεί και τούτο: οτί η εφεύρεση παραβατών δημιουργεί εμπόδια που δεν θα νοούνταν χωρίς εκείνους.
Θεωρία του σπασμένου παράθυρου - Μιά βλακώδης προληπτική δοξασία που θεωρεί ότι αν μικρές παραβάσεις τιμωρούνται με ηχηρό και παραδειγματικό τρόπο, τότε τα μεγαλύτερα παραπτώματα θα μειώνονται. Σήμερα ο όρος συνδέεται με την κακορίζικη θητεία του Rudy Giuliani στη δημαρχία της Νέας Υόρκης όταν η αστυνομία της πόλης έλαβε διαστάσεις ίσες με ορισμένους απ' τους μεγαλύτερους εν ενεργεία στρατούς στον κόσμο για να καταστείλει όσους κάνουν γκράφιτι και επιβιβάζονται χωρίς εισιτήριο στο τραμ. Η θεωρία πρωτοδιατυπώθηκε σε ένα άρθρο των James Wilson and George Kelling:
'Σκεφτείτε τώρα ένα κτίριο με κάποια σπασμένα παράθυρα. Αν τα παράθυρα δεν αποκατασταθούν, οι βάνδαλοι παίρνουν θάρρος και σπάνε κι άλλα. Στη συνέχεια μπορεί και να εισβάλλουν μέσα και αν δεν κατοικείται ενδέχεται να κάνουν κατάληψη του χώρου ή να ανάψουν μέσα φωτιές. Πάρε πάλι παράδειγμα έναν πεζόδρομο όπου πετιούνται μικρά σκουπιδάκια και σταδιακά συσσωρεύονται. Όσο αυτά πληθαίνουν οι βάρβαροι βρίσκουν το θράσος να πετάνε μέχρι και σκουπίδια από take-out εστιατόρια ή να ανοίγουν αυτοκίνητα.'
Κατάλαβες τώρα; Δεν φταίει η φτώχεια, η αστεγία και όλα τα συναφή αδιέξοδα της ταξικής κοινωνίας που οι πόλεις γίνονται μπουρδέλο αλλά τα παράθυρα που δεν αποκαταστώνται. Κατά παρόμοιο τρόπο σκεφτόντουσαν και πολλές περίλαμπρες μορφές της δυτικής διανόησης σαν τον Αριστότελη που κάποτε πίστευαν στην αυτόματη γένεση: ότι οι αφίδες γεννιόντουσαν από τη δρόσο που έπεφτε στα φυτά, οι μύγες από σάπια ύλη, τα ποντίκια από βρώμικα άχυρα, οι κροκόδειλοι από σάπιους κορμούς που έπεφταν στους πυθμένες λιμνών κ.ο.κ
Μην απορείτε λοιπόν για ποιό λόγο οι αναρχικοί γουστάρουν τους βανδαλισμούς. Ξέρουν ότι άμα σπάσουν δυό τρείς βιτρίνες κινδυνεύει να φουντώσει παλλαϊκή επανάσταση.
Σύνορα - Το να φτιάξεις μιά κοινωνία που οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να τους συνδέει ή κοινό συμφέρον, να στήσεις ένα εμπόδιο και να κατηγορείς τους έξω απ' το εμπόδιο ότι το παραβιάζουν. Αυτή η κατηγορία υπονοεί ότι προτού γίνει η παραβίαση, εκείνοι που βρισκόντουσαν σύννομα εντός του μαντριού ζούσαν μονιασμένοι εν γαλήνη και αγνότητι. Δεν υπήρξε βέβαια καμία εθνική συνείδηση πουθενά πριν καταφθάσουν μετανάστες για να την διαμορφώσουν αλλ' αυτό ποτέ δεν το μαθαίνει κανείς από εθνικιστές και ξενόφοβους. Ο κοινός νους λέει ότι τα κάθε λογής εμπόδια δημιουργούν κι αυτούς που τα υπερβαίνουν και τα καταπατούν. Κάλλιστα ωστόσο μπορεί να λεχθεί και τούτο: οτί η εφεύρεση παραβατών δημιουργεί εμπόδια που δεν θα νοούνταν χωρίς εκείνους.
Θεωρία του σπασμένου παράθυρου - Μιά βλακώδης προληπτική δοξασία που θεωρεί ότι αν μικρές παραβάσεις τιμωρούνται με ηχηρό και παραδειγματικό τρόπο, τότε τα μεγαλύτερα παραπτώματα θα μειώνονται. Σήμερα ο όρος συνδέεται με την κακορίζικη θητεία του Rudy Giuliani στη δημαρχία της Νέας Υόρκης όταν η αστυνομία της πόλης έλαβε διαστάσεις ίσες με ορισμένους απ' τους μεγαλύτερους εν ενεργεία στρατούς στον κόσμο για να καταστείλει όσους κάνουν γκράφιτι και επιβιβάζονται χωρίς εισιτήριο στο τραμ. Η θεωρία πρωτοδιατυπώθηκε σε ένα άρθρο των James Wilson and George Kelling:
'Σκεφτείτε τώρα ένα κτίριο με κάποια σπασμένα παράθυρα. Αν τα παράθυρα δεν αποκατασταθούν, οι βάνδαλοι παίρνουν θάρρος και σπάνε κι άλλα. Στη συνέχεια μπορεί και να εισβάλλουν μέσα και αν δεν κατοικείται ενδέχεται να κάνουν κατάληψη του χώρου ή να ανάψουν μέσα φωτιές. Πάρε πάλι παράδειγμα έναν πεζόδρομο όπου πετιούνται μικρά σκουπιδάκια και σταδιακά συσσωρεύονται. Όσο αυτά πληθαίνουν οι βάρβαροι βρίσκουν το θράσος να πετάνε μέχρι και σκουπίδια από take-out εστιατόρια ή να ανοίγουν αυτοκίνητα.'
Κατάλαβες τώρα; Δεν φταίει η φτώχεια, η αστεγία και όλα τα συναφή αδιέξοδα της ταξικής κοινωνίας που οι πόλεις γίνονται μπουρδέλο αλλά τα παράθυρα που δεν αποκαταστώνται. Κατά παρόμοιο τρόπο σκεφτόντουσαν και πολλές περίλαμπρες μορφές της δυτικής διανόησης σαν τον Αριστότελη που κάποτε πίστευαν στην αυτόματη γένεση: ότι οι αφίδες γεννιόντουσαν από τη δρόσο που έπεφτε στα φυτά, οι μύγες από σάπια ύλη, τα ποντίκια από βρώμικα άχυρα, οι κροκόδειλοι από σάπιους κορμούς που έπεφταν στους πυθμένες λιμνών κ.ο.κ
Μην απορείτε λοιπόν για ποιό λόγο οι αναρχικοί γουστάρουν τους βανδαλισμούς. Ξέρουν ότι άμα σπάσουν δυό τρείς βιτρίνες κινδυνεύει να φουντώσει παλλαϊκή επανάσταση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antipnevma την 03 Ιουν 2024, 11:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη
- Antipnevma
Re: Contradictionary - Το λεξικό του αναρχικού
Χάος - Το άθροισμα όλων των διαταγών.
Φιλανθρωπία/Αγαθοεργία - Τα μέσα με τα οποία οι έχοντες προσπαθούν να κατακτήσουν την αγορά της αγαθής προαίρεσεως. Συνήθως λέγεται ότι οι αγαθοεργίες απαλύνουν ένοχες συνειδήσεις αντί να λύνουν προβλήματα ή μας αποσπούν από τις ρίζες τους. Ωστόσο και η ίδια η φιλανθρωπία - ακόμα και αυτή που φαίνεται πολύ εντυπωσιακή και εποικοδομητική - ουσιαστικά αποτελεί επίδειξη ισχύος σε ένα σύστημα βασισμένο στον ανταγωνισμό και την ταπείνωση. Σε κάθε αγαθή πράξη υπονοείται ότι αυτοί που κάνουν την δωρεά είναι τόσο δουλευταράδες που μπορούν όχι μόνο να φροντίζουν τους ίδιους - το απόλυτο μέτρο προσωπικής αξίας στην ατομιστική μας κοινωνία - αλλά και να μοιράζονται το πλεόνασμά τους με ανίκανους. Γι' αυτό και τέτοια βοήθεια δεν γίνεται πάντοτε δεκτή με την αναμενόμενη ευγνωμοσύνη: σε αντίθεση με άλλες μορφές δωρεάς, η αγαθοεργία δοξάζει τον δότη και εξευτελίζει τον δέκτη. Κατά βάθος ο ευεργέτης δεν βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τον άλλον στην ανάγκη του: αντίθετα ο άνθρωπος με την ανάγκη βρίσκεται εκεί ώστε να επιβεβαιώσει την ανώτερη κοινωνική θέση του ευεργέτη. Ο φιλανθρωπιστής δίνει μεν αλλά με τους δικούς του όρους δηλαδή δίνοντας πρωτίστως έμφαση στα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα και την προνομιακή του θέση. Η αγαθοεργία είναι λοιπόν το αντίθετο του να μοιράζεσαι. Όλοι ξέρουν ότι όσα λιγότερα πράγματα έχει κανείς τόσα περισσότερα είναι διατεθειμένος να μοιραστεί. Αυτό λέει πολλά για το πως επιδρά η συσσώρευση πλούτου στους ανθρώπους. Αντί για αγαθοεργίες λοιπόν καλά θα κάναμε να αναπτύξουμε τρόπους ύπαρξης και αλληλοϋποστήριξης όπου μοιραζόμαστε όχι μόνο πόρους αλλά - το πιο σημαντικό - και τον έλεγχό τους.
Φιλανθρωπία/Αγαθοεργία - Τα μέσα με τα οποία οι έχοντες προσπαθούν να κατακτήσουν την αγορά της αγαθής προαίρεσεως. Συνήθως λέγεται ότι οι αγαθοεργίες απαλύνουν ένοχες συνειδήσεις αντί να λύνουν προβλήματα ή μας αποσπούν από τις ρίζες τους. Ωστόσο και η ίδια η φιλανθρωπία - ακόμα και αυτή που φαίνεται πολύ εντυπωσιακή και εποικοδομητική - ουσιαστικά αποτελεί επίδειξη ισχύος σε ένα σύστημα βασισμένο στον ανταγωνισμό και την ταπείνωση. Σε κάθε αγαθή πράξη υπονοείται ότι αυτοί που κάνουν την δωρεά είναι τόσο δουλευταράδες που μπορούν όχι μόνο να φροντίζουν τους ίδιους - το απόλυτο μέτρο προσωπικής αξίας στην ατομιστική μας κοινωνία - αλλά και να μοιράζονται το πλεόνασμά τους με ανίκανους. Γι' αυτό και τέτοια βοήθεια δεν γίνεται πάντοτε δεκτή με την αναμενόμενη ευγνωμοσύνη: σε αντίθεση με άλλες μορφές δωρεάς, η αγαθοεργία δοξάζει τον δότη και εξευτελίζει τον δέκτη. Κατά βάθος ο ευεργέτης δεν βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τον άλλον στην ανάγκη του: αντίθετα ο άνθρωπος με την ανάγκη βρίσκεται εκεί ώστε να επιβεβαιώσει την ανώτερη κοινωνική θέση του ευεργέτη. Ο φιλανθρωπιστής δίνει μεν αλλά με τους δικούς του όρους δηλαδή δίνοντας πρωτίστως έμφαση στα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα και την προνομιακή του θέση. Η αγαθοεργία είναι λοιπόν το αντίθετο του να μοιράζεσαι. Όλοι ξέρουν ότι όσα λιγότερα πράγματα έχει κανείς τόσα περισσότερα είναι διατεθειμένος να μοιραστεί. Αυτό λέει πολλά για το πως επιδρά η συσσώρευση πλούτου στους ανθρώπους. Αντί για αγαθοεργίες λοιπόν καλά θα κάναμε να αναπτύξουμε τρόπους ύπαρξης και αλληλοϋποστήριξης όπου μοιραζόμαστε όχι μόνο πόρους αλλά - το πιο σημαντικό - και τον έλεγχό τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antipnevma την 03 Ιουν 2024, 11:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Λίνο Βεντούρα
Δεν είναι ευγενικό να χλευάζουμε και να γελάμε με τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από νοητική καθυστέρηση
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
- Antipnevma
Σαν εσένα καλή ώραΛίνο Βεντούρα έγραψε: 03 Ιουν 2024, 03:28 Δεν είναι ευγενικό να χλευάζουμε και να γελάμε με τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από νοητική καθυστέρηση
- hellegennes
Κλασικό έργο των κομπιουτεράδων είναι και άρεσε σε κάποιον μπαγλαμά η λέξη και την χρησιμοποίησε.Antipnevma έγραψε: 03 Ιουν 2024, 01:12 Το Contradictionary (portmanteau εκ των όρων contradiction=αντίφαση και dictionary=λεξικό) είναι κλασικό έργο του αναρχικού χώρου
The Computer Contradictionary
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όταν δίνανε τα φώτα οι digerati ακόμα και στα αναρχικά κωλόζωα.hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2024, 11:13Κλασικό έργο των κομπιουτεράδων είναι και άρεσε σε κάποιον μπαγλαμά η λέξη και την χρησιμοποίησε.Antipnevma έγραψε: 03 Ιουν 2024, 01:12 Το Contradictionary (portmanteau εκ των όρων contradiction=αντίφαση και dictionary=λεξικό) είναι κλασικό έργο του αναρχικού χώρου
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
Τότε ακόμα υπήρχαν ψήγματα οτι λίγο έστω εργάζονται για το κοινό καλό, το καλό του ευρύτερου έθνους να βελτιώσουν τις συνθήκες και την μεσαιας τάξης που υπήρχε ακόμα, να μην υπάρχει εγκληματικότητα πχ στις γειτονιές. Πλέον απροκάλυπτα τα έχουν γράψει όλα, η θεωρία του σπασμένου τζαμιού ισχύει μόνο στις περιοχές της αρχουσας τάξης. Για πήγαινε να κάνεις γκράφιτι στην Εκάλη Διόνυσο να σπάς τζάμια κοκ. Το κέντρο και πολλές γειτονιές το έχουν αφήσει στη σήψη στους λαθρομετανα΄στες στη βρωμιά και στα γκράφιτι . Ακόμα και την αυθόρμητη αντίδραση που προέκυψε την φυλάκισαν.Antipnevma έγραψε: 03 Ιουν 2024, 01:12
'Σκεφτείτε τώρα ένα κτίριο με κάποια σπασμένα παράθυρα. Αν τα παράθυρα δεν αποκατασταθούν, οι βάνδαλοι παίνουν θάρρος και σπάνε κι άλλα. Στη συνέχεια μπορεί και να εισβάλλουν μέσα και αν δεν κατοικείται ενδέχεται να κάνουν κατάληψη του χώρου ή να ανάψουν μέσα φωτιές. Πάρε πάλι παράδειγμα έναν πεζόδρομο όπου πετιούνται μικρά σκουπιδάκια και σταδιακά συσσωρεύονται. Όσο αυτά πληθαίνουν οι βάρβαροι βρίσκουν το θράσος να πετάνε μέχρι και σκουπίδια από take-out εστιατόρια ή να ανοίγουν αυτοκίνητα.'
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Αν εξαιρέσεις τον contradictionary σαν όρο, τα παρερμηνευτικά λεξικά είναι ολόκληρο genre:hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2024, 11:13Κλασικό έργο των κομπιουτεράδων είναι και άρεσε σε κάποιον μπαγλαμά η λέξη και την χρησιμοποίησε.Antipnevma έγραψε: 03 Ιουν 2024, 01:12 Το Contradictionary (portmanteau εκ των όρων contradiction=αντίφαση και dictionary=λεξικό) είναι κλασικό έργο του αναρχικού χώρου
Douglas Adams - The Meaning of Liff
Ambrose Bierce - The Devil's Dictionary
κ.λπ.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Νόμιζα ότι το αντιπνεύμα ήταν ενήλικος. Λάθος μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Ναι, το δεύτερο είναι ο πατέρας όλων αυτών των λεξικών. Εγώ βέβαια σχολίασα συγκεκριμένα την "κλεψιά" του όρου γιατί ο φίλος μας την παρουσιάζει σαν επινόηση κάποιου αναρχικού. Μας βάζει και την ανάλυση του όρου για να δούμε πόσο έξυπνος ήταν ο επινοητής.Stalker έγραψε: 03 Ιουν 2024, 11:30Αν εξαιρέσεις τον contradictionary σαν όρο, τα παρερμηνευτικά λεξικά είναι ολόκληρο genre:hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2024, 11:13Κλασικό έργο των κομπιουτεράδων είναι και άρεσε σε κάποιον μπαγλαμά η λέξη και την χρησιμοποίησε.Antipnevma έγραψε: 03 Ιουν 2024, 01:12 Το Contradictionary (portmanteau εκ των όρων contradiction=αντίφαση και dictionary=λεξικό) είναι κλασικό έργο του αναρχικού χώρου
κ.λπ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μεσήλικας είναι. Γράφει στο φόρουμ πολλά χρόνια με διαφορετικά ονόματα. Antigeist ήταν το προηγούμενο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Antipnevma
Υποστήριξα εγώ πουθενά βρε καραγκιόζη ότι ο όρος είναι εφεύρεση αναρχικών; Εγώ είπα μόνο ότι υπάρχει έργο γνωστό στους αναρχικούς με αυτόν τον τίτλο.hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2024, 11:50Ναι, το δεύτερο είναι ο πατέρας όλων αυτών των λεξικών. Εγώ βέβαια σχολίασα συγκεκριμένα την "κλεψιά" του όρου γιατί ο φίλος μας την παρουσιάζει σαν επινόηση κάποιου αναρχικού. Μας βάζει και την ανάλυση του όρου για να δούμε πόσο έξυπνος ήταν ο επινοητής.Stalker έγραψε: 03 Ιουν 2024, 11:30Αν εξαιρέσεις τον contradictionary σαν όρο, τα παρερμηνευτικά λεξικά είναι ολόκληρο genre:hellegennes έγραψε: 03 Ιουν 2024, 11:13
Κλασικό έργο των κομπιουτεράδων είναι και άρεσε σε κάποιον μπαγλαμά η λέξη και την χρησιμοποίησε.
κ.λπ.
- Antipnevma
Παιδική ηλικία - Οι κληρονόμοι των ανεκπλήρωτων ονείρων της προηγούμενης γενιάς αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμοι να ενηλικωθούν συντηρώντας ατόφια αυτή τους την κληρονομιά προκειμένου να την περάσουν τοκισμένη στην επόμενη γενιά.
Χριστούγεννα - Αρχαία παγανιστική εορτή που πέφτει γύρω στην χειμερινή ισημερία και αφιερώνεται σε ποικίλες θεότητες όπως θεούς του ηλίου, υιούς θεού και στη δική μας κουλτούρα στον Μαμμωνά.
Χριστούγεννα - Αρχαία παγανιστική εορτή που πέφτει γύρω στην χειμερινή ισημερία και αφιερώνεται σε ποικίλες θεότητες όπως θεούς του ηλίου, υιούς θεού και στη δική μας κουλτούρα στον Μαμμωνά.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Αυτό είναι το βιβλίο;Antipnevma έγραψε: 03 Ιουν 2024, 12:04 Εγώ είπα μόνο ότι υπάρχει έργο γνωστό στους αναρχικούς με αυτόν τον τίτλο.
https://pmpress.org.uk/product/contradictionary/
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Το όλο εγχείρημα φαίνεται συγκαταβατικό και αντιπνευματώδες και ο συγγραφέας εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από τον εαυτό του.Antipnevma έγραψε: 03 Ιουν 2024, 12:05 Παιδική ηλικία - Οι κληρονόμοι των ανεκπλήρωτων ονείρων της προηγούμενης γενιάς αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμοι να ενηλικωθούν συντηρώντας ατόφια αυτή τους την κληρονομιά προκειμένου να την περάσουν τοκισμένη στην επόμενη γενιά.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση