!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πλανήτης με αιώνια άνοιξη

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Ourania-Rania
Phorum.gr user: Rania

Πλανήτης με αιώνια άνοιξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ourania-Rania »

Μπορεί ένας πλανήτης να έχει αιώνια άνοιξη, χωρίς καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα, επιπλέον να μην έχει ποτέ νύχτα και σκοτάδι και να μην έχει βαθιές θάλασσες, βαθιές λίμνες, βαθιά ποτάμια και απότομα ψηλά βουνά με γκρεμούς και παγετούς; Και αν ναι, πόση μάζα πρέπει να έχει και πόσο πρέπει να απέχει από τον ήλιο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ourania-Rania την 16 Φεβ 2024, 15:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Πλανήτης με αιώνια άνοιξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

φαντάζομαι πως εξαρτάται από την κλίση επί του άξονά του, και την απόσταση και το είδος τροχιάς (να είναι τέλειος κύκλος) γύρω από το άστρο του
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Ναι αλλά δεν μπορεί να έχει γνωστές μορφες ζωής
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Χμ, για να μην έχει νύχτα δεν θα πρέπει απλώς να είναι μονίμως ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον ήλιους;
Yippie Kay Yay
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Airman68 έγραψε: 16 Φεβ 2024, 15:17 Χμ, για να μην έχει νύχτα δεν θα πρέπει απλώς να είναι μονίμως ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον ήλιους;
Και άμα είναι ανάμεσα σε δύο ήλιους δεν μπορεί να έχει αιώνια άνοιξη.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Έτσι είναι η Αφροδίτη. Άνοιξη δεν το λες, αλλά δεν έχει εποχές.
Z
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Μια φορά μας δόθηκε η ευκαιρία αλλά δεν εκτιμήσαμε.. :102:
Spoiler
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

αχ δεν ξέρω αλλά θέλω
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Parrot έγραψε: 16 Φεβ 2024, 22:01 Μια φορά μας δόθηκε η ευκαιρία αλλά δεν εκτιμήσαμε.. :102:
Spoiler
Εικόνα
:smt005: βασικά 3 ευκαιριες
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Ourania-Rania έγραψε: 16 Φεβ 2024, 15:00 Μπορεί ένας πλανήτης να έχει αιώνια άνοιξη, χωρίς καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα, επιπλέον να μην έχει ποτέ νύχτα και σκοτάδι και να μην έχει βαθιές θάλασσες, βαθιές λίμνες, βαθιά ποτάμια και απότομα ψηλά βουνά με γκρεμούς και παγετούς; Και αν ναι, πόση μάζα πρέπει να έχει και πόσο πρέπει να απέχει από τον ήλιο;
Η μόνη λύση είναι να έχει ο πλανήτης δακτυλιοειδές σχήμα (ντόνατ) και ο ήλιος να είναι ένας ερυθρός νάνος που αντί για κυκλική τροχιά θα κινείται πάνω σε μια ευθεία σαν εκκρεμές, η οποία θα διαπερνάει την τρύπα του δακτυλιοειδούς πλανήτη. Με δύο ή περισσότερους ηλίους, το πλανητικό σύστημα θα είναι ασταθές. Επίσης, οι εξωτερικές πλευρές του πλανήτη θα έχουν πάντα χειμώνα και κρύο.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Ζενίθεδρος έγραψε: 16 Φεβ 2024, 22:29 Η μόνη λύση είναι να έχει ο πλανήτης δακτυλιοειδές σχήμα (ντόνατ) και ο ήλιος να είναι ένας ερυθρός νάνος που αντί για κυκλική τροχιά θα κινείται πάνω σε μια ευθεία σαν εκκρεμές, η οποία θα διαπερνάει την τρύπα του δακτυλιοειδούς πλανήτη. Με δύο ή περισσότερους ηλίους, το πλανητικό σύστημα θα είναι ασταθές. Επίσης, οι εξωτερικές πλευρές του πλανήτη θα έχουν πάντα χειμώνα και κρύο.
όλα αυτά μου θύμισαν Καλβίνο :romance-hearteyes:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

νύχτα έγραψε: 16 Φεβ 2024, 22:40
Ζενίθεδρος έγραψε: 16 Φεβ 2024, 22:29 Η μόνη λύση είναι να έχει ο πλανήτης δακτυλιοειδές σχήμα (ντόνατ) και ο ήλιος να είναι ένας ερυθρός νάνος που αντί για κυκλική τροχιά θα κινείται πάνω σε μια ευθεία σαν εκκρεμές, η οποία θα διαπερνάει την τρύπα του δακτυλιοειδούς πλανήτη. Με δύο ή περισσότερους ηλίους, το πλανητικό σύστημα θα είναι ασταθές. Επίσης, οι εξωτερικές πλευρές του πλανήτη θα έχουν πάντα χειμώνα και κρύο.
όλα αυτά μου θύμισαν Καλβίνο :romance-hearteyes:
Διάβασα "Καβλίνο"... :lol:
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

νύχτα έγραψε: 16 Φεβ 2024, 22:02 αχ δεν ξέρω αλλά θέλω
.

Οσα μέρη Ανω Κάτω και Επί τα Αυτά του Ισημερινού είναι σε υψίπεδα άνω των 1.000 μέτρων έχουν συνήθως Αιώνια Ανοιξη.....

Απο το Κίτο του Εκουαδόρ μέχρι την Κατμαντού του Νεπάλ (υψομ 1.200) και απο την Αντις Αμπάμπα της Αιθιοπίας (υψομ 2.600)

μέχρι την Τιτικάκα του Περού (υψομ 4.000 ).....

Τέτοια κλίματα μπορούν να δώσουν και 3-4 σοδειές το χρόνο.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_of_Hawaii
Temperatures at sea level generally range from highs of 29–31°C during the summer months to 26–28°C during the winter months. Rarely does the temperature rise from above 32°C or drop below 16°C at lower elevations.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

Airman68 έγραψε: 16 Φεβ 2024, 15:17 Χμ, για να μην έχει νύχτα δεν θα πρέπει απλώς να είναι μονίμως ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον ήλιους;
Σωστά, κάτι σαν σάντουιτς, οι 2 ήλιοι θα περιστρέφονταν γύρω απ'το κοινό τους κέντρο μάζας και ο πλανήτης θα ήταν εκεί πέρα.

Αλλά απ'ότι διάβαζω (και κάνει διαισθητικά νόημα), αυτό θα ήταν ένα φοβερό balancing act. Οποιαδήποτε μικρή διαταραχή θα κατέληγε στον πλανήτη να πέφτει πάνω στον ένα απ' τους 2 ήλιους. Οπότε μάλλον είναι απίθανο configuration.

Απ'την άλλη, το να γυρνάει απλά ο πλανήτης εξωτερικά γύρω από δύο ήλιους στο κέντρο είναι πολύ πιο σταθερό και είναι μια κοινή κατάσταση, βλέπε https://en.wikipedia.org/wiki/Circumbinary_planet
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”