!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Νοεμβριανά κουνούπια
-
Nero
Νοεμβριανά κουνούπια
Απαραίτητο νήμα. Ένα τέρας μόλις πέρασε απο την οθόνη μου και πρέπει να πω,τα φοβούμαι πολύ: εξελικτικά αν το δει κανείς κουνούπι με προγόνους έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από όλα τα χημικά που τρώνε και και να γράψουν εντελώς στα παπάρια τους την πτώση της θερμοκρασίας για να συνεχίσουν να ναπαράγονται πρέπει να είναι απόλυτα άρειο,cream of the crop κουνούπι Ράμπο. Άμα ζήσουν να φάνε και μελομακάρονα ίσως θα έπρεπε να πάρουμε σοβαρά μέτρα για να διατηρήσουμε τη θέση μας ως κυρίαρχο είδος της τροφικής αλυσίδας πριν βρεθούμε σκλάβοι σε κανένα γκούλαγκ με κουνούπια commieσάριους 
Re: Νοεμβριανά κουνούπια
Χρήσιμο θέμα και θέλουμε πληροφορίες. Φέτος βλέπω πολλά με ριγέ ουρά, κάνουν λίγο περισσότερο θόρυβο και επιτίθενται σαν να μην υπάρχει αύριο. Τα κοπανάω και ή θα τα σκοτώσω ή θα τσιμπήσουν. Δεν φεύγουν! Το τσίμπημα τους κάνει και μεγαλύτερο φούσκωμα που διαρκεί περισσότερες μέρες.Nero έγραψε: 27 Οκτ 2018, 01:26 Απαραίτητο νήμα. Ένα τέρας μόλις πέρασε απο την οθόνη μου και πρέπει να πω,τα φοβούμαι πολύ: εξελικτικά αν το δει κανείς κουνούπι με προγόνους έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από όλα τα χημικά που τρώνε και και να γράψουν εντελώς στα παπάρια τους την πτώση της θερμοκρασίας για να συνεχίσουν να ναπαράγονται πρέπει να είναι απόλυτα άρειο,cream of the crop κουνούπι Ράμπο. Άμα ζήσουν να φάνε και μελομακάρονα ίσως θα έπρεπε να πάρουμε σοβαρά μέτρα για να διατηρήσουμε τη θέση μας ως κυρίαρχο είδος της τροφικής αλυσίδας πριν βρεθούμε σκλάβοι σε κανένα γκούλαγκ με κουνούπια commieσάριους![]()
Πάντως δεν υπήρξε τέτοια πτώση θερμοκρασίας να τα στείλει για τα καλά ακόμα. Όχι παντού.
Τί λες καλέ, εδώ και δυο χρόνια βρίσκω Χριστουγεννιάτικα και χειμωνιάτικα κουνούπι στο σπίτι (και να φανταστείς, λόγω ιδιαιτερότητας τοποθεσίας -αέρας κτλ- το καλοκαίρι δεν μπορώ να πω οτι έχω υποφέρει από κουνούπια...)Nero έγραψε: 27 Οκτ 2018, 01:26 Απαραίτητο νήμα. Ένα τέρας μόλις πέρασε απο την οθόνη μου και πρέπει να πω,τα φοβούμαι πολύ: εξελικτικά αν το δει κανείς κουνούπι με προγόνους έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από όλα τα χημικά που τρώνε και και να γράψουν εντελώς στα παπάρια τους την πτώση της θερμοκρασίας για να συνεχίσουν να ναπαράγονται πρέπει να είναι απόλυτα άρειο,cream of the crop κουνούπι Ράμπο. Άμα ζήσουν να φάνε και μελομακάρονα ίσως θα έπρεπε να πάρουμε σοβαρά μέτρα για να διατηρήσουμε τη θέση μας ως κυρίαρχο είδος της τροφικής αλυσίδας πριν βρεθούμε σκλάβοι σε κανένα γκούλαγκ με κουνούπια commieσάριους![]()
Επίσης χειμωνιάτικο με έχει κι εμένα τσιμπήσει κουνούπι.
Επροχθές μου έλεγε μια φίλη που το άκουγε στον ύπνο της να προσγειώνεται μέσα στο αυτί της.
Η κατάστασή τους έχει ξεφύγει!
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Nero έγραψε: 27 Οκτ 2018, 01:26 Άμα ζήσουν να φάνε και μελομακάρονα ίσως θα έπρεπε να πάρουμε σοβαρά μέτρα για να διατηρήσουμε τη θέση μας ως κυρίαρχο είδος της τροφικής αλυσίδας πριν βρεθούμε σκλάβοι σε κανένα γκούλαγκ με κουνούπια commieσάριους![]()
- Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.
- hellegennes
Θα σε στενοχωρήσω, αλλά τα ριγέ είναι κουνούπια τίγρεις και δεν πεθαίνουν τον χειμώνα. Δεν ζούνε καν σε βαλτότοπους για να ψεκαστούν. Έχουν πολύ μικρή εμβέλεια και έτσι κάνουν τα αυγά τους μέσα σε σπίτια, πράγμα που καθιστά αδύνατο τον πληθυσμιακό έλεγχό τους. Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει να κάνει με εξέλιξη, είναι ασιατικά κουνούπια που εισέβαλαν στην Ευρώπη. Bye, bye!ST48410 έγραψε: 27 Οκτ 2018, 01:31Χρήσιμο θέμα και θέλουμε πληροφορίες. Φέτος βλέπω πολλά με ριγέ ουρά, κάνουν λίγο περισσότερο θόρυβο και επιτίθενται σαν να μην υπάρχει αύριο. Τα κοπανάω και ή θα τα σκοτώσω ή θα τσιμπήσουν. Δεν φεύγουν! Το τσίμπημα τους κάνει και μεγαλύτερο φούσκωμα που διαρκεί περισσότερες μέρες.Nero έγραψε: 27 Οκτ 2018, 01:26 Απαραίτητο νήμα. Ένα τέρας μόλις πέρασε απο την οθόνη μου και πρέπει να πω,τα φοβούμαι πολύ: εξελικτικά αν το δει κανείς κουνούπι με προγόνους έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από όλα τα χημικά που τρώνε και και να γράψουν εντελώς στα παπάρια τους την πτώση της θερμοκρασίας για να συνεχίσουν να ναπαράγονται πρέπει να είναι απόλυτα άρειο,cream of the crop κουνούπι Ράμπο. Άμα ζήσουν να φάνε και μελομακάρονα ίσως θα έπρεπε να πάρουμε σοβαρά μέτρα για να διατηρήσουμε τη θέση μας ως κυρίαρχο είδος της τροφικής αλυσίδας πριν βρεθούμε σκλάβοι σε κανένα γκούλαγκ με κουνούπια commieσάριους![]()
Πάντως δεν υπήρξε τέτοια πτώση θερμοκρασίας να τα στείλει για τα καλά ακόμα. Όχι παντού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έχουν καμιά σχέση με το ιό του Δυτικού Νείλου; Τέλος πάντων όταν βρεθεί τέτοιο παρατάω ότι κάνω και το εξολοθρεύω. Είναι ιδιαιτέρως σπαστικά και σε ένα γειτονικό μικρό πάρκο κάνουν πάρτι.hellegennes έγραψε: 27 Οκτ 2018, 02:53Θα σε στενοχωρήσω, αλλά τα ριγέ είναι κουνούπια τίγρεις και δεν πεθαίνουν τον χειμώνα. Δεν ζούνε καν σε βαλτότοπους για να ψεκαστούν. Έχουν πολύ μικρή εμβέλεια και έτσι κάνουν τα αυγά τους μέσα σε σπίτια, πράγμα που καθιστά αδύνατο τον πληθυσμιακό έλεγχό τους. Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει να κάνει με εξέλιξη, είναι ασιατικά κουνούπια που εισέβαλαν στην Ευρώπη. Bye, bye!ST48410 έγραψε: 27 Οκτ 2018, 01:31Χρήσιμο θέμα και θέλουμε πληροφορίες. Φέτος βλέπω πολλά με ριγέ ουρά, κάνουν λίγο περισσότερο θόρυβο και επιτίθενται σαν να μην υπάρχει αύριο. Τα κοπανάω και ή θα τα σκοτώσω ή θα τσιμπήσουν. Δεν φεύγουν! Το τσίμπημα τους κάνει και μεγαλύτερο φούσκωμα που διαρκεί περισσότερες μέρες.Nero έγραψε: 27 Οκτ 2018, 01:26 Απαραίτητο νήμα. Ένα τέρας μόλις πέρασε απο την οθόνη μου και πρέπει να πω,τα φοβούμαι πολύ: εξελικτικά αν το δει κανείς κουνούπι με προγόνους έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από όλα τα χημικά που τρώνε και και να γράψουν εντελώς στα παπάρια τους την πτώση της θερμοκρασίας για να συνεχίσουν να ναπαράγονται πρέπει να είναι απόλυτα άρειο,cream of the crop κουνούπι Ράμπο. Άμα ζήσουν να φάνε και μελομακάρονα ίσως θα έπρεπε να πάρουμε σοβαρά μέτρα για να διατηρήσουμε τη θέση μας ως κυρίαρχο είδος της τροφικής αλυσίδας πριν βρεθούμε σκλάβοι σε κανένα γκούλαγκ με κουνούπια commieσάριους![]()
- hellegennes
Όχι, δεν έχουν καμμιά σχέση με τον ιό. Απλά είναι κουνούπι που ζει όλον τον χρόνο, δυστυχώς. Γι' αυτό υπάρχει τέτοιο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. Κι επειδή ζει στα σπίτια μας, είναι αδύνατον να ψεκαστούν μαζικά, περίπου όπως και οι κατσαρίδες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όπου τα βλέπω, τα εξολοθρεύω. Έχω γίνει άσος στο σημάδι, ιδιαίτερα με την ηλεκτρική ρακέτα που πουλάνε οι πλανόδιοι.

Όμως είναι κι ένα είδος κουνουπιού τα τελευταία χρόνια, αλλιώτικο από τ'άλλα: χτυπάει και φεύγει, προτού καν το καταλάβεις. Πρέπει να είναι πολύ μικρού μεγέθους, σχεδόν αόρατο, ώστε ουδέποτε το έχω εντοπίσει. Μου αφήνει στην αρχή μια μικρή κοκκινίλα που όμως μέσα σε λίγες ώρες φουσκώνει, φαγουρίζει σα τρελλό το σημείο και μέσα σε 2 μέρες έχει γίνει διπλάσιο σε όγκο το μέρος όπου με έχει τσιμπήσει. Μετά, αρχίζει και υποχωρεί (με τη βοήθεια κορτιζονούχας αλοιφής, ειδάλλως ο εξαιρετικά έντονος κνησμός δεν παλεύεται), αφήνοντας μια πληγή και τέλος ένα κόκκινο σημάδι που σε κανα μήνα σβήνει.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά το καλοκαίρι που έφευγα για διακοπές κι έπρεπε να σηκωθώ χαράματα, είχα φροντίσει πριν να ψεκάσω τα ακάλυπτα σημεία του σώματός μου με αντικουνουπικό. Αμ δε! Πήγε και με τσίμπησε στο δόξα πατρί, με αποτέλεσμα τις πρώτες μέρες των διακοπών μου να έχω στο μέτωπο ένα ωραιότατο "καρούμπαλο".
Δυστυχώς πάνε οι εποχές που η εποχή των κουνουπιών ήταν το καλοκαίρι. Πλέον, έχουν γίνει αειθαλή.

Όμως είναι κι ένα είδος κουνουπιού τα τελευταία χρόνια, αλλιώτικο από τ'άλλα: χτυπάει και φεύγει, προτού καν το καταλάβεις. Πρέπει να είναι πολύ μικρού μεγέθους, σχεδόν αόρατο, ώστε ουδέποτε το έχω εντοπίσει. Μου αφήνει στην αρχή μια μικρή κοκκινίλα που όμως μέσα σε λίγες ώρες φουσκώνει, φαγουρίζει σα τρελλό το σημείο και μέσα σε 2 μέρες έχει γίνει διπλάσιο σε όγκο το μέρος όπου με έχει τσιμπήσει. Μετά, αρχίζει και υποχωρεί (με τη βοήθεια κορτιζονούχας αλοιφής, ειδάλλως ο εξαιρετικά έντονος κνησμός δεν παλεύεται), αφήνοντας μια πληγή και τέλος ένα κόκκινο σημάδι που σε κανα μήνα σβήνει.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά το καλοκαίρι που έφευγα για διακοπές κι έπρεπε να σηκωθώ χαράματα, είχα φροντίσει πριν να ψεκάσω τα ακάλυπτα σημεία του σώματός μου με αντικουνουπικό. Αμ δε! Πήγε και με τσίμπησε στο δόξα πατρί, με αποτέλεσμα τις πρώτες μέρες των διακοπών μου να έχω στο μέτωπο ένα ωραιότατο "καρούμπαλο".
Δυστυχώς πάνε οι εποχές που η εποχή των κουνουπιών ήταν το καλοκαίρι. Πλέον, έχουν γίνει αειθαλή.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
χθες με έφαγαν σε πέντε σημεία, την ώρα που άπλωνα.
και ήταν μέρα μεσημέρι, δηλ 3-4 μμ.
το μόνο που έχω βρει και τα απωθεί στα σίγουρα, είναι το βικς. λίγο στις κλειδώσεις και πίσω από τα αυτιά.
βρωμάω βικς, βέβαια, αλλά κόβουν λάσπη.
και ήταν μέρα μεσημέρι, δηλ 3-4 μμ.
το μόνο που έχω βρει και τα απωθεί στα σίγουρα, είναι το βικς. λίγο στις κλειδώσεις και πίσω από τα αυτιά.
βρωμάω βικς, βέβαια, αλλά κόβουν λάσπη.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
-
Who is The 4th man
- Μέλη που αποχώρησαν
κάποιοι είχαν κατασκηνώσει κοντά σέ μιά ινδιάνικη φυλή,κάπου στίς βορειοδυτικές πολιτείες,ενώ τούς είχαν
καταξεσκίσει τά κουνούπια παρατήρησαν ότι οί ινδιάνοι δέν είχαν θέμα,όταν τούς ρώτησαν πώς γίνεται αυτό,
αυτοί απάντησαν....."2 μήνες πρίν μπεί τό καλοκαίρι κόβουμε τελείως τή ζάχαρη"
οί ταξιδιώτες ωστόσο είχαν στό ψυγείο τους παγωτά καί διαφ.γλυκά.
(
έχει βρεθεί ότι τά κουνούπια ερεθίζονται πολύ όταν μυρίσουν στό αίμα συνδιασμό γάλα-ζάχαρη,από κεί καί πέρα
στή πέφτουν κανονικά)......λίστα επικινδυνότητας:
1-παγωτά,πάστες
2-κέικ
2-κρουασάν πραλίνας-βανίλιας,μπισκότα
3-γλυκά ταψιού
4-γλυκά κουταλιού,μαρμελάδες
καταξεσκίσει τά κουνούπια παρατήρησαν ότι οί ινδιάνοι δέν είχαν θέμα,όταν τούς ρώτησαν πώς γίνεται αυτό,
αυτοί απάντησαν....."2 μήνες πρίν μπεί τό καλοκαίρι κόβουμε τελείως τή ζάχαρη"
οί ταξιδιώτες ωστόσο είχαν στό ψυγείο τους παγωτά καί διαφ.γλυκά.
(
στή πέφτουν κανονικά)......λίστα επικινδυνότητας:
1-παγωτά,πάστες
2-κέικ
2-κρουασάν πραλίνας-βανίλιας,μπισκότα
3-γλυκά ταψιού
4-γλυκά κουταλιού,μαρμελάδες
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
-
Who is The 4th man
- Μέλη που αποχώρησαν
μπορεί κανείς νά παίρνει τά σάκχαρα μέ φυσικό τρόπο δηλ. φρούτα,σταφίδες κλπ
αφού έχεις καθαρίσει τόν οργανισμό σου από τά ζάχαρα καί τίς γλυκόζες....κατεβάζεις καί 2 μέ 3 ουίσκια καί τό
κουνούπι ούτε από μακριά δέν πλησιάζει
αφού έχεις καθαρίσει τόν οργανισμό σου από τά ζάχαρα καί τίς γλυκόζες....κατεβάζεις καί 2 μέ 3 ουίσκια καί τό
κουνούπι ούτε από μακριά δέν πλησιάζει
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
- Dwarven Blacksmith
- Υδράργυρος
Πρεπει να πεσει η θερμοκρασια κατω απο τους 12 για να εξαφανιστουν. Με αυτες τις συνθηκες φυσιολογικα υπαρχουν
Μη φοβάσαι αυτά τα μεγάλα είναι τα αρσενικά και δεν τσιμπάνε.
Μόνο τα θηλυκά τσιμπάνε και αυτά το καλοκαίρι (όχι τώρα) γιατί χρειάζονται το αίμα μας για τα αυγά τους.
Μόνο τα θηλυκά τσιμπάνε και αυτά το καλοκαίρι (όχι τώρα) γιατί χρειάζονται το αίμα μας για τα αυγά τους.
the end