hellegennes πες μου σε παρακαλώ αν γνωρίζεις.
Έχει σταματήσει να παράγεται η ΕΚΜΑ (γαλλικού τύπου);
Έχω δυο τρία χρόνια να την δω κι όσο και αν προσπάθησα να καλύψω το κενό με κάτι wholegrain -παρ ότι καλές- δεν τα κατάφερα.
Στερεύουν και οι τελευταίες ελπίδες μετά το fail της Κύκνος φέτος - με βλέπω να φυτεύω σινάπι και να αρχίζω πειράματα με ξύδι
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι... https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Η πιο ποιοτική μουστάρδα από τις συσκευασμένες θεωρείται η Dijon, αν και μου φαίνεται αρκετά έντονη για τους δικούς μου γευστικούς κάλυκες.
Τα τελευταία χρόνια προτιμώ τις μουστάρδες με απαλή γεύση.
ωραίος ριξε κι άλλο αλάτι στην πληγή , επαρχία το έχουν σταματήσει μάλλον το άθλημα
οταν ξανανέβω αθήνα με βλέπω να νοικιαζω κοντέινερ /μεταφορικη
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Orion22 έγραψε: 21 Απρ 2023, 16:56
Έχω δυο τρία χρόνια να την δω κι όσο και αν προσπάθησα να καλύψω το κενό με κάτι wholegrain -παρ ότι καλές- δεν τα κατάφερα.
Στερεύουν και οι τελευταίες ελπίδες μετά το fail της Κύκνος φέτος - με βλέπω να φυτεύω σινάπι και να αρχίζω πειράματα με ξύδι
Ξεκίνα από τώρα τους πειραματισμούς. Εγώ παίρνω σκόνη μουστάρδα από τη Σωκράτους. Βάζω ας πούμε τρεις κουταλιές του γλυκού σκόνη μουστάρδα, 5-6 νερό, τα ανακατεύω να γίνουν μια παχιά πάστα και το αφήνω για 1-2 λεπτά. Μετά βάζω 2 κουταλιές ξύδι, ή λεμόνι, ή μπαλσαμικο, το ανακατεύω πάλι, και στο τέλος βάζω 3 κουταλιές του γλυκού λάδι και το ανακατεύω για να δέσει η πάστα. Μπορείς να βάλεις και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Τέλος πάντων βρίσκεις τις δικές σου αναλογίε ςκαι συστατικά, εκτός από το πρώτο στάδιο της πάστας μουστάρδα μες το νερό. Υποχρεωτικά ξεκινας με αυτό. Μετά είσαι ελεύθερος
Orion22 έγραψε: 21 Απρ 2023, 16:56
Ξεκίνα από τώρα τους πειραματισμούς. Εγώ παίρνω σκόνη μουστάρδα από τη Σωκράτους. Βάζω ας πούμε τρεις κουταλιές του γλυκού σκόνη μουστάρδα, 5-6 νερό, τα ανακατεύω να γίνουν μια παχιά πάστα και το αφήνω για 1-2 λεπτά. Μετά βάζω 2 κουταλιές ξύδι, ή λεμόνι, ή μπαλσαμικο, το ανακατεύω πάλι, και στο τέλος βάζω 3 κουταλιές του γλυκού λάδι και το ανακατεύω για να δέσει η πάστα. Μπορείς να βάλεις και μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Τέλος πάντων βρίσκεις τις δικές σου αναλογίε ςκαι συστατικά, εκτός από το πρώτο στάδιο της πάστας μουστάρδα μες το νερό. Υποχρεωτικά ξεκινας με αυτό. Μετά είσαι ελεύθερος
thx
ο Σκλαβενίτης και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχει την αθάνατη ΕΚΜΑ, την καλυτερη μουστάρδα αγγλικού τύπου
δεν έχει όμως τα νεροπότηρα, έχει μόνο τα ποτήρια του ουίσκυ