Πόσους θρύλους με βασιλιάδες που δεν πέθαναν, αλλά κοιμούνται και περιμένουν την ''κατάλληλη'' ώρα για να ξυπνήσουν γνωρίζετε; Ποιος είναι ο αγαπημένος σας;
Στην εικόνα αυτή βλέπουμε τον Φρειδερίκο Βαρβαρόσα. Σύμφωνα με το θρύλο, δεν πέθανε αλλά κοιμάται με τους ιππότες του στο όρος Κύφφχοϋζερ (Kyffhäuser) της Θουρριγγίας, ενώ η κόκκινη γενειάδα του μεγαλώνει συνεχώς. Κάθε τόσο ανοίγει τα μάτια του και στέλνει ένα παιδί έξω από τον τάφο για να δει αν τα κοράκια σταμάτησαν να πετάνε γύρω απ’ το βουνό. Όταν γίνει αυτό, θα σηκωθεί και θα οδηγήσει τη Γερμανία στην παλιά της δόξα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Επειδή μελετώ το ΑΓΏΝ ΜΟΥ του Αδολφου , για τον συγκεκριμένο βασιλιά υπήρχε πριν την άνοδο του ναζιστικού κόμματος στην Γερμανια ολόκληρη οργάνωση ως αδελφότητα ή οποία εντάχθηκε στο ναζιστικό κόμμα
Δεν έχω υπόψη μου τώρα (θα το ψάξω μελλοντικά) ιστορία για κάποιον βασιλιά, αλλά για έναν μυθικό γίγαντα. Η παράδοση προέρχεται από τους Ινδιάνους Quinnipiac του Κονέκτικατ οι οποίοι βλέποντας ένα βουνό της περιοχής που από μακριά μοιάζει με ξαπλωμένη ανθρώπινη φιγούρα, έπλασαν έναν αιτιολογικό μύθο. https://en.wikipedia.org/wiki/Sleeping_ ... #Mythology
Ένα γιγάντιο "πνεύμα της πέτρας" εξαγριώθηκε για την κακομεταχείριση των ανθρώπων του και χτύπησε δυνατά το πόδι του στο έδαφος με αποτέλεσμα την εκτροπή της ροής του ποταμού Κονέκτικατ. Για να αποτραπεί παρόμοια καταστροφή στο μέλλον, ένα άλλο καλό πνεύμα μάγεψει το "πνεύμα της πέτρας" και το έκανε να κοιμάται αιώνια.
Υπάρχουν και άλλα τέτοια βουνά που δίνουν την εντύπωση "ξαπλωμένου ανθρώπου" και συνήθως συνοδεύονται από κάποιο μύθο. Στη Χαβάη π.χ. για ένα παρόμοιου τύπου βουνό (Nounou) λένε ότι οι άνθρωποι ξεγέλασαν έναν γίγαντα ταΐζοντάς τον συνεχώς ψάρι και έναν ντόπιο πολτό έχοντας κρύψει μέσα πέτρες, μέχρι που ο γίγαντας αποκοιμήθηκε και δεν έχει ξυπνήσει ακόμα. https://www.gohawaii.com/islands/kauai/ ... ping-giant
Scouser έγραψε: 16 Νοέμ 2022, 11:49
Πόσους θρύλους με βασιλιάδες που δεν πέθαναν, αλλά κοιμούνται και περιμένουν την ''κατάλληλη'' ώρα για να ξυπνήσουν γνωρίζετε; Ποιος είναι ο αγαπημένος σας;
Στην εικόνα αυτή βλέπουμε τον Φρειδερίκο Βαρβαρόσα. Σύμφωνα με το θρύλο, δεν πέθανε αλλά κοιμάται με τους ιππότες του στο όρος Κύφφχοϋζερ (Kyffhäuser) της Θουρριγγίας, ενώ η κόκκινη γενειάδα του μεγαλώνει συνεχώς. Κάθε τόσο ανοίγει τα μάτια του και στέλνει ένα παιδί έξω από τον τάφο για να δει αν τα κοράκια σταμάτησαν να πετάνε γύρω απ’ το βουνό. Όταν γίνει αυτό, θα σηκωθεί και θα οδηγήσει τη Γερμανία στην παλιά της δόξα.
22 Ιουνίου 1941 κάποιο από τα παιδιά θα του είπε ψέματα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Στο “ Καππαδοκία : Ο τελευταίος Ελληνισμός της περιφέρειας Ακσεράι ” ( δυστυχώς δεν το έχω στην βιβλιοθήκη μου ) διάβασα για έναν θρύλο ενός βασιλιά σε ένα βουνό της Καππαδοκίας που επιζούσε μέχρι την ανταλλαγή ή ίσως και ακόμα στους Τούρκους , δεν είναι σίγουρος . Το συγκλονιστικό είναι ότι ο βασιλιάς αυτός έχει ταυτιστεί με έναν θεό στον οποίο πίστευαν οι Χετταίοι στην ίδια περιοχή , τόσες χιλιάδες χρόνια μετά . https://www.protoporia.gr/karatza-elenh ... 51263.html