!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πως τα κουμούνια από σφαγείς έγιναν "κίνημα ειρήνης" ;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Πως τα κουμούνια από σφαγείς έγιναν "κίνημα ειρήνης" ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Όταν ήμουνα πολύ σπόρος θυμάμαι αμυδρά τα κουμούνια που έλεγαν "θα ξανάρθει ο κόκκινος στρατός και θα σας σφάξουμε όλους".
Επίσης έλεγαν στη μαμά μου "μην το γράψεις το παιδί σου στα λυκόπουλα ή στους προσκόπους γιατί θα το σφάξουμε".

Επίσης θυμάμαι σε αρκετούς κινηματογράφους που έπαιζαν τα Σοβιετικά επίκαιρα. Ένας ήταν τα Ολύμπια στο Παγκράτι και άλλος ένας ήταν ο Πρωτέας στο Κουκάκι, μπορεί και αλλού. Τώρα πως επιτρεπόταν αυτό δεν ξέρω αλλά τα επίκαιρα έδειχναν pie charts με ατομικές βόμβες και τανκς και έλεγαν "έτσι θα κάψουμε τους ιμπεριαλιστές".

Μετά έγινε και η φάση με την "κονιορτοποίηση της Ακρόπολης" από τον Κρούστσεφ.

Ξαφνικά όμως είδαμε μία ΕΔΑ (ΚΚΕ) να αλλάζει τροπάριο, με το περιστέρι της ειρήνης, τις Μαραθώνειες πορείες, τις πορείες εναντίον της βόμβας νετρονίου, τους Λαμπράκηδες και τα γνωστά.
Πως έγινε αυτό και τι συνετέλεσε ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Πως τα κουμούνια από σφαγείς έγιναν "κίνημα ειρήνης" ;

Τώρα το καινούριο "κίνημα ινδιάνων" τα εγκαταλείπει αυτά περί παγκόσμιας ειρήνης-αφοπλισμού κλπ, αλλά αυτοί δεν έχουν δικές τους ατομικές βόμβες.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Εγώ ξέρω τι αλλά δεν το λέω γιατί έχω κουράσει με το να το λέω συνέχεια :003:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Σε ποιον κινηματογράφο και ποια χρόνια έπαιζαν σοβιετικά επίκαιρα, ρε Γούντι; :003:
Η μόνη περίοδος που έγινε αυτό ήταν από τον Οκτώβριο του 44 μέχρι τον Μάρτιο του 45.
Ήσουν σπόρος τότε ή έχεις βρει τους συμφορουμιτες μικρούς και τους δουλεύεις ψιλό γαζί;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Κος Mike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κος Mike »

wooded glade έγραψε: 13 Ιουν 2022, 18:18 Όταν ήμουνα πολύ σπόρος θυμάμαι αμυδρά τα κουμούνια που έλεγαν "θα ξανάρθει ο κόκκινος στρατός και θα σας σφάξουμε όλους".
Επίσης έλεγαν στη μαμά μου "μην το γράψεις το παιδί σου στα λυκόπουλα ή στους προσκόπους γιατί θα το σφάξουμε".
και τώρα τα ίδια λένε
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Beria έγραψε: 13 Ιουν 2022, 18:23 Σε ποιον κινηματογράφο και ποια χρόνια έπαιζαν σοβιετικά επίκαιρα, ρε Γούντι; :003:
Η μόνη περίοδος που έγινε αυτό ήταν από τον Οκτώβριο του 44 μέχρι τον Μάρτιο του 45.
Ήσουν σπόρος τότε ή έχεις βρει τους συμφορουμιτες μικρούς και τους δουλεύεις ψιλό γαζί;
Όχι βέβαια.
Στα Ολύμπια του Παγκρατίου δεν μου είχε φανεί και τόσο παράξενο γιατί είναι ψιλοκουμούνια οι Βυρωνιώτες.
Αλλά στον Πρωτέα, στη δεξιά συνοικία ;
Μπορεί να είχα δει και αλλού.
Τα Γαλλικά παιζόντουσαν περισσότερο βέβαια και θυμάμαι που είχα δει στο Σινεάκ τη Ρεάλ των Ντι Στέφανο - Κοπά. Τώρα πως γινόταν και έπαιζαν και τα Σοβιετικά δεν έχω απάντηση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”