!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερθέρμανση δίσκου που δεν τον λειτουργώ.
Υπερθέρμανση δίσκου που δεν τον λειτουργώ.
Λοιπόν, θέλω τα φώτα σας, όσοι γνωρίζετε από hardware.
Πέρισι είχα κάνει μια αναβάθμιση στο pc μου. Λειτουργώ έναν σκληρό δίσκο με 32μπιτα windows, αλλά επειδή ήθελα τα 64μπιτα για να παίζω παιχνίδια, είπα να μου βάλουν κι έναν άλλο, με 64μπιτα.
Στην αρχή επιλέγω ποιον από τους δύο θέλω να λειτουργώ. Αν δεν κάνω επιλογή μέσω του boot μενού, ξεκινάει ο παλιός στην εκκίνηση (αυτός με τα 32μπιτα windows).
Τον άλλο τον έχω να κάθεται, εκτός αν προκύψει η ανάγκη να παίξω κάποτε παιχνίδι που να τρέχει στα 64μπιτα.
Αυτή η αναβάθμιση έγινε γιατί μου έχουν αλλάξει και τον επεξεργαστή (να σηκώνει και 64μπιτα) από την άλλη όμως στον σκληρό δίσκο που χρησιμοποιούσα (με τα 32μπιτα) είχα προγράμματα που βαριόμουν να μεταφέρω.
Ετσι λοιπόν τώρα έχω:
- Εναν σκληρό δίσκο με 32μπιτα windows που λειτουργώ κανονικά και που κατά την εκκίνηση ξεκινάει να ενεργοποιείται αυτόματα
- Εναν σκληρό δίσκο με 64μπιτα windows που τον έχω για όταν προκύψει ανάγκη και που κατά κανόνα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ.
Πάμε τώρα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Εχω εγκαταστήσει το Acronis Drive Monitor που είναι ένα πρόγραμμα το οποίο εξετάζει και δίνει πληροφορίες για την υγεία των σκληρών δίσκων.
Αυτό μου λέει ότι η θερμοκρασία στον δίσκο με τα 64μπιτα Windows, τον οποίο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ, έχει φτάσει τους 100 βαθμούς κελσίου (!!!!) ενώ η ανώτερη θερμοκρασία που απαιτείται για να λειτουργει καλά είναι 57 βαθμοί.
Ολοι οι άλλοι δίσκοι (και 2 εξωτερικοί που έχω) είναι είτε εντάξει, είτε ελάχιστα πάνω από το όριο θερμοκρασίας.
Το ερώτημά μου είναι γιατί ένας δίσκος που δεν λειτουργώ καν ανεβάζει τόσο πολύ θερμοκρασία.
Πέρισι είχα κάνει μια αναβάθμιση στο pc μου. Λειτουργώ έναν σκληρό δίσκο με 32μπιτα windows, αλλά επειδή ήθελα τα 64μπιτα για να παίζω παιχνίδια, είπα να μου βάλουν κι έναν άλλο, με 64μπιτα.
Στην αρχή επιλέγω ποιον από τους δύο θέλω να λειτουργώ. Αν δεν κάνω επιλογή μέσω του boot μενού, ξεκινάει ο παλιός στην εκκίνηση (αυτός με τα 32μπιτα windows).
Τον άλλο τον έχω να κάθεται, εκτός αν προκύψει η ανάγκη να παίξω κάποτε παιχνίδι που να τρέχει στα 64μπιτα.
Αυτή η αναβάθμιση έγινε γιατί μου έχουν αλλάξει και τον επεξεργαστή (να σηκώνει και 64μπιτα) από την άλλη όμως στον σκληρό δίσκο που χρησιμοποιούσα (με τα 32μπιτα) είχα προγράμματα που βαριόμουν να μεταφέρω.
Ετσι λοιπόν τώρα έχω:
- Εναν σκληρό δίσκο με 32μπιτα windows που λειτουργώ κανονικά και που κατά την εκκίνηση ξεκινάει να ενεργοποιείται αυτόματα
- Εναν σκληρό δίσκο με 64μπιτα windows που τον έχω για όταν προκύψει ανάγκη και που κατά κανόνα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ.
Πάμε τώρα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Εχω εγκαταστήσει το Acronis Drive Monitor που είναι ένα πρόγραμμα το οποίο εξετάζει και δίνει πληροφορίες για την υγεία των σκληρών δίσκων.
Αυτό μου λέει ότι η θερμοκρασία στον δίσκο με τα 64μπιτα Windows, τον οποίο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ, έχει φτάσει τους 100 βαθμούς κελσίου (!!!!) ενώ η ανώτερη θερμοκρασία που απαιτείται για να λειτουργει καλά είναι 57 βαθμοί.
Ολοι οι άλλοι δίσκοι (και 2 εξωτερικοί που έχω) είναι είτε εντάξει, είτε ελάχιστα πάνω από το όριο θερμοκρασίας.
Το ερώτημά μου είναι γιατί ένας δίσκος που δεν λειτουργώ καν ανεβάζει τόσο πολύ θερμοκρασία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Re: Υπερθέρμανση δίσκου που δεν τον λειτουργώ.
Δεν μπορουμε να γνωριζουμε αν αυτα που γραφεις ισχυουν ή οχι, μπορει να ειναι σφαλμα του λογισμικου και να λεει οτι να ναι.
Σε καθε περιπτωση, μιας και δεν γνωριζεις απο αυτα, πηγαινε το σε εναν τεχνικο να το τσεκαρει διοτι σε περιπτωση που ισχυουν, ειναι επικινδυνο ενα μηχανημα να λειτουργει μεσα στο χωρο σου και να χτυπαει 100αρια!
Χτες, οχι αυριο!
Σε καθε περιπτωση, μιας και δεν γνωριζεις απο αυτα, πηγαινε το σε εναν τεχνικο να το τσεκαρει διοτι σε περιπτωση που ισχυουν, ειναι επικινδυνο ενα μηχανημα να λειτουργει μεσα στο χωρο σου και να χτυπαει 100αρια!
Χτες, οχι αυριο!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Ευχαριστώ πολύ. Πριν λίγο τον έτρεξα (επέλεξα αυτόν με τα 64μπιτα που μου βγάζει πρόβλημα) και διαπίστωσα ότι όχι απλώς τρέχει μια χαρά, αλλά επιπλέον πάει "σφαίρα" (επειδή μου έχουν πει ότι είναι πιο συμβατός με τον νέο επεξεργαστή).Volk έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:17 Δεν μπορουμε να γνωριζουμε αν αυτα που γραφεις ισχυουν ή οχι, μπορει να ειναι σφαλμα του λογισμικου και να λεει οτι να ναι.
Χτες, οχι αυριο!
Τώρα γιατί το πρόγραμμα μου λέει ότι έχει θέμα, δεν το γνωρίζω.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ο δισκος, ειναι ssd ή hdd;AlienWay έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:20Ευχαριστώ πολύ. Πριν λίγο τον έτρεξα (επέλεξα αυτόν με τα 64μπιτα που μου βγάζει πρόβλημα) και διαπίστωσα ότι όχι απλώς τρέχει μια χαρά, αλλά επιπλέον πάει "σφαίρα" (επειδή μου έχουν πει ότι είναι πιο συμβατός με τον νέο επεξεργαστή).Volk έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:17 Δεν μπορουμε να γνωριζουμε αν αυτα που γραφεις ισχυουν ή οχι, μπορει να ειναι σφαλμα του λογισμικου και να λεει οτι να ναι.
Χτες, οχι αυριο!
Κανε ενα κοπο, δεν ειναι δυσκολο. Ανοιξε το πλαινο στο κουτι (ευκολο ειναι απλα μη ζοριζεις κατι αν δεν δεις οτι δεν ανοιγει, δοκιμασε αλλιως δεν θελει δυναμη) και δες τι παιζει μεσα στο κουτι απο θερμοκρασιες. Δηλαδη, αστο να δουλεψει κανα μισαωρο, κλεισε τα παντα, κλεισε το ρευμα στο πολυμπριζο ή πισω τον διακοπτη στο τροφοδοτικο και αφου εχεις κλεισει τα ρευματα, ανοιξε να δεις τι παιζει μεσα.
Ζεματαει ο τοπος; Σου ρχεται φλογα στα μουτρα με το που ανοιγεις το πλαινο καπακι;
Αν δεν γνωριζεις και φοβασαι μη κανεις μαλακια, οκ.AlienWay έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:20Ευχαριστώ πολύ. Πριν λίγο τον έτρεξα (επέλεξα αυτόν με τα 64μπιτα που μου βγάζει πρόβλημα) και διαπίστωσα ότι όχι απλώς τρέχει μια χαρά, αλλά επιπλέον πάει "σφαίρα" (επειδή μου έχουν πει ότι είναι πιο συμβατός με τον νέο επεξεργαστή).Volk έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:17 Δεν μπορουμε να γνωριζουμε αν αυτα που γραφεις ισχυουν ή οχι, μπορει να ειναι σφαλμα του λογισμικου και να λεει οτι να ναι.
Χτες, οχι αυριο!
Παρε με τηλεφωνο ή αν εισαι Αθηνα φτιαξε μακαροναδα να το δουμε παρεα.
Σφάλμα λογισμικού είναι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
SSD είναι γιατί είναι Kingston και απ' ότι ξέρω, τέτοιοι είναι αυτοί.
Θα σου έλεγα να έρθεις αλλά είμαι Θεσσαλονίκη. Τα άλλα που λες, θα τα κάνω όταν έχω χρόνο γιατί το κουτί δεν βγαίνει εύκολα.
Θα σου έλεγα να έρθεις αλλά είμαι Θεσσαλονίκη. Τα άλλα που λες, θα τα κάνω όταν έχω χρόνο γιατί το κουτί δεν βγαίνει εύκολα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Κανε απεγκατασταση την εφαρμογη Acronis Drive Monitor, σβησε υπολογιστη, κλεισε ρευματα για ενα λεπτο. Ανοιξε ρευματα ανοιξε υπολογιστη. Κατεβασε την εφαρμογη της Kingston και εγκατεστησε την. Ξανα κλεισε τα παντα, ανοιξε τα παντα και μετα δες τι σου γραφει αυτη η εφαρμογη.AlienWay έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:32 SSD είναι γιατί είναι Kingston και απ' ότι ξέρω, τέτοιοι είναι αυτοί.
Κατέβασε την free έκδοση του Speccy και δες τι θερμοκρασίες σου βγάζει.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Volk την 28 Μάιος 2022, 16:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κατεβασε την επισημη του κατασκευαστη τυπε, δωρεαν ειναι και αυτη!!!
https://forum.acronis.com/forum/acronis ... emperatureAlienWay έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:15 Λοιπόν, θέλω τα φώτα σας, όσοι γνωρίζετε από hardware.
SSD Temperature
Hi, I just installed Drive monitor on my computer and have a Corsair Force 3 ssd and the temperature is 210 degree fahrenheit.
I have the exact same problem and get the same 210 degree
These temp readings are obviously false. The application is drawing this temp reading from the wrong sensor or is being skewed by the firmware of the drive itself. I have never heard of an SSD having a temp sensor anyway so I would say not to worry.
It seems that this is a problem across all SSDs. I have three SSDs, once each from three different vendors: PNY, SanDisk, and Emtec. Acronis Drive Manager shows the temp as 100C for all three SSDs.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Για αυτο το λογο του ειπα να το ξηλωσει και να βαλει του κατασκευαστη.georgebi έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:43https://forum.acronis.com/forum/acronis ... emperatureAlienWay έγραψε: 28 Μάιος 2022, 16:15 Λοιπόν, θέλω τα φώτα σας, όσοι γνωρίζετε από hardware.
SSD Temperature
Hi, I just installed Drive monitor on my computer and have a Corsair Force 3 ssd and the temperature is 210 degree fahrenheit.Is this bad???? Can this high temperature cause damage???
I have the exact same problem and get the same 210 degreereport. That seems in error, if you run the Corsair Tool Box utilities, it shows 86 degrees. All other utilities I have run, show normal temperature.
These temp readings are obviously false. The application is drawing this temp reading from the wrong sensor or is being skewed by the firmware of the drive itself. I have never heard of an SSD having a temp sensor anyway so I would say not to worry.
It seems that this is a problem across all SSDs. I have three SSDs, once each from three different vendors: PNY, SanDisk, and Emtec. Acronis Drive Manager shows the temp as 100C for all three SSDs.![]()
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 37 Απαντήσεις
- 699 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sid Vicious