Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Abstract: Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ασθενείς κατέβαλαν ανεπίσημη πληρωμή (aka φακελάκι) στο 63% των συμβάντων που ερευνήθηκαν. Στο 30% αυτών των περιστατικών, το φακελάκι ζητήθηκε από τον ιατρό ( σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου 70% δεν ζητήθηκε, αλλά πιθανότατα θεωρήθηκε από τον ασθενή απαραίτητο "για να με προσέξει").
Αυτη η χώρα δεν σταματάει να σε εκπλήσει καθημερινά δυσάρεστα με τους πάτους που πιάνει σε τόσους διαφορετικους τομείς.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Scouser έγραψε: 27 Μαρ 2022, 16:56[img]https://i.postimg.cc/Y2Tzygj1/FB-I ... .jpg[/img]
Abstract: Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ασθενείς κατέβαλαν ανεπίσημη πληρωμή (aka φακελάκι) στο 63% των συμβάντων που ερευνήθηκαν. Στο 30% αυτών των περιστατικών, το φακελάκι ζητήθηκε από τον ιατρό ( σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου 70% δεν ζητήθηκε, αλλά πιθανότατα θεωρήθηκε από τον ασθενή απαραίτητο "για να με προσέξει").
Αυτη η χώρα δεν σταματάει να σε εκπλήσει καθημερινά δυσάρεστα με τους πάτους που πιάνει σε τόσους διαφορετικους τομείς.
Scouser έγραψε: 27 Μαρ 2022, 16:56[img]https://i.postimg.cc/Y2Tzygj1/FB-I ... .jpg[/img]
μονο 150 ευρω μεσος ορος;
Ουκ αν λάβεις (περισσότερα) παρά του μη έχοντος, υποθέτω.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Fluffy έγραψε: 27 Μαρ 2022, 17:02
εμπορευμα δεν προσπαθούν άοκνα να καταστήσουν την υγεία;
Τα καθάρματα οι γιατροί που παίρνουν φακελάκια λες, ε; Ναι, αυτό προσπαθούν.
JD Vance
Fluffy έγραψε: 27 Μαρ 2022, 17:02
εμπορευμα δεν προσπαθούν άοκνα να καταστήσουν την υγεία;
Τα καθάρματα οι γιατροί που παίρνουν φακελάκια λες, ε; Ναι, αυτό προσπαθούν.
εδω μιλάμε για ένα φαινόμενο και έτσι θα το εξετάσουμε, όχι ως ατομικές περιπτώσεις.
"Ατομικες περιπτώσεις" το 63%, lmao.
JD Vance
Ειδικά αυτό το 30,5%, υποθέτω θα έφτανε ακόμα και τον Παΐσιο στα όρια της χριστιανικής πραότητας.
JD Vance
Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο thread. Όλοι με ιδιωτική ασφάλεια είστε, ή έχετε φτάσει να θεωρείτε φυσιολογικό τον χρηματισμό των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων;
JD Vance
Scouser έγραψε: 27 Μαρ 2022, 19:35
Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο thread. Όλοι με ιδιωτική ασφάλεια είστε, ή έχετε φτάσει να θεωρείτε φυσιολογικό τον χρηματισμό των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων;
Φυσιολογικό όχι αλλά δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Προσωπικά επειδή και οι δύο γονείς μου χρησιμοποίησαν όποτε χρειάστηκε το εσύ, δεν μπορώ να πω ότι μου έχουν τύχει τόσα περιστατικά όσα θα έπρεπε να μου αναλογούν με βάση αυτά που πόσταρες. Μια φορά έναν θυμάμαι που έκανε κίνηση αλλά αρνηθήκαμε.
Να προσθέσω επίσης ότι θελήσει να πάει κάποιος γλυκά ή λουλούδια ή να δώσει και κάτι για ένα κέρασμα από ευγνωμοσύνη, δεν το θεωρώ καταδικαστέο, ούτε "φακελάκι".
Όταν νοσηλεύθηκε ο πατέρας μου είχε μια νοσοκόμα ανά βάρδια σε 36 ασθενείς. Πήγα μερικά γλυκά στις κοπέλες που πραγματικά υπερέβαλαν εαυτό σε πολύ κακές συνθήκες (διασωληνωμένους μέσα σε απλούς θαλάμους).
Scouser έγραψε: 27 Μαρ 2022, 19:35
Εγω το χω γραψει 5-6 φορες στο πχορουμ οτι μονο με φακελακι τσουλαει το πραμα στο ΕΣΥ ειδικα στις σοβαρες επεμβασεις,δεν με εκανε σοφοτερο η ερευνα.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2022, 19:41
Να προσθέσω επίσης ότι θελήσει να πάει κάποιος γλυκά ή λουλούδια ή να δώσει και κάτι για ένα κέρασμα από ευγνωμοσύνη, δεν το θεωρώ καταδικαστέο, ούτε "φακελάκι".
Όταν νοσηλεύθηκε ο πατέρας μου είχε μια νοσοκόμα ανά βάρδια σε 36 ασθενείς. Πήγα μερικά γλυκά στις κοπέλες που πραγματικά υπερέβαλαν εαυτό σε πολύ κακές συνθήκες (διασωληνωμένους μέσα σε απλούς θαλάμους).
Ε, αυτό δεν θεωρείται φακελάκι από κανέναν, ήμαρτον.
Αλμυρά κ κουλουρια να φερνετε, τα προτιμανε οι γιατροί απ'τα γλυκά.
Στο θέμα του ποστ, η κατάσταση είναι έτσι κ χειρότερη σε ότι αφορά τις χειρουργικές κλινικές. Έχει ριζώσει στον κόσμο ότι χωρίς φακελάκι δεν γίνεται δουλειά. Κάτι που έχει μεγάλη δόση αληθειας
Προσωπική εμπειρία. Πριν 3 χρόνια χρειάστηκε να κανονισω χγειο για τη γιαγιά της γυναίκας μου, στο νοσοκομείο που εργάζομαι. Σκοτωθηκα κυριολεκτικά μαζί της γιατί ήθελαν από μένα να παω στο χειρουργό κ να τον ρωτήσω την ακριβή ταρίφα, ώστε να μη δώσουν λίγα λεφτά κ παρεξηγηθει κ παει απάτη η γριά. Τη θεωρουσαν απολυτως φυσιολογική σαν ερώτηση, κ γω ήμουν ο μλκς που δεν βοηθάει με το προβλημα τους.
ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2022, 19:41
Kάτσε, αυτό δεν είναι φακελάκι. Ακόμα πχ και ένα μπουκάλι κρασί ή ουίσκι ή μια κολόνια ή ακόμα και ένα τραπέζι έξω, αν προσφέρονται αυθόρμητα από ευγνωμοσύνη μετά τη νοσηλεία, είναι απολύτως ΟΚ. Εδώ μιλάμε για το παλιοτόμαρο που σου λέει ξέρω γω 400 ευρώ, αλλιώς θα περιμένεις κάνα 9μηνο για την επέμβαση στο οποίο δεν σου εγγυωμαι ότι δεν θα έχεις επιπλοκές (προσωπική εμπειρία φίλου σε -σχετικά απλή- εγχείρηση για τη μητέρα του). Αν έχουμε φτάσει σε σημείο να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις σαν φυσιολογικές και αναμενόμενες, τότε μιλάμε για προχωρημένη κοινωνική σήψη. Κατά τα άλλα, ΣτΗν ΑμΕριΚη Αν ΔεΝ έΧεΙς Να ΠλΗρΩσΕιΣ, ψΟφΑς ΣαΝ τΟ σΚυΛί ΣτΟ δΡοΜο.
JD Vance