Καλημέρα, ας πούμε πως, σε ένα ρολόι της ΔΕΗ, έρχεται λογαριασμός έναντι για 12 μήνες διότι δεν περνάει υπάλληλος να μετρήσει.
Το τιμολόγιο της ΔΕΗ παίρνει αυξήσεις τον δωδέκατο μήνα.
Ο καταναλωτής, έχει καταναλώσει το 95% της κατανάλωσης τους πρώτους 10 μήνες και το υπόλοιπο 5% τους υπόλοιπους 2 διότι έλλειπε
και διότι κάνει τρομερές οικονομίες και περικοπές για να τα βγάλει πέρα.
Έρχεται μια ωραία πρωία του 12ου μήνα ο υπάλληλος και καταγράφει την κατανάλωση.
Μετά από λίγες μέρες, σου έρχεται ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός που αφαιρεί τα έναντι και σου λέει ότι πρέπει να χρεωθείς τόσα κιλοβατ.
Ερώτηση, βάση ποιου τιμολογίου θα χρεωθείς τα κιλοβατ αυτά?
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Λογαριασμός ΔΕΗ , απορία
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Λογαριασμός ΔΕΗ , απορία
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
-
Εμπεδοκλής
Re: Λογαριασμός ΔΕΗ , απορία
Αναλογικά με τις ημερομηνίες.Esperos έγραψε: 05 Ιαν 2022, 10:18 Καλημέρα, ας πούμε πως, σε ένα ρολόι της ΔΕΗ, έρχεται λογαριασμός έναντι για 12 μήνες διότι δεν περνάει υπάλληλος να μετρήσει.
Ο καταναλωτής, έχει καταναλώσει το 95% της κατανάλωσης τους πρώτους 10 μήνες και το υπόλοιπο 5% τους υπόλοιπους 2 διότι έλλειπε
Έρχεται μια ωραία πρωία του 12ου μήνα ο υπάλληλος και καταγράφει την κατανάλωση.
Μετά από λίγες μέρες, σου έρχεται ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός που αφαιρεί τα έναντι και σου λέει ότι πρέπει να χρεωθείς τόσα κιλοβατ.
- Esperos
Ναι αλλά το ρολόι μετρητής λέει μόνο πόσα κιλοβατ έχεις κάψει ως τώρα. Δεν λέει πότε τα έκαψες.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
- Esperos
Ναι αλλά το ρολόι μετρητής λέει μόνο πόσα κιλοβατ έχεις κάψει ως τώρα. Δεν λέει πότε τα έκαψες.Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Ιαν 2022, 10:19Αναλογικά με τις ημερομηνίες.Esperos έγραψε: 05 Ιαν 2022, 10:18 Καλημέρα, ας πούμε πως, σε ένα ρολόι της ΔΕΗ, έρχεται λογαριασμός έναντι για 12 μήνες διότι δεν περνάει υπάλληλος να μετρήσει.
Πέρσι θα έγραφε ας πούμε 100 , σήμερα 800 αρα έχεις καταναλώσει 700.
Δεν σου λέει ότι τα 650 από αυτά τα κατανάλωσες με το παλιό τιμολόγιο και μόλις τα 50με το ακριβότερο τιμολόγιο.
Το πριν την αύξηση έκανε 5 , το μετά την αύξηση κάνει 8
Αν με χρεώσει και τα 700 με 8, αδικία. Δηλαδή, κατανάλωνα ρεύμα με φτηνό τιμολόγιο και το πληρώνω με το αυξημένο.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε.
Ρωτάω πως γίνεται, δεν ξέρω.
-
Εμπεδοκλής
Δε σου το λέει για αυτό και θα πας αναλογικά. Αναλόγως την τιμολογιακή πολιτική ανά μέρα και μήνα.Esperos έγραψε: 05 Ιαν 2022, 10:22Ναι αλλά το ρολόι μετρητής λέει μόνο πόσα κιλοβατ έχεις κάψει ως τώρα. Δεν λέει πότε τα έκαψες.Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Ιαν 2022, 10:19Αναλογικά με τις ημερομηνίες.Esperos έγραψε: 05 Ιαν 2022, 10:18 Καλημέρα, ας πούμε πως, σε ένα ρολόι της ΔΕΗ, έρχεται λογαριασμός έναντι για 12 μήνες διότι δεν περνάει υπάλληλος να μετρήσει.
Πέρσι θα έγραφε ας πούμε 100 , σήμερα 800 αρα έχεις καταναλώσει 700.
Δεν σου λέει ότι τα 650 από αυτά τα κατανάλωσες με το παλιό τιμολόγιο και μόλις τα 50με το ακριβότερο τιμολόγιο.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Το να γίνεται αύξηση τον μήνα πριν την μέτρηση είναι κλέψιμο.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- Esperos
Δεν νομίζω να είναι τόσο κλέφτες ώστε να περιμένουν την αύξηση για να έρθουν να μετρήσουν.
Το ότι περνάει από δω ένας υπάλληλος κάθε ένα ενάμιση χρόνο είναι επειδή δεν έχουν άλλη δυνατότητα.
Εγώ πάλι, το σπίτι μπορεί και να το έχω κλειστό μερικούς μήνες διότι λειπω.
Αν έχω κάψει 1000 κιλοβατ τον Μάιο-Αύγουστο με τιμολόγιο ας πούμε "5" το κιλοβατ,
τον Νοέμβριο ανακοινωσει η ΔΕΗ 100% αύξηση = "10" το κιλοβατ
αλλά εγώ από Νοέμβριο και μετά λείπω,
έρθει ο υπάλληλος Δεκέμβριο και μετρήσει 1050 κιλοβατ, 1000 έκαψα ,
μέχρι Αύγουστο και 45 από Σεπτέμβριο εως Νοέμβριο και μόλις 5 τονΔεκέμβριο,
με ποια τιμή κιλοβατορας θα μου έρθει ο εκκαθαριστικός για τα 1050 κιλοβατ ?
Με την 5 'η με την αυξημένη 10 ?
- Esperos
Το ίδιο ερώτημα θα μπορούσε να έχει ισχύ και τώρα, ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή το τιμολόγιο είναι τόσο και καταναλώνουμε, αν αυριο γίνει μια αύξηση και μετρήσουν μετά. πως θα τιμολογηθεί ο καταναλωτής ?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 44 Απαντήσεις
- 1906 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dorian
-
- 13 Απαντήσεις