!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (Σεπτεμβρίου) - ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΙΚΟ ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (Σεπτεμβρίου) - ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΙΚΟ ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Ο πίκο έκανε τη μεγάλη πορεία του το 2014 και τον Ιανουάριο του 15.
Κατάφερε να αναδειχθεί νικητής με σύμμαχο τον Πάνεφ και να σχηματίσει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση.
Τα συνθήματα ήταν το "με ένα νόμο και ένα άρθρο" και "η Ευρώπη αλλάζει".

Η συνέχεια όμως ;
Για ένα περίπου μήνα, από 25 Ιανουαρίου μέχρι 25 Φεβρουαρίου το παραμύθι πούλαγε.
Οι εκπρόσωποι της τρόϊκας χωρίς καφέ στο Χίλτον, τους είπαν "ορίστε κύριοι, περάστε απέναντι, έχει μπαράκια στο δρόμο να πάρετε καφέ".
Οι βαρουφίτσες στην Καραγεώργη της Σερβίας τράβαγαν σέλφι.
Αλλά μετά έγινε το "adults in the room" ...

Οι συριζαίοι δεν ήξεραν πως να δικαιολογηθούν.
Είπαν "ποτέ δεν είπαμε εμείς με ένα νόμο και ένα άρθρο - με ενάμιση νόμο και ενάμιση άρθρο μπορεί να είπαμε".
Αλλά και η Ευρώπη ... δεν έλεγε να αλλάξει ή μάλλον προς το μπρέξι και προς τη Λεπέν άλλαζε.

Φτάσαμε και στα capital controls και στην κωλοτούμπα μετά το δημοψήφισμα.

Και όμως το Σεπτέμβριο ο πίκο ξανακέρδισε.
Οι οπαδοί θα πουν "φυσικά και κέρδισε, αφού ήταν το θρυλικό κόμμα του λαού, κέρδισε".
Αλλά το 19 έχασε.
Είναι δεδομένο ότι έχασε, άρα δεν είναι "θρυλικό κόμμα του λαού".
Επομένως γιατί τον Σεπτέμβριο του 15 κέρδισε ;

Σίγουρα μέτρησε ότι οι δυσαρεστημένοι της κωλοτούμπας δεν εγκατέλειψαν τον πίκο.
Ένας δυσαρεστημένος της κωλοτούμπας λογικό είναι να σκεφτεί για ψήφο στους πιλαφέρος και όχι στους πλε-οκ.
Αλλά επειδή μία ψήφος στους πιλαφέρος στην πραγματικότητα θα ισοδυναμούσε με ψήφο προς τους πλε-οκ, παρέμειναν πιστοί στον πίκο.
Έχει καλώς.

Σιγά-σιγά όμως, από τα μέσα του 16 και μετά, το παραμύθι-φούρναρης άρχισε να φθίνει.
Το 19 έγινε αυτό που έγινε και παρατηρούμε ότι οι δυσαρεστημένοι έκαναν τη διαδρομή Σύριζα-ΝΔ κατ' ευθείαν. Έγιναν κι άλλες διαδρομές αλλά σε ότι αφορά τον Σύριζα μία ήταν η διαδρομή: Σύριζα-ΝΔ.

Είναι μυστήριο τραίνο.
Γιατί να μην γίνει αυτό τον Σεπτέμβριο του 15 ;

Ισχύει μήπως ότι τα εκλογικά σώματα, τα οποιαδήποτε εκλογικά σώματα, έχουν slow reaction time ; Ότι δηλαδή μέσα σε ενιά μήνες δεν αλλάζουν γνώμη ακόμα και αν βαράνε κανόνια ;

Μιά θεωρία δικιά μου είναι το δημοψήφισμα.
Στο δημοψήφισμα και η κουτσή Μαρία ψήφισε "όχι". 62%.
Άσχετα αν έγινε κωλοτούμπα ή δεν έγινε, άσχετα αν εκ του 62% ήταν όλοι εναντίον της κωλοτούμπας ή δεν ήταν, το Σεπτέμβριο ξαναψήφισαν με δημοψηφισματικά κριτήρια (go home madame Merkel).
Ο Σαμαράς δεν το ήξερε ότι πάει για 62% να πει κι αυτός "ψηφίστε όχι". Νόμιζε ότι θα νίκαγε το "ναι".

Κάπως έτσι εξηγώ τη νίκη του Σύριζα.
Αλλά και σήμερα ακόμα ο μέσος μάου-μάου που κυκλοφορεί στο δρόμο άσχετα τι ψηφίζει θεωρεί αδιαφιλονίκητο δεδομένο ότι οι Γερμανοί προκάλεσαν την οικονομική κρίση και μας πήραν τα ευρώ.
Χα-χάσαμε λένε, μας πήραν τα Ευρώ, αλλά δεν έφταιγε η εργατιά-αγροτιά ή οι συντάξεις αντιστασιακών με ... έτος γεννήσεως 1960, έφταιγε η Γερμανία.

Αυτή την εξήγηση δίνω.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (Σεπτεμβρίου) - ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΙΚΟ ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Τι λένε οι ψηφοφόροι ;
Εγώ έχω το θάρρος -και το έχω ξαναπεί- ότι το 2009 ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου:

Περιμένω να μου πουν κάποιοι γιατί α) ενώ τον Σεπτέμβριο του 15 είχαν δυσαρεστηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων-adults in the room και από την κωλοτούμπα ξαναψήφισαν Σύριζα, β) γιατί ενώ τον Ιανουάριο του 15 και τον Σεπτέμβριο του 15 ψήφισαν Σύριζα, τον Μάϊο-Ιούλιο του 19 ψήφισαν Μητσοτάκη.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”