Σελίδα 1 από 2
καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 15:39
από Σέλευκας
1.δεν έχω καταλάβει γιατί δεν πρεπει να αποψύχουμε τα τροφιμα πολλές φορές. Βασικά οσα διαβάζω ειναι μαλακίες. Ενας σοβαρος λογος υπάρχει;
2. γιατί αποψύχουμε το κατεψυγμένο κρεας πριν το βαλουμε στη σχάρα; Εβαλα στη σχαρα δυο μπριζολες την μια την αποψυξα και την αλλη την έβαλα κοκκαλο κατευθυαν απο το ψυγειο. Ιδια γεύση ειχαν.
ακουω αποψεις
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 15:51
από Δημοκράτης
Σέλευκας έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 15:39
1.δεν έχω καταλάβει γιατί δεν πρεπει να αποψύχουμε τα τροφιμα πολλές φορές. Βασικά οσα διαβάζω ειναι μαλακίες. Ενας σοβαρος λογος υπάρχει;
2. γιατί αποψύχουμε το κατεψυγμένο κρεας πριν το βαλουμε στη σχάρα; Εβαλα στη σχαρα δυο μπριζολες την μια την αποψυξα και την αλλη την έβαλα κοκκαλο κατευθυαν απο το ψυγειο. Ιδια γεύση ειχαν.
ακουω αποψεις
εξαρτάται το κρέας και πως θα το φας, αν είναι μπριζόλα και είσαι από αυτούς που την τρώνε ρεαρ, μεντιουμ ρέαρ με αίμα κτλ μπορεί να κολλήσεις τίποτα γιατί στην κατάψηξη υπάρχουν και αρκετά βακτήρια. ΑΝ την πετάς στην σχάρα μέχρι να γίνει κάρβουνο δεν έχεις τέτοιο θέμα, θα σκοτώσει τα πάντα η φωτιά. Από εκεί και πέρα αν το κρέας έιναι πάγος θέλει απλά πολλή προσοχή το μαγείρεμα και επίσης είναι αντιπαραγωγικό. Σπαταλάς ενέργεια να ζεστάνεις κάτι που θα ανέβαζε θερμοκρασία αν απλά το έβαζες να σταθεί μόνο του στην συντήρηση ή κάπου προστατευμένο
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 16:00
από Σέλευκας
τι προσοχή θέλει δηλαδή; Το έψησα και το έφαγα
για το ωμο ψησιμο που λες το δεχομαι οτι εκει παίζει κανεις με λεπτομεριες
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 16:09
από Ζενίθεδρος
Όταν αργεί κάτι να καταψυχθεί, το νερό δημιουργεί κρυστάλλους που καταστρέφουν τα κύτταρα. Εάν το αποψύξεις απότομα, οι κρύσταλλοι, όπως θα εξατμίζονται, θα σκοτώσουν και τα υπόλοιπα, και στο τέλος θα τρως νεκρή οργανική ύλη. Για αυτό και η κατάψυξη πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η απόψυξη αργά.
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 17:43
από Naida
Νομίζω έχει να κάνει με τα βακτήρια; μικρόβια; που αναπτύσσονται. Για αυτό και η απόψυξη δεν πρέπει να γίνεται εκτός ψυγείου όπως επίσης δεν κατά ψύχονται όλα τα είδη.
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 17:56
από waldorf
Σέλευκας έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 15:39
... Εβαλα στη σχαρα δυο μπριζολες την μια την αποψυξα και την αλλη την έβαλα κοκκαλο κατευθυαν απο το ψυγειο. Ιδια γεύση ειχαν.
ακουω αποψεις
Όλο λάθος.
Να γίνεις βίγκαν άμμεσα,μην σπαταλάμε τα κρέατα (ακόμα και τα κατεψυγμένα!) σε άσχετους.
(Και για να μαντέψω...και τα δύο είχαν γεύση απο καβουρδισμένο στάχυ).
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 18:01
από panos291
Ζενίθεδρος έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 16:09
Όταν αργεί κάτι να καταψυχθεί, το νερό δημιουργεί κρυστάλλους που καταστρέφουν τα κύτταρα. Εάν το αποψύξεις απότομα, οι κρύσταλλοι, όπως θα εξατμίζονται, θα σκοτώσουν και τα υπόλοιπα, και στο τέλος θα τρως νεκρή οργανική ύλη. Για αυτό και η κατάψυξη πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η απόψυξη αργά.
Α μπραβο. Αυτο ακριβως κανουν τα blast chillers, αποτρέπουν την δημιουργία κρυσταλλων.
Απο κει και περα οταν θελετε να αποψυξετε κατι πχ κρεας, ο ιδανικός τροπος είναι να το παρετε απο την κατάψυξη και να το βαλετε στο ψυγείο μια μέρα πριν.
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 18:17
από OANNHSEA
Σέλευκας έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 15:39
1.δεν έχω καταλάβει γιατί δεν πρεπει να αποψύχουμε τα τροφιμα πολλές φορές. Βασικά οσα διαβάζω ειναι μαλακίες. Ενας σοβαρος λογος υπάρχει;
2. γιατί αποψύχουμε το κατεψυγμένο κρεας πριν το βαλουμε στη σχάρα; Εβαλα στη σχαρα δυο μπριζολες την μια την αποψυξα και την αλλη την έβαλα κοκκαλο κατευθυαν απο το ψυγειο. Ιδια γεύση ειχαν.
ακουω αποψεις
Πρώτον δεν αποψύχεις τα τρόφιμα πολλές φορές - τα ψύχεις ξανά και τα αποψύχεις... Όλη η ύλη που μπορεί να φαγωθεί έχει ένα δικό της σύστημα ενάντια στα μικρόβια - το σύστημα αυτό (διαφορετικό για κάθε είδος) εξοντώνεται εάν καταψυχθεί η ύλη. Οπότε η ύλη που έχει αποψυχθεί είναι πρώτης τάξεως υλικό για τα μικρόβια... Και τα μικρόβια δεν εξοντώνονται με το υπό το μηδέν κρύο!!!
Δεύτερον - η μπριζόλα από την κατάψυξη στο κάρβουνο;;; ΒΑΡΒΑΡΕ!!! με τους μηδενικούς γευστικούς κάλυκες!!!
Το κρέας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή κανονικά γύρω στους 35 βαθμούς για να ψηθεί σωστά, αλλιώς το εξωτερικό ψήνεται και το εσωτερικό παραμένει άψητο. Χώρια βέβαια η γεύση, μια και οι χυμοί, όπως και η θερμοκρασία, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο0 κομμάτι...
.
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 18:43
από Καραμελίτσα
Υπάρχει κάποια συσκευή που να ψήνει μπριζόλα από κατάψυξη σε 10 λεπτά; Έστω 20;
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 18:43
από The Socialist
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:43
Υπάρχει κάποια συσκευή που να ψήνει μπριζόλα από κατάψυξη σε 10 λεπτά; Έστω 20;
Φούρνος μικροκυμάτων
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 18:45
από panos291
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:43
Υπάρχει κάποια συσκευή που να ψήνει μπριζόλα από κατάψυξη σε 10 λεπτά; Έστω 20;
Ελεος μωρε

Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 18:48
από Σέλευκας
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:43
Υπάρχει κάποια συσκευή που να ψήνει μπριζόλα από κατάψυξη σε 10 λεπτά; Έστω 20;
εγώ έχω μια ηλεκτρική ψηστιέρα απο τα λιδλ κατι σαν μεγαλη τοστιερα καπου 50 Ε την πηρα
γαμει και δε από -10 σε δεκα λεπτα στο πιάτο
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 18:51
από Σέλευκας
OANNHSEA έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:17
Δεύτερον - η μπριζόλα από την κατάψυξη στο κάρβουνο;;; ΒΑΡΒΑΡΕ!!! με τους μηδενικούς γευστικούς κάλυκες!!!
μια μπριζολα με ψωμι και κοκακολα να το λιγδώσω θελω
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 18:55
από Καραμελίτσα
Σέλευκας έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:48
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:43
Υπάρχει κάποια συσκευή που να ψήνει μπριζόλα από κατάψυξη σε 10 λεπτά; Έστω 20;
εγώ έχω μια ηλεκτρική ψηστιέρα απο τα λιδλ κατι σαν μεγαλη τοστιερα καπου 50 Ε την πηρα
γαμει και δε από -10 σε δεκα λεπτα στο πιάτο
Καλή ιδέα αυτό. Γκριλιέρες στα 2000W που βλέπω με 60 ευρώ πρέπει να την κάνουν τη δουλειά.
Re: καταψυξη
Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2021, 19:00
από panos291
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:55
Σέλευκας έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:48
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:43
Υπάρχει κάποια συσκευή που να ψήνει μπριζόλα από κατάψυξη σε 10 λεπτά; Έστω 20;
εγώ έχω μια ηλεκτρική ψηστιέρα απο τα λιδλ κατι σαν μεγαλη τοστιερα καπου 50 Ε την πηρα
γαμει και δε από -10 σε δεκα λεπτα στο πιάτο
Καλή ιδέα αυτό. Γκριλιέρες στα 2000W που βλέπω με 60 ευρώ πρέπει να την κάνουν τη δουλειά.
Και το τηγανι την κανει. Αλλα καλο ειναι να κανεις αποψυξη.