!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι θα είχε συμβεί αν ο Ρεμ είχε επικρατήσει του Χίτλερ;
Τι θα είχε συμβεί αν ο Ρεμ είχε επικρατήσει του Χίτλερ;
Ο Ρεμ, από όσα διαβάζω, ήταν σοσιαλιστής στα πάντα, πλην του εθνικισμού/φυλετισμού του. Πόσο πιθανό θα ήταν, αν η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών είχε εξελιχθεί αντίστροφα και βρισκόταν ο Χίτλερ με τα τσιράκια του στη λάθος πλευρά, η ιστορία μετά το 1933 να εξελισσόταν διαφορετικά;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Τι θα είχε συμβεί αν ο Ρεμ είχε επικρατήσει του Χίτλερ;
Θα ειχαν γινει ολοι γκει?
Περαν του αστειου ισως να επικρατουσαν οι Στρασσεριστες στο NSDAP και το κομμα να επαιρνε μια εντελως αριστερη στροφη.
Περαν του αστειου ισως να επικρατουσαν οι Στρασσεριστες στο NSDAP και το κομμα να επαιρνε μια εντελως αριστερη στροφη.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
είναι λίγο δύσκολο αυτό το σενάριο.Scouser έγραψε: 16 Οκτ 2021, 00:25 Ο Ρεμ, από όσα διαβάζω, ήταν σοσιαλιστής στα πάντα, πλην του εθνικισμού/φυλετισμού του. Πόσο πιθανό θα ήταν, αν η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών είχε εξελιχθεί αντίστροφα και βρισκόταν ο Χίτλερ με τα τσιράκια του στη λάθος πλευρά, η ιστορία μετά το 1933 να εξελισσόταν διαφορετικά;
Η μόνη περίπτωση να έπαιρνε τον έλεγχο ο ρεμ, νομίζω θα ήταν μέσω ακόμα ενός εμφυλίου. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον διόριζε ο φΧιντενμπουργκ. Αν δεν μάζευαν τον ρεμ το πιο πιθανό σενάριο θα είχε τον Χιντενμπουργκ να δινει την καγγελαρία στον φον πάπεν στα πλαίσια συνεργασίας συντηρητικών-αριστοκρατίας.
Αλλά γενικά δεν βλέπω άλλες διεξόδους πλην ενός ακόμα εμφυλίου
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Ο Ρεμ έλεγχε πλήρως τα SA, τα οποία είχαν διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό, που νομίζω ότι μπορούσαν εύκολα να λιώσουν την ανισχυρη Ραιχσβερ του 1934. Χιντεμπουργκ κτλ λογικά θα κατέληγαν όπου κατέληξαν ο Κερενσκι ή ο Κολτσακ αν δεν συνεργάζονταν. Νομίζω ότι δεν του έλειπε κάτι για να πάρει την εξουσία το 1934, με εξαίρεση φυσικά την πλήρη έλλειψη πολιτικού αισθητηριου (που είχε σε αφθονία ο Χίτλερ).Orion22 έγραψε: 16 Οκτ 2021, 00:40είναι λίγο δύσκολο αυτό το σενάριο.Scouser έγραψε: 16 Οκτ 2021, 00:25 Ο Ρεμ, από όσα διαβάζω, ήταν σοσιαλιστής στα πάντα, πλην του εθνικισμού/φυλετισμού του. Πόσο πιθανό θα ήταν, αν η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών είχε εξελιχθεί αντίστροφα και βρισκόταν ο Χίτλερ με τα τσιράκια του στη λάθος πλευρά, η ιστορία μετά το 1933 να εξελισσόταν διαφορετικά;
Η μόνη περίπτωση να έπαιρνε τον έλεγχο ο ρεμ, νομίζω θα ήταν μέσω ακόμα ενός εμφυλίου. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον διόριζε ο φΧιντενμπουργκ. Αν δεν μάζευαν τον ρεμ το πιο πιθανό σενάριο θα είχε τον Χιντενμπουργκ να δινει την καγγελαρία στον φον πάπεν στα πλαίσια συνεργασίας συντηρητικών-αριστοκρατίας.
Αλλά γενικά δεν βλέπω άλλες διεξόδους πλην ενός ακόμα εμφυλίου
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Σύμφωνα με το σενάριο όμως που έβαλες δε θα είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον τότε στρατό, αλλά και τα SS / γκεστάπο.
Ίσως και την Γαλλία (και πάλι).
SS και Γκεστάπο τότε ήταν αμελητέα μεγέθη. Μιλάμε για το 1934. Όσο για τη Γαλλία, αν κρίνουμε από τη στάση της στον ισπανικό και το ρωσικο εμφύλιο, δεν νομίζω να βλέπαμε σπουδαία διαφορά.Orion22 έγραψε: 16 Οκτ 2021, 00:58 Σύμφωνα με το σενάριο όμως που έβαλες δε θα είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον τότε στρατό, αλλά και τα SS / γκεστάπο.
JD Vance
JD Vance
- Otto Weininger
Αμελητέα τα SS το 1934; Δε νομίζω.Scouser έγραψε: 16 Οκτ 2021, 01:06SS και Γκεστάπο τότε ήταν αμελητέα μεγέθη. Μιλάμε για το 1934. Όσο για τη Γαλλία, αν κρίνουμε από τη στάση της στον ισπανικό και το ρωσικο εμφύλιο, δεν νομίζω να βλέπαμε σπουδαία διαφορά.Orion22 έγραψε: 16 Οκτ 2021, 00:58 Σύμφωνα με το σενάριο όμως που έβαλες δε θα είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον τότε στρατό, αλλά και τα SS / γκεστάπο.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Τα SA το 1934 αριθμουσαν πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη. Τα SS πόσοι να ηταν; Η εκτόξευσή τους ξεκίνησε μετά τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών.Otto Weininger έγραψε: 16 Οκτ 2021, 01:14Αμελητέα τα SS το 1934; Δε νομίζω.Scouser έγραψε: 16 Οκτ 2021, 01:06SS και Γκεστάπο τότε ήταν αμελητέα μεγέθη. Μιλάμε για το 1934. Όσο για τη Γαλλία, αν κρίνουμε από τη στάση της στον ισπανικό και το ρωσικο εμφύλιο, δεν νομίζω να βλέπαμε σπουδαία διαφορά.Orion22 έγραψε: 16 Οκτ 2021, 00:58 Σύμφωνα με το σενάριο όμως που έβαλες δε θα είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον τότε στρατό, αλλά και τα SS / γκεστάπο.
JD Vance
JD Vance
Tα SA iirc ήταν κοντά στα 4.Scouser έγραψε: 16 Οκτ 2021, 01:26Τα SA το 1934 αριθμουσαν πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη. Τα SS πόσοι να ηταν; Η εκτόξευσή τους ξεκίνησε μετά τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών.Otto Weininger έγραψε: 16 Οκτ 2021, 01:14Αμελητέα τα SS το 1934; Δε νομίζω.Scouser έγραψε: 16 Οκτ 2021, 01:06
SS και Γκεστάπο τότε ήταν αμελητέα μεγέθη. Μιλάμε για το 1934. Όσο για τη Γαλλία, αν κρίνουμε από τη στάση της στον ισπανικό και το ρωσικο εμφύλιο, δεν νομίζω να βλέπαμε σπουδαία διαφορά.
Η Γαλλία θα συμμετείχε όπως περίπου το έκανε και το 19. Στην Ισπανία που λές ήταν εντελώς διαφορετικά και οι Γάλλοι είχαν αρκετά εσωτερικά θέματα.
Τα SS είχαν ενισχυθεί αρκετά από την στιγμή που τους έδωσε ο Αδόλφος καθήκοντα αστυνομίας-μυστ. αστυνομίας κάποιους μήνες πριν.
Για το σενάριο (επικράτηση ρεμ): Για μένα όπως είπα θα γινόταν πάλι εμφύλιος. Βλέπω κάτι αντίστοιχο του ισπανικού. Στο τέλος μια πολύ πιο αποδυναμωμένη γερμανία, πολύ πιο εύκολο για την ρωσσία να κάνει παιχνίδι. ΒΠΠ ίσως μετατίθεται χρονικά, αλλά με το αντίστοιχο ριμπεντροπ μολοτοφ να εξελίσσεται σε καποιας μορφής αντικαπιταλιστικό άξονα
Επίσης, η αποτυχία στην στήριξη των κυβερνητικών από μεριάς γαλλίας ίσως να την αποσταθεροποιούσε και την ίδια εσωτερικά.
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Θα τον είχε ανατρέψει ο στρατος
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
- hellegennes
Συγγνώμη, αλλά σε όλα αυτά που συζητάτε η κουλτούρα δεν παίζει κανέναν ρόλο; Ο Χίτλερ είχε έναν ολόκληρο λαό ως κουκλάκια που τα κινούσε; Δεν υπήρχε σχετικό sentiment;
Δεν κυριάρχησε ο Χίτλερ γιατί αυτό ήταν που ήθελε ο λαός;
Με λίγα λόγια, ο Χίτλερ έφερε τον φυλετισμό στην Γερμανία ή ο φυλετισμός έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία;
Δεν κυριάρχησε ο Χίτλερ γιατί αυτό ήταν που ήθελε ο λαός;
Με λίγα λόγια, ο Χίτλερ έφερε τον φυλετισμό στην Γερμανία ή ο φυλετισμός έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 1243 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
-
- 20 Απαντήσεις