!!! DEVELOPMENT MODE !!!

68 θανάτοι μέσα σε..... 12 μήνες σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ οικο ευγηριας!!!!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

68 θανάτοι μέσα σε..... 12 μήνες σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ οικο ευγηριας!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Η ιδιωτικη πρωτοβουλια στα καλυτερα της.Αυτορυθμιζει την αγορα.
Θρίλερ στα Χανιά: Έρευνα σε γηροκομείο για 68 θανάτους μέσα σε 12 μήνες - Έγινε εκταφή ηλικιωμένης

Μία πολύ περίεργη και πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα στα Χανιά. Η υπόθεση αφορά στην εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων.

Μετά από καταγγελία, οι Εισαγγελικές αρχές έδωσαν εντολή για την εκταφή της ηλικιωμένης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός της, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στην αντίστοιχη ληξιαρχική πράξη θανάτου. Η εκταφή έγινε παρουσία των ιατροδικαστών Ρεθύμνου και της Αστυνομίας.

Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: 68 θανάτοι μέσα σε..... 12 μήνες σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ οικο ευγηριας!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

23/04/2021
Σοκάρουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά - «Τους έδεναν στο κρεβάτι - Δεν τους έδιναν νερό»
Συγκλονίζουν όσα είπε ο πρώην εργαζόμενος.

Εικόνα

Σε μεγάλες αποκαλύψεις προχώρησε ένας πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο στα Χανιά, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 68 άνθρωποι.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... enan-hrono

Πιο συγκεκριμένα μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, περιγράφοντας αποτρόπαιες σκηνές, για ανθρώπους δεμένους και με χτυπήματα.

Γηροκομείο στα Χανιά: «Τους έδεναν στο κρεβάτι, τους έδιναν χάπια»

«Στο γηροκομείο αυτό δούλεψα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, σχεδόν έξι μήνες. Αυτά που είχα δει όσο καιρό ήμουν εκεί πέρα, οι καταστάσεις ήταν γενικά δεν ήταν τόσο καλές. Η μεταχείριση των γερόντων ήταν πολύ κακή, δηλαδή τους δένανε στα κρεβάτια, ακόμα και αυτούς που δεν ήταν διεγερτικούς, τους δίνανε χάπια για να τους ηρεμήσουν, τους χτυπούσαν πολλές φορές», είπε ο πρώην εργαζόμενος, λέγοντας ότι τα έχει δει με τα μάτια του.

«Υπήρχαν πολλές φορές, κάποια βράδια, όταν τελείωνα τη βάρδιά μου, μου έλεγαν να δέσω κάποιους ανθρώπους και επειδή εγώ δεν έχω μάθει έτσι, έχω μάθε να δουλεύω με τον δικό μου τρόπο και να σέβομαι τους μεγαλύτερους δεν το έκανα. Κάποια στιγμή με πήρανε χαμπάρι, αυτό που έκανα, και πήγαιναν μετά και τους έδεναν εκείνοι, επειδή είχαν καταλάβει ότι δεν ήθελα να τους δένω», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα περιστατικά θανάτων είπε: «Όταν είχαν πρωτοαρχίσει είχαν πεθάνει δύο με τρία άτομα, το πολύ, μετά ξαφνικά, μετά από ένα μήνα σχεδόν είδα να πεθαίνουν 14 άτομα σε μία εβδομάδα». όπως είπε δεν γνωρίζει την αιτία θανάτου των τροφίμων. «Δεν ήρθε ποτέ γιατρός να τους δει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τρόφιμος του γηροκομείου απεβίωσε μετά από χτύπημα -Δεν είχαν καλέσει ασθενοφόρο.

Αναφορικά με την περίπτωση εκταφής μίας εκ των τροφίμων, είπε:
«Η γυναίκα αυτή ήταν στην βάρδιά μου, όταν ακούσαμε ένα δυνατό χτύπο, σαν γδούπο, ένα μπουμ μεγάλο, και τρέξαμε όλοι να δούμε τι είναι. Είδαμε ότι η γυναίκα είχε πέσει από το κάγκελο, διότι είχαν, προφανώς ξεχάσει. Την είδαμε με τα αίματα στο κεφάλι, δεν κάλεσαν ούτε ασθενοφόρο, ούτε τίποτα. Ενώ είδα ότι η γυναίκα δεν ήταν καλά, είχα πει στην υπεύθυνη να την πάμε στο νοσοκομείο, ότι χρειάζεται νοσοκομείο η γυναίκα, και δεν ήθελε. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα, φυσικά, και δεν είχε τις αισθήσεις της. Την τρίτη ημέρα απεβίωσε. Πιο πριν είχαν καλέσει οι συγγενείς της και η αντίδραση της κας Γεωργίας ήταν ότι είναι μια χαρά. Είχα μιλήσει και δεν τους άρεσε καθόλου η αντίδρασή μου. Ήθελαν να είμαι σαν ένα πιόνι».

Καταγγελίες από συγγενείς: «Δεν της έδιναν νερό, την είχαν καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο»

Σοκαριστικά είναι και όσα καταγγέλλουν στο Flashnews.gr, για την κατάσταση που επικρατούσε στον γηροκομείο στα Τσικαλαριά Χανίων, συγγενείς πρώην τροφίμων. Σύμφωνα με τον κ. Φ «η εικόνα θύμιζε κοτέτσι, οι συνθήκες ήταν άθλιες και η φροντίδα ήταν ελλιπής. Την μητέρα μου την είχαν δεμένη με κάτι σαν ιμάντες σε ένα καροτσάκι», ενώ η κ. Μ τονίζει «μου την πέθαναν τη μάνα μου, μπήκε με κινητικά προβλήματα αλλά υγιής, δεν της έδιναν νερό, την είχαν καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο».

«Ούτε βόλτα δεν τους πήγαιναν, τους έβγαζαν με το καροτσάκι μία φορά την ημέρα, στη σειρά παρατεταγμένους, αυτό είχα δει εγώ όποτε πήγαινα. Ούτε κουνιόντουσαν. Παρατήρησα μία ημέρα που πήγα ότι ήταν ένας νοσοκόμος και ξεφλούδισε μία μπανάνα, αυτό το θυμάμαι και την μοίρασε σε τρία-τέσσερα άτομα, δηλαδή έφαγε ο κάθε ηλικιωμένος από 1-2 κομματάκια, τους άνοιξε το στόμα με το χέρι και τους τάισε τη μπανάνα. Ένιωσα ότι εκεί μέσα ήταν σαν κοτέτσι, πώς ταΐζουν τις κότες για να κάνουν αυγά και να μεγαλώσουν και να τα σφάξουν, έτσι», αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Φ.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... hania-toys
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Το διάβασα το πρωί... Φρικαλεο...
Άβαταρ μέλους
The Rebel

24/04/2021
Χανιά: Νέες μαρτυρίες-σοκ για το γηροκομείο του τρόμου - «Τους "πέθαιναν" από ασιτία αφού τους έπαιρναν τις περιουσίες!»
Αποτροπιαστικές περιγραφές για το «εργοστάσιο θανάτου»!

Εικόνα

Ακόμα και την πιο αρρωστημένη ταινία τρόμου ξεπερνούν οι καταγγελίες που έρχονται από το γηροκομείο στα Χανιά. Συγγενείς των θυμάτων περιγράφουν με γλαφυρά λόγια μία κατάσταση που θυμίζει ένα «εργοστάσιο-θανάτου».

Συγγενής άλλης τροφίμου καταγγέλλει δίνει ακόμα μία διάσταση της υπόθεσης λέγοντας ότι «είχαν πάρει τη διαθήκη της και μετά την άφησαν στο έλεος του Θεού».

«Προσυπογράφω, ήταν κολαστήριο. Ηταν πολλές γυναίκες ή και άνδρες οι οποίοι ανακάλυψα ότι δεν είχαν απογόνους. Υποχρεώθηκε, ενώ ήταν σε νοσοκομείο, να της πάρουν διαθήκη, η οποία άφηνε όλα της τα υπάρχοντα σε εκκλησία και σε μοναστήρια», δηλώνει στον ΣΚΑΪ.

«Η δυσοσμία από την κεντρική είσοδο με το που έμπαινες ήταν τραγική. Οι άνθρωποι ήταν όλοι με ελάχιστα κιλά. Είχαμε την εντύπωση ότι είχαν ασιτία. Οταν τάιζα την εξαδέλφη μου, έπαιρνα τρία ρυζόγαλα, τρία γιαούρτια, τα έτρωγε με απίστευτη πείνα, λες και είχε να ταϊστεί καιρό», περιγράφει, μιλώντας για τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Όπως αποκαλύπτει, «δεν επέτρεπαν στους συγγενείς που ήταν ψαγμένοι να τους επισκέπτονται. Απειλήθηκα όταν είπα ότι γιατί δεν φοράει πάμπερς και φοράει καθετήρα, απειλήθηκα ότι δεν θα μου επιτρέψουν να ξαναμπώ μέσα. Η συμπεριφορά τους και το προσωπικό ήταν ελάχιστο γι' αυτό και δεν υπήρχε καθαριότητα. Είπα ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κουρευτούν, και τα νύχια τους, και μου είπαν ''θα σας φέρουμε και τον Ασλάνη''. Εφυγε, και πρέπει να ήταν στο φέρετρό της γύρω στα 10 κιλά».

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αιτία θανάτου ήταν η ανακοπή καρδιάς. «Πάντα το ίδιο. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι έφευγαν από ασιτία. Αφού είχαν πάρει τη διαθήκη της και είχαν μεταφερθεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, την άφησαν στο έλεος του Θεού».

Αντίστοιχες καταγγελίες μεταφέρουν και άλλοι συγγενείς πρώην τροφίμων. Σύμφωνα με τον κ. Φ., «η εικόνα θύμιζε κοτέτσι, οι συνθήκες ήταν άθλιες και η φροντίδα ήταν ελλιπής. Τη μητέρα μου την είχαν δεμένη με κάτι σαν ιμάντες σε ένα καροτσάκι», ενώ η κ. Μ. τονίζει «μου την πέθαναν τη μάνα μου, μπήκε με κινητικά προβλήματα αλλά υγιής, δεν της έδιναν νερό, την είχαν καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο».

«Ούτε βόλτα δεν τους πήγαιναν, τους έβγαζαν με το καροτσάκι μία φορά την ημέρα, στη σειρά, παρατεταγμένους, αυτό είχα δει εγώ όποτε πήγαινα. Ούτε κουνιόντουσαν. Παρατήρησα μία ημέρα που πήγα ότι ήταν ένας νοσοκόμος και ξεφλούδισε μία μπανάνα, αυτό το θυμάμαι, και τη μοίρασε σε τρία-τέσσερα άτομα, δηλαδή έφαγε ο κάθε ηλικιωμένος από 1-2 κομματάκια, τους άνοιξε το στόμα με το χέρι και τους τάισε την μπανάνα. Ένιωσα ότι εκεί μέσα ήταν σαν κοτέτσι, πώς ταΐζουν τις κότες για να κάνουν αυγά και να μεγαλώσουν και να τα σφάξουν, έτσι», αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Φ.

Χθες, πρώην εργαζόμενος κατήγγειλε ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια ηλικιωμένων ενώ μάλιστα δήλωσε πως πέθαναν 14 άνθρωποι σε μία βδομάδα!
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... toy-tromoy
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Τα γηροκομεία παίρνουν ένα σωρό λεφτά είναι τραγικό που δεν το είχε πάρει χαμπάρι κανείς τι γινόταν.
Άμα βάλεις συγγενή σου, που είναι απευκταιο, πρέπει να είσαι σίγουρος για το τι γίνεται εκεί μέσα.
Άβαταρ μέλους
The Rebel

24/04/2021
Πρώην εργαζόμενος του γηροκομείου Χανίων καταγγέλλει: «Άνθρωποι πέθαιναν από ασιτία»
«Ξέρω ότι αφαιρούσαν τα χρυσαφικά με πρόφαση να τα φυλάξουν και μετά έλεγαν ότι τα έχασαν οι ίδιοι τρόφιμοι και χάνονταν μασέλες με χρυσά δόντια»

Εικόνα

«Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν. Μέσα σε μια εβδομάδα πέθαναν 14 άτομα» καταγγέλλει πρώην εργαζόμενος του γηροκομείου στα Χανιά με τους 68 θανάτους ηλικιωμένων με αιτιολογία θάνατο από ανακοπή καρδιάς, χωρίς όμως περαιτέρω στοιχεία για το ιστορικό της υγείας τους.

«Δούλευα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο εκεί πέρα. Είχα πάει ως βοηθός νοσηλευτή. Οι συνθήκες ήταν πολύ άθλιες. Κακομεταχείριση των γερόντων. Τους έδιναν χάπια έτσι ώστε να είναι σε καταστολή, τους σκουπίζαμε με μία πετσέτα 5 άτομα παρόλο που έβγαζαν σπυριά. Αντί για πάνες τους έβαζαν ουροκαθετήρα για να μην λερώσουν».

Ερωτηθείς εάν εξέφρασε στην ιδιοκτήτρια αυτά τα περιστατικά ο Δημήτρης Μαυρακάκης είπε πως «το είχα πει στην ίδια και δεν άλλαξε κάτι, συνέχισε τα ίδια. Κυρίως ήθελε να βγάλει χρήμα απ’ ότι κατάλαβα. Φανταστείτε 60 άνθρωποι να είναι μέσα και να παίρνει 800 και 1000 ευρώ κάθε μήνα».

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο γιατρός δεν ήρθε ποτέ να ελέγξει τους περισσότερους θανάτους.

Έμπαιναν με περισσότερα κιλά και μετά πάθαιναν ασιτία.

«Είχαν έλλειψη φαγητού γι αυτό οι περισσότεροι δεν είχαν τόσα κιλά. Έμπαιναν με περισσότερα κιλά και μετά πάθαιναν ασιτία. Δεν έβγαζαν τρόφιμα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «σε συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν μελανιές και χτυπήματα ερχόταν συγκεκριμένο γραφείο τελετών. Ήμουν μπροστά όταν τους χτυπούσαν και βοηθοί και νοσηλευτές κανονικοί και το γνώριζε η ιδιοκτήτρια γιατί υπήρχαν κάμερες».

Έπαιρναν τηλέφωνο οι συγγενείς και η ιδιοκτήτρια τους έλεγε ότι ήταν καλά ενώ η γυναίκα πέθαινε.

Αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που έχει καταγγείλει στις αρχές εξηγεί πως «Ήταν η βάρδια μου. Ξαφνικά ακούσαμε ένα γδούπο και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει. Η γυναίκα είχε πέσει κάτω και την σηκώσαμε. Έτρεχε αίμα από το κεφάλι γιατί είχε χτυπήσει. Επειδή είδα ότι δεν ήταν καλά είπα να πάει νοσοκομείο αλλά η υπεύθυνη μου είπε δεν ξέρω από αυτά και το μόνο που έκανε ήταν να γελάσει. Δεν την πήγαν νοσοκομείο όπως έπρεπε. Την άφησαν στο έλεος του Θεού. Της έβαλαν απλά κάποιες γάζες και την επόμενη μέρα δάγκωσε την γλώσσα της κόβοντας ένα κομμάτι και την επόμενη (την Τρίτη μέρα) απεβίωσε. Πιο πριν είχαν πάρει οι συγγενείς και η ιδιοκτήτρια τους είχε πει ότι ήταν καλά ενώ η γυναίκα πέθαινε και όταν έκλεισε το τηλεφώνημα γέλασε».

Χάνονταν μασέλες με χρυσά δόντια.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι μόνο δική του μαρτυρία αλλά ήταν και άλλη συνάδελφος του μαζί ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Ξέρω ότι αφαιρούσαν τα χρυσαφικά με πρόφαση να τα φυλάξουν και μετά έλεγαν ότι τα έχασαν οι ίδιοι τρόφιμοι και χάνονταν μασέλες με χρυσά δόντια».
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... ataggellei
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Philip Mortimer έγραψε: 24 Απρ 2021, 20:42 Τα γηροκομεία παίρνουν ένα σωρό λεφτά είναι τραγικό που δεν το είχε πάρει χαμπάρι κανείς τι γινόταν.
Άμα βάλεις συγγενή σου, που είναι απευκταιο, πρέπει να είσαι σίγουρος για το τι γίνεται εκεί μέσα.
Ποιος να πάρει χαμπάρι; Στην αναμπουμπούλα;
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Άκουσα ότι τους έβαζαν να γράφουν περιουσιακά στοιχεία κάπου, επιβεβαιώνεται αυτό; Ποιο ήταν το κίνητρο των φόνων; Μόνο τα χρυσαφικά;
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Εντωμεταξύ ο μπούμπης τονίζει με κεφαλαία το γεγονός ότι το γηροκομείο ήταν ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ωστόσο στο άλλο νήμα

viewtopic.php?f=30&t=30782

Βλέπουμε τι προτείνει και το ΚΡΑΤΟΣ σε άλλες χώρες. Oh wait! Ο ίδιος το άνοιξε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
The Rebel

24 Απριλίου 2021
Οίκος ευγηρίας στα Χανιά: Βίαιο τάισμα οδήγησε σε θάνατο, δηλώνει πρώην υπάλληλος – Νεες αποκαλύψεις προκαλούν σοκ.

Εικόνα

Ο ανθρώπινος νους δυσκολεύεται να πιστέψει τα όσα δηλώνει στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη, γυναίκα πρώην υπάλληλος του οίκου ευγηρίας στα Χανιά, για τον οποίο διεξάγεται έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη κακουργημάτων.

Μιλάει για ψεκασμούς με εντομοκτόνο πάνω σε κεφάλια τρόφιμων για να καταπολεμήσουν ψείρες, αναφέρει απουσία ουσιαστικής ιατρικής φροντίδας και δηλώνει ότι έχει δει 25 ως 30 θανάτους, ένας εκ των οποίων ενδεχομένως να προέκυψε έπειτα από βίαιο τάισμα με σύριγγα.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της on camera, η πρώην υπάλληλος που εργάστηκε στο ίδρυμα ως βοηθός νοσηλευτή, από τον Μάιο ως τον Δεκέμβριο του 2020:

“Τους ταΐζαμε όρθιοι. Δεν καθόμασταν ποτέ. Και ήταν μια πίεση γι’ αυτούς, πολλές φορές μου έλεγαν οι άνθρωποι να καθίσω γιατί ήθελαν χρόνο, κοντεύαν να πνιγούν. Εμένα μου είχε γίνει και σύσταση, ότι είμαι πολύ ευαίσθητη που δεν χρησιμοποιούσα σύριγγα με πολτοποιημένο φαγητό που έκαναν στους καταθλιπτικούς που δεν άνοιγαν καν το στόμα τους. Άνοιγαν το κάτω χείλος τους και πατούσαν τη σύριγγα με δύναμη και αμέσως μετά νερό για να κατεβεί η μπουκιά. Οι άνθρωποι πολλές φορές τα φτύνανε.

Γίνονταν πολλά βίαια πράγματα. Και είχαμε και περιπτώσεις που έιχανε τα αναμενόμενα, άνθρωποι υπέκυψαν.
-Πνίγηκε άνθρωπος την ώρα που τους τάιζαν;
-… (γνέφει συγκαταβατικά). Εγώ είδα την κινητικότητα εκεί όταν συνέβη και όταν ρώτησα μου είπαν ότι δεν έγινε τίποτα. Το έμαθα από τους υπόλοιπους μετά.
…Έχω δει πολλούς θανάτους συνολικά. Γύρω στα 25- 30 άτομα σίγουρα.”

Δείτε το απόσπασμα από τα όσα δήλωσε η πρώην υπάλληλος για τους θανάτους:

Στην ερώτηση, πώς έβλεπε να συμβαίνουν οι θάνατοι στο ίδρυμα, υποστηρίζει:

“Έκαναν πυρετό, μας λεγανε ότι δεν είχαν καλό οξυγόνο, μπλάβιζαν. Πολλοί πέθαιναν με ανοικτά τα μάτια. Γιατρός δεν ερχόταν καν να πιστοποιήσει. Τους συγγενείς τους ενημέρωναν σπάνια εκείνη τη στιγμή, μπορεί να το έκαναν την επόμενη μέρα, ή όταν πήγαινε στο νεκροτομείο. Μπορεί να έπαιρναν τηλεφωνο και να έλεγαν ότι δεν πάει καλά και ότι τον περιμένουμε να πεθάνει. Πολλές φορές τους ετοιμάζανε οι ίδιοι (σ.σ. τους νεκρούς), συνεννοούμενοι με το γραφείο τελετών, γιατί κάποιοι είχαν συγγενείς στο εξωτερικό και δεν υπήρχε εδώ συγγενής να τους παραλάβει, για να τον πάρουν ντυμένο. Πολλοί όμως είχαν κατακλίσεις που οι συγγενείς δεν το ήξεραν καν. Τα σώματά τους είχαν ανοίξει…”

Επίσης η πρώην υπάλληλος δήλωσε στο zarpanews.gr ότι έδεναν τους τρόφιμους, ακόμα και όσους δεν υπήρχε ανάγκη:

“Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ήταν δεμένοι. Ακόμα και περιπατητικοί. Ακόμα και αυτοί που καταλάβαιναν και έλεγαν ότι δεν θα σηκωθούν. Οι περιπατητικοί ούτε με περπατούρα δεν κινούνταν, με την πρόφαση ότι μπορεί να πέσουν. Τους έδεναν και πολύ άσχημα. Το κάθε πόδι κάτω απ την καρέκλα, στη μέση, πολλές φορές και εδώ (σ.σ. δείχνει το στήθος), ούτε ζώο δεν δένεις έτσι. Και το τελευταίο τρίμηνο που ήμουν εκεί, κλαίγανε. Μας φιλούσαν τα χέρια. Εμένα μου είχαν πει να μιλήσω, υπήρχαν περιπτώσεις που μου λέγανε να το πω στα παιδιά τους.
-Και γιατί δεν μιλούσαν οι ίδιοι στα παιδιά τους όταν τους έβλεπαν;
-Προσπαθούσαν, αλλά έμπαινε σφήνα η διευθύντρια ή οι «ειδικοί» βοηθοί νοσηλευτές, οι χρόνιοι «θαμώνες»”

Ακόμα, υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε επαρκής ιατρική φροντίδα:

Εικόνα

“Γιατρός ερχόταν δύο φορές την εβδομάδα από μια ώρα το πολύ, δεν άγγιζε, έβλεπε από μακριά και έφευγε. Άνθρωποι κλαίγανε, πολλές φορές μου ζητούσαν εγώ να του πω κάτι. Εγώ τους γυρνούσα και του έδειχνα τις πλάτες τους, να δει το δέρμα τους και τότε μόνο έδινε καμιά κρέμα.

Εγώ πήγα ως ανειδίκευτο προσωπικό, βοηθός νοσηλευτή. Βάζανε κλύσματα, βάζανε διπλά υπόθετα. Έχω δει να βάζουν ολόκληρο χέρι στον ποπό ανθρώπων, για να βγάλουν τα κόπρανα και οι άνθρωποι σφάδαζαν από τον πόνο. Και μου έλεγαν ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Ευτυχώς δεν μπήκα στη διαδικασία και έφυγα πριν χρειαστεί να τα κάνω και εγώ.”
https://www.zarpanews.gr/oikos-eygirias ... sok-video/
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

Green Dragon έγραψε: 25 Απρ 2021, 09:23 Άκουσα ότι τους έβαζαν να γράφουν περιουσιακά στοιχεία κάπου, επιβεβαιώνεται αυτό; Ποιο ήταν το κίνητρο των φόνων; Μόνο τα χρυσαφικά;
Δεν μπορεί να συμβεί εκτός κι αν δεν είχαν συγγενείς καθόλου, πράγμα πολύ δύσκολο. Ένας μακρινός συγγενής να εμφανιστεί, η κομπίνα ξεμπροστιαζεται. Το κληρονομικό δίκαιο στη χώρα μας έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας, και δικαίως.
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
The Rebel

25|04|2021
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΘΗΡΙΟΤΡΟΦΕΙΟ” ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ “Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΡΕΛΗΟ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΣΠΙΤΙ”ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ.

Εικόνα

Ανατριχίλα συνεχίζουν να προκαλούν οι καταγγελίες για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, όπου μέσα σε 15 μήνες πέθαναν 73 ηλικιωμένοι, όλοι από ανακοπή καρδιάς.

Συγγενείς φιλοξενουμένων μιλούν για μια κατάσταση φρίκης στο γηροκομείο. Κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς οι ηλικιωμένοι ήταν δεμένοι και υποσιτισμένοι, ενώ τους ξύριζαν τα μαλλιά και κάποιοι τρόφιμοι τρελάθηκαν.

Τα όσα λέει στο Open η ανιψιά ενός ηλικιωμένου δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. «Τους έβριζαν, τους χτυπούσαν στα χέρια και τους έδεναν στο κρεβάτι για ασήμαντο λόγο. Είχαν κάτι δίσκους που είχαν μια θέση για φαγητό που ούτε μωρό δεν χορταίνει. Θυμάμαι τις ηλικιωμένες όταν πήγαινα στα δωμάτια να μου ζητούν νερό. Μου έλεγαν ‘’πεινάω, σηκωσέ με, σκέπασέ με…’’.
Ο θείος της γυναίκας είχε μπει στον οίκο ευγηρίας το 2017, εκεί έμεινε για ένα χρόνο διάστημα διάστημα κατά το οποίο η υγεία του επιβαρύνθηκε. «Όταν τον πήγαμε στο γηροκομείο ήταν γύρω στα 100 κιλά και έγινε σκελετός. Εχασε τουλάχιστον 30 με 40 κιλά. Υποσιτίζονταν οι άνθρωποι. Ήθελε να φύγει. Μου έλεγε ‘’πάρε με από εδώ. Πάρε με να πάμε σπίτι».

Η ίδια γυναίκα μιλώντας στο zarpanews.gr πρόσθεσε: «Του πηγαίναμε φαγητό, γιατί εκεί ήταν κάτι δίσκοι με μερίδες που δεν φτάνουν ούτε για μικρό παιδί, με φρούτο μισό πορτοκάλι. Με μια φέτα ψωμί. Ξαφνικά άρχισαν να μου ζητούν χρήματα για να του δώσουν σίδηρο και αίμα. Όταν τους ρώτησα γιατί, μου είπαν ότι είχε πέσει ο αιματοκρίτης του. Τελικά τον πήραμε από εκεί μετά από περίπου ένα χρόνο, λόγω της κατάστασης. Και τα χρήματα που μας ζητούσαν, ενώ ξεκινήσαμε από 750 ευρώ, με τα φάρμακα μας ζητούσαν όλο και περισσότερα και ξεπεράσαμε το χιλιάρικο.”

Ακόμα, η καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι στο υπόγειο υπήρχε τρόφιμος σε κρεβάτι στον χώρο πλυντηρίων:

“Εκεί δεν υπήρχε προσωπικό, λειτουργούσαν μόνο με κάμερες. Υπήρχε η κυρία που έπλενε τα ρούχα και στον χώρο των πλυντηρίων υπήρχε κρεβάτι στο οποίο κοίμιζαν τρόφιμο. Ο οποίος έμαθα ότι ήταν συγγενής γνωστού ηθοποιού. Δεν ξέρω γιατί τον κοίμιζαν εκεί στο πλυντήριο.”

«Η μητέρα μου δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τα ουρλιαχτά»
Συγκλονίζει και η μαρτυρία κόρης φιλοξενούμενης στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά. «Μου παραπονέθηκε την πρώτη εβδομάδα ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια γιατί άκουγε ουρλιαχτά. Σιγά σιγά έβλεπα και μια ακαμψία στο λαιμό. Προφανώς με κάτι την ‘’ποτίζανε’’ μετά όπως κατάλαβα. Η μόνη της φοβία ήταν… ‘’πες τους να μην με ξυρίσουν γιατί όλες εδώ τις ξυρίζουν».

Γιος πρώην τρόφιμου του γηροκομείου υποστήριξε, μιλώντας στον Alpha, ότι πήγε τον πατέρα του στη Μονάδα σε ηλικία 80 ετών. Όπως λέει, ήταν απολύτως λειτουργικός και μπορούσε να εξυπηρετηθεί. Μέσα σε δύο εβδομάδες, όπως υποστηρίζει, αντίκρισε έναν άνθρωπο χωρίς επαφή με το περιβάλλον, είχε χάσει 10 κιλά, του έλειπαν δόντια και ήταν χτυπημένος σε πρόσωπο και σώμα. Ο γιος αποφάσισε να τον πάρει από εκεί. Του είπαν να τον παραλάβει σε δύο ημέρες. Ωστόσο το ίδιο βράδυ του είπαν ότι κατέληξε από ανακοπή. Ο ίδιος ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, αλλά δεν ήταν δυνατόν.

Η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας διαψεύδει τις καταγγελίες και τα όσα λέγονται είναι ανυπόστατα όπως υποστηρίζει. «Κάνουμε ότι πρέπει όσον αφορά στους φιλοξενούμενους».

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων ηλικιωμένων και δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και σε βάθος δεκαετίας και για παλαιότερους θανάτους.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %97%ce%a1/
Ντρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές »

Ειχα δουλέψει σε γηροκομείο και εφυγα τρέχοντας μετα απο ενα τριμηνο. Ελαχιστο προσωπικο 1 ατομο για 2 οροφους , ολα στο αρπα κόλλα γιατι αλλιως δεν εβγαινε καμία σοβαρη παρακολουθηση απο γιατρο , αλλα ουτε και απο αποψη νοσηλειας (η τεραστια πλειονότητα του προσωπικου ήταν απλα πρακτικοι, φαγητο πολυ πολυ μετρημένο, αρκετα χρημματα για παροχες που δεν άξιζαν και υψηλο αριθμο θανάτων κυριως μεταξυ των νεοεισερχομένων. Τα δεσιματα που αναφέρονται λογικα ειναι για ηλικιωμένους με ανοια ου επειδη δεν υπαρχει προσωπικο τους δενουν στις καρέκλες για να μην φυγουν , μην πεσουν κλπ, αηδία πραγματικα αυτοι οι χωροι
lagavulis
Phorum.gr user: lagavulis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lagavulis »

Better Call Σήφη McGill

Μετάφραση: "Καλλιά να καλέσουν το Σήφη Δικηγοράκη"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”