Σελίδα 1 από 4

Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 12:34
από Βλήμα
Το να τρως μπέργκερ και πιτόγυρα κάθε μέρα εννοείται ότι είναι απευκταίο, αλλά και το να τρως όσπρια κι άπαχο κοτόπουλο κάθε μέρα είναι βαρετό, άσε που μια ακραία υγιεινή διατροφή προκαλεί κλανιές που κάνουν κακό στην κοινωνικότητα, οπότε δεν εξετάζουμε καμιά από αυτές τις δυο περιπτώσεις. Όμως πού βρίσκεται η χρυσή τομή;
Εσείς θα μειώσετε ή θα παραλείψετε το βούτυρο μιας συνταγής, θυσιάζοντας από την γεύση, προκειμένου να μην φράξουν οι αρτηρίες σας; Θα χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κιμά στα γιουβαρλάκια που έχει λιγότερο λίπος;

Εγώ, θέλοντας και μη, επειδή κάποια άτομα από αυτά που τρώνε ό,τι μαγειρεύω ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα προσέχω αυτά, αλλά αν ήμουν μόνος μου δεν θα με ένοιαζε. Δεδομένης της ποσότητας του καπνού και το αλκοόλ που καταναλώνω ημερησίως, το να προσέχω κατά αυτόν τον τρόπο την διατροφή μου θα ήταν υποκριτικό.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 12:38
από Βλήμα
Όποιος έχει υγιεινές εναλλακτικές σε ανθυγιεινά φαγητά, ας το γράψει εδώ.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 12:43
από Sothan
Ε που να βρίσκεται η ισορροπία ρε Βλήμα; Η διατροφική ισορροπία δεν είναι ολόιδια για όλους. Απλά μαθαίνεις ποιό φαγητό κάνει καλό στον οργανισμό και πιο στη ψυχική υγεία κυρίως (παγωτό lacta, σοκολάτες κτλπ) και ισσοροπείς.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 12:45
από Planis
Δεν υπάρχουν υγιεινές εναλλακτικές σε ανθυγιεινά φαγητά. Αυτό είναι μία απάτη. Κεμπάπ υγιεινό δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως το άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο το οποίο αν το ψήσεις λίγο (rare) είναι αρκετά νόστιμο. Υπάρχει το φιλέτο κοτόπουλο που αν δεν το παραψήσεις όπως κάνουν δυστυχώς οι περισσότεροι στην Ελλάδα γιατί φοβούνται τη σαλμονέλα, είναι και αυτό νόστιμο. Το να περιμένεις όμως να φας καλοψημένο μπιφτέκι από άπαχο κιμά και να είναι νόστιμο αυτό απλώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Μεγάλη προσοχή στο αλάτι και τη ζάχαρη. Εκτός από ανθυγιεινά, το χειρότερο είναι ότι είναι πολύ εθιστικά. Γι' αυτό και προτείνω το τυρί να το τρώει κάποιος μόνο συνοδεύοντας ένα κυρίως γεύμα και όχι σε ένα κολατσιό. Όταν πράγματα όπως τα γλυκά ή τα τυριά είναι η κύρια απόλαυση, τότε είναι εύκολο να ξεφύγει κάποιος.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 12:54
από Βλήμα
Εγώ βρήκα την υγειά μου με τα καυτερά και τα μπαχαρικά. Και λαπά να μου βάλεις, θα έχω μια σαλτσούλα φκιαγμένη σχεδόν αποκλειστικά με πιπεριές, ξύδι, αλάτι και ντομάτα που θα τον απολαύσω. Αυτό όμως είναι απαγορευτικό για άτομα με παλινδρόμηση και αιμορροΐδες.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 13:02
από Georg Von Balkanen
Την δίαιτα την αντιμετωπίζεις εβδομαδιαία και όχι σε 24ωρο. Δευτέρα έως Παρασκευή λαχανικά και γαλακτομικα. Σαββατοκύριακο τρως ότι θες και όσο θες.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 13:06
από Ερμής
Γιατί να είναι ανθυγιεινό ένα πιτόγυρο;
Να πάρεις με αλάδωτη, καλαμάκι(χοιρινό κοτόπουλο) και το λαχανικό του. μια χαρά υγιεινό είναι.
Αν το πήξεις στη λαδίλα και χώσεις μέσα μέχρι και μερέντα, τότε όχι δεν ειναι καθόλου υγιεινό.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 13:07
από Georg Von Balkanen
Ερμής έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 13:06 Γιατί να είναι ανθυγιεινό ένα πιτόγυρο;
Να πάρεις με αλάδωτη, καλαμάκι(χοιρινό κοτόπουλο) και το λαχανικό του. μια χαρά υγιεινό είναι.
Αν το πήξεις στη λαδίλα και χώσεις μέσα μέχρι και μερέντα, τότε όχι δεν ειναι καθόλου υγιεινό.
Και αυτό υγιεινό είναι, εξαρτάται από την ποσότητα που βάζεις.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 14:18
από Naida
Πιτογυρο που θα φτιάξεις μόνος σου. Διαλέγεις το κρέας που θέλεις πχ χοιρινό άπαχο, το μαριναρεις, βάζεις την πίτα και φτιάχνεις το τζατζικι ή μια σως πιο υγιεινή. Δεν βάζεις πατάτες καθόλου.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 14:22
από Υδράργυρος
Naida έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:18 Πιτογυρο που θα φτιάξεις μόνος σου. Διαλέγεις το κρέας που θέλεις πχ χοιρινό άπαχο, το μαριναρεις, βάζεις την πίτα και φτιάχνεις το τζατζικι ή μια σως πιο υγιεινή. Δεν βάζεις πατάτες καθόλου.
Με σπιτικά πιτόγυρα, πατσά, φαλάφελ, πίτσα, χοτ ντογκ, ποτέ δεν έχω φτάση τη γεύση του αγοραστού. Όσο πιο βρώμικο τόσο πιο νόστιμο

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 14:23
από Naida
Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:22
Naida έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:18 Πιτογυρο που θα φτιάξεις μόνος σου. Διαλέγεις το κρέας που θέλεις πχ χοιρινό άπαχο, το μαριναρεις, βάζεις την πίτα και φτιάχνεις το τζατζικι ή μια σως πιο υγιεινή. Δεν βάζεις πατάτες καθόλου.
Με σπιτικά πιτόγυρα, πατσά, φαλάφελ, πίτσα, χοτ ντογκ, ποτέ δεν έχω φτάση τη γεύση του αγοραστού. Όσο πιο βρώμικο τόσο πιο νόστιμο
Εγώ σε πίτσα το έχω πετύχει.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 14:31
από Ζενίθεδρος
Naida έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:23
Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:22
Naida έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:18 Πιτογυρο που θα φτιάξεις μόνος σου. Διαλέγεις το κρέας που θέλεις πχ χοιρινό άπαχο, το μαριναρεις, βάζεις την πίτα και φτιάχνεις το τζατζικι ή μια σως πιο υγιεινή. Δεν βάζεις πατάτες καθόλου.
Με σπιτικά πιτόγυρα, πατσά, φαλάφελ, πίτσα, χοτ ντογκ, ποτέ δεν έχω φτάση τη γεύση του αγοραστού. Όσο πιο βρώμικο τόσο πιο νόστιμο
Εγώ σε πίτσα το έχω πετύχει.
Η πίτσα πρέπει να ψηθεί στους 400 °C. Αποκλείεται να βρεις σε σπίτι τέτοιον φούρνο.

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 14:40
από Naida
Ζενίθεδρος έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:31
Naida έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:23
Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:22

Με σπιτικά πιτόγυρα, πατσά, φαλάφελ, πίτσα, χοτ ντογκ, ποτέ δεν έχω φτάση τη γεύση του αγοραστού. Όσο πιο βρώμικο τόσο πιο νόστιμο
Εγώ σε πίτσα το έχω πετύχει.
Η πίτσα πρέπει να ψηθεί στους 400 °C. Αποκλείεται να βρεις σε σπίτι τέτοιον φούρνο.
Εγώ την έκανα :p4:

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 14:43
από Υδράργυρος
Naida έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:40

Εγώ την έκανα :p4:
Εικόνα

Re: Γεύση ή υγεία;

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2020, 14:44
από Naida
Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:43
Naida έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 14:40

Εγώ την έκανα :p4:
Εικόνα
ΠΟΛΎ καλυτερη από έξω :hammer: