!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αβγά - το τελικό verdict μου για τα αβγά

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Αβγά - το τελικό verdict μου για τα αβγά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Τα αβγά να ζήσουμε να τα θυμόμαστε.
Τώρα βέβαια έχουμε κάτι ημίαβγα τύπου λαϊκού παντοπωλείου Καρατζαφέρη - Έφης Σαρρή, αλλά τα αβγά πάνε.

Σίγουρα δεν σημαίνει ότι απο-αβγοποιήθηκε η χώρα. Δεν απο-αβγοποιείται καμιά χώρα.
Αλλά η όλη ιστορία είναι να αφαιρέσεις από το αβγό-ημίαβγο τη νομιμοποίηση να λέει αυτά που λέει.
Το αισχρό σύνθημα "kill the Jews" πάντα υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει κατά βάθος, αλλά υπό κανονικάς συνθήκας, δεν βγαίνουν να μας τα τουϊτάρουν όπως έκανε η Βούλα των κουνουπιών και άλλοι. Δεν θα τόλμαγαν γιατί έχει φατούρο.

Τα αβγά τα έφερε στην επιφάνεια εν πολλοίς η μόδα του ξύλου - επεισοδίων - εμπρησμών κινηματοθεάτρων του 2010 και του 2011.
Πήραν τη θέση του ΛΑΟΣ που ήταν κατά του ξύλου.
Παρέμειναν ακλόνητα για αρκετά χρόνια.
Τι τα έφαγε ;
Τα έφαγε αφ' ενός η χρυσαυγιάδα, αλλά όχι τόσο επειδή η χρυσαυγιάδα τα ενόχλησε. Επειδή δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τα ξυλιλίκια και τις σιδηρογροθιές.
Αλλά κυρίως τα έφαγε η φλασιά που ήρθε ομαδικά στους ψηφοφόρους από το 18 και μετά, εκεί γύρω. Κατάλαβαν ότι το μόνο που κάνουν στη ζωή τους, αν κάνουν κάτι, ήταν να διατηρούν τον Σύριζα στην εξουσία.
Έτσι τέζα ο καμπούρης και μετά τα έχωσαν και στη στενή βέβαια.

Ποιός ήταν ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ τώρα στην αβγο-υπόθεση.
Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσημα εναντίον. Κομμουνισμός-διεθνισμός από τη μία, ναζισμός από την άλλη.
Δεν υπάρχει θέμα συνεννοήσεως φανερής - δεν νοείται, όπως κάλλιστα μπορεί να νοηθεί με τις κ.κ. Ραχήλ Μακρή, Μεγαλοικονόμου, Παπακώστα.
Αλλά ήταν και είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι.
Χωρίς τα αβγά δεν υπάρχουν εκλογές 2015, πως θα είχαν υπάρξει ; Εκλογές 2016 στις οποίες πιθανόν να έβγαινε ο Σύριζα ναι, αλλά εκλογές 2015 όχι. Αλλά και χωρίς τα αβγά στο χάρτη ένα πιθανό 35% δεν αρκεί στον Σύριζα.
Επομένως ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι.

Τα παρέλαβε τα αβγά υπόδικα ο Σύριζα βέβαια.
Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι αυτό και δεν γινόταν να τα αθωώσει σκανδαλωδώς.
Θα γινόταν η δίκη, την οποία όμως την τραινάριζε όσο μπορούσε.

Ποιό ήταν όμως το προφίλ Σύριζα σε σχέση με τα αβγά από το 2015 ως το 2019 ;
Ένα προφίλ ήταν ότι στις πλαστές δημοσκοπήσεις προσπαθούσε να τα εμφανίσει ότι περνάνε τη Νέα Δημοκρατία. 18% τα αβγά, 16% η Νέα Δημοκρατία μας έλεγαν ! Αυτό βέβαια το πίστευε όποιος ήθελε, προσπαθούσαν να αβαντάρουν όμως.
Το αβαντάρισμα φέρνει και ψήφους. Αν ο λαός ξέρει ότι εγώ που κατεβαίνω στις εκλογές πάω για μία ψήφο τη δικιά μου και μία της γυναίκας μου δύο, δεν θα ασχοληθεί. Αν τεχνηέντως πως τους πείσω ότι έχω εκατό ψήφους, τότε θα βρεθεί και κάνας τρίτος-τέταρτος να με ψηφίσει.
Ένα άλλο σημαντικό ήταν ότι τώρα πιά εχθρός του λαού δεν ήταν τα μισητά αβγά. Εχθρός του λαού είναι όλη η μισητή αντίδραση που νικήθηκε και της οποίας τα αβγά δεν είναι παρά μία μικρή συνιστώσα.
Τελικά δε η δίκη-ορόσημο θα ήταν η Νοβάρτις βέβαια και όχι ... των αβγών.

Δεν έγινε όμως ούτε δίκη Νοβάρτις αλλά ούτε δίκη αβγών στη διάρκεια της Συριζοκρατίας 2015-19.
Αν συνέχιζε ;
Αν συνέχιζε ο Σύριζα (να νίκαγε το 2019) δεν ξέρω τι δίκη Νοβάρτις θα βλέπαμε, αφού είχε ξεσκεπαστεί η σκευωρία, αλλά η δίκη των αβγών θα ήταν μία δίκη που θα πέρναγε στο ντάκου-ντούκου. Ούτε "δεν είναι αθώοι" θα ακούγατε, ούτε κορονοϊική συγκέντρωση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα βλέπατε, ούτε τίποτα.
Η δε Νέα Δημοκρατία σιγά μην ξεκίναγε αγώνα "δεν είναι αθώοι". Τους νουδουάκηδες τους ξέρω σαν κάλπικες δεκάρες. Μόνο αν είχε κηρύξει τον πόλεμο η Ιαπωνία στην Αμερική και έπεφταν μπόμπες στον Ειρηνικό ωκεανό θα ανακατευόντουσαν σε αντιαβγικό αγώνα.
Θα είχαμε λοιπόν άκου αρχηγέ και Κάσι στάνταρ χίλια τα εκατό αθώοι, ομάδα Νικαίας σκανδαλωδώς αθώοι ή το πολύ με μερικές ποινές χάδια και όλη η υπόθεση όσο πιό πολύ στα ψιλά των ειδήσεων όσο γίνεται.
Αντικειμενικός στόχος: H ήπια νομιμοποίηση των αβγών - πνεύμα Καστελλόριζου.

Από τη στιγμή όμως που δεν ήταν πιά κυβέρνηση και που φώναζε και το ΚΚΕ παράλληλα και που τα αβγά ήταν πλέον εκτός βουλής, είδατε αυτά που είδατε.
Όπως έχουν τα πράγματα τώρα εν πάσει περιπτώσει τα αβγά μας άφησαν χρόνους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 20 Νοέμ 2020, 20:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Re: Αβγά - το τελικό verdict μου για τα αβγά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Ορνιθολογος wooded με εξειδικευση στα αβγα.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Αβγά - το τελικό verdict μου για τα αβγά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Πολύ σωστό verdict.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση