!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αν έχεις δίπλωμα για αυτοκίνητο, θα μπορείς να οδηγείς και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ.

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Αν έχεις δίπλωμα για αυτοκίνητο, θα μπορείς να οδηγείς και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο κάτοχος διπλώματος τύπου Β' αποκτά το δικαίωμα να οδηγεί μοτοσικλέτα μέχρι 125 κυβικά χωρίς εξετάσεις. Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτές οδήγησης.

Στο εξής ο κάτοχος διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β μπορεί να οδηγήσει και μοτοσικλέτα μέχρι και 125 κ.εκ χωρίς εξετάσεις και εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτου μπορούν στο εξής νόμιμα να οδηγούν σε όλη την επικράτεια μοτοσικλέτες μέχρι 125 κ. εκ. χωρίς την υποχρέωση να έχουν «βγάλει» δίπλωμα οδήγησης.

Όλα αυτά αναφέρονται στην υπ' αριθμόν Κοινή Υπουργική Απόφαση A3/Οικ. 56475/6635 που προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία ως προς τις διατάξεις της οδηγίας 2020/612/ΕΕ της Επιτροπής της 4ης Μαΐου 2020, η οποία τροποποιεί την οδηγία 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την άδεια οδήγησης, καθώς και τροποποιεί τo Παράρτημα Ι του π.δ. 51/2012 (Α΄ 101).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το θέμα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης καθώς ισχυρίζεται ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία καταργεί την εκπαίδευση ενός υποψηφίου οδηγού μοτοσικλέτας, θα απογειώσει τα τροχαία συμβάντα στην χώρα μας.

«Δεν έχει θέση μια τέτοια νομοθεσία-ντροπή σε μια χώρα όπου μόνο το 2018 καταγράφηκαν 6.638 παθόντα πρόσωπα σε τροχαία συμβάντα με μοτοσικλέτα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, Αρης Ζωγράφος και συνεχίζει: «Η μοτοσικλέτα συμπεριφέρεται διαφορετικά από τα άλλα οχήματα επειδή έχει διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής. Είναι όχημα μονής γραμμής, ο οδηγός βρίσκεται επάνω και όχι μέσα στο όχημα, και για αυτό τον λόγο ο χειρισμός της είναι πολύ πιο δύσκολος από τον χειρισμό ενός αυτοκινήτου. Η μοτοσικλέτα στρίβει, φρενάρει, επιταχύνει και συμπεριφέρεται διαφορετικά από ένα αυτοκίνητο, απαιτεί καλή ισορροπία και πλήρη συντονισμό άκρων από τον αναβάτη».

Ο κ. Ζωγράφος αναφέρε: «λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, γίνεται σαφές το προφανές.Όχι μόνο είναι αναγκαίο ένας οδηγός μοτοσικλέτας να εκπαιδεύεται, αλλά χρειάζεται η εκπαίδευση αυτή να είναι εξειδικευμένη στις αυξημένες απαιτήσεις του οχήματος και της οδικής πραγματικότητας».

https://www.news247.gr/koinonia/katocho ... 3RdU7x-inY
Τιστομπούτσον φασούλα,τύποι? Το μηχανάκι έχει την ίδια συμπεριφορά με το αυτοκίνητο στο δρόμο, ή την ίδια παθητική ασφάλεια, και δεν το ειχαμε πάρει πρέφα τοσον καιρό?
Άβαταρ μέλους
Αίλουρος

Re: Αν έχεις δίπλωμα για αυτοκίνητο, θα μπορείς να οδηγείς και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίλουρος »

Δηλαδή όποιος έχει δίπλωμα αυτοκινήτου ξέρει να καβαλάει και μηχανή;
stergiosbik

Re: Αν έχεις δίπλωμα για αυτοκίνητο, θα μπορείς να οδηγείς και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Οι καημενοι οι εκπαιδευτες που ανησυχουν για την ασφαλεια των οδηγων!
Τους καταλαβαινω απολυτα.
a8s

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από a8s »

Αν και μου αρέσει η απόφαση, θεωρώ πως είναι λίγο άδικο για όλους αυτούς που ενώ είχαν Β κατηγορίας δίπλωμα, έβγαλαν και το αντίστοιχο για μοτοσικλέτα 125cc.
Άβαταρ μέλους
Αίλουρος

Έχω δεί μηχανές θηρία στο 125 κ.ε.Θά κλάψουν οικογένειες χωρίς εκπαίδευση.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Εγώ έχω δίπλωμά αυτοκίνητου, μπορώ να πάρω την μηχανή κι ας μην ξέρω ούτε ποδήλατο;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
vantono

stergiosbik έγραψε: 24 Σεπ 2020, 12:26 Οι καημενοι οι εκπαιδευτες που ανησυχουν για την ασφαλεια των οδηγων!
Ειμαι ο τελευταίος που θα τους υπερασπιζόταν αυτους, τους κραζω με την πρωτη ευκαιρια που θα βρω, αλλα εδω εχουν δίκιο.
Άβαταρ μέλους
vantono

Naida έγραψε: 24 Σεπ 2020, 12:29 Εγώ έχω δίπλωμά αυτοκίνητου, μπορώ να πάρω την μηχανή κι ας μην ξέρω ούτε ποδήλατο;
ε μα ναι, αυτό λέμε τόση ώρα. :102:
Φόρτωσε και τον καμεραμαν δικάβαλο, να κανετε road trip :003:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Τι στον μπούτσο πραγματικά. Δεν έχει καμία λογική.
Ποιος νεοδημοκράτης Καρανίκας έκανε κόντρες με μηχανάκι αλλά ο μπαμπάς του δεν του έδινε λεφτά για δίπλωμα;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Δηλαδή εγώ τώρα πάω κι αγοράζω μηχανή; Που αν με ρωτήσεις που είναι τα φρένα, θα σου πω "μοιάζει με ποδήλατο, εκεί στο τιμόνι θα'ναι λογικά". ΜΑΛΑΚΙΕΕΕΣ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
vantono

Φαντάσου να εχεις φαγάδικο και να ψάχνεις ντελιβερά, και να σου σκάσει ο άλλος με δίπλωμα αυτοκινητου και να σου λέει "ξερετε, δεν εχω οδηγησει ποτέ μηχανάκι μωρέ, αλλά όλα καλά". :lol:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Αίλουρος

Ιδέα του Καραμανλή είναι αυτό ή Ευρωπαϊκή οδηγία;
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Σεπ 2020, 12:31 Τι στον μπούτσο πραγματικά. Δεν έχει καμία λογική.
Ποιος νεοδημοκράτης Καρανίκας έκανε κόντρες με μηχανάκι αλλά ο μπαμπάς του δεν του έδινε λεφτά για δίπλωμα;
Kι εγώ ήθελα να τους κράξω αλλά...τα παραπόνα σου στην Κομισιόν. :smt005:
Ενσωματωμένη οδηγία είναι
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

vantono έγραψε: 24 Σεπ 2020, 12:29
stergiosbik έγραψε: 24 Σεπ 2020, 12:26 Οι καημενοι οι εκπαιδευτες που ανησυχουν για την ασφαλεια των οδηγων!
Ειμαι ο τελευταίος που θα τους υπερασπιζόταν αυτους, τους κραζω με την πρωτη ευκαιρια που θα βρω, αλλα εδω εχουν δίκιο.
Μονο που αυτοι χεστηκαν για την ασφαλεια μας.
Καιγονται γιατι θα χασουν λεφτα.
Επισης,αν δεν κανω λαθος τωρα επιτρεπεται να οδηγησεις μεχρι 50cc με διπλωμα αυτοκινητου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”