!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

Καλησπέρα αγαπητοί συφορουμίτες .
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος .
Όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι με θυμούνται από το παλιό πχόρουμ προ δεκαετίας , η φαντασία μου οργιάζει .
Από πολύ μικρός αρεσκόμουν να γράφω ιστορίες ή να κάνω σενάρια με τα εκατοντάδες playmobil που είχε γεμίσει ο ξενώνας του σπιτιού μας .
Στην πορεία έγραφα ιστορίες τις οποίες δημοσίευα στο πχόρουμ , σε άλλα φόρουμ ή μοιραζόμουν με τον κύκλο μου .
Έχοντας φτάσει μία ηλικία ( πριν ακουμπήσω τα τριάντα και σαλτάρω , Θεού θέλοντος βέβαια με τα ελληνοτουρκικά ) , θα ήθελα να κάνω ένα καπρίτσιο : Να αποκτήσω πτυχίο σεναριογραφίας .
Όμως :
Την φετινή χρονιά συμβαίνει να έχω την ευθύνη κάποιων εξόδων της οικογένειας μου , μιας και ο πατέρας μου συνταξιοδοτήθηκε και είναι άγνωστο πότε θα παραλάβει την ολόκληρη σύνταξη .
Επίσης , λόγω κορονοιού το μηνιαίο εισόδημα μου έπεσε από τα χίλια πεντακόσια ευρώ τον μήνα σε οκτακόσια με χίλια , και σε ενδεχόμενο καινούριου lockdown θα πέσει ακόμα περισσότερο .
Η εργασία μου είναι μόνιμη στον τόπο κατοικίας μου . Σκέφτομαι να ρωτήσω στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ αν γίνεται , τουλάχιστον για φέτος να πηγαίνω μόνο στις εξεταστικές και του χρόνου ίσως να αφήσω την δουλειά μου στην επαρχία και να κάνω την ίδια δουλειά , παράλληλα με τις σπουδές , στην πανέμορφη Συμπρωτεύουσα .
Οι αμφιβολίες μου είναι οι εξής :
Το πτυχίο του ΑΚΜΗ θα με βοηθήσει να προωθήσω ένα σενάριο ή βιβλίο που πιθανώς θα ολοκληρώσω , ή ακόμα να μου δώσει πιθανότητες καριέρας , ή θα πετάξω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ειδικά φέτος το χρειάζομαι ;
Το βασικό μου πρόβλημα στην συγγραφή είναι κυρίως η δομή , δηλαδή ενώ κατεβάζω ιδέες στο λεπτό συνήθως βιάζομαι να μπω στο ζουμί . Θα μάθω κάποιες τεχνικές ώστε να είναι ποιοτικότερο το έργο μου ;
Γνωρίζει κανένας πόσα θέλει το ΑΚΜΗ γιατί δεν μου λένε από το τηλέφωνο και πρέπει να κάνω αρκετά χιλιόμετρα για να μάθω ;
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Re: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

έχεις πρώτο τίτλο σπουδών;
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 03 Σεπ 2020, 21:39
Οι αμφιβολίες μου είναι οι εξής :
Το πτυχίο του ΑΚΜΗ θα με βοηθήσει να προωθήσω ένα σενάριο ή βιβλίο που πιθανώς θα ολοκληρώσω , ή ακόμα να μου δώσει πιθανότητες καριέρας , ή θα πετάξω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ειδικά φέτος το χρειάζομαι ;
Το βασικό μου πρόβλημα στην συγγραφή είναι κυρίως η δομή , δηλαδή ενώ κατεβάζω ιδέες στο λεπτό συνήθως βιάζομαι να μπω στο ζουμί . Θα μάθω κάποιες τεχνικές ώστε να είναι ποιοτικότερο το έργο μου ;
Γνωρίζει κανένας πόσα θέλει το ΑΚΜΗ γιατί δεν μου λένε από το τηλέφωνο και πρέπει να κάνω αρκετά χιλιόμετρα για να μάθω ;
Οχι, θα πετάξεις το ποσό
Ναι, θα μάθεις
Όχι, δεν γνωριζω
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Εχω ακουσει οτι εχουν κατι καθηγητριες πραγματικες ΜΟΥΝΑΡΕΣ.
Τα αξιζει τα λεφτα.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 03 Σεπ 2020, 21:41 έχεις πρώτο τίτλο σπουδών;
Δύο άσχετα μεταξύ τους πτυχία , ένα από την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και ένα από τον στρατό .
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Δεν νομίζω να σου προσφέρει κάτι το πτυχίο σεναριογραφίας.

Νομίζω ότι η πιο απλή λύση στο πρόβλημα σου είναι να παρακολουθήσεις δι' αλληλογραφίας κάποιο σεμινάριο δημιουργικής γραφής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 09:40 Δεν νομίζω να σου προσφέρει κάτι το πτυχίο σεναριογραφίας.

Νομίζω ότι η πιο απλή λύση στο πρόβλημα σου είναι να παρακολουθήσεις δι' αλληλογραφίας κάποιο σεμινάριο δημιουργικής γραφής.
:+1:

Μακρυά από ΙΕΚ.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

Λορδε αυτό που είπε η Γαλη είναι το καλύτερο Ακόμα τσεκαρε στις δημοτικές βιβλιοθήκες στην περιοχή σου μήπως κάνουν τπτ σεμινάρια
Συμβουλή μου είναι να μην αφήσεις την δουλειά ειδικά όταν και καλά λεφτά βγάζεις 1500 και τώρα 1000 λόγω ΛΟΚ ντάουν και έχοντας φτιάξει επαγγελματικο κύκλο δεν τα αφήνεις Στη Θεσσαλονίκη κανένας δεν σου εγγυάται ότι θα έχεις τα ίδια λεφτά
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 »

Φίλε Λόρδος Ταντρίδης Καλή σου μέρα.
Να με συμπαθείς για τον αγενή τρόπο που θα εκφραστώ.
Σκέφτεσαι ανοησίες.
Διότι η συγγραφική τέχνη δεν έχει κάποιο πτυχίο από κάποια ανώτατη σχολή.
Υπάρχουν βιβλία καθώς και βίντεο τα οποία σε καθοδηγούν πώς θα μπορέσεις να κάνεις μία καλή συγγραφή σε διάφορα συγγραφικά είδη
Το βασικό όλων είναι να έχεις επιλέξει το είδος της συγγραφής το οποίο σε ενδιαφέρει.
Κάποια είδη συγγραφής απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις για τη θεματολογία που θα ασχοληθεί ο συγγραφέας.
Πχ. Συγγραφή επιστημονικών θεμάτων, φιλοσοφίας,
Ιστορία και Αρχαιολογία.
Ο σεναριογράφος των συγγραφέων είναι η έμπνευση και η γνώσεις του συγγραφικού είδους που θέλει να ασχοληθεί ο κάθε επίδοξος συγγραφέας.
Θα μπορούσες νομίζω κάλλιστα να μου αναφέρεις πιο συγκεκριμένα το ενδιαφέρον σου ως προς τα θέματα συγγραφής.
Το μικρό βιογραφικό το οποίο έγραψες είναι Ανούσιο για τη θεματολογία.
Έχοντας γράψει ο ίδιος δύο βιβλία το πρώτο κλασική λογοτεχνία και το δεύτερο Space Fiction, είναι ένα Κίνητρο για περαιτέρω συζήτηση στην θεματολογία που αναφέρεσαι.
Τα λέμε.
:wave:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος relativer777 την 06 Σεπ 2020, 10:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

https://elearningekpa.gr/courses/prakti ... khs-grafhs

Υπάρχουν και ιδιωτικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
relativer777

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 10:02 https://elearningekpa.gr/courses/prakti ... khs-grafhs

Υπάρχουν και ιδιωτικά.
Τα οποία κοστίζουν αρκετά χρήματα !
βεβαίως - βεβαίως !!!
Καλό είναι να μή λέμε μισόλογα.
Ο Λόρδος Ταντρίδης μας είπε ότι δεν έχει την μεγάλη οικονομική ευχέρεια, την οποία εσύ δεν λαμβάνεις υπόψη σου. :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος relativer777 την 06 Σεπ 2020, 10:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

parafrwn έγραψε: 06 Σεπ 2020, 09:46
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 09:40 Δεν νομίζω να σου προσφέρει κάτι το πτυχίο σεναριογραφίας.

:+1:

Μακρυά από ΙΕΚ.
Δεν έχω εμπειρία ούτε από το εκπα ούτε από ιδιωτικά. Αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν παίζουν και συγκλονιστικοί φιλόλογοι στη δημόσια εκπαίδευση. Έχω διαβάσει κείμενα και αναλύσεις που είναι για γέλια.

Και απ' ό,τι κατάλαβα, αυτό που ενδιαφέρει τον Ταντρίδη είναι η οργάνωση της γραφής του και κάποιες πρακτικές οδηγίες. Ε, αυτό μπορεί να το μάθει από τον οποιονδήποτε.

Σε κάθε περίπτωση, ως χαρτί είναι μάλλον έως τελείως αδιάφορο για την προώθηση.
Μπορεί να μετρήσει μόνον ως μικρό εφόδιο στις περιπτώσεις επιμέλειας και όχι συγγραφής κειμένου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

relativer777 έγραψε: 06 Σεπ 2020, 10:09
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 10:02 https://elearningekpa.gr/courses/prakti ... khs-grafhs

Υπάρχουν και ιδιωτικά.
βεβαίως - βεβαίως !!!
Τα μισόλογα που τα είδες; Δεν θέλησα να βάλω ιδιωτικά για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

με αγχώσατε με τις σπουδές.σκέφτομαι από τώρα ποιές σχολές να δηλωσω στο μηχανογραφικό του χρόνου
Άβαταρ μέλους
relativer777

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 10:12
relativer777 έγραψε: 06 Σεπ 2020, 10:09

Υπάρχουν και ιδιωτικά.
βεβαίως - βεβαίως !!!
Τα μισόλογα που τα είδες; Δεν θέλησα να βάλω ιδιωτικά για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.
Στο ότι υπάρχουν ιδιωτικά χωρίς να αναφέρεις το κόστος διδάκτρων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”