!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Προσφυγοξεφτιλίκια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Προσφυγοξεφτιλίκια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Και οι δύο μου παππούδες, όπως και οι δύο μου γιαγιάδες, κατάγονταν από τη Μικρά Ασία.

Κάνοντας αυτή την εισαγωγή, θέλω να πω ότι ένα πράγμα που πάντα μου έκανε εντύπωση όσο παρακολουθούσα το οπαδικό κίνημα στη χώρα μας, είναι ότι οι οπαδοί κάποιων αντίπαλων ομάδων έρχονταν σε αντιπαράθεση σχετικά με το ποια είναι η πιο αυθεντικά προσφυγική ομάδα. "Εμείς είμαστε αληθινά προσφυγική ομάδα", έλεγε ο ένας. "Όχι εμείς είμαστε η ομάδα της προσφυγιάς", έλεγε ο άλλος.

Αφού προσφυγιά σημαίνει ήττα, αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο να θέλει ένας άνθρωπος ν' αναδείξει είτε ότι είναι πρόσφυγας είτε ότι κατάγεται από πρόσφυγες; Γιατί ένας άνθρωπος να θεωρεί καμάρι και υπερηφάνεια κάτι τέτοιο; Ποιο κλαψομούνικο αξιακό σύστημα ανέτρεψε αυτές τις συνειδήσεις με τρόπο ώστε να πιστεύουν ότι το να φύγεις κυνηγημένος είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να υπερηφανεύεσαι;

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Προσφυγοξεφτιλίκια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Εχω εξηγησει πολες φορες οτι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν ειναι προσφυγικες ομαδες και προσπαθουν να αυτοχριστουν εκπροσωποι του προσφυγικου Ελληνικου με τον ΠΑΟΚ τελευταια με οργανωμενη προσπαθεια να προσπαθει να Ποντιοποηθει και να Παοκοποιησει τον Ποντο

Αν βγαλεις τους οπαδους αυτων των δυο ομαδων απεξω δεν θα βρεις οπαδους αλλων ομαδων να μαλωνουν για το ποσο προσφυγικη ειναι η ομαδα τους
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Γάταρος έγραψε: 17 Ιουν 2020, 03:51 Και οι δύο μου παππούδες, όπως και οι δύο μου γιαγιάδες, κατάγονταν από τη Μικρά Ασία.

Κάνοντας αυτή την εισαγωγή, θέλω να πω ότι ένα πράγμα που πάντα μου έκανε εντύπωση όσο παρακολουθούσα το οπαδικό κίνημα στη χώρα μας, είναι ότι οι οπαδοί κάποιων αντίπαλων ομάδων έρχονταν σε αντιπαράθεση σχετικά με το ποια είναι η πιο αυθεντικά προσφυγική ομάδα. "Εμείς είμαστε αληθινά προσφυγική ομάδα", έλεγε ο ένας. "Όχι εμείς είμαστε η ομάδα της προσφυγιάς", έλεγε ο άλλος.

Αφού προσφυγιά σημαίνει ήττα, αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο να θέλει ένας άνθρωπος ν' αναδείξει είτε ότι είναι πρόσφυγας είτε ότι κατάγεται από πρόσφυγες; Γιατί ένας άνθρωπος να θεωρεί καμάρι και υπερηφάνεια κάτι τέτοιο; Ποιο κλαψομούνικο αξιακό σύστημα ανέτρεψε αυτές τις συνειδήσεις με τρόπο ώστε να πιστεύουν ότι το να φύγεις κυνηγημένος είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να υπερηφανεύεσαι;

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
Συμφωνώ.
Η προσφυγιά είναι κατάντια
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Εννοείτε ότι εσείς θα μένατε σε μια περιοχή, περιμένοντας να σας σφάξουν;

Ή όσοι δεν είναι πρόσφυγες έχουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο για να νοιώθουν περήφανοι;

Πρόσφυγας ή μετανάστης μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε σήμερα. Ακόμη και λόγω φυσικής καταστροφής και όχι πολέμου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Αυτο είναι το πασοκοπροσφυγικο ,κλαψουριζουμε για αυτά που χασαμε διοτι δεν μπορουσαμε να πολεμήσουμε με τον Στρατο.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Γάταρος έγραψε: 17 Ιουν 2020, 03:51 Και οι δύο μου παππούδες, όπως και οι δύο μου γιαγιάδες, κατάγονταν από τη Μικρά Ασία.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
Μερικοί άνθρωποι είναι περήφανοι για την καταγωγή τους , είτε είναι η Κρήτη, είτε η Κωνσταντινούπολη, είτε η Λαμία.

Για αυτό και θέλουν να την αναδεικνυουν.

Νομίζω είναι προφανές.

Απο την άλλη φυσικά, υπάρχουν κι αυτοί που ντρέπονται για την καταγωγή τους, τους γονείς τους ή το σόι τους και κόβουν κάθε δεσμό μαζι τους.
Δεν ξέρω, αν μεγάλωνα σε ένα προβληματικό περιβάλλον , ίσως να ήμουν και εγώ έτσι.
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Prepon έγραψε: 17 Ιουν 2020, 08:23

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
Μερικοί άνθρωποι είναι περήφανοι για την καταγωγή τους , είτε είναι η Κρήτη, είτε η Κωνσταντινούπολη, είτε η Λαμία.

Για αυτό και θέλουν να την αναδεικνυουν.

Νομίζω είναι προφανές.

Απο την άλλη φυσικά, υπάρχουν κι αυτοί που ντρέπονται για την καταγωγή τους, τους γονείς τους ή το σόι τους και κόβουν κάθε δεσμό μαζι τους.
Δεν ξέρω, αν μεγάλωνα σε ένα προβληματικό περιβάλλον , ίσως να ήμουν και εγώ έτσι.
Συμφωνώ και στα δύο αλλά σίγουρα δεν είναι προφανή. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Έχω την εντύπωση ότι ο Γαταρος εδώ δεν αναφέρεται σε καταγωγή αλλά στην ιδιότητα του πρόσφυγα. Και όντως δεν είναι κάτι που πρέπει να είσαι περήφανος και ο μόνος λόγος για να το τονιζεις είναι για να το εκμεταλλευτείς με οποιοδήποτε τρόπο.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Otto Weininger έγραψε: 17 Ιουν 2020, 08:37 Έχω την εντύπωση ότι ο Γαταρος εδώ δεν αναφέρεται σε καταγωγή αλλά στην ιδιότητα του πρόσφυγα. Και όντως δεν είναι κάτι που πρέπει να είσαι περήφανος και ο μόνος λόγος για να το τονιζεις είναι για να το εκμεταλλευτείς με οποιοδήποτε τρόπο.
Ναι, αλλά συνδέει την περηφάνεια με την ιδιότητα του πρόσφυγα.
Ενώ οι πρόσφυγες είναι "περήφανοι" για την καταγωγή που υποδηλώνει η προσφυγική ταυτότητα και όχι για την ιδιότητα της προσφυγιάς.

Το πως διαχειρίζεται ή εκμεταλλεύεται ο κάθε πρόσφυγας την ιδιότητα του, είναι άλλο πράγμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Otto Weininger έγραψε: 17 Ιουν 2020, 08:37 Έχω την εντύπωση ότι ο Γαταρος εδώ δεν αναφέρεται σε καταγωγή αλλά στην ιδιότητα του πρόσφυγα. Και όντως δεν είναι κάτι που πρέπει να είσαι περήφανος και ο μόνος λόγος για να το τονιζεις είναι για να το εκμεταλλευτείς με οποιοδήποτε τρόπο.
Σε καταγωγη αναφέρεται, αφού μιλάει για το οπαδικο κίνημα.
Πολλοι οπαδοί πχ της ΑΕΚ έχουν ΚΑΤΑΓΩΓΗ από Μικρά Ασία αλλά σχεδόν κανέναν δεν έχει την ΙΔΙΟΤΗΤΑ του πρόσφυγα.
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 17 Ιουν 2020, 06:30
Αν βγαλεις τους οπαδους αυτων των δυο ομαδων απεξω δεν θα βρεις οπαδους αλλων ομαδων να μαλωνουν για το ποσο προσφυγικη ειναι η ομαδα τους
Και ο Πανιώνιος και ο Απολλων το κανουν ευκολα. Καποτε σε αγώνα Πανιωνιος ΑΕΚ ειχαν σηκώσει πανό που εκραζε τους αεκτζηδες ότι δεν είναι ρηαλ προσφυγικη ομαδα κ τέτοια
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 17 Ιουν 2020, 06:30 Εχω εξηγησει πολες φορες οτι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν ειναι προσφυγικες ομαδες και προσπαθουν να αυτοχριστουν εκπροσωποι του προσφυγικου Ελληνικου με τον ΠΑΟΚ τελευταια με οργανωμενη προσπαθεια να προσπαθει να Ποντιοποηθει και να Παοκοποιησει τον Ποντο

Έχεις δίκιο, μας τα έχουν πρήξει

Κι εγώ δεν είμαι πλέον ΑΕΚ ή είμαι όλο και λιγότερο αφού όλοι οι Πόντιοι είναι υποχρεωτικώς ΑΕΚ (στον νότο) και η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από ποντιακή όμαδα γιά Πόντιους

Δεν αγνοούσα τις ρίζες της ΑΕΚ όταν την ακολούθησα ως παιδάκι αλλά εκτός αυτού είναι μιά ομάδα της Αθήνας, η εναλλακτική γιά όσους δεν μπορούμε να είμαστε βάζελοι

Βεβαίως το χειρότερο είναι πως επειδή η ΑΕΚ θέλει να είναι mes que un club η αναρχοχασισοποτική- ακροαριστερή εξέδρα της πρέπει να πολεμήσει όχι μόνο την αδικία του κοτσάμπαση θρύλου αλλά και να εκδηλώσει την απαίτηση να αποδεχόμαστε τους λάθρο ως συμπολίτες μας γιατί η προσφυγιά των παππούδων τους είναι ή ίδια με των λάθρο :011:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιουν 2020, 08:17 Εννοείτε ότι εσείς θα μένατε σε μια περιοχή, περιμένοντας να σας σφάξουν;

Ή όσοι δεν είναι πρόσφυγες έχουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο για να νοιώθουν περήφανοι;

Πρόσφυγας ή μετανάστης μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε σήμερα. Ακόμη και λόγω φυσικής καταστροφής και όχι πολέμου.
Υπερηφανος να ειναι καποιος για οσα πετυχε και οχι για οσα υπεστη.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 17 Ιουν 2020, 06:30 Εχω εξηγησει πολες φορες οτι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν ειναι προσφυγικες ομαδες και προσπαθουν να αυτοχριστουν εκπροσωποι του προσφυγικου Ελληνικου με τον ΠΑΟΚ τελευταια με οργανωμενη προσπαθεια να προσπαθει να Ποντιοποηθει και να Παοκοποιησει τον Ποντο

Tα εχουμε ξαναπει ο Αρης εκφραζει τη προσφυγια δεν ειναι τυχαιο που εβγαλε εναν Σαουριδη.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

under έγραψε: 17 Ιουν 2020, 12:11
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιουν 2020, 08:17 Εννοείτε ότι εσείς θα μένατε σε μια περιοχή, περιμένοντας να σας σφάξουν;

Υπερηφανος να ειναι καποιος για οσα πετυχε και οχι για οσα υπεστη.
Έχουν σημασία και οι συνθήκες στις οποίες τα πέτυχε όμως.

Γενικά ούτε εμένα με ενθουσιάζει το κονσεπτ της προσφυγοπερηφανιας, ειδικά σήμερα που έχει ατονησει σε επίπεδο "το τεστ dna λέει ότι είμαι 1/32 Τσεροκι".
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”