Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν βρήκα κάποια συνταγή στο νετ.... με τη βανίλια ή το καϊμάκι εντάξει το φτιάχνω, πώς όμως βάζω τα σιρόπια μέσα για να μη πάνε στον πάτο;
Δεν έχω ιδέα από κατασκευή παγωτού αλλά αν είναι να κάνω κάτι τέτοιο θα το έκανα σε δύο φάσεις. Θα έβαζα την βανίλια και το καϊμάκι να "σφίξουν" έως ένα βαθμό και μετά θα ανακάτευα με το σιρόπι. Ίσως χρησιμοποιούσα και το εξάρτημα του μίξερ που είναι για ζύμωμα στις αργές στροφές.
Μιλάω για το εξάρτημα που ζυμώνει πολύ αργά. Μπορείς να δοκιμάσεις να τα ανακατέψεις εσύ μέσα σε ένα ψηλό ποτήρι με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο σαν χοντρό σύρμα. Κάνε μπόλικο υλικό και δοκίμασε με 2-3 διαφορετικούς τρόπους την πρώτη φορά. Αν θέλεις να είναι λιγότερο ρευστό το σιρόπι κρύωσέ το και εκείνο πρώτα
Άλλο. Βάλε εναλλάξ στρώσεις παγωτού και σιροπιού σε ποτήρι. Πάρε τον άξονα από χειροκίνητη μηχανή κιμά και κάνε 1-2 περιστροφές. Ενδεχομένως να πρέπει το παγωτό να είναι αρκετά μαλακό για να δουλέψει κάτι τέτοιο και το σιρόπι αρκετά σφικτό.
ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2018, 22:50
Άλλο. Βάλε εναλλάξ στρώσεις παγωτού και σιροπιού σε ποτήρι. Πάρε τον άξονα από χειροκίνητη μηχανή κιμά και κάνε 1-2 περιστροφές. Ενδεχομένως να πρέπει το παγωτό να είναι αρκετά μαλακό για να δουλέψει κάτι τέτοιο και το σιρόπι αρκετά σφικτό.
Καλό και αυτό, οι περιστροφές για να γίνει ελικοειδή όπως στην φώτο δεν με ενδιαφέρουν, θέλω να είναι σε στρώματα κατά κύριο λόγο και να μην πάνε στον πάτο.
ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2018, 22:50
Άλλο. Βάλε εναλλάξ στρώσεις παγωτού και σιροπιού σε ποτήρι. Πάρε τον άξονα από χειροκίνητη μηχανή κιμά και κάνε 1-2 περιστροφές. Ενδεχομένως να πρέπει το παγωτό να είναι αρκετά μαλακό για να δουλέψει κάτι τέτοιο και το σιρόπι αρκετά σφικτό.
Καλό και αυτό, οι περιστροφές για να γίνει ελικοειδή όπως στην φώτο δεν με ενδιαφέρουν, θέλω να είναι σε στρώματα κατά κύριο λόγο και να μην πάνε στον πάτο.
Τότε το πράγμα νομίζω ότι είναι απλό. Βάλε 2 ειδών παγωτά να παγώσουν σε μεγάλες επιφάνειες πχ ταψιά. Κόβε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι και βάλτα το ένα πάνω στο άλλο με σιρόπι ενδιάμεσα που θα έχει και εκείνο κρυώσει
Αν το σιρόπι σου είναι πολύ ρευστό και δεν πήζει στο ψυγείο πάρε μερικά μπισκότα τύπου Μιράντα, τρίψε τα, κάνε μία στρώση από αυτά και βάλε πάνω το σιρόπι.
Αν βρεις κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνεις αυτό που κάνει αυτή με διαφορετικό παγωτό σε κάθε κορνέ και όταν τα βάλεις και τα δύο στο μεγάλο, να ρίξεις μέσα σαν χοντρή γραμμή τα σιρόπια νομίζω θα γίνει στο περίπου.
Ή βάλε γραμμές σιρόπι μέσα στα κορνέ, μετά τα κορνέ στην κατάψυξη, χωρίς παγωτό, να σκληρύνει λίγο το σιρόπι, μετά πρόσθεσε παγωτό στα κορνέ. Ιδανική σύσταση θα ήταν παγωτό από παγωτομηχανή.
Εννοείτε δεν χρειάζεσαι μεταλλική μύτη κορνέ στην άκρη, απλά θα κόψεις χοντρά τη μύτη του κορνέ
Ή προσπάθησε αυτό που δείχνει στο 4:50 και μετά, πάλι χωρίς μύτη κορνέ.