Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν βρήκα κάποια συνταγή στο νετ.... με τη βανίλια ή το καϊμάκι εντάξει το φτιάχνω, πώς όμως βάζω τα σιρόπια μέσα για να μη πάνε στον πάτο;
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 22:22
από ST48410
Δεν έχω ιδέα από κατασκευή παγωτού αλλά αν είναι να κάνω κάτι τέτοιο θα το έκανα σε δύο φάσεις. Θα έβαζα την βανίλια και το καϊμάκι να "σφίξουν" έως ένα βαθμό και μετά θα ανακάτευα με το σιρόπι. Ίσως χρησιμοποιούσα και το εξάρτημα του μίξερ που είναι για ζύμωμα στις αργές στροφές.
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 22:24
από Πάνας
Όχι δεν θέλει μίξερ, θα ανακατευτεί πολύ. Λες να το κάνω έτσι ε;
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 22:47
από ST48410
Μιλάω για το εξάρτημα που ζυμώνει πολύ αργά. Μπορείς να δοκιμάσεις να τα ανακατέψεις εσύ μέσα σε ένα ψηλό ποτήρι με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο σαν χοντρό σύρμα. Κάνε μπόλικο υλικό και δοκίμασε με 2-3 διαφορετικούς τρόπους την πρώτη φορά. Αν θέλεις να είναι λιγότερο ρευστό το σιρόπι κρύωσέ το και εκείνο πρώτα
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 22:50
από ST48410
Άλλο. Βάλε εναλλάξ στρώσεις παγωτού και σιροπιού σε ποτήρι. Πάρε τον άξονα από χειροκίνητη μηχανή κιμά και κάνε 1-2 περιστροφές. Ενδεχομένως να πρέπει το παγωτό να είναι αρκετά μαλακό για να δουλέψει κάτι τέτοιο και το σιρόπι αρκετά σφικτό.
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 22:56
από Πάνας
ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2018, 22:50
Άλλο. Βάλε εναλλάξ στρώσεις παγωτού και σιροπιού σε ποτήρι. Πάρε τον άξονα από χειροκίνητη μηχανή κιμά και κάνε 1-2 περιστροφές. Ενδεχομένως να πρέπει το παγωτό να είναι αρκετά μαλακό για να δουλέψει κάτι τέτοιο και το σιρόπι αρκετά σφικτό.
Καλό και αυτό, οι περιστροφές για να γίνει ελικοειδή όπως στην φώτο δεν με ενδιαφέρουν, θέλω να είναι σε στρώματα κατά κύριο λόγο και να μην πάνε στον πάτο.
ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2018, 22:50
Άλλο. Βάλε εναλλάξ στρώσεις παγωτού και σιροπιού σε ποτήρι. Πάρε τον άξονα από χειροκίνητη μηχανή κιμά και κάνε 1-2 περιστροφές. Ενδεχομένως να πρέπει το παγωτό να είναι αρκετά μαλακό για να δουλέψει κάτι τέτοιο και το σιρόπι αρκετά σφικτό.
Καλό και αυτό, οι περιστροφές για να γίνει ελικοειδή όπως στην φώτο δεν με ενδιαφέρουν, θέλω να είναι σε στρώματα κατά κύριο λόγο και να μην πάνε στον πάτο.
Τότε το πράγμα νομίζω ότι είναι απλό. Βάλε 2 ειδών παγωτά να παγώσουν σε μεγάλες επιφάνειες πχ ταψιά. Κόβε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι και βάλτα το ένα πάνω στο άλλο με σιρόπι ενδιάμεσα που θα έχει και εκείνο κρυώσει
Αν το σιρόπι σου είναι πολύ ρευστό και δεν πήζει στο ψυγείο πάρε μερικά μπισκότα τύπου Μιράντα, τρίψε τα, κάνε μία στρώση από αυτά και βάλε πάνω το σιρόπι.
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 23:03
από Πάνας
Ωραία ιδέα!
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 23:06
από ST48410
Προτείνω παγωτό καϊμάκι με σιρόπι από σπιτικό βύσσινο (της μαμάς)!
Ναι, δεν είναι κάτι δύσκολο. Και πέρυσι έφτιαχνα ένα παγωτό με Oraio ζαχαρούχο γάλα και γιαούρτι.
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 23:37
από don't speak
Αν βρεις κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνεις αυτό που κάνει αυτή με διαφορετικό παγωτό σε κάθε κορνέ και όταν τα βάλεις και τα δύο στο μεγάλο, να ρίξεις μέσα σαν χοντρή γραμμή τα σιρόπια νομίζω θα γίνει στο περίπου.
Ή βάλε γραμμές σιρόπι μέσα στα κορνέ, μετά τα κορνέ στην κατάψυξη, χωρίς παγωτό, να σκληρύνει λίγο το σιρόπι, μετά πρόσθεσε παγωτό στα κορνέ. Ιδανική σύσταση θα ήταν παγωτό από παγωτομηχανή.
Εννοείτε δεν χρειάζεσαι μεταλλική μύτη κορνέ στην άκρη, απλά θα κόψεις χοντρά τη μύτη του κορνέ
Ή προσπάθησε αυτό που δείχνει στο 4:50 και μετά, πάλι χωρίς μύτη κορνέ.
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 23:45
από Πάνας
Καλά λέμε μόνο για το καϊμάκι.... αυτό μου φαίνεται καλύτερο.
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 23:50
από don't speak
Για να βάλεις έτσι το σιρόπι, αφού δεν θες να το σερβίρεις παραδοσιακά.
Re: Παγωτό Cocktail
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουν 2018, 23:52
από Πάνας
don't speak έγραψε: 01 Ιουν 2018, 23:50
Για να βάλεις έτσι το σιρόπι, αφού δεν θες να το σερβίρεις παραδοσιακά.
Είναι διαφορετικό με το σιρόπι παγωμένο μέσα, μπορείς να βάλεις γεύσεις χωρίς να τις ανακατέψεις.