!!! DEVELOPMENT MODE !!!
GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
- hellegennes
GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
Ο νέος κανονισμός της ΕΕ είναι ό,τι πιο ηλίθιο, μαλακισμένο και ενοχλητικό έχει ψηφίσει η ΕΕ στην διάρκεια της ύπαρξής της. Μιλάμε για τόνους μαλάκυνσης. Έχει προκαλέσει ήδη ζημιές δισεκατομμυρίων (το κόστος υπολογίζεται σε πάνω από 200 δις), χιλιάδες χαμένες εργατοώρες, είναι παντελώς άχρηστος και έχει βάλει λουκέτο σε ένα σωρό επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν με τις απαιτήσεις του.
Τα είχα ήδη μαζεμένα για την μαλακία που λέγεται GDPR, αλλά κάθε μέρα πέφτω και σε νέα υπηρεσία ή εταιρεία που έβαλε λουκέτο εξαιτίας του νόμου. Αυτήν την φορά πρόκειται για το tunngle, μια υπηρεσία δημιουργίας εικονικού LAN. Η υπηρεσία έκλεισε γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέρθει στις παράλογες απαιτήσεις του κανονισμού.
Υπάρχουν sites που έχουν αποκλείσει τελείως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Π.χ. αν διαβάζετε Los Angeles Times, πείτε αντίο.
Κι όλα αυτά για να την πούνε στις ΗΠΑ;
Τα είχα ήδη μαζεμένα για την μαλακία που λέγεται GDPR, αλλά κάθε μέρα πέφτω και σε νέα υπηρεσία ή εταιρεία που έβαλε λουκέτο εξαιτίας του νόμου. Αυτήν την φορά πρόκειται για το tunngle, μια υπηρεσία δημιουργίας εικονικού LAN. Η υπηρεσία έκλεισε γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέρθει στις παράλογες απαιτήσεις του κανονισμού.
Υπάρχουν sites που έχουν αποκλείσει τελείως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Π.χ. αν διαβάζετε Los Angeles Times, πείτε αντίο.
Κι όλα αυτά για να την πούνε στις ΗΠΑ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
«Fake news» και προστασία της ιδιωτικότητας αποτελούν ιδανικά νομιμοποιητικά κίνητρα για πολιτική παρεμβατικότητα αλλά εν τέλει, όπως και στην περίπτωση της Κίνας ή της Ρωσίας, το πρόβλημα για την ΕΕ είναι ότι οι διαδικτυακοί κολοσσοί, οι βασικές/μονοπωλιστικές πλατφόρμες, είναι αμερικανικοί.
ΥΓ. Στα αναμφίβολα θετικά του GDPR, η ζωή γίνεται πιο δύσκολη για τους μπλόγκερζ.
ΥΓ. Στα αναμφίβολα θετικά του GDPR, η ζωή γίνεται πιο δύσκολη για τους μπλόγκερζ.
So hab ich dich schon unbedingt
- Dwarven Blacksmith
Στα τσακίδια, tunngle!
Mα δεν το λένε τυχαία GDP-R, R stands for Reductionhellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2018, 14:20 Έχει προκαλέσει ήδη ζημιές δισεκατομμυρίων (το κόστος υπολογίζεται σε πάνω από 200 δις), χιλιάδες χαμένες εργατοώρες,
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Θύματα του GDPR και εσείς;
Κοίτα, κάτι έπρεπε να γίνει, γιατί φαίνεται ότι το ιντερντετ ως μέσο έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για να γίνουν βήματα προς τα πίσω, όσον αφορά τη διασπορά χαζομάρας κενότητας και προπαγάνδας. Στο μεταξύ λόγω της πολιτικής ορθότητας στο τέλος και προκειμένου να μη θίξει κανείς κανέναν με κανέναν τρόπο θα παίζουν μόνο ειδήσεις τύπου ήρθε και φέτος η αφρικανική σκόνη. Αλλά όλο αυτό δεν είχε ΤΟΣΗ σχέση με το θέμα των προσωπικών δεδομένων που καλύπτει το GDPR. Το GPPR δεν μοιάζει να κάνει πολλά ως προς αυτό. Κάτι παραπάνω ίίιιισως προστατεύσει αλλά και πάλι. Εντωμεταξύ δεν υπάρχει ομοιομορφία στο πώς το ερμηνεύει κάποιος αυτό το πράγμα, φαίνεται ότι πολλές εταιρίες πήραν αποφάσεις στο φινις και λίγο στο γόνατο ίσως και έχουν αρκετά διαφορετική προσέγγιση μεταξύ τους.
Κοίτα, κάτι έπρεπε να γίνει, γιατί φαίνεται ότι το ιντερντετ ως μέσο έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για να γίνουν βήματα προς τα πίσω, όσον αφορά τη διασπορά χαζομάρας κενότητας και προπαγάνδας. Στο μεταξύ λόγω της πολιτικής ορθότητας στο τέλος και προκειμένου να μη θίξει κανείς κανέναν με κανέναν τρόπο θα παίζουν μόνο ειδήσεις τύπου ήρθε και φέτος η αφρικανική σκόνη. Αλλά όλο αυτό δεν είχε ΤΟΣΗ σχέση με το θέμα των προσωπικών δεδομένων που καλύπτει το GDPR. Το GPPR δεν μοιάζει να κάνει πολλά ως προς αυτό. Κάτι παραπάνω ίίιιισως προστατεύσει αλλά και πάλι. Εντωμεταξύ δεν υπάρχει ομοιομορφία στο πώς το ερμηνεύει κάποιος αυτό το πράγμα, φαίνεται ότι πολλές εταιρίες πήραν αποφάσεις στο φινις και λίγο στο γόνατο ίσως και έχουν αρκετά διαφορετική προσέγγιση μεταξύ τους.
λίγο offtopic
δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ προσπαθεί να ρυθμίσει ένα θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και με διαφορετική εντελώς προσέγγιση από ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία και λοιπή δύση
παράδειγμα (που γνωρίζω) είναι ο κανονισμός REACH για όλες τις χημικές ουσίες που παράγονται, εισάγονται και χρησιμοποιούνται εντός ΕΕ (https://echa.europa.eu/el/regulations/r ... ding-reach).
αυτό που λένε: "No data, no market"
ένας μκρός εισαγωγέας από Κίνα ή ΗΠΑ, ή ενας μικρός παραγωγός από Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τα δελτία ασφαλείας της ΕΕ
χώρια η γκρίνια από ΗΠΑ και ΚΙΝΑ
Θετική γενικά εξέλιξη (για την υγεία και ασφάλεια), δεν ακολουθουν οι ΗΠΑ, γιγαντώνονται οι μεγάλοι, κλείνουν οι μικροί, μειώνονται οι εισαγωγές
δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ προσπαθεί να ρυθμίσει ένα θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και με διαφορετική εντελώς προσέγγιση από ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία και λοιπή δύση
παράδειγμα (που γνωρίζω) είναι ο κανονισμός REACH για όλες τις χημικές ουσίες που παράγονται, εισάγονται και χρησιμοποιούνται εντός ΕΕ (https://echa.europa.eu/el/regulations/r ... ding-reach).
αυτό που λένε: "No data, no market"
ένας μκρός εισαγωγέας από Κίνα ή ΗΠΑ, ή ενας μικρός παραγωγός από Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τα δελτία ασφαλείας της ΕΕ
https://www.euractiv.com/section/scienc ... try-warns/“The biggest deadline for REACH is coming in 2018 when 30,000 compounds will have to be registered,” Bastock said at a CEFIC workshop on Better Regulation Friday, reminding industry participants that REACH was “not done yet” for the bulk of chemical substances.
Bastock complained in particular that chemical companies were now spending more money on regulatory compliance than innovation at a time when Europe was struggling to compete on global markets.
χώρια η γκρίνια από ΗΠΑ και ΚΙΝΑ
Θετική γενικά εξέλιξη (για την υγεία και ασφάλεια), δεν ακολουθουν οι ΗΠΑ, γιγαντώνονται οι μεγάλοι, κλείνουν οι μικροί, μειώνονται οι εισαγωγές
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Γιατί είναι πολύ τσίπηδες να ξοδέψουν μερικές εργατοώρες να διασφαλίσουν τα ιδιωτικά δεδομένα σου εννοείς. Στα τσακίδια, ας τους αντικαταστήσει καμιά ευρωπαϊκή εταιρία.hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2018, 14:20 Η υπηρεσία έκλεισε γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέρθει στις παράλογες απαιτήσεις του κανονισμού
Κρίμα για τους LA Times, η USA Today πάντως συμμορφώθηκε:
https://twitter.com/fr3ino/status/1000166112615714816
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
- hellegennes
Ξεκίνα το διάβασμα από 'δώ:
It’ll Cost Billions for Companies to Comply With Europe’s New Data Law. The world’s 500 biggest corporations are on track to spend a total of $7.8 billion to comply with GDPR, according to consultants Ernst & Young
Bloomberg
Αν δεν σου φτάνει το Bloomberg, πήγαινε στους FT:
Medium-sized firms will spend an average of $550,000
Companies face high cost to meet new EU data protection rules
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Οπότε με μια διαίρεση, συμπεραίνουμε ότι είναι 8 δις για τις 500 μεγαλύτερες και τα υπόλοιπα 192 δις θα τα μοιραστούν 349090 επιχειρήσεις.hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:04
Ξεκίνα το διάβασμα από 'δώ:
It’ll Cost Billions for Companies to Comply With Europe’s New Data Law. The world’s 500 biggest corporations are on track to spend a total of $7.8 billion to comply with GDPR, according to consultants Ernst & Young
Bloomberg
Αν δεν σου φτάνει το Bloomberg, πήγαινε στους FT:
Medium-sized firms will spend an average of $550,000
Companies face high cost to meet new EU data protection rules

- hellegennes
Οι μικρότερες εταιρείες δεν αντέχουν το κόστος συμμόρφωσης και μερικές εκ των πραγμάτων δουλεύουν με τρόπο που είναι αδύνατον να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του κανονισμού.Stalker έγραψε: 31 Μάιος 2018, 00:43 Γιατί είναι πολύ τσίπηδες να ξοδέψουν μερικές εργατοώρες να διασφαλίσουν τα ιδιωτικά δεδομένα σου εννοείς. Στα τσακίδια, ας τους αντικαταστήσει καμιά ευρωπαϊκή εταιρία.
Κι όλα αυτά γιατί η Google και το FB είναι αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες στην τελική έχουν έναν στρατό λογιστές και δικηγόρους που πληρώνουν για τέτοιες δουλειές ακριβώς, οπότε το GDPR τούς έκλασε μια μάντρα.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η ΕΕ παριστάνει ότι τα κάνει όλα αυτά από ενδιαφέρον για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της, συλλέγει ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τους πολίτες της και αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο έκθεσης αυτών των δεδομένων σε όλο και περισσότερα άτομα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
And your point is?Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:12 Οπότε με μια διαίρεση, συμπεραίνουμε ότι είναι 8 δις για τις 500 μεγαλύτερες και τα υπόλοιπα 192 δις θα τα μοιραστούν 349090 επιχειρήσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Απλά μου φάνηκε αστείο ότι βρήκες 2 λινκ εκ των οποίων κανένα δεν είχε το νούμερο που έδωσες στις αρχή.
Από κει και πέρα η απολεσματικότητα του GDPR θα κριθεί σε βάθος χρόνου και όχι επειδή την πρώτη βδομάδα εφαρμογής του δεν μπόρεσες να μπεις στους LA Times. Ήμαρτον.
Τα πράγματα στον τεχνολογικό τομέα κινούνται τόσο γρήγορα που σε 3 χρόνια κανείς δε θα ξέρει καν να σχεδιάσει online υπηρεσία που να μην είναι GDPR-compliant.
Από κει και πέρα η απολεσματικότητα του GDPR θα κριθεί σε βάθος χρόνου και όχι επειδή την πρώτη βδομάδα εφαρμογής του δεν μπόρεσες να μπεις στους LA Times. Ήμαρτον.
Τα πράγματα στον τεχνολογικό τομέα κινούνται τόσο γρήγορα που σε 3 χρόνια κανείς δε θα ξέρει καν να σχεδιάσει online υπηρεσία που να μην είναι GDPR-compliant.
τι ακριβως κανει αυτο; απο οσο κατάλαβα σημαίνει ότι παίρνουμε λιγότερο σπαμ; αυτο γιατι ειναι κακο;
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- hellegennes
Το νούμερο που έδωσα είναι μια υπερσυντηρητική εκτίμηση -όχι δική μου- που βασίζεται σε αυτά και άλλα νούμερα που έδωσα για αντιπαραβολή και είναι εμφανές ότι μιλάνε για έναν μικρό αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων. Η ΕΕ έχει 28 εκατομμύρια ενεργές επιχειρήσεις. Do the math yourself.Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:21 Απλά μου φάνηκε αστείο ότι βρήκες 2 λινκ εκ των οποίων κανένα δεν είχε το νούμερο που έδωσες στις αρχή.
Μιλάμε για μια σπατάλη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων για κάτι άχρηστο. Είναι σπατάλη. Αλλά εντάξει, ας συζητήσουμε 5 χρόνια για το αν θα πρέπει ο ΦΠΑ στην Ελλάδα να είναι εναρμονισμένος προς τα πάνω, που είναι μια επίδραση για τα κρατικά έσοδα της τάξης του 1 δις. Είναι σαφέστατα πιο σημαντικό από το να ξοδέψουμε μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε παπαριλίκια για τις κόντρες μας με τις ΗΠΑ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 1123 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
-
- 7 Απαντήσεις