ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 10:15
ντάξει ο Τραμπ είναι μαλάκας
αντιτίθεται στην αμερικανική γράμμη που υποτίθεται πως εκπροσωπεί επειδή έχει προσωπικά συμφέροντα στη τουρκία
Δεν νομίζω ότι το κάνει για αυτό (χωρίς να αποκλείω τίποτα). Πιο πολύ θα 'λεγα ότι ακολουθεί την πραδοσιακή γραμμή των καλών σχέσεων με την Τουρκία.
Γενικά, το σενάριο της αμερικανοτουκρικής ρήξεως παίζει απο την εποχή Μπους β' και την εισβολή στο Ιράκ και πάντα στο τέλος χαλάει.
α) Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους Κούρδους για να αλληλοεξυπηρετηθούν στις κόντρες τους με αντιαμερικανικές αραβικές χώρες και το Ιράν.
β) Η Τουρκία δυσαρεστείται, τα σπάει με τις ΗΠΑ και προσεγγίζει τη Ρωσία του Πούτιν.
γ) Οι ΗΠΑ ξεκινούν κόντρα με την Τουρκία.
δ) Κλιμακώνεται η Αμερικανορωσική αντιπαράθεση, η Τουρκία προσφέρεται να εξυπηρετήσει τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, ζητώντας ανταλλάγματα για τα συμφέροντά της. Οι ΗΠΑ της τα δίνουν και αποκαθιστούν σχέσεις.
Κύκλος κανονικός. Έχει ξαναγίνει κι επι Μπους κι επι Ομπάμα. Δεν είναι κάτι καινούργιο επι Τραμπ. Το πως το παρουσιάζουν διάφοροι αντιτραμπικοί στις ΗΠΑ, περισσότερο με λαϊκισμό μου μοιάζει. Αν και δεν αποκλείω να παίζουν και προσωπικά συμφέροντα.
Τις προάλλες πάντως, μια φιλότουρκη Μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών (πιθανόν προσκείμενη στο λόμπυ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα 'λεγα εγώ) ήταν αυτή που είχε διακριθεί για τη φιλότουρκη στάση της.