!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νέος οδηγός νέο αμάξι..

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
xCandia

Νέος οδηγός νέο αμάξι..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xCandia »

Καλησπέρα σε όλους, όπως είχαν κάνει και στο παλιό πχόρουμ πριν κανά 10μηνο όπου σαν 18άρης και με τις πανελλήνιες ρωτούσα για απόψεις σχετικά με σχολή και γενικότερα μια επαγγελματική κατεύθυνση, ήρθε και η στιγμή του αμαξιού... Περιχαρής μετά από τρελές οικονομίες που είχαν αρχίσει από αρχές Λυκείου πήρα το δίπλωμα οδήγησης και έχω φτιάξει ένα μικρό είναι η αλήθεια μπάτζετ για αμάξι.

Γενικότερα, εδώ και καμιά βδομάδα έχω ψάξει στο cargr πολλά αμάξια και έχω συναντηθεί με τρεις (να σημειωθεί ότι ποτέ δεν είχα επαφή με το "μηχανικό" αντικείμενο του αυτοκινήτου και ότι έμαθα αυτή τη βδομάδα σχετικά με τα "λειτουργικά" του μέρη δεν τα ήξερα όλη μου τη ζωή), όπου το ένα το είδα και ήταν "εντάξει", αλλά με το που το πήγα σε μηχανικό (οικογενειακός φίλος άξιος εμπιστοσύνης) και το σήκωσε στον ανυψωτήρα από κάτω ήταν τραγικό το αμαξάκι με αποτέλεσμα το ξενέρωμα ενός ενθουσιώδη 19άρι που νόμιζα θα ήταν και εύκολη υπόθεση.

Έτσι, αποφάσισα να ακούσω όσο το δυνατόν περισσότερες συμβουλές από τους αγαπητούς μας συμφορουμητές πάνω στο θέμα. ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΑΜΑΞΙ; Εδώ να σημειώσω κάποια "τεχνικά χαρακτηριστικά". Το μπάτζετ κυμαίνεται στα 2.500, θέλω κάτι μέχρι 1358 κυβικά για να έχω τα χαμηλά τέλη και μια φτηνή κατανάλωση βενζίνης του αμαξιού, χιλιόμετρα περίπου μέχρι 175.000(?), να είναι όσο το δυνατόν ωραίο αμάξι (πολύ υποκειμενικό βέβαια) και το κυριότερο να είναι αξιόπιστο. Γαλλικά αμάξια εκτός από το πεδίο μου, καθώς τα θεωρώ τα πιο αναξιόπιστα. Τι προτείνετε λοιπόν; :D Ακόμα, ίσως μια ερώτηση πιο πολύ σκεπτικό. Θα ήταν σωστό να ψάχνω αμάξι του χιλιάρικου με την προοπτική να δώσω ένα ακόμα χιλιάρικο και να το κάνω τσίλικο; Τέλος φορολογικά τι παίζει και αν παίζει κανά πρόβλημα; Τα λεφτά μου είναι κάλαντα, χαρτζιλίκι, φυλλάδια κλπ.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και όσο πιο πολλοί πουν την άποψη τους τόσο το καλύτερο.
Συριζαίος

Re: Νέος οδηγός νέο αμάξι..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Συριζαίος »

Ποιός θα πληρώνει τα έξοδα;
Πάρε μηχανάκι.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Αντε τωρα να βγαλουμε ακρη ποιος πραγματικα χρηστης εισαι.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Ford Fiesta η Opel Corsa 10ετιας και εισαι ενταξει
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
xCandia

Συριζαίος έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:07 Ποιός θα πληρώνει τα έξοδα;
Πάρε μηχανάκι.
Εγώ. (Ας μην υπολογίζουμε τα έξοδα σαν αποτρεπτικό παράγοντα, αλλά να δούμε επιλογές).
Μηχανάκι δεν παίζει λόγο σογιού, με ατυχήματα με μηχανές που έχει οδηγήσει σε κατάρες σε όποιον νέο τολμήσει να αγγίξει μηχανάκι.
Άβαταρ μέλους
xCandia

alekhine έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:14 Ford Fiesta η Opel Corsa 10ετιας και εισαι ενταξει
Το Corsa έχω ακούσει ότι βγάζει πολύ πρόβλημα με την κρεμαγιέρα και το ηλεκτρικό τιμόνι βγάζει τρελά θέματα. Το Ford Fiesta πράγματι πολύ καλή επιλογή αλλά δεν νομίζω να παίζει στα λεφτά μου. :cry
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

xCandia έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:04 Ακόμα, ίσως μια ερώτηση πιο πολύ σκεπτικό. Θα ήταν σωστό να ψάχνω αμάξι του χιλιάρικου με την προοπτική να δώσω ένα ακόμα χιλιάρικο και να το κάνω τσίλικο;
Αν με ένα ακόμα χιλιάρικο γινόταν τσίλικο, δεν θα στο πούλαγε ο άλλος ένα χιλιάρικο. :D
Άβαταρ μέλους
xCandia

stergiosbik έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:13 Αντε τωρα να βγαλουμε ακρη ποιος πραγματικα χρηστης εισαι.
Κλείσανε το παλιό φόρουμ και δεν υπάρχει το νήμα που είχαν κάνει όταν ήμουν 18.. Γιάννης από Αθήνα που παρατηρούσε από παλιά το πχορουμ. Δεν είμαι κανά μέλος με κρυφή ταυτότητα, ή μήπως είμαι :lol: (τρολάρω μην παρεξηγηθώ ίσως μπορεί να με θυμηθεί κανείς αλλά δύσκολα)
Άβαταρ μέλους
xCandia

Μηχανικός έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:19
xCandia έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:04 Ακόμα, ίσως μια ερώτηση πιο πολύ σκεπτικό. Θα ήταν σωστό να ψάχνω αμάξι του χιλιάρικου με την προοπτική να δώσω ένα ακόμα χιλιάρικο και να το κάνω τσίλικο;
Αν με ένα ακόμα χιλιάρικο γινόταν τσίλικο, δεν θα στο πούλαγε ο άλλος ένα χιλιάρικο. :D
Σωστό και αυτό :D :D απλά λέω μήπως.. Μετά την άσχημη ξενέρα που έφαγα είπα μπας και προσεγγίσω αλλιώς το θέμα.
Άβαταρ μέλους
xCandia

Συριζαίος έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:23 https://www.car.gr/13566335-peugeot-206
Ωραίο σαν αμάξι, αλλά 1.Γαλλικό δεν μου βγάζει αξιοπιστία, 2. 1360 κυβικά πάμε στα άλλα τέλη κυκλοφορίας. Μπορεί να αξίζει να το δω οπότε το "πάρκαρα" και θα δω μέσα στη βδομάδα, αλλά δεν νομίζω.
Άβαταρ μέλους
xCandia

Συριζαίος έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:34 https://www.car.gr/11264325-ford-ka
Συριζαίος έγραψε: 13 Μάιος 2018, 22:34 https://www.car.gr/13546543-ford-fiesta
Και τα δύο εκτός μπάτζετ (βάλε μέσα τέλη και μεταβίβαση να φτάνει το μπάτζετ μου). Το Ka έχω ακούσει όχι καλά λόγια και το Fiesta είναι Λαμία. Αθήνα να είναι για να του κάνω έλεγχο στο συνεργείο του οικογενειακού φίλου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”