Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χλιομέτρων και ήταν "ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία", σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Στην περιοχή των Τιράνων, 48 σπίτια και τρεις πολυκατοικίες υπέστησαν ρωγμές, ενώ στην περιοχή του Δυρραχίου 42 σπίτια και τέσσερις πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Όλτα Τσάκα σε μια συνέντευξη Τύπου. Είκοσι κτίρια υπέστησαν ζημιές σε άλλες περιοχές.
"Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρχε απώλεια ανθρώπινης ζωής" πρόσθεσε.
Η Τσάκα ανέφερε ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές σε πετρελαιοπηγές, αναφερόμενη στην περιοχή πετρελαιοπηγών Φίερ.
Ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο AlbaniaDailyNews, πήγε στο Δυρράχιο για να ενημερωθεί για την κατάσταση και ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία. https://www.news247.gr/kosmos/seismos-a ... 04616.html
Fluffy έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 14:18
Θρήνος για τους 14 ως τώρα νεκρούς μετά το νέο χτύπημα του εγκέλαδου.
Όλοι οι αλβανοί πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτές τις δυσκολίες.
ακομη εδώ εισαι ρε φλουφυ
τρεξε ρε στη πατριδα σου
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Μου έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου για τον σεισμό του 1951 στη Λάρισα των 7 ρίχτερ που τα κτίρια χόρευαν και οι άνθρωποι έπεφταν στους δρόμους και δεν την πίστευα.