!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δìγλωσσοι
-
fagano3
Δìγλωσσοι
Εχουμε διγλωσσους στο φορουμ;
Μιλουσαν και τις δυο γλωσσες στο σπιτι ή μια γλωσσα στο σπιτι και αλλη στο σχολειο;
Θεωρειτε οτι τις μιλατε το ιδιο καλα;
Προτιματε καποια απο τις δυο για συγκεκριμενες καταστασεις π.χ. για να δινετε οδηγιες,για βρισιμο, για να μετρατε, για λετε αστεια κλπ κλπ.
Μιλουσαν και τις δυο γλωσσες στο σπιτι ή μια γλωσσα στο σπιτι και αλλη στο σχολειο;
Προτιματε καποια απο τις δυο για συγκεκριμενες καταστασεις π.χ. για να δινετε οδηγιες,για βρισιμο, για να μετρατε, για λετε αστεια κλπ κλπ.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Re: Δìγλωσσοι
Γνωρίζω πολύ καλά τα πορτογαλικά Βραζιλίας λόγω 5ετούς παραμονής εκεί και 20ετούς γάμου. Δεν τα σπούδασα, αλλά διάβαζα πολύ.fagano3 έγραψε: 27 Απρ 2018, 20:24 Εχουμε διγλωσσους στο φορουμ;
Με την πρώην μου μπορούσαμε να τουμπάρουμε από την μια γλώσσα στην άλλη χωρίς πρόβλημα και πολλές φορές πετάγαμε στην κουβέντα την λέξη που σήμαινε καλύτερα αυτό που εννοούσαμε στην συγκεκριμένη γλώσσα.
Εννοείται ότι μπροστά στους άλλους μιλούσαμε την γλώσσα που καταλάβαιναν.
Μπορεί να έχουν σκουριάσει λίγο τώρα, αλλά με μικρή εξάσκηση θα επανέλθει.
Προς τί η ερώτηση;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
fagano3
Συγνωμη δεν το διευκρινησα.Διγλωσσους εννοω αυτους που εχουν δυο μητρικες γλωσσες, οχι αυτους που μιλαν εστω και απταιστα πανω απο μια γλωσσα.Nandros έγραψε: 27 Απρ 2018, 20:46Γνωρίζω πολύ καλά τα πορτογαλικά Βραζιλίας λόγω 5ετούς παραμονής εκεί και 20ετούς γάμου. Δεν τα σπούδασα, αλλά διάβαζα πολύ.fagano3 έγραψε: 27 Απρ 2018, 20:24 Εχουμε διγλωσσους στο φορουμ;
Με την πρώην μου μπορούσαμε να τουμπάρουμε από την μια γλώσσα στην άλλη χωρίς πρόβλημα και πολλές φορές πετάγαμε στην κουβέντα την λέξη που σήμαινε καλύτερα αυτό που εννοούσαμε στην συγκεκριμένη γλώσσα.
Εννοείται ότι μπροστά στους άλλους μιλούσαμε την γλώσσα που καταλάβαιναν.
Μπορεί να έχουν σκουριάσει λίγο τώρα, αλλά με μικρή εξάσκηση θα επανέλθει.
Προς τί η ερώτηση;
.
Εχω ηδη δυο βαπτιστηρια που θα ειναι τριγλωσσα
και ελπιζω και εγω συντομα να εχω τα δικα μου παιδια οποτε θελω να ξερω πως ειναι να μεγαλωνεις διγλωσσο ή τριγλωσσο παιδι.
θα βγαζει πολυ γλωσσα και θα λεει παλιολεξεις που δεν θα ξερεις
- Dwarven Blacksmith
Δεν ξέρω πως είναι.
Αλλά οι δίγλωσσοι με δύο ευρωπαϊκές μητρικές γλώσσες είναι η μαγιά του ευρωπαϊκού έθνους.
Αλλά οι δίγλωσσοι με δύο ευρωπαϊκές μητρικές γλώσσες είναι η μαγιά του ευρωπαϊκού έθνους.
αυτο δεν εχει συμβει ποτε στην ιστοριαDwarven Blacksmith έγραψε: 27 Απρ 2018, 20:59 Δεν ξέρω πως είναι.
Αλλά οι δίγλωσσοι με δύο ευρωπαϊκές μητρικές γλώσσες είναι η μαγιά του ευρωπαϊκού έθνους.![]()
- Nandros
Έχω εμπειρίες από πολύ στενούς οικογενειακούς φίλους: Αυτός Ελβετός, αυτή Βραζιλιάνα με τον μικρό γιο τους.fagano3 έγραψε: 27 Απρ 2018, 20:51Συγνωμη δεν το διευκρινησα.Διγλωσσους εννοω αυτους που εχουν δυο μητρικες γλωσσες, οχι αυτους που μιλαν εστω και απταιστα πανω απο μια γλωσσα.
Εχω ηδη δυο βαπτιστηρια που θα ειναι τριγλωσσα
και ελπιζω και εγω συντομα να εχω τα δικα μου παιδια οποτε θελω να ξερω πως ειναι να μεγαλωνεις διγλωσσο ή τριγλωσσο παιδι.
Έζησαν πολλά χρόνια στην Αθήνα και έστελναν το αγόρι στο Γερμανικό σχολείο.
Στο σπίτι μιλούσαν Γερμανικά της Ελβετίας και Πορτουγέζικα της Βραζιλίας.
Στο σχολείο μάθαινε ορίτζιναλ Γερμανικά και Αγγλικά.
Με τα Ελληνάκια φίλους του τα κατάφερνε και στα Ελληνικά.
Μέγα, μέγιστο προτέρημα παιδιά που γεννιούνται σε δίγλωσση οικογένεια, αρκεί να τις μαθαίνουν εξ ίσου.
Λένε ότι στην αρχή αργούν λίγο αλλά μετά παίρνουν φόρα και δεν σταματάνε.
Επίσης αρπάζουν εύκολα οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Είμαι δίγλωσσος, η σύζυγός μου επίσης, και ο γιος μας γίνεται επίσης. Η οικογένεια κρατάει αίμα από 3 διαφορετικές χώρες. Ο γιος μας τώρα, που απενοχοποιήθηκε να μιλάς 2 γλώσσες στα παιδιά, καταλαβαίνει ελληνικά-γερμανικά, λέει λέξεις 80% γερμανικά πια, 20% ελληνικά, αλλά η παιδαγωγός του λέει, να επιμένω να του μιλώ ελληνικά, και πως θα έρθει από μόνο του. Νομίζω πως κάνω ένα δώρο στο παιδάκι μου, να έχει δύο γλώσσες από μικρό.
Ordem e Progresso.
-
fagano3
Καβαλιερε χρησιμοποιεις γερμανικα και ελληνικα σε ολες τις περιπτωσεις;Π.χ. βριζεις (ιδιως το απο μεσα που ειναι και το αυθορμυτο) και στα δυο ή προτιμας σε μα γλωσσα;Μετρημα,ονειρα και στις δυο γλωσσες;
Ανάλογα το περιβάλλον, και στα δύο. Στην Ελλάδα σκέφτεσαι ελληνικά, στη Γερμανία, γερμανικά. Ας πούμε, μου βγαίνε μια ποδηλάτισσα στο Grindel και θέλω να μουρμουρίσω μια βρισάρα. Είναι γερμανική. Οδηγώ στην Αθήνα και μου βγαίνει παπί ντιλιβερά χωρίς κράνος από αριστερά και μιλά στο κινητό. Ε, θα τα ακούσει ελληνικά.fagano3 έγραψε: 16 Μάιος 2018, 21:43Καβαλιερε χρησιμοποιεις γερμανικα και ελληνικα σε ολες τις περιπτωσεις;Π.χ. βριζεις (ιδιως το απο μεσα που ειναι και το αυθορμυτο) και στα δυο ή προτιμας σε μα γλωσσα;Μετρημα,ονειρα και στις δυο γλωσσες;
Ordem e Progresso.
-
fagano3
Αυτο ειναι σχεδον αδυνατο να το πετυχει καποιος που δεν ειναι διγλωσσος.Π.χ. μπορω να βρισω στα Γερμανικα και να το κανω αν θελω να το καταλαβει ο αλλος αλλα δεν μου βγαινει αυθορμητα.Π.χ. για ποδηλατη στην Οστεστρασσε ,ενω περιμενεις το λεωφορειο και καταλαβαινεις οτι θα περιμενεις αλλα 5 λεπτα στο κρυο και στην βροχη γιατι το λεωφορειο παει σαν σαλιγκαρι πισω απο τους ποδηλατες , θα τον βρισω απο μεσα μου μονο στα ελληνικα.Cavaliere έγραψε: 16 Μάιος 2018, 21:52Ανάλογα το περιβάλλον, και στα δύο. Στην Ελλάδα σκέφτεσαι ελληνικά, στη Γερμανία, γερμανικά. Ας πούμε, μου βγαίνε μια ποδηλάτισσα στο Grindel και θέλω να μουρμουρίσω μια βρισάρα. Είναι γερμανική. Οδηγώ στην Αθήνα και μου βγαίνει παπί ντιλιβερά χωρίς κράνος από αριστερά και μιλά στο κινητό. Ε, θα τα ακούσει ελληνικά.fagano3 έγραψε: 16 Μάιος 2018, 21:43Καβαλιερε χρησιμοποιεις γερμανικα και ελληνικα σε ολες τις περιπτωσεις;Π.χ. βριζεις (ιδιως το απο μεσα που ειναι και το αυθορμυτο) και στα δυο ή προτιμας σε μα γλωσσα;Μετρημα,ονειρα και στις δυο γλωσσες;
- Nandros
+10Cavaliere έγραψε: 16 Μάιος 2018, 21:27 Είμαι δίγλωσσος, η σύζυγός μου επίσης, και ο γιος μας γίνεται επίσης. Η οικογένεια κρατάει αίμα από 3 διαφορετικές χώρες. Ο γιος μας τώρα, που απενοχοποιήθηκε να μιλάς 2 γλώσσες στα παιδιά, καταλαβαίνει ελληνικά-γερμανικά, λέει λέξεις 80% γερμανικά πια, 20% ελληνικά, αλλά η παιδαγωγός του λέει, να επιμένω να του μιλώ ελληνικά, και πως θα έρθει από μόνο του. Νομίζω πως κάνω ένα δώρο στο παιδάκι μου, να έχει δύο γλώσσες από μικρό.
Την 2η γλώσσα ΠΡΕΠΕΙ να την μάθει από το σπίτι!
Μετράω; Μιλάω άριστα αγγλικά σε αναπτυγμένο επίπεδο και έχω έγκυρη εμπερία απο φόρουμ, YouTube σχόλια και κλτ.
Στον παιδικό λέει, να μην απογοητεύομαι αν τον ρωτώ ελληνικά κι απαντά γερμανικά. Ότι, ας πούμε, κάποτε θα ωριμάσει η δεύτερη γλώσσα μέσα του, αλλά μόνο αν μείνω σταθερός στα ελληνικά, κι όχι όποτε να είναι.
Ordem e Progresso.
- κυριος Μακης
ηταν ενα απο τα πραγματα που ειχε προβληματισει σε μια σχεση μου. με την κοπελα συνεννοούμασταν αγγλικα, δεν ηξερε γερμανικα παρα ελαχιστα. το να μεγαλωσω παιδι στην Γερμανια, οταν ο ενας μιλαει ελληνικα, η αλλη σλαβικα, μεταξυ μας μιλουσαμε αγγλικα και στο σχολειο γερμανικα μου φαινοταν μαρτυριο για το παιδι.