!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic1

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

Ασέβαστος έγραψε: 24 Σεπ 2024, 08:39
seismic1 έγραψε: 23 Σεπ 2024, 22:43
Μόνο κάτι εκατομμύρια με ξέρουν προς το παρόν.
δεν νομιζω να ειναι εκατομυρια αυτοι που γελουν μαζι σου. ειναι πολυ λιγοτεροι.

μην μετρας τα κλικ (που μαλιστα κανεις ο ιδιος) για ανθρωπους. κανεις δε σε διαβαζει, απλως ορισμενοι σε δουλευουν.
Όταν αφήσεις τον βλάκα να σε φέρει στο επίπεδό του σε έχει διαλύσει.
Μου χρωστάς δεν σου χρωστάω έχε γεια σε χαιρετάω.. :lol:
Θα σου κάνω δώρο τα κιάλια για να με βλέπεις. :8)
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic1 έγραψε: 23 Σεπ 2024, 23:32
Λοξίας έγραψε: 23 Σεπ 2024, 23:09
seismic1 έγραψε: 23 Σεπ 2024, 22:40 Η επιστημονική δημοσίευση είναι η καλύτερη πούτσα.
Οι κριτές ήταν χημικοί αεροπόροι κολομπαράδες. Μαλάκες σαν εσένα δεν είναι.
Έτσι Γιάννη, έτσι!
Μόλις σου πακτώνουν το τρομπόνι στο λαρύγγι, ούτε τένοντας δεν στο βγάζει, γι' αυτό αρχίζεις τις έξτρα μαλακίες.
...ρούφα Γιάννη, ρούφα.

Και μην ξεχάσεις να κάνεις μήνυση στους καθηγητές που γνωρίζεις ότι σταματούν τις προσπάθειές σου...
Άκου εδώ σαν καλός αγγελιοφόρος πες στους δικούς σου ότι εκεί έξω υπάρχουν δικές μου δημοσιεύσεις.
Οι δημοσιεύσεις δεν γίνονται για να τιμήσουμε τα καλά περιοδικά αλλά για να εξετάσουν το αληθές της δημοσίευσης.
Αν τολμάνε ας μου κάνουν αναφορά και να μου υποδείξουν τα λάθη μου.
Αλλιώς να σκάσουν και να καταπιούν την γλώσσα τους. Άλλωστε δεν θα τοποθετούσαν συκοφάντες σαν εσένα να με κατηγορούν αν είχαν αρχίδια μεγαλύτερα από τα δικά μου. Η επιστήμη είναι μάχιμη δεν είναι μια συνέχεια, αλλά κάνει άλματα και στέλνει στο ράφι την παλιά τεχνολογία.
Το να ξοδεύει κάθε κράτος τόσα δισεκατομμύρια σε αρμόδιους οργανισμούς με στόχο την κατασκευή αντισεισμικών κατασκευών και να αδιαφορούν από την άλλη να εξετάσουν διεξοδικά μια σοβαρή πρόταση σαν την δική μου, αμ τι άλλο μπορεί να είναι από ένα τεράστιο σκάνδαλο.
Έτσι Γιάννη...έτσι!
Ρουφάς το τρομπόνι κι συνεχίζεις να λες υπερμαλακίες, αφού δεν μπορείς να απαντήσεις ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ από τις παρατηρήσεις που κάνω...

Δημοσιεύσεις που αξιολογήθηκαν από έναν χημικό και έναν ψυχολόγο, είναι μεγάλη κοροϊδία και απλώς σου πήραν τα λεφτά.
ΔΕΝ μπορείς να απαντήσει σε αυτό και γράφεις μαλακίες...

Γράφεις συνεχώς ότι οι μισοί έλληνες καθηγητές είναι υπέρ σου και οι άλλοι μισοί σε πολεμούν. Και μάλιστα γνωρίζεις και τα ονόματα αυτών που σταματούν κάθε προσπάθεια που κάνεις. Αυτό είναι σαμποτάζ. Αφού λοιπόν γνωρίζεις τα ονόματα αυτών που σε σαμποτάρουν, γιατί δεν τους κάνεις μήνυση;
ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις σε αυτό και συνεχίζες τις μαλακίες...

Μας γράφεις ότι έδωσες άδεια στον Καρύδη και αυτός τοποθέτησε την πατέντα σου σε ένα μεγάλο δημόσιο έργο...αλλά μόλις σε ρωτήσαμε ποιό είναι αυτό το μεγάλο δημόσιο έργο, εσύ ...ξέχασες ποιο είναι!

Και δεκάδες άλλα ΨΕΜΑΤΑ, για τα οποία μόλις σου ζητούν επιβεβάιωση, εσύ κάνεις κο κο κο και αρχίζεις πάλι να γράφεις υπερμαλακίες.

Αυτός είσαι Γιάννη...φαντασιόπληκτος, καυχησιολόγος, ψεματούρος Θαθαθάς...
seismic1

Λοξίας έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:22
seismic1 έγραψε: 23 Σεπ 2024, 23:32
Λοξίας έγραψε: 23 Σεπ 2024, 23:09
Έτσι Γιάννη, έτσι!
Μόλις σου πακτώνουν το τρομπόνι στο λαρύγγι, ούτε τένοντας δεν στο βγάζει, γι' αυτό αρχίζεις τις έξτρα μαλακίες.
...ρούφα Γιάννη, ρούφα.

Και μην ξεχάσεις να κάνεις μήνυση στους καθηγητές που γνωρίζεις ότι σταματούν τις προσπάθειές σου...
Άκου εδώ σαν καλός αγγελιοφόρος πες στους δικούς σου ότι εκεί έξω υπάρχουν δικές μου δημοσιεύσεις.
Οι δημοσιεύσεις δεν γίνονται για να τιμήσουμε τα καλά περιοδικά αλλά για να εξετάσουν το αληθές της δημοσίευσης.
Αλλιώς να σκάσουν και να καταπιούν την γλώσσα τους. Άλλωστε δεν θα τοποθετούσαν συκοφάντες σαν εσένα να με κατηγορούν αν είχαν αρχίδια μεγαλύτερα από τα δικά μου. Η επιστήμη είναι μάχιμη δεν είναι μια συνέχεια, αλλά κάνει άλματα και στέλνει στο ράφι την παλιά τεχνολογία.
Το να ξοδεύει κάθε κράτος τόσα δισεκατομμύρια σε αρμόδιους οργανισμούς με στόχο την κατασκευή αντισεισμικών κατασκευών και να αδιαφορούν από την άλλη να εξετάσουν διεξοδικά μια σοβαρή πρόταση σαν την δική μου, αμ τι άλλο μπορεί να είναι από ένα τεράστιο σκάνδαλο.
Έτσι Γιάννη...έτσι!
Ρουφάς το τρομπόνι κι συνεχίζεις να λες υπερμαλακίες, αφού δεν μπορείς να απαντήσεις ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ από τις παρατηρήσεις που κάνω...

Δημοσιεύσεις που αξιολογήθηκαν από έναν χημικό και έναν ψυχολόγο, είναι μεγάλη κοροϊδία και απλώς σου πήραν τα λεφτά.

Γράφεις συνεχώς ότι οι μισοί έλληνες καθηγητές είναι υπέρ σου και οι άλλοι μισοί σε πολεμούν. Και μάλιστα γνωρίζεις και τα ονόματα αυτών που σταματούν κάθε προσπάθεια που κάνεις. Αυτό είναι σαμποτάζ. Αφού λοιπόν γνωρίζεις τα ονόματα αυτών που σε σαμποτάρουν, γιατί δεν τους κάνεις μήνυση;

Μας γράφεις ότι έδωσες άδεια στον Καρύδη και αυτός τοποθέτησε την πατέντα σου σε ένα μεγάλο δημόσιο έργο...αλλά μόλις σε ρωτήσαμε ποιό είναι αυτό το μεγάλο δημόσιο έργο, εσύ ...ξέχασες ποιο είναι!

Και δεκάδες άλλα ΨΕΜΑΤΑ, για τα οποία μόλις σου ζητούν επιβεβάιωση, εσύ κάνεις κο κο κο και αρχίζεις πάλι να γράφεις υπερμαλακίες.

Γιατί να σου απαντήσω αφού μόνο για ζημιά είσαι.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:28
seismic1 έγραψε: 23 Σεπ 2024, 23:32 Άκου εδώ σαν καλός αγγελιοφόρος πες στους δικούς σου ότι εκεί έξω υπάρχουν δικές μου δημοσιεύσεις.
Έτσι Γιάννη...έτσι!

Εύγε Γιάννη, που παραδέχεσαι τα ψέματά σου και δεν μπορείς να απαντήσεις αφού έχεις πει ψέματα!
seismic1

Λοξίας έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:52
seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:28
Έτσι Γιάννη...έτσι!

Εύγε Γιάννη, που παραδέχεσαι τα ψέματά σου και δεν μπορείς να απαντήσεις αφού έχεις πει ψέματα!
Στην τιμή μου τίποτα δεν είπα που να είναι ψέμα.
Το αν εσύ δεν τα πιστεύεις είναι δικός σου θέμα.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 14:02
seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:28 Γιατί να σου απαντήσω αφού μόνο για ζημιά είσαι.
Δηλαδή, πράγματι ξέρεις ποιοί είναι οι έλληνες καθηγητές που σταματούν τις προσπάθειές σου;
seismic1

Λοξίας έγραψε: 24 Σεπ 2024, 14:13
seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 14:02
Δηλαδή, πράγματι ξέρεις ποιοί είναι οι έλληνες καθηγητές που σταματούν τις προσπάθειές σου;
Τι ξέρω. Σε τηλεφωνικές επαφές που είχα με πολλούς καθηγητές μπόρεσα να δω ποιοι με υποστηρίζουν και ποιοι όχι γιατί μερικοί έδειχναν εκνευρισμένοι μαζί μου.
Ακόμα σε προσπάθεια καθηγητή που είναι κοντά μου να τους μιλήσει για την εφεύρεση έγινε ο χαμός.
Δεν ήθελαν να ακούσουν.
Ακόμα χωρίς να πω τίποτα με είχε καλέσει ο τότε πρόεδρος του ΙΤΣΑΚ στην Θεσσαλονίκη για εξηγήσεις και έφυγα από Ίο και πήγα και μιλήσαμε φιλικά 6 ώρες. Μου είχε πει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΙΤΣΑΚ με το Μετσόβιο για να εξετάσουν την πρότασή μου. Μου είπαν ότι για να συμμετέχω και εγώ στην έρευνα έπρεπε να ιδρύσω εταιρεία και να πλήρωνα ένα μέρος του κόστους.
Ακόμα με είχε καλέσει ο διευθυντής στο πανεπιστήμιο Πειραιώς και αφού έδωσα εξηγήσεις στους καθηγητές με έστειλαν στο Μ. Παπαδρακάκη λέγοντάς μου ότι πει αυτός. Ξέρω ότι ο Ευθύμιος Λέκκας και ο Παναγιώτης Καρύδης είναι πολύ φίλοι. Αν ήθελε ο Λέκκας πρόεδρος του ΟΑΣΠ πολλά θα είχαν γίνει. Για να μην μπόρεσε να τον πείσει ο Π. Καρύδης κάτι συνέβη...το οποίο δεν το ξέρω.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 14:35
Λοξίας έγραψε: 24 Σεπ 2024, 14:13
seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 14:02 Στην τιμή μου τίποτα δεν είπα που να είναι ψέμα.
Τι ξέρω. Σε τηλεφωνικές επαφές που είχα με πολλούς καθηγητές μπόρεσα να δω ποιοι με υποστηρίζουν και ποιοι όχι γιατί μερικοί έδειχναν εκνευρισμένοι μαζί μου.
Ακόμα σε προσπάθεια καθηγητή που είναι κοντά μου να τους μιλήσει για την εφεύρεση έγινε ο χαμός.
Δεν ήθελαν να ακούσουν.
Ακόμα χωρίς να πω τίποτα με είχε καλέσει ο τότε πρόεδρος του ΙΤΣΑΚ στην Θεσσαλονίκη για εξηγήσεις και έφυγα από Ίο και πήγα και μιλήσαμε φιλικά 6 ώρες. Μου είχε πει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΙΤΣΑΚ με το Μετσόβιο για να εξετάσουν την πρότασή μου. Μου είπαν ότι για να συμμετέχω και εγώ στην έρευνα έπρεπε να ιδρύσω εταιρεία και να πλήρωνα ένα μέρος του κόστους.
Ακόμα με είχε καλέσει ο διευθυντής στο πανεπιστήμιο Πειραιώς και αφού έδωσα εξηγήσεις στους καθηγητές με έστειλαν στο Μ. Παπαδρακάκη λέγοντάς μου ότι πει αυτός. Ξέρω ότι ο Ευθύμιος Λέκκας και ο Παναγιώτης Καρύδης είναι πολύ φίλοι. Αν ήθελε ο Λέκκας πρόεδρος του ΟΑΣΠ πολλά θα είχαν γίνει. Για να μην μπόρεσε να τον πείσει ο Π. Καρύδης κάτι συνέβη...το οποίο δεν το ξέρω.
Με λίγα λόγια Γιάννη, αυτά που ξέρεις είναι επιπέδου "κάποιον είδα, κάποιος μου 'πε"...δηλαδή κάτι σαν κουτσομπολιό.
Ε, τέτοιες αοριστίες, ΔΕΝ συνιστούν τεκμήρια. Οπότε, δεν έχεις απολύτως τίποτε στα χέρια σου.
Και γι' αυτό αρκείσαι σε αόριστες καταγγελίες στα φόρα.

Και κάτι άλλο...
Αν ο Καρύδης είχε βάλει την πατέντα σου σε ένα μεγάλο δημόσιο έργο, εσύ θα έπρεπε να είχες πηδήξει μέχρι τον 7ο όροφο από την χαρά σου.
Και θα έρπεπε να είχατε συζητήσεις επί συζητήσεων με τον Καρύδη, αφού "πήρατε" την δουλειά.
Ακόμα και αν ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, δεν είναι δυνατόν να έχεις "ξεχάσει" ποιο ήταν αυτό το μεγάλο δημόσιο έργο!
Συνεπώς, δεν πρόκειται να πιστέψει κανείς πως, απλώς, ξέχασες ποιο είναι το έργο!
Ήταν πολύ φανερό ότι καυχησιολογούσες για φιγούρα...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:08
για αυτο δεν κατεβαινω στο επιπεδο σου.

μονο εσυ χρησιμοποιεις στιχακια και προσβολες του δημοτικου, αναλογου επιπεδου με την επιστημονικη σου πληροτητα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic1

Ασέβαστος έγραψε: 24 Σεπ 2024, 15:41

μονο εσυ χρησιμοποιεις στιχακια και προσβολες του δημοτικου, αναλογου επιπεδου με την επιστημονικη σου πληροτητα.
Είσαι ο νια νια νια νια δημοσιεύσεις 9999 δημοσιεύσεις :smt005:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic1 έγραψε: 24 Σεπ 2024, 15:56 Είσαι ο νια νια νια νια δημοσιεύσεις 9999 δημοσιεύσεις :smt005:
ισως να εχω κανει λαθος που ειπα οτι εισαι του δημοτικου. εδω ας πουμε, νηπιαγωγειο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic1

Ασέβαστος έγραψε: 24 Σεπ 2024, 15:41

Η επιστημονική μου κατάρτιση και εμπειρία είναι αρκετή για να καταλάβει ότι η βίδα σταματάει την στροφή του τοιχώματος και η θλίψη αυξάνει την φέρουσα ικανότητα. Δυστυχώς η επιστημονική κατάρτιση των πανεπιστημιακών δεν είναι εις θέση να καταλάβουν αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό θλίψης και πάκτωσης που σταματά την παραμόρφωση των κατασκευών αυξάνοντας την φέρουσα ικανότητά τους στον σεισμό.
Έπρεπε να μου έχουν δώσει το βραβείο Νόμπελ που νίκησα τον σεισμό και αντί αυτού με αφήνουν να εργάζομαι ακόμα στα 66 μου χρόνια στην οικοδομή και να πληρώνω δυσβάσταχτους φόρους. Έπρεπε να με έχουν μέσα σε ένα εργαστήριο και να κάνω πειράματα κατευθύνοντας την έρευνα. Ντροπή.. Μιτσοτάκη.
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q&t=14s
seismic1

Εικόνα
Με αντιγράφει η φύση.
Βασικά είναι η πρώτη κατασκευή με το σύστημά μου.
Για αγκύρωση έχει τις ρίζες του δένδρου και η κρούση των διαφραγμάτων με το δένδρο ελέγχει την ταλάντωση και αλληλοεξουδετερώνονται οι μετατοπίσεις λόγο κρούσης. Τελικά οι Έλληνες της Σμύρνης είναι ποιο έξυπνοι από τους νεοέλληνες. :003:
Το ίδιο σύστημα στο βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Δεν στηρίζεται στο δέντρο, δεν το ακουμπάει καν.
seismic1

nick έγραψε: 25 Σεπ 2024, 14:16 Δεν στηρίζεται στο δέντρο, δεν το ακουμπάει καν.
Και το δικό μου δεν ακουμπάει το ένα το άλλο. Το δένδρο και το δικό μου σταματάει όμως την παραμόρφωση-μετατόπιση λόγο σεισμού.
Αλλά δεν το έχετε καταλάβει ε?
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU
Σύμμικτη μέθοδος ελαστικού και δύσκαμπτου φορέα.
Οι αρχιτεκτονικές απαιτήσεις συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τις στατικές ανάγκες. Οι αρχιτέκτονες προτιμούν ασύμμετρες κατασκευές και ψηλά κτίρια με μεγάλα ανοίγματα για φυσικό φως και θέα, ενώ οι στατικές απαιτήσεις επιβάλλουν μικρότερα ανοίγματα, συμμετρικές κατασκευές και διατμητικά τοιχώματα που περιορίζουν την ορατότητα. Επιπλέον, τα υποστυλώματα, παρά την ελαστικότητά τους, δεν έχουν την απαιτούμενη ικανότητα για τη μεταφορά μεγάλων σεισμικών φορτίων. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι πολιτικοί μηχανικοί χρησιμοποιούν διατμητικά τοιχώματα για να παραλάβουν τόσο τα στατικά όσο και τα σεισμικά φορτία, ενώ τα υποστυλώματα εξυπηρετούν κυρίως τα στατικά φορτία.

Η τοποθέτηση ελαστικών υποστυλωμάτων και δύσκαμπτων τοιχωμάτων στον ίδιο φορέα δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. Για παράδειγμα, τα κοντά υποστυλώματα ή τοιχώματα είναι τα πρώτα που αποτυγχάνουν σε έναν σεισμό, καθώς, λόγω της μειωμένης τους ελαστικότητας, παραλαμβάνουν όλο το σεισμικό φορτίο χωρίς να υποχωρούν, με αποτέλεσμα να αστοχούν. Αντιθέτως, τα υψηλότερα, ελαστικά υποστυλώματα αντιδρούν πιο αποτελεσματικά. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε μαλακούς ορόφους, οι οποίοι δυσκολεύονται να μεταφέρουν τα σεισμικά φορτία προς τη βάση.

Συμπέρασμα: Η μη ομοιόμορφη κατανομή των σεισμικών φορτίων οδηγεί σε πρόωρη αστοχία της κατασκευής.

Όταν συνδυάζονται υποστυλώματα και διατμητικά τοιχώματα στον ίδιο φορέα, τα τοιχώματα, λόγω της δυσκαμψίας τους, αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των σεισμικών φορτίων, ακυρώνοντας τη συνεισφορά των υποστυλωμάτων. Αυτή η κατάσταση μειώνει την απόκριση της κατασκευής στις σεισμικές μετατοπίσεις. Παράλληλα, η ροπή ανατροπής και οι κάμψεις που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια ενός σεισμού συγκεντρώνονται στις μικρότερες διατομές κοντά στους κόμβους, προκαλώντας θραύση των στοιχείων.

Η προτεινόμενη μέθοδος κατευθύνει μεγάλο μέρος των σεισμικών εντάσεων στο έδαφος, μειώνοντας έτσι την καταπόνηση του φέροντα οργανισμού. Η καινοτομία της μεθόδου έγκειται στη συμμετοχή του εδάφους στην απόκριση της κατασκευής και στη χρήση νέων τεχνικών που στοχεύουν στην αλληλοεξουδετέρωση των σεισμικών εντάσεων.

Η σύμμικτη μέθοδος, [2] συνδυάζοντας ελαστικά και δύσκαμπτα στοιχεία, αντιμετωπίζει τα παραπάνω προβλήματα και βελτιώνει τη σεισμική απόκριση της κατασκευής. Ο σχεδιασμός διαχωρίζει για πρώτη φορά τα υποστυλώματα από τα τοιχώματα. Δημιουργείται ένας ελαστικός φέρων οργανισμός από υποστυλώματα, πλάκες και δοκούς, ικανός να παραλάβει τα στατικά φορτία και να τα μεταφέρει στο έδαφος, διατηρώντας επαρκή ελαστικότητα για απορρόφηση σεισμικής ενέργειας.

Για την προστασία από ανελαστικές μετατοπίσεις, τοποθετούνται ανεξάρτητα φρεάτια ή τοιχώματα εντός ή περιμετρικά του φέροντος οργανισμού, αφήνοντας διάκενο το οποίο καλύπτεται από ελαστικό υλικό με αποσβεστικές ιδιότητες. Τα τοιχώματα, ως ανεξάρτητοι φορείς, αναλαμβάνουν μόνο τα φορτία της μετάτασης και αγκυρώνονται στο έδαφος.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος:
Ο ελαστικός φορέας απορροφά σεισμική ενέργεια κατά το λίκνισμα της κατασκευής. Πριν μεταβεί σε ανελαστική παραμόρφωση, συγκρούεται με το αποσβεστικό υλικό, ενώ το φρεάτιο αναλαμβάνει την περίσσεια ανελαστική ενέργεια. Έτσι, οι δυνάμεις κρούσης αλληλοεξουδετερώνονται και οι ανελαστικές παραμορφώσεις ελαχιστοποιούνται, αποτρέποντας αστοχίες.

Με αυτήν τη μέθοδο, τα σεισμικά φορτία κατανέμονται ιεραρχικά, και οι δυνάμεις που δεν εξουδετερώθηκαν διαχέονται στο έδαφος μέσω των φρεατίων. Αυτά τα τοιχώματα και τα φρεάτια δεν παρουσιάζουν προβλήματα θλίψης, ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις, λόγω της απουσίας στατικών φορτίων. Η κατασκευή παρουσιάζει ενισχυμένη αντοχή σε κατακόρυφες και κυματοειδείς παραμορφώσεις του εδάφους, επιλύοντας ταυτόχρονα τις αντιφάσεις μεταξύ αρχιτεκτονικών και στατικών αναγκών.

Αν τοποθετηθεί ένας ανεξάρτητος κεντρικός πυρήνας ή ένα σταυροειδές τοίχωμα, καθώς και περιμετρικά γωνιακά ανεξάρτητα τοιχώματα, επιλύεται πλήρως η σύγκρουση μεταξύ των αρχιτεκτονικών και στατικών απαιτήσεων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 25 Σεπ 2024, 14:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”