Όχι ακριβώς, σύμφωνα με το Ταλμούδ (δηλαδή την ΠΔ) η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη. Ήταν όμως λίγο καυλιάρα και έκαμε πολλά νάζια, οπότε ο Μεγάλος την έδιωξε. Μετά έφτιασε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ, εξ' ου και προέκυψε το ίδιο μπούφος με δαύτον.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Εκπεπτωκούσα ή Λίλιθ;Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 10:11Όχι ακριβώς, σύμφωνα με το Ταλμούδ (δηλαδή την ΠΔ) η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη. Ήταν όμως λίγο καυλιάρα και έκαμε πολλά νάζια, οπότε ο Μεγάλος την έδιωξε. Μετά έφτιασε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ, εξ' ου και προέκυψε το ίδιο μπούφος με δαύτον.
Επ' ευκαιρία, είδα ότι το "εκπεπτωκούσα" δεν παίζει ως όρος γιατί το "εκπεπτωκώς" δεν έχει γένη. Όπως και το "άγγελος". Εκτός αν κάνω λάθος.
Ξέρετε κάτι παραπάνω;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καμία σκατοψυχιά δεν υπάρχει όταν δεν παρεξηγείς το ίδιο ένα μικρό παιδί ή έναν οργισμένο έφηβο που είναι ανώριμοι και οι δύο και έναν μεγάλο άνθρωπο που θα έπρεπε να τα έχει βάλει κάτω και να τα έχει βρει με τον εαυτό του, αντί να φέρεται σκατόψυχα στους άλλους.Ασέβαστος έγραψε: 07 Μαρ 2023, 09:17σωστη παρατηρηση. και ο ηλικιακος ρατσισμος, ειναι ολιγον απο σκατοψυχια.Naida έγραψε: 06 Μαρ 2023, 15:51Πολύ αναφέρεσαι στο ηλικιακο κομμάτι. Εχεις την εντύπωση ότι θίγεις κάποιον αν αναφερθείς στην ήλικια του;Καρολίνα έγραψε: 06 Μαρ 2023, 15:17 Κατάντια ρε φίλε, να κοντεύεις τα 70 και να μην αντιλαμβάνεσαι την σκατοψυχιά σου ώστε να προσπαθήσεις να την αλλάξεις έστω και τώρα στα τελευταία.
Καμία πηγή δεν έχω, μόνη σου έγραψες ότι είσαι 60+.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2023, 09:58
Εγώ βολεύομαι και με τα 67, αν το πιστοποιήσει η έγκυρη πηγή ή πυγή της Καρολίνας. Ένσημα έχω.![]()
Σιγά να μην κάθομαι να μιλάω για σένα με άλλους για να μαθαίνω πράγματα, την όρεξη σου νομίζεις ότι έχουν όλοι.
Καλά, δεν το λες κι αστείο ακριβώς. Μη δίνεις σημασία, απλά σου έκανα λίγη πλάκα για εκείνο το "σήρει".tanipteros έγραψε: 06 Μαρ 2023, 19:00δεν το κατάλαβα το αστείο...!![]()
Edit: έλα, τώρα είδα ότι σου το εξηγεί μια χαρά η Γατού(λα) πιο πάνω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Ένας από τους μύθους είναι αυτός και λογικά όχι ο επίσημος, αφού έχει επικρατήσει ο άλλος με τους 2 πρωτόπλαστους που δεν γίνεται αναφορά σε πρώην γκόμενα. Και ο λόγος που την σούταρε ο Μεγάλος ήταν επειδή δεν την άντεχε ο Αδάμ επειδή ήταν ίση, την είχε λέει δημιουργήσει όπως κι αυτόν (νερό, χώμα, φου κι έγινε) και του βγήκε λίγο φεμινίστρια για την εποχή. Ο δε μύθος ήταν κι αυτός κλεμμένος, όπως και τόσοι άλλοι, από Σουμέριους, Ασσύριους κλπ. Αλλού αναφέρεται ως η σύζυγος του ίδιου του Εωσφόρου.Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 10:11Όχι ακριβώς, σύμφωνα με το Ταλμούδ (δηλαδή την ΠΔ) η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη. Ήταν όμως λίγο καυλιάρα και έκαμε πολλά νάζια, οπότε ο Μεγάλος την έδιωξε. Μετά έφτιασε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ, εξ' ου και προέκυψε το ίδιο μπούφος με δαύτον.
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2023, 09:58Βρε μια χαρά είναι ο ηλικιακός ρατσισμός.![]()
Εγώ βολεύομαι και με τα 67, αν το πιστοποιήσει η έγκυρη πηγή ή πυγή της Καρολίνας. Ένσημα έχω.![]()
Ε, αν το έγραψα μόνή μου, γιατί θεωρείς ότι θα πάθω κοκομπλόκο κάθε φορά που προσπαθεί να μου την πει η κάθε κακοχυμένη φρεσκαδούρα ή ο κάθε επιβήτωρ και επιλεκτικόςΚαρολίνα έγραψε: 07 Μαρ 2023, 10:36Καμία σκατοψυχιά δεν υπάρχει όταν δεν παρεξηγείς το ίδιο ένα μικρό παιδί ή έναν οργισμένο έφηβο που είναι ανώριμοι και οι δύο και έναν μεγάλο άνθρωπο που θα έπρεπε να τα έχει βάλει κάτω και να τα έχει βρει με τον εαυτό του, αντί να φέρεται σκατόψυχα στους άλλους.
Καμία πηγή δεν έχω, μόνη σου έγραψες ότι είσαι 60+.ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2023, 09:58
Σιγά να μην κάθομαι να μιλάω για σένα με άλλους για να μαθαίνω πράγματα, την όρεξη σου νομίζεις ότι έχουν όλοι.
Βλημμένα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:23
Ε, αν το έγραψα μόνή μου, γιατί θεωρείς ότι θα πάθω κοκομπλόκο κάθε φορά που προσπαθεί να μου την πει η κάθε κακοχυμένη φρεσκαδούρα ή ο κάθε επιβήτωρ και επιλεκτικόςπατσοκοιλιάς;
Βλημμένα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Επίσημος είναι, ρε συ. Ανδρόγυνος ήταν ο Αδάμ, έτσι λέει το Ταλμούδ, μετά ο Μεγάλος τον χώρισε κι έγινε Αδάμ και Λίλιθ. Η Λίλιθ επαναστάτησε απέναντι στον Μεγάλο επιζητώντας τη γνώση (αλά Προμηθέας) κι ο Μεγάλος την σουτάρισε από τον Παράδεισο και την έριξε στη Γη, όπου η Λίλιθ συνευρέθη με τον οξαποδώ. Μετά ο Αδάμ έπεσε σε καταθλιψάρα κι όλο μουρμούριζε και κλαψομούνιαζε, οπότε ο Μεγάλος έστειλε τρεις αγγέλους - και τον Γαβρίλη μαζί, αν δεν λαθεύω- να τηνέ φέρουνε πίσω. Αλλά η Λίλιθ τούς απάντησε κάτι σε: "πάρτε το μουνί μου, κι εσείς κι άλλος ο μαλάκας, μια χαρά περνάω εδώ", οπότε οι άγγελοι σκοτώσανε όλα τα παιδιά που είχε κάνει με τον βελζεβούλη. Της Λίλιθ της γύρισε το μάτι με την συμφορά που τη βρήκε, εξ' ου απέκτησε την λόξα να γυρνοβολάει τα βράδια σκοτώνοντας τα νεογέννητα των ανθρώπων μέσα στην κούνια (από εκεί βγαίνει ο θρύλος της δικής μας Μώρας). Ειρήσθω εν παρόδω, με ποιες γυναίκες έκαμε παιδιά ο Κάιν; Μα με τις κόρες της Λίλιθ και του καραμουρτζούνη, βεβαίως-βεβαίως, εξ' ου και το διαβόητο προπατορικό αμάρτημα. Τέσπα, επειδή τού τα είχε κάνει μπαλόνια ο Αδάμ με την κλαψομουνίαση κι η Λίλιθ ήταν κέρατο και δεν γυρνούσε πίσω, ο Μεγάλος έφτιασε την Εύα από το πλευρό του μπαγλαμά, την ώρα που αυτός κοιμόταν, και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.Bic έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:18Ένας από τους μύθους είναι αυτός και λογικά όχι ο επίσημος, αφού έχει επικρατήσει ο άλλος με τους 2 πρωτόπλαστους που δεν γίνεται αναφορά σε πρώην γκόμενα. Και ο λόγος που την σούταρε ο Μεγάλος ήταν επειδή δεν την άντεχε ο Αδάμ επειδή ήταν ίση, την είχε λέει δημιουργήσει όπως κι αυτόν (νερό, χώμα, φου κι έγινε) και του βγήκε λίγο φεμινίστρια για την εποχή. Ο δε μύθος ήταν κι αυτός κλεμμένος, όπως και τόσοι άλλοι, από Σουμέριους, Ασσύριους κλπ. Αλλού αναφέρεται ως η σύζυγος του ίδιου του Εωσφόρου.Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 10:11Όχι ακριβώς, σύμφωνα με το Ταλμούδ (δηλαδή την ΠΔ) η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη. Ήταν όμως λίγο καυλιάρα και έκαμε πολλά νάζια, οπότε ο Μεγάλος την έδιωξε. Μετά έφτιασε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ, εξ' ου και προέκυψε το ίδιο μπούφος με δαύτον.
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:23Ε, αν το έγραψα μόνή μου, γιατί θεωρείς ότι θα πάθω κοκομπλόκο κάθε φορά που προσπαθεί να μου την πει η κάθε κακοχυμένη φρεσκαδούρα ή ο κάθε επιβήτωρ και επιλεκτικόςΚαρολίνα έγραψε: 07 Μαρ 2023, 10:36Καμία σκατοψυχιά δεν υπάρχει όταν δεν παρεξηγείς το ίδιο ένα μικρό παιδί ή έναν οργισμένο έφηβο που είναι ανώριμοι και οι δύο και έναν μεγάλο άνθρωπο που θα έπρεπε να τα έχει βάλει κάτω και να τα έχει βρει με τον εαυτό του, αντί να φέρεται σκατόψυχα στους άλλους.Ασέβαστος έγραψε: 07 Μαρ 2023, 09:17
σωστη παρατηρηση. και ο ηλικιακος ρατσισμος, ειναι ολιγον απο σκατοψυχια.
Σιγά να μην κάθομαι να μιλάω για σένα με άλλους για να μαθαίνω πράγματα, την όρεξη σου νομίζεις ότι έχουν όλοι.πατσοκοιλιάς;
Βλημμένα.
Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι, να ξέρεις, που το παίζουν υπεράνω και δείχνουν να έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, αλλά τα κόμπλεξ τους ζέχνουν από κάτω με κάθε ευκαιρία.
Συνέχισε έτσι, μου φτιάχνεις την μέρα.
Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:33Επίσημος είναι, ρε συ. Ανδρόγυνος ήταν ο Αδάμ, έτσι λέει το Ταλμούδ, μετά ο Μεγάλος τον χώρισε κι έγινε Αδάμ και Λίλιθ. Η Λίλιθ επαναστάτησε απέναντι στον Μεγάλο επιζητώντας τη γνώση (αλά Προμηθέας) κι ο Μεγάλος την σουτάρισε από τον Παράδεισο και την έριξε στη Γη, όπου η Λίλιθ συνευρέθη με τον οξαποδώ. Μετά ο Αδάμ έπεσε σε καταθλιψάρα κι όλο μουρμούριζε και κλαψομούνιαζε, οπότε ο Μεγάλος έστειλε τρεις αγγέλους - και τον Γαβρίλη μαζί, αν δεν λαθεύω- να τηνέ φέρουνε πίσω. Αλλά η Λίλιθ τούς απάντησε κάτι σε: "πάρτε το μουνί μου, κι εσείς κι άλλος ο μαλάκας, μια χαρά περνάω εδώ", οπότε οι άγγελοι σκοτώσανε όλα τα παιδιά που είχε κάνει με τον βελζεβούλη. Της Λίλιθ της γύρισε το μάτι με την συμφορά που τη βρήκε, εξ' ου απέκτησε την λόξα να γυρνοβολάει τα βράδια σκοτώνοντας τα νεογέννητα των ανθρώπων μέσα στην κούνια (από εκεί βγαίνει ο θρύλος της δικής μας Μώρας). Ειρήσθω εν παρόδω, με ποιες γυναίκες έκαμε παιδιά ο Άβελ; Μα με τις κόρες της Λίλιθ και του καραμουρτζούνη, βεβαίως-βεβαίως, εξ' ου και το διαβόητο προπατορικό αμάρτημα. Τέσπα, επειδή τού τα είχε κάνει μπαλόνια ο Αδάμ με την κλαψομουνίαση κι η Λίλιθ ήταν κέρατο και δεν γυρνούσε πίσω, ο Μεγάλος έφτιασε την Εύα από το πλευρό του μπαγλαμά, την ώρα που αυτός κοιμόταν, και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.Bic έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:18Ένας από τους μύθους είναι αυτός και λογικά όχι ο επίσημος, αφού έχει επικρατήσει ο άλλος με τους 2 πρωτόπλαστους που δεν γίνεται αναφορά σε πρώην γκόμενα. Και ο λόγος που την σούταρε ο Μεγάλος ήταν επειδή δεν την άντεχε ο Αδάμ επειδή ήταν ίση, την είχε λέει δημιουργήσει όπως κι αυτόν (νερό, χώμα, φου κι έγινε) και του βγήκε λίγο φεμινίστρια για την εποχή. Ο δε μύθος ήταν κι αυτός κλεμμένος, όπως και τόσοι άλλοι, από Σουμέριους, Ασσύριους κλπ. Αλλού αναφέρεται ως η σύζυγος του ίδιου του Εωσφόρου.Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 10:11
Όχι ακριβώς, σύμφωνα με το Ταλμούδ (δηλαδή την ΠΔ) η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη. Ήταν όμως λίγο καυλιάρα και έκαμε πολλά νάζια, οπότε ο Μεγάλος την έδιωξε. Μετά έφτιασε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ, εξ' ου και προέκυψε το ίδιο μπούφος με δαύτον.
Δεν γελάω με αυτά που λες, αλλά με το ύφος της γραφής. Ρε μαλάκα, σαν να διαβάζω Τσιφόρο ήταν.
Με το "επίσημος", εννοούσα αυτό που πέρασε και στην δική μας μυθολ... εεεε, θρησκεία εννοώ. Στη Γένεση δεν αναφέρεται πουθενά η πρώην, κατ' ευθείαν στην Εύα πάει μετά τον Αδάμ.
Το ότι υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη ομοιότητα σε όλες τις κοσμογονίες/μύθους όλων των θρησκειών, είναι δεδομένο. Το ότι στο δυτικό περιβάλλον (και αναφέρομαι σε γεωγραφικό κυρίως επίπεδο) υπάρχει πιο έντονη η θεϊκή "φιγούρα" της Μεγάλης Μητέρας, που έχει διαχυθεί και στον χριστιανισμό (καθολικό και ορθοδοξο) είναι επίσης δεδομένο.Bic έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:18Ένας από τους μύθους είναι αυτός και λογικά όχι ο επίσημος, αφού έχει επικρατήσει ο άλλος με τους 2 πρωτόπλαστους που δεν γίνεται αναφορά σε πρώην γκόμενα. Και ο λόγος που την σούταρε ο Μεγάλος ήταν επειδή δεν την άντεχε ο Αδάμ επειδή ήταν ίση, την είχε λέει δημιουργήσει όπως κι αυτόν (νερό, χώμα, φου κι έγινε) και του βγήκε λίγο φεμινίστρια για την εποχή. Ο δε μύθος ήταν κι αυτός κλεμμένος, όπως και τόσοι άλλοι, από Σουμέριους, Ασσύριους κλπ. Αλλού αναφέρεται ως η σύζυγος του ίδιου του Εωσφόρου.Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 10:11Όχι ακριβώς, σύμφωνα με το Ταλμούδ (δηλαδή την ΠΔ) η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη. Ήταν όμως λίγο καυλιάρα και έκαμε πολλά νάζια, οπότε ο Μεγάλος την έδιωξε. Μετά έφτιασε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ, εξ' ου και προέκυψε το ίδιο μπούφος με δαύτον.
Οπότε, αυτό που εκλαμβάνεται ως "κλοπή" είναι μια απολύτως φυσική συνέπεια του χ ή ψ συμβολισμού, σε συγκεκριμένο πεδίο. Τα "δόγματα" είναι απλώς το πλαίσιο που προσπαθεί να συγκρατήσει τη διάχυση της εικόνας σε συγκεκριμένο χώρο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άσε τις μαλαγανιές, γέλασες κοροϊδευτικά.Bic έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:39Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:33Επίσημος είναι, ρε συ. Ανδρόγυνος ήταν ο Αδάμ, έτσι λέει το Ταλμούδ, μετά ο Μεγάλος τον χώρισε κι έγινε Αδάμ και Λίλιθ. Η Λίλιθ επαναστάτησε απέναντι στον Μεγάλο επιζητώντας τη γνώση (αλά Προμηθέας) κι ο Μεγάλος την σουτάρισε από τον Παράδεισο και την έριξε στη Γη, όπου η Λίλιθ συνευρέθη με τον οξαποδώ. Μετά ο Αδάμ έπεσε σε καταθλιψάρα κι όλο μουρμούριζε και κλαψομούνιαζε, οπότε ο Μεγάλος έστειλε τρεις αγγέλους - και τον Γαβρίλη μαζί, αν δεν λαθεύω- να τηνέ φέρουνε πίσω. Αλλά η Λίλιθ τούς απάντησε κάτι σε: "πάρτε το μουνί μου, κι εσείς κι άλλος ο μαλάκας, μια χαρά περνάω εδώ", οπότε οι άγγελοι σκοτώσανε όλα τα παιδιά που είχε κάνει με τον βελζεβούλη. Της Λίλιθ της γύρισε το μάτι με την συμφορά που τη βρήκε, εξ' ου απέκτησε την λόξα να γυρνοβολάει τα βράδια σκοτώνοντας τα νεογέννητα των ανθρώπων μέσα στην κούνια (από εκεί βγαίνει ο θρύλος της δικής μας Μώρας). Ειρήσθω εν παρόδω, με ποιες γυναίκες έκαμε παιδιά ο Άβελ; Μα με τις κόρες της Λίλιθ και του καραμουρτζούνη, βεβαίως-βεβαίως, εξ' ου και το διαβόητο προπατορικό αμάρτημα. Τέσπα, επειδή τού τα είχε κάνει μπαλόνια ο Αδάμ με την κλαψομουνίαση κι η Λίλιθ ήταν κέρατο και δεν γυρνούσε πίσω, ο Μεγάλος έφτιασε την Εύα από το πλευρό του μπαγλαμά, την ώρα που αυτός κοιμόταν, και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.Bic έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:18
Ένας από τους μύθους είναι αυτός και λογικά όχι ο επίσημος, αφού έχει επικρατήσει ο άλλος με τους 2 πρωτόπλαστους που δεν γίνεται αναφορά σε πρώην γκόμενα. Και ο λόγος που την σούταρε ο Μεγάλος ήταν επειδή δεν την άντεχε ο Αδάμ επειδή ήταν ίση, την είχε λέει δημιουργήσει όπως κι αυτόν (νερό, χώμα, φου κι έγινε) και του βγήκε λίγο φεμινίστρια για την εποχή. Ο δε μύθος ήταν κι αυτός κλεμμένος, όπως και τόσοι άλλοι, από Σουμέριους, Ασσύριους κλπ. Αλλού αναφέρεται ως η σύζυγος του ίδιου του Εωσφόρου.![]()
![]()
![]()
Δεν γελάω με αυτά που λες, αλλά με το ύφος της γραφής. Ρε μαλάκα, σαν να διαβάζω Τσιφόρο ήταν.![]()
![]()
Με το "επίσημος", εννοούσα αυτό που πέρασε και στην δική μας μυθολ... εεεε, θρησκεία εννοώ. Στη Γένεση δεν αναφέρεται πουθενά η πρώην, κατ' ευθείαν στην Εύα πάει μετά τον Αδάμ.
Να δώσετε ραντεβού να παλέψετε. Αυτή η ντροπή πρέπει να ξεπλυθεί.
Α ναι, σαφώς. Το κλοπή όντως θέλει εισαγωγικά, κακώς δεν τα έβαλα κι εγώ. Πολλές φορές μάλιστα ίσως δεν είναι καν "κλοπή" (ή αντιγραφή) από τον "γείτονα", αλλά ένας λίγο διαφορετικός τρόπος να περάσουν στο πόπολο ήθη, αξίες, συμβολισμοί κλπ που έχουν κοινές ρίζες για όλους τους "γείτονες" και που προέρχονται από κάποιον κοινό παππού πολιτισμό (γιαγιά, εν προκειμένωΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:40Το ότι υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη ομοιότητα σε όλες τις κοσμογονίες/μύθους όλων των θρησκειών, είναι δεδομένο. Το ότι στο δυτικό περιβάλλον (και αναφέρομαι σε γεωγραφικό κυρίως επίπεδο) υπάρχει πιο έντονη η θεϊκή "φιγούρα" της Μεγάλης Μητέρας, που έχει διαχυθεί και στον χριστιανισμό (καθολικό και ορθοδοξο) είναι επίσης δεδομένο.Bic έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:18Ένας από τους μύθους είναι αυτός και λογικά όχι ο επίσημος, αφού έχει επικρατήσει ο άλλος με τους 2 πρωτόπλαστους που δεν γίνεται αναφορά σε πρώην γκόμενα. Και ο λόγος που την σούταρε ο Μεγάλος ήταν επειδή δεν την άντεχε ο Αδάμ επειδή ήταν ίση, την είχε λέει δημιουργήσει όπως κι αυτόν (νερό, χώμα, φου κι έγινε) και του βγήκε λίγο φεμινίστρια για την εποχή. Ο δε μύθος ήταν κι αυτός κλεμμένος, όπως και τόσοι άλλοι, από Σουμέριους, Ασσύριους κλπ. Αλλού αναφέρεται ως η σύζυγος του ίδιου του Εωσφόρου.Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 10:11
Οπότε, αυτό που εκλαμβάνεται ως "κλοπή" είναι μια απολύτως φυσική συνέπεια του χ ή ψ συμβολισμού, σε συγκεκριμένο πεδίο. Τα "δόγματα" είναι απλώς το πλαίσιο που προσπαθεί να συγκρατήσει τη διάχυση της εικόνας σε συγκεκριμένο χώρο.
Δεν τον φοβάμαι, τον έχω. Εκτός κι αν φέρει κανέναν Πολάκη για ενισχύσεις, τότε την κάνω με ελαφρά σφυρίζοντας αδιάφορα.Καρολίνα έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:41Άσε τις μαλαγανιές, γέλασες κοροϊδευτικά.Bic έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:39Ναύτης έγραψε: 07 Μαρ 2023, 11:33
Επίσημος είναι, ρε συ. Ανδρόγυνος ήταν ο Αδάμ, έτσι λέει το Ταλμούδ, μετά ο Μεγάλος τον χώρισε κι έγινε Αδάμ και Λίλιθ. Η Λίλιθ επαναστάτησε απέναντι στον Μεγάλο επιζητώντας τη γνώση (αλά Προμηθέας) κι ο Μεγάλος την σουτάρισε από τον Παράδεισο και την έριξε στη Γη, όπου η Λίλιθ συνευρέθη με τον οξαποδώ. Μετά ο Αδάμ έπεσε σε καταθλιψάρα κι όλο μουρμούριζε και κλαψομούνιαζε, οπότε ο Μεγάλος έστειλε τρεις αγγέλους - και τον Γαβρίλη μαζί, αν δεν λαθεύω- να τηνέ φέρουνε πίσω. Αλλά η Λίλιθ τούς απάντησε κάτι σε: "πάρτε το μουνί μου, κι εσείς κι άλλος ο μαλάκας, μια χαρά περνάω εδώ", οπότε οι άγγελοι σκοτώσανε όλα τα παιδιά που είχε κάνει με τον βελζεβούλη. Της Λίλιθ της γύρισε το μάτι με την συμφορά που τη βρήκε, εξ' ου απέκτησε την λόξα να γυρνοβολάει τα βράδια σκοτώνοντας τα νεογέννητα των ανθρώπων μέσα στην κούνια (από εκεί βγαίνει ο θρύλος της δικής μας Μώρας). Ειρήσθω εν παρόδω, με ποιες γυναίκες έκαμε παιδιά ο Άβελ; Μα με τις κόρες της Λίλιθ και του καραμουρτζούνη, βεβαίως-βεβαίως, εξ' ου και το διαβόητο προπατορικό αμάρτημα. Τέσπα, επειδή τού τα είχε κάνει μπαλόνια ο Αδάμ με την κλαψομουνίαση κι η Λίλιθ ήταν κέρατο και δεν γυρνούσε πίσω, ο Μεγάλος έφτιασε την Εύα από το πλευρό του μπαγλαμά, την ώρα που αυτός κοιμόταν, και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.![]()
![]()
![]()
Δεν γελάω με αυτά που λες, αλλά με το ύφος της γραφής. Ρε μαλάκα, σαν να διαβάζω Τσιφόρο ήταν.![]()
![]()
Να δώσετε ραντεβού να παλέψετε. Αυτή η ντροπή πρέπει να ξεπλυθεί.
Edit: μόλις πρόσεξα ότι μπήκαμε στη σελίδα 666. Κι ενώ μιλάμε για Λίλιθ, Εωσφόρο και Πολάκη. Τυχαίο; Δε νομίζω... ας μας πει κανένας από τους αριθμολόγους τι παίζει εδώ. Εγώ τα πιστεύω πολύ όλα αυτά.