Την πρώτη ταινία την παραθέτω σε μορφή κουίζ: Ποιος σκότωσε τον Πούτιν;
Μεγάλος ηθοποιός του παρελθόντος - ζει ακόμα - σε μία ταινία του σκοτώνει έναν Πούτιν. Όχι Βλαδίμηρο.
Ποιος είναι και για ποια ταινία πρόκειται; Κατά προτίμηση χωρίς να κλέψετε. Η ταινία αυτή έχει κερδίσει ένα Όσκαρ.
Κατόπιν το Starship Troopers (1997)
Έχει αρχίσει να αποκτά cult status και οι κριτικοί σήμερα αναθεωρούν τις κακές κριτικές όταν κυκλοφόρησε. Το θέμα είναι αυτές οι κριτικές έχουν δίκιο. Σεναριακά η ταινία είναι τραγωδία.
Επίσης, το έχει χάσει μόνο και μόνο που στο μακρινό μέλλον τα διαστημόπλοια τα οδηγούν άνθρωποι, χωρίς ίχνος παρουσίας τεχνητής νοημοσύνης στο σκάφος.
Θυμάμαι όταν την είχα πρωτοδεί με είχε ψιλοσοκάρει,με όλη αυτήν την ωμότητα, αλλά αυτήν είναι η αισθητική του σκηνοθέτη ο οποίος είναι ο ίδιος που σκηνοθέτησε την ταινία Ρόμποκοπ.
Γενικά, στο μέλλον αυτό δεν υπάρχει ουτε τεχνητή νοημοσύνη ουτε βιοτεχνολογία παρά μόνο καθαρός μιλιταρισμός/φασισμός (κρέας για τα αραχνοειδή).
Οκ, και για την ωμότητα είναι και τι έχει δει ο καθένας. Άμα έχεις δει ταινίες τύπου Come and See, τι να σου πει η ωμότητα στο Starship Troopers. Επιπλέον, η ταινία έχει και σατιρικά στοιχεία / στοιχεία παρωδίας και δε σ' αφήνει να την πάρεις σοβαρά.
Για την τεχνητή νοημοσύνη να μη το αναλύσουμε εδώ γιατί εξάλλου μιλάμε για ταινία. Αλλά είναι φυσική εξέλιξη όταν έχεις τόσο προηγμένη τεχνολογία.
Von Mackensen έγραψε: 10 Ιουν 2020, 00:59
Το starship troopers το είδα στο λύκειο με τους συμμαθητές και είχαμε υπερκαβλωσει. Τότε βέβαια παίζαμε και πολύ starcraft......
Γω πρέπει να ήμουν πιο μικρός, τύπε, ίσως γυμνάσιο. Την είχα δει σε έναν κινηματογράφο στην παραλία, εκεί που είναι τα Goody's τώρα.
Bασικά αν το σκεφτείς οποιαδήποτε ταινία tower defense είχε επιτυχία, ο κόζμοζ γουστάρει να βλέπει πύργους κι από έξω ορδές από Ορκ, εξωγήϊνους, τέρατα, οτιδήποτε.
Αν ήμουν παραγωγός θα έκανα ταινία το "Κάστρο" του Ισμαήλ Κανταρέ. Αλβανοί εναντίων Οθωμανών, καύλα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
«Έμφυτη; Επίκτητη; Ποιος ξέρει, τρέχα γύρευε. Μια αίσθηση, πάντως, του εαυτού μου ως ξένου από τα πράγματα, που δεν με άφηνε να κάνω βήμα. Σαν χρυσόμυγα σε κόκκινη κλωστή, όφειλα να γυρνάω γύρω-γύρω από μια τεράστια απορία. Ο κόμπος άρχισε να λύνεται όταν βρέθηκα με μια κάμερα στα χέρια, μια go-pro. Ένιωσα σαν να βρήκα ένα μέλος μου που είχα χάσει χωρίς να το καταλάβω. Αποκατάσταση. Αυτό μου έδωσε η κάμερα. Έναν τρόπο να φιλτράρω την εμπειρία μου για να μπορέσω να την αξιοποιήσω. Αντί να κάνω μανούβρες υπεκφυγής. Μπορούσα να την αντιμετωπίσω μετωπικά. Με αυτό το εργαλείο αυτογνωσίας στα χέρια άρχισα να ξανακάνω τα ίδια ερωτήματα αλλιώς. Για τη χρήση ναρκωτικών. Για τη σχέση μου με τους ανθρώπους. Για τα επώδυνα αντίο και τους παρατεταμένους αποχωρισμούς. Ο κύκλος άρχισε να διευρύνεται, να ανοίγει σε αντίστοιχες αφηγήσεις άλλων. Η αποκλειστικότητα που δεκδικούσα για τον εαυτό μου μαλάκωσε. Σταμάτησα να είμαι η ιστορία μου και άρχισα να γίνομαι ο αφηγητής της.»
Δομήνικος Ιγνατιάδης
γυρίστηκε με πολλή αξιοπρέπεια, δεν έχω κάτι άλλο να πω
να το δείτε
Όπως λένε και οι γέροι, δε φτιάχνουν πια ταινίες τρόμου όπως παλιά. Πολύ ωραία ταινία με σταδιακή κορύφωση της έντασης που χτυπάει peak και μένει εκεί μέχρι το τέλος. Τέρμα ατμοσφαιρική με τα σκοτεινά πλάνα της και την απόλυτα ταιριαστή μουσική. 8/10.
By the way, η ταινία όπου σκοτώνουν έναν Putin είναι το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη, όπου ο Sean Connery σκοτώνει τον πολιτικό επίτροπο Ivan Putin.
Jack Shephard έγραψε: 09 Ιουν 2020, 23:53
Την πρώτη ταινία την παραθέτω σε μορφή κουίζ: Ποιος σκότωσε τον Πούτιν;
Μεγάλος ηθοποιός του παρελθόντος - ζει ακόμα - σε μία ταινία του σκοτώνει έναν Πούτιν. Όχι Βλαδίμηρο.
Ποιος είναι και για ποια ταινία πρόκειται; Κατά προτίμηση χωρίς να κλέψετε. Η ταινία αυτή έχει κερδίσει ένα Όσκαρ.
Κατόπιν το Starship Troopers (1997)
Έχει αρχίσει να αποκτά cult status και οι κριτικοί σήμερα αναθεωρούν τις κακές κριτικές όταν κυκλοφόρησε. Το θέμα είναι αυτές οι κριτικές έχουν δίκιο. Σεναριακά η ταινία είναι τραγωδία.
Επίσης, το έχει χάσει μόνο και μόνο που στο μακρινό μέλλον τα διαστημόπλοια τα οδηγούν άνθρωποι, χωρίς ίχνος παρουσίας τεχνητής νοημοσύνης στο σκάφος.
Στον κόκκινο Οκτώβρη σκοτώνεται ένας πουτιν νομίζω από τον Κονερι
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Jack Shephard έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:18
The Fog (1980)
Όπως λένε και οι γέροι, δε φτιάχνουν πια ταινίες τρόμου όπως παλιά. Πολύ ωραία ταινία με σταδιακή κορύφωση της έντασης που χτυπάει peak και μένει εκεί μέχρι το τέλος. Τέρμα ατμοσφαιρική με τα σκοτεινά πλάνα της και την απόλυτα ταιριαστή μουσική. 8/10.
By the way, η ταινία όπου σκοτώνουν έναν Putin είναι το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη, όπου ο Sean Connery σκοτώνει τον πολιτικό επίτροπο Ivan Putin.
Εξαιρετική ταινιά, "The fog", πράγματι.
Αν και οχι τόσο κορυφαία όσο αυτό, ήταν και το "The mist"
Jack Shephard έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:18
The Fog (1980)
Εξαιρετική ταινιά, "The fog", πράγματι.
Αν και οχι τόσο κορυφαία όσο αυτό, ήταν και το "The mist"
Ταινιαρα, τελειώνει και απλά κάθεσαι και σκέφτεσαι