!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Δε διαφωνώ.
Τώρα που είπες για καρμπυρατερ.
Το πρώτο αυτοκίνητο που κούνησα για κάποια μέτρα ήταν ένα Renault 5 turbo gordini του 83 με διπλό Βέμπερ σε ηλικία 12 χρόνων περίπου.
Αυτο το κροταλισμα τους, δε θα το ξεχάσω ποτέ.
Ένα είναι αυτό, ένα άλλο ο ιταλικός V8 και ένα τριτο (στο οποίο δεν είχα την τύχη να είμαι μεσα) είναι το Viper των 90's το οποίο όταν πέρναγε νόμιζες πως γίνεται η Αποκάλυψη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Last Veteran »

Ερμής έγραψε: 11 Απρ 2019, 15:57
Οι ΜΕΚ μου έχουν χαρίσει απίστευτες και μοναδικές στιγμές, δε θα τους προδώσω εύκολα.
Θα σε προδωσουν όμως αυτοί μολις με το καλό συναντήσεις στο φανάρι ηλεκτρικά. Τι ακριβώς σου χει προσφέρει η ΜΕΚ που δεν μπορεί να στο δώσει επί 5 ο ηλεκ. κινητήρας; Τη ροπή/επιτάχυνση; Την αποπνικτική του ζέστη στο φανάρι; Την συντήρηση;

Ούτε τακάκια στα φρένα δεν θα αλλάξεις στη διάρκεια ζωής του. Είχα διαβάσει μια έρευνα πριν κάνα δίμηνο που έλεγε ότι οι τωρινοι κάτοχοι ηλ αυτοκινήτων θα ξαναεπεστρεφαν σε ΜΕΚ μολις το...... 3%.
Μη σε μπερδεύει, δεν είναι η ελίτ αυτό το 3% αλλά η μούργα.
Τα ίδια με σένα και ο αδελφός μου. Τέτοια αγάπη στη ΜΕΚ ούτε ο εφευρέτης της να ήταν. Επειδή και οι δύο γουστάρουμε τα αγροτικά, του λέω για το επερχόμενο rivian και μου λέει (παρότι μόνο σκραπα δεν τον λες από μηχανολογικες γνώσεις)..... δεν κάνουν τα ηλεκτρικά για.... αγροτικά :lol: :lol:
Το μοναδικό πράγμα που υπερτερεί μέχρι τωρα η ΜΕΚ είναι η ενεργειακή πυκνότητα του καυσίμου της.
Nothing more.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:36
Μηχανικός έγραψε: 11 Απρ 2019, 13:17
Σε 10-20 χρόνια μερες μπορεί να έχουν βάλει πρίζες φόρτισης σε μεγάλα γκαράζ.
Στους δρόμους, ούτε σε 50 χρόνια. μερες.
fixed :102:
Από πριν γεννηθείς εσύ, υπάρχουν μελέτες για πάρκινγκ στο κέντρο της Πάτρας, τα θεωρούσαν απολύτως αναγκαία.
Όσο είδες εσύ τα πάρκινγκ, τόσο θα τα δεις να έχουν και πρίζες φόρτισης. :smt005:
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Last Veteran έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:36 Είχα διαβάσει μια έρευνα πριν κάνα δίμηνο που έλεγε ότι οι τωρινοι κάτοχοι ηλ αυτοκινήτων θα ξαναεπεστρεφαν σε ΜΕΚ μολις το...... 3%.
νομίζω τα παραλές λίγο. Εμείς σαν καταναλωτές για 10-15 χρόνια δύσκολο είναι να μην χάσουμε απο την μετάβαση, κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Γενικά και το πουλί μας να κόβαμε, 97% θα έλεγε οτι είναι καλύτερα χωρίς, δεν πάμε καλά, δεν αλλάζει κάτι όταν πρόκειται για αυτοκίνητα. Αλλά ναι, κάτω τα μεκ κλπ, γιατί όχι; :003:
Άβαταρ μέλους
Last Veteran

enaon έγραψε: 11 Απρ 2019, 20:07
Last Veteran έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:36 Είχα διαβάσει μια έρευνα πριν κάνα δίμηνο που έλεγε ότι οι τωρινοι κάτοχοι ηλ αυτοκινήτων θα ξαναεπεστρεφαν σε ΜΕΚ μολις το...... 3%.
νομίζω τα παραλές λίγο. Εμείς σαν καταναλωτές για 10-15 χρόνια δύσκολο είναι να μην χάσουμε απο την μετάβαση, κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Γενικά και το πουλί μας να κόβαμε, 97% θα έλεγε οτι είναι καλύτερα χωρίς, δεν πάμε καλά, δεν αλλάζει κάτι όταν πρόκειται για αυτοκίνητα. Αλλά ναι, κάτω τα μεκ κλπ, γιατί όχι; :003:
Εννοώ ότι στους 100 τωρινούς κατόχους, στην επόμενη αγορά το 97% θα ξαναπαιρνε ηλ.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Last Veteran έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:36
Ερμής έγραψε: 11 Απρ 2019, 15:57
Οι ΜΕΚ μου έχουν χαρίσει απίστευτες και μοναδικές στιγμές, δε θα τους προδώσω εύκολα.
Θα σε προδωσουν όμως αυτοί μολις με το καλό συναντήσεις στο φανάρι ηλεκτρικά. Τι ακριβώς σου χει προσφέρει η ΜΕΚ που δεν μπορεί να στο δώσει επί 5 ο ηλεκ. κινητήρας; Τη ροπή/επιτάχυνση; Την αποπνικτική του ζέστη στο φανάρι; Την συντήρηση;

Ούτε τακάκια στα φρένα δεν θα αλλάξεις στη διάρκεια ζωής του. Είχα διαβάσει μια έρευνα πριν κάνα δίμηνο που έλεγε ότι οι τωρινοι κάτοχοι ηλ αυτοκινήτων θα ξαναεπεστρεφαν σε ΜΕΚ μολις το...... 3%.
Μη σε μπερδεύει, δεν είναι η ελίτ αυτό το 3% αλλά η μούργα.
Τα ίδια με σένα και ο αδελφός μου. Τέτοια αγάπη στη ΜΕΚ ούτε ο εφευρέτης της να ήταν. Επειδή και οι δύο γουστάρουμε τα αγροτικά, του λέω για το επερχόμενο rivian και μου λέει (παρότι μόνο σκραπα δεν τον λες από μηχανολογικες γνώσεις)..... δεν κάνουν τα ηλεκτρικά για.... αγροτικά :lol: :lol:
Το μοναδικό πράγμα που υπερτερεί μέχρι τωρα η ΜΕΚ είναι η ενεργειακή πυκνότητα του καυσίμου της.
Nothing more.
εγω λυπαμαι για τις γνωσεις που εχω πανω στις μεκ, που αποκτηθηκαν με κοπο, και σε λιγο θα ειναι σχεδον αχρηστες. οπως αχρηστες ειναι οι γνωσεις μου στη φωτογραφια με φιλμ, στις βιντεοκασσετες, κλπκλπ...

αλλα παντα γουσταρω καθε τι νεο που ερχεται, θα το μαθω κι αυτο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μηχανικός έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:58
Ασέβαστος έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:36
Μηχανικός έγραψε: 11 Απρ 2019, 13:17
Σε 10-20 χρόνια μερες μπορεί να έχουν βάλει πρίζες φόρτισης σε μεγάλα γκαράζ.
Στους δρόμους, ούτε σε 50 χρόνια. μερες.
fixed :102:
Από πριν γεννηθείς εσύ, υπάρχουν μελέτες για πάρκινγκ στο κέντρο της Πάτρας, τα θεωρούσαν απολύτως αναγκαία.
Όσο είδες εσύ τα πάρκινγκ, τόσο θα τα δεις να έχουν και πρίζες φόρτισης. :smt005:
ποσα λεφτα χρειαζονται να σκαφτει η πλατεια γεωργιου και να γινει υπογειο παρκινκ, και ποσα για μια μπριζα;

τι συγκρινουμε τωρα; :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Last Veteran έγραψε: 11 Απρ 2019, 20:10
enaon έγραψε: 11 Απρ 2019, 20:07
Εννοώ ότι στους 100 τωρινούς κατόχους, στην επόμενη αγορά το 97% θα ξαναπαιρνε ηλ.
αυτο τοπαθα με την 4κινηση. δεν μπορω να ξαναπαρω δικινητο, σχεδον απορω πως γινεται να υπαρχουν δικινητα και τι σκοπους εξυπηρετουν :003:

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Απρ 2019, 20:40
Μηχανικός έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:58 Από πριν γεννηθείς εσύ, υπάρχουν μελέτες για πάρκινγκ στο κέντρο της Πάτρας, τα θεωρούσαν απολύτως αναγκαία.

ποσα λεφτα χρειαζονται να σκαφτει η πλατεια γεωργιου και να γινει υπογειο παρκινκ, και ποσα για μια μπριζα;

τι συγκρινουμε τωρα; :102:
Μηχανικός έγραψε: 11 Απρ 2019, 13:12 Μην τα ξαναλέμε, το μεγάλο πρόβλημα θα είναι οι πρίζες για φόρτιση, όχι το ίδιο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Σε πόσα χρόνια προβλέπετε στην Ελλάδα να έχουμε μερικά εκατομμύρια πρίζες φόρτισης που απαιτούνται; :smt005:
Μηχανικός έγραψε: 11 Απρ 2019, 13:24 Υπολόγισε ότι στους δρόμους μπορούν να μπουν πρίζες ΜΟΝΟ στις νόμιμες θέσεις παρκαρίσματος.
Πρέπει δηλαδή πρώτα να υπάρχουν νόμιμες θέσεις παρκαρίσματος για όλα τα αυτοκίνητα.
Δηλαδή θα πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα του παρκαρίσματος σε όλες τις πόλεις. :smt005:
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.
Και άντε και υπάρχουν νόμιμες θέσεις στάθμευσης για όλα τα αυτοκίνητα της Πάτρας (εκεί που μένουν και εργάζονται οι κάτοικοι), καταλαβαίνεις το μέγεθος του έργου να βάλουν χιλιάδες πρίζες με παροχή μερικές εκατοντάδες αμπέρ η κάθε μία;
Τουλάχιστον 10 φορές, μπορεί και 50, το κόστος του πάρκινγκ της πλατείας Γεωργίου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 11 Απρ 2019, 21:07, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Last Veteran έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:36 Τι ακριβώς σου χει προσφέρει η ΜΕΚ που δεν μπορεί να στο δώσει επί 5 ο ηλεκ. κινητήρας;
Έχεις ακούσει ποτέ ιταλικό V8 να βρυχάται λίγα εκατοστά από το σβέρκο σου;
Άβαταρ μέλους
enaon

Ερμής έγραψε: 11 Απρ 2019, 20:51
Last Veteran έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:36 Τι ακριβώς σου χει προσφέρει η ΜΕΚ που δεν μπορεί να στο δώσει επί 5 ο ηλεκ. κινητήρας;
ναι βρέ αλλά μιλάς για εμπειρίες που ένας μέσος άνθρωπος δεν θα είχε καθημερινά με τις μεκ, ακόμα και τα ηλεκτρικά να μην ερχόντουσαν ποτέ. Είμαι σίγουρος Ερμή οτι όταν δεις πώς πάνε τα ηλεκτρικά τα ανάλογα με τα v8, θα βρεις κάτι να συνδέσεις με την απίστευτη δύναμη που θα αγαπήσεις. Καλά όχι εσύ, δεν έχεις λόγο, αλλα ο επόμενος Ερμής δεν θα χάσει κάτι.

εγώ κάποτε αγαπούσα τον ήχο του διαλαπ, αφού το ξεπέρασα μπορούν όλοι. :)
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μα με ρώτησε τι μου έχει προσφέρει μια ΜΕΚ που δε μπορεί να το προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας. Ε αυτό δε μπορεί.
Δεν είμαι αντίθετος στα ηλεκτρικά, είναι το μέλλον χωρίς αμφισβήτηση, η ηλεκτροκίνηση στη σημερινή της μορφή δεν είναι το μέλλον όπως και πολύ περισσότερο τα τεσλα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Συμφωνώ, το παρόν είναι. Δεν έχουν νόημα οι προβλέψεις πια, αυτά ήταν για κάτι χρόνια πριν. Τώρα απλά κοιτάμε.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
enaon

Ερμής έγραψε: 11 Απρ 2019, 21:12 Μα με ρώτησε τι μου έχει προσφέρει μια ΜΕΚ που δε μπορεί να το προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας. Ε αυτό δε μπορεί.
Δεν είμαι αντίθετος στα ηλεκτρικά, είναι το μέλλον χωρίς αμφισβήτηση, η ηλεκτροκίνηση στη σημερινή της μορφή δεν είναι το μέλλον όπως και πολύ περισσότερο τα τεσλα.
μπορεί ρε Ερμή, να σου δώσει τις ίδιες επιδόσεις με ένα v8 για παράδειγμα χωρίς τον ήχο που έμαθες με το ζόρι να αγαπάς. Αν σου αρέσει πολύ ο παλιός ήχος μπορεί να στον βάζει στέρεο απο τα ηχεία, ή να ακούς πάπιες να πλατσουρίζουν καθώς κολλάει η καρδιά σου στο κάθισμα, γενικά επιλογές.

αλλά οκ, δεκτόν οτι εσύ έχοντας ένα ω8 δεν βλέπεις τα ηλεκτρικά και την ροπή τους σαν λουκουμάκια. Όλοι οι άλλοι όμως :)
Άβαταρ μέλους
Last Veteran

Ερμής έγραψε: 11 Απρ 2019, 20:51
Εχω θέμα με τους δυνατούς ήχους. Το χουρχουρητο των επαγωγικων είναι μια γλυκιά νανουριστικη δύναμη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”