!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic1

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

nick έγραψε: 29 Ιούλ 2024, 23:10
seismic1 έγραψε: 29 Ιούλ 2024, 23:07
nick έγραψε: 29 Ιούλ 2024, 23:02
Και εγώ θα πατενταρω φούρνους που θα ψήνουν φαγητό στους 1000 βαθμούς.
Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Εγώ μπορώ να το παλέψω και να καταφέρω να φτιάξω τον φούρνο . Αλλά θα είναι άχρηστος.
Σκοπός δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι.
Το πρόβλημα με εμάς όλους τους ερευνητές είναι ότι οι κυβερνήσεις που διαθέτουν το χρήμα, την δύναμη των νόμων, μας σνομπάρουν και μας αγνοούν. Ανάξιοι άνθρωποι κατέχουν την εξουσία και βγάζει σπυράκια ο κώλος τους όταν δουν κάποιον άξιο.
Σας έχουν υπό έλεγχο.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο αν ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει.
seismic1

Ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα που έχει τους αρμόδιους εμπειρογνώμονες να εξετάσουν την πρότασή μου?
Κανένας δεν είναι αρμόδιος στον Ελληνικό κρατικό φορέα για να εξετάσει την πρότασή μου. Ο ένας με στέλνει στον άλλο και κανένας δεν αναλαμβάνει. Κάποιοι μεγάλοι ομότιμοι καθηγητές μόνο έχουν ενδιαφερθεί περιστασιακά να με στηρίξουν.
Αυτό είναι το πρόβλημα το μεγάλο που έχω. Αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους επίσημα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

[quote=seismic1 post_id=3607131 time=1722312278 user_id=3669]
Ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα που έχει τους αρμόδιους εμπειρογνώμονες να εξετάσουν την πρότασή μου?
ψνα
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic1

Ασέβαστος έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 20:10
seismic1 έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 07:04 Ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα που έχει τους αρμόδιους εμπειρογνώμονες να εξετάσουν την πρότασή μου?
ψνα
seismic1

Τι βλακείες λες πάλη :D
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

seismic1 έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 20:43 Τι βλακείες λες πάλη :D
φανη παλη
Εικόνα
seismic1

nick έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 23:40
seismic1 έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 20:43 Τι βλακείες λες πάλη :D
φανη παλη
Εικόνα
Πετρούλιας Να μπω?....Μπέεεε :lol:
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

:wave:

Πριν μερικές μέρες αποδείξαμε ότι το θλιπτικό φορτίο μειώνει δραματικά την καμπτική αντοχή των τοιχωμάτων.

Spoiler
Εικόνα
....και μάλιστα το αποτέλεσμα συμφωνεί απόλυτα με τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνητών.
Spoiler
Εικόνα
Ας δούμε τώρα πως μεταφράζεται αυτή η δραματική μείωση της δυσκαμψίας των τοιχωμάτων σε ένα πραγματικό κτίριο και ταυτόχρονα θα συγκρίνουμε τη συμβατική θεμελίωση με τη θεμελίωση του φιλαράκου μου του seismic.

Στην 1η προσομοίωση έχουμε ένα 6όροφο κτίριο, με συμβατική θεμελίωση υψίκορμων πεδιλοδοκών (όπως συνηθίζεται σε όλα τα ψηλά κτίρια και όχι όπως το καραγκιοζιλίκι που ονομάζει πείραμα ο seismic), το οποίο υποβάλουμε σε σεισμό 0.36g.

H χρωματική απεικόνιση των δομικών στοιχείων στοιχείων υποδηλώνει το βαθμό εξάντλησης της διατομής με το κόκκινο χρώμα να υποδηλώνει αστοχία (είτε καμπτοδιατμητική, είτε θλιπτική, είτε ανατροπή της θεμελίωσης).

Εικόνα

Όπως βλέπουμε δεν υπάρχει καμία αστοχία ούτε στα κατακόρυφα στοιχεία ούτε στις δοκούς και φυσικά ούτε καν πλησιαζει σε αστοχία ανατροπής το τοίχωμα ή τα υποστυλώματα. Όυτε φυσικά ανατρέπεται όλο το κτίριο :lol: .....

Με απλά λόγια....στο συμβατικό κτίριο τα συμβατικά τοιχώματα και η συμβατική θεμελίωση.....λειτουργούν άψογα!

Ας δούμε τώρα πως λειτουργεί το κτίριο του seismic....

Στη 2η προσομοίωση αντί για συμβατική θεμελίωση...τοποθετούμε πλήρη πάκτωση σε όλα τα υποστυλώματα και στις παρειες των τοιχωμάτων. Δηλαδή αποτρέπουμε πλήρως οποιαδήποτε στροφή και οριζόντια και κατακόρυφη μετακίνηση.

Επιπλέον σε όλα τα υποστυλώματα και στις παρειες των τοιχωμάτων επιβάλουμε συνολικό θλιπτικό φορτίο ν=0.5.

Εικόνα

Μια εικόνα χίλες λέξεις! Κοκκίνησε όλο το ισόγειο! Αστόχησε καμπτικά κατα πολύ το τοίχωμα του ισογείου και σε οριακή κατάσταση είναι το τοίχωμα του πρώτου ορόφου.
Όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί....η θλίψη μείωσε δραματικά την καμπτική ικανότητα του τοιχώματος. Αυτή η μείωση της δυσκαμψίας επιφόρτισε και τα υποστυλώματα του ισογείου τα οποία κατέρρευσαν με τη σειρά τους.

Έχουμε μαλακό όροφο! Πλήρης κατάρρευση!

Φιλαράκι.....τα αποτελέσματα απλά επιβεβαιώνουν πλήρως αυτό που διαισθητικά ήταν φανερό για μένα.

Θέλω να ξέρεις ότι θα είχα την τιμιότητα να ανεβάσω τα αποτελέσματα ακόμα και αν με διέψευδαν και δικαίωναν εσένα.

Καλώς ή κακώς τα αποτελέσματα είναι αυτά και η συζήτηση δεν έχει νόημα πλέον.

Το σύστημά σου είναι επικίνδυνο.....
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

πεταμενα λεφτα σε δικηγορους για να φτιαξουμε την διεθνη εταρεια να αναλαβει το μαστρογιαννη που γινε τελικα μαστροχαλαστης μετα τα στοιχεια του Νταγκλης

κριμα... αλλά δεν πειραζει... αλλου χανουμε λιγα, αλλου κερδιζουμε πολλα...

κριμα ρε μαστροχαλαστη...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
seismic1

Νταγκλης έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 00:06 :wave:

Πριν μερικές μέρες αποδείξαμε ότι το θλιπτικό φορτίο μειώνει δραματικά την καμπτική αντοχή των τοιχωμάτων.

Spoiler
Εικόνα
....και μάλιστα το αποτέλεσμα συμφωνεί απόλυτα με τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνητών.
Spoiler
Εικόνα
Ας δούμε τώρα πως μεταφράζεται αυτή η δραματική μείωση της δυσκαμψίας των τοιχωμάτων σε ένα πραγματικό κτίριο και ταυτόχρονα θα συγκρίνουμε τη συμβατική θεμελίωση με τη θεμελίωση του φιλαράκου μου του seismic.

Στην 1η προσομοίωση έχουμε ένα 6όροφο κτίριο, με συμβατική θεμελίωση υψίκορμων πεδιλοδοκών (όπως συνηθίζεται σε όλα τα ψηλά κτίρια και όχι όπως το καραγκιοζιλίκι που ονομάζει πείραμα ο seismic), το οποίο υποβάλουμε σε σεισμό 0.36g.

H χρωματική απεικόνιση των δομικών στοιχείων στοιχείων υποδηλώνει το βαθμό εξάντλησης της διατομής με το κόκκινο χρώμα να υποδηλώνει αστοχία (είτε καμπτοδιατμητική, είτε θλιπτική, είτε ανατροπή της θεμελίωσης).

Εικόνα

Όπως βλέπουμε δεν υπάρχει καμία αστοχία ούτε στα κατακόρυφα στοιχεία ούτε στις δοκούς και φυσικά ούτε καν πλησιαζει σε αστοχία ανατροπής το τοίχωμα ή τα υποστυλώματα. Όυτε φυσικά ανατρέπεται όλο το κτίριο :lol: .....

Με απλά λόγια....στο συμβατικό κτίριο τα συμβατικά τοιχώματα και η συμβατική θεμελίωση.....λειτουργούν άψογα!

Ας δούμε τώρα πως λειτουργεί το κτίριο του seismic....

Στη 2η προσομοίωση αντί για συμβατική θεμελίωση...τοποθετούμε πλήρη πάκτωση σε όλα τα υποστυλώματα και στις παρειες των τοιχωμάτων. Δηλαδή αποτρέπουμε πλήρως οποιαδήποτε στροφή και οριζόντια και κατακόρυφη μετακίνηση.

Επιπλέον σε όλα τα υποστυλώματα και στις παρειες των τοιχωμάτων επιβάλουμε συνολικό θλιπτικό φορτίο ν=0.5.

Εικόνα

Μια εικόνα χίλες λέξεις! Κοκκίνησε όλο το ισόγειο! Αστόχησε καμπτικά κατα πολύ το τοίχωμα του ισογείου και σε οριακή κατάσταση είναι το τοίχωμα του πρώτου ορόφου.
Όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί....η θλίψη μείωσε δραματικά την καμπτική ικανότητα του τοιχώματος. Αυτή η μείωση της δυσκαμψίας επιφόρτισε και τα υποστυλώματα του ισογείου τα οποία κατέρρευσαν με τη σειρά τους.

Έχουμε μαλακό όροφο! Πλήρης κατάρρευση!

Φιλαράκι.....τα αποτελέσματα απλά επιβεβαιώνουν πλήρως αυτό που διαισθητικά ήταν φανερό για μένα.

Θέλω να ξέρεις ότι θα είχα την τιμιότητα να ανεβάσω τα αποτελέσματα ακόμα και αν με διέψευδαν και δικαίωναν εσένα.

Καλώς ή κακώς τα αποτελέσματα είναι αυτά και η συζήτηση δεν έχει νόημα πλέον.

Το σύστημά σου είναι επικίνδυνο.....

Ποιο μαλακό όροφο βρε μαλάκα? :smt005:
Θα τα στείλω στον Καρύδη και τον Παπαδρακάκη για να φας κλωτσιές από τους καθηγητές.
Για εμένα φυσικά αυτά που λες είναι βλακείες.
Θα δούμε τι θα πουν οι καθηγητές που μου έχουν κάνει και οι δύο προσομοίωση.
Φυσικά θέλω πλήρη στοιχεία υλικών διαστάσεων επιταχύνσεις και στο ένα και στο άλλο για να τους τα στείλω.
Η θλίψη φυσικά μειώνει την καμπτική ικανότητα του τοιχώματος αφού σκοτώνει τον εφελκυσμό
Κάμψη χωρίς εφελκυσμό δεν υπάρχει.
Αυτό θέλω και εγώ. Θέλω να μειώσω την καμπτική ικανότητα ώστε να αυξήσω την δυσκαμψία για να ελαττώσω την παραμόρφωση. Χωρίς παραμόρφωση δεν θα υπάρχουν και καμπτικές αστοχίες εφελκυσμού. Οπότε θεωρώ και είναι ωφέλιμο να μειώσω την καμπτική ικανότητα του τοιχώματος και να αυξήσω την δυναμική του μέσω προέντασης, δηλαδή να αυξήσω την φέρουσα ικανότητα του τοιχώματος ώστε να παραλαμβάνει μεγαλύτερα πλάγια σεισμικά φορτία, χωρίς να αυξήσω την μάζα του. Αυτά είναι νόμοι της φυσικής και γελάνε με αυτά που λες αυτοί που έχουν γνώση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 01 Αύγ 2024, 05:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
seismic1

taxalata xalasa έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 00:25 πεταμενα λεφτα σε δικηγορους για να φτιαξουμε την διεθνη εταρεια να αναλαβει το μαστρογιαννη που γινε τελικα μαστροχαλαστης μετα τα στοιχεια του Νταγκλης

κριμα... αλλά δεν πειραζει... αλλου χανουμε λιγα, αλλου κερδιζουμε πολλα...

κριμα ρε μαστροχαλαστη...
Καλά κράτα μια πισινή για την μαφία.
Οι ηλίθιοι δεν ξέρουν καν ότι εγώ έχω πειραματικά αποτελέσματα που διαψεύδουν αυτά που μου λένε.
Το ότι λένε ακριβώς τα αντίθετα αυτό φανερώνει ότι είναι διαπλεκόμενοι.
Ας πάει να τα πει αυτά στους καθηγητές που συνεργάστηκα και θα δεις κλωτσιές που θα φάει. :lol:
Εμένα με θεωρεί αγράμματο και νομίζει θα με πιάσει κότσο. :003:
Ο Αγράμματος..... https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic1 έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 15:20
σωστα. χαιρομαι που το παραδεχεσαι, το λινκ δειχνει επακριβως ποσο αγραμματος εισαι, που πιστευεις τους απατεωνες που σε κοροιδευουν.

seismic1

Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 23:27
σωστα. χαιρομαι που το παραδεχεσαι, το λινκ δειχνει επακριβως ποσο αγραμματος εισαι, που πιστευεις τους απατεωνες που σε κοροιδευουν.
Έχεις καλαμπούρι. :e045: Δεν παίρνουν χρήματα αυτοί γιατί να κοροϊδέψουν? :102:
seismic1

Η εμπειρία του μάστορα είναι ανεκτίμητη και δεν την έχουν οι πολιτικοί μηχανικοί. Ούτε ο μάστορας ξέρει αυτά που ξέρουν οι πολιτικοί μηχανικοί ούτε αυτοί ξέρουν αυτά που ξέρουν τεχνικά οι μάστορες. Αν ένας μάστορας μάθει κάτι από αυτά που ξέρουν οι πολιτικοί μηχανικοί τότε γίνετε ανώτερος, γιατί έχει και τις δύο εμπειρίες. Και το αντίθετο. Σε κάθε τομέα τεχνικό η εμπειρία μετράει η οποία αποκτιέται δεν χαρίζεται ούτε διδάσκεται...κατακτιέται με την καθημερινή έρευνα αυτού που κάνεις πού έχει δύο σκέλη 1. Πως θα το κάνεις έτσι ώστε να είναι γερό στον χρόνο, την διάβρωση τον σεισμό. 2. Γιατί το κάνεις έτσι και όχι αλλιώς....δηλαδή τι θα κάνεις...σαν σχέδιο διαρρύθμισης ώστε να είναι λειτουργικό στην διαβίωση, την θέα και την χρήση του. Άλλο τι κάνουμε και άλλο τι είναι σωστό. Εγώ σαν ανεξάρτητος ερευνητής και εμπειροτέχνης οικοδόμος έχω κουρελιάσει τον αντισεισμικό σχεδιασμό που υφίσταται σήμερα βρίσκοντας τις αδυναμίες του και προσφέροντας νέες λύσεις σχεδιασμού.
Άντε να σου πετύχει ο seismic1 σε κατασκευή και να είσαι πολιτικός μηχανικός.. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic1 έγραψε: 01 Αύγ 2024, 05:33
Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 23:27
Έχεις καλαμπούρι. :e045: Δεν παίρνουν χρήματα αυτοί γιατί να κοροϊδέψουν? :102:
παιρνουν κλικ.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”