Εσυ μέτρησες πόσους τόνους μπορούν να σηκώσουν και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για κάμψη και στροφή.seismic1 έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 23:25Δεν τις αγνοώ αφού μιλώ για ροπή κάμψης και στροφή του στερεού σώματος του τοιχώματος.
Και οι δύο εντάσεις προέρχονται από οριζόντιες δυνάμεις και τις στέλνω μέσα στο έδαφος
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Υπολογισμένα τα πάντα βάση προδιαγραφών αντοχών του χάλυβα και του σκυροδέματος το βάρος της μάζας και του ωφέλιμου φορτίου, την επιτάχυνση και το ύψους τις μάζας το μέτρο ελαστικότητας και τον συντελεστή q1 που αυξάνουν την δυσκαμψία και τα φορτία...με συντελεστή ασφαλείας σκυροδέματος 1.5 τίποτα αυθαίρετο τίποτα στην τύχη.nick έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 23:42Εσυ μέτρησες πόσους τόνους μπορούν να σηκώσουν και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για κάμψη και στροφή.seismic1 έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 23:25Δεν τις αγνοώ αφού μιλώ για ροπή κάμψης και στροφή του στερεού σώματος του τοιχώματος.nick έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 22:57
Ναι αλλά ταρακουνηθούν θα γκρεμιστούν. Αγνοείς τις οριζόντιες δυνάμεις.
Και οι δύο εντάσεις προέρχονται από οριζόντιες δυνάμεις και τις στέλνω μέσα στο έδαφος
Σε έναν ισχυρό σεισμό 1g τα αξονικά φορτία των τενόντων στους πίνακες.
AXIAL LOADS
Table 6, shows the axial Forces N (KN) from one to six floors of a building with dimensions of the floor plan 10 × 10 m. that develop in a very strong earthquake.
Table 7, shows the axial Forces N (KN) from one to six floors of a building with dimensions of the floor plan 20 × 20 m. that develop in a very strong earthquake.
A.1 Ground floor height 3.50 m;
Α.2 Two-storey, total height 7.00 m;
A.3 Three-storey, total height 10.50 m;
A.4 Four floors, total height 14.00 m;
A.5 Five-storey, total height 17.50 m;
A.6 Six floors, total height 21.00 m.

Τι axial power αντέχουν οι τένοντες σου;
1765 kN ο κάθε ένας. Οι δύο τα διπλάσια.
Μην ξεχνάς ότι αξονικά φορτία παραλαμβάνουν και οι διατομές και υπάρχουν και τα στατικά φορτία.
Οι τένοντες είναι εκεί για να διπλασιάσουν την αντοχή της κατασκευής και να αναλάβουν την υπέρβαση των αξονικών
δυνάμεων εφελκυσμού, χωρίς να αυξήσουν την μάζα που αυξάνει τα σεισμικά φορτία.
Δεν δουλεύει ετσιseismic1 έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 07:241765 kN ο κάθε ένας. Οι δύο τα διπλάσια.
Μην ξεχνάς ότι αξονικά φορτία παραλαμβάνουν και οι διατομές και υπάρχουν και τα στατικά φορτία.
Οι τένοντες είναι εκεί για να διπλασιάσουν την αντοχή της κατασκευής και να αναλάβουν την υπέρβαση των αξονικών
Είμαι πολύ προχωρημένος.nick έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 11:00Δεν δουλεύει ετσιseismic1 έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 07:241765 kN ο κάθε ένας. Οι δύο τα διπλάσια.
Το έκανα να δουλεύει έτσι. Τοποθέτησα ένα λάστιχο κάτω από τον κοχλία στο δώμα και έκανα προένταση πάνω στο λάστιχο για να δουλεύουν οι κόμβοι ελαστικά μέσα στην ελαστική περιοχή παραμόρφωσης που δεν υπάρχουν αστοχίες. Έτσι συμμετέχουν και οι διατομές ελαστικά παραλαμβάνοντας φορτία. Αλλά και σε ανελαστική παραμόρφωση η προένταση πάλη θα κλείσει τις αναπτυσσόμενες ρωγμές και θα επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση. Όλοι ξέρουμε ότι η προένταση συνεργάζεται με τον γραμμικό οπλισμό. Άλλωστε προένταση χωρίς γραμμικό οπλισμό δεν γίνεται.
Δες μετά το 3 λεπτό του βίντεο τα λάστιχα. Μπορεί αντί λάστιχα να τοποθετήσουμε και ρυθμιζόμενους αυτομάτως υδραυλικούς γρύλους οι οποίοι θα έχουν μια σταθερή τάνυση και θα ρυθμίζουν αναλόγως την ταλάντωση της κατασκευής.
https://www.youtube.com/watch?v=KR9G0DZjbRM&t=30s

Η επιστήμη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός παρά μόνο αυτού που την κατέχει.
Όποιος θέλει να κοροϊδέψει ας το κάνει.
Όποιος όμως ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα που μας αφορούν ας προσπαθήσει μαζί μου να λύσει το πάρα κάτω πρόβλημα.
Βάζω ένα θέμα προς συζήτηση. Ένας χάλυβας προέντασης διατομής Φ/70 mm αντέχει σε έλξη 160 τόνους. Ένα διώροφο με εμβαδόν 100 τ.μ μαζί με το ωφέλιμο φορτίο ζυγίζει 140 τόνους Εμείς τοποθετούμε 9000 kg σίδερα σε ένα διώροφο εμβαδού 100 τ.μ και σε έναν ισχυρό σεισμό γκρεμίζει. Αυτό το διώροφο θα μπορούσε να το σηκώσει στον αέρα ο τένοντας των 70mm αλλά παρά τα 9000kg σίδερα που τοποθετούμε στο διώροφο, στον σεισμό έχουμε πρόβλημα. Σίγουρα κάπου υπάρχει πρόβλημα.
Τι νομίζεται ότι φταίει και ποια θα μπορούσε να είναι η λύση?
Όποιος όμως ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα που μας αφορούν ας προσπαθήσει μαζί μου να λύσει το πάρα κάτω πρόβλημα.
Βάζω ένα θέμα προς συζήτηση. Ένας χάλυβας προέντασης διατομής Φ/70 mm αντέχει σε έλξη 160 τόνους. Ένα διώροφο με εμβαδόν 100 τ.μ μαζί με το ωφέλιμο φορτίο ζυγίζει 140 τόνους Εμείς τοποθετούμε 9000 kg σίδερα σε ένα διώροφο εμβαδού 100 τ.μ και σε έναν ισχυρό σεισμό γκρεμίζει. Αυτό το διώροφο θα μπορούσε να το σηκώσει στον αέρα ο τένοντας των 70mm αλλά παρά τα 9000kg σίδερα που τοποθετούμε στο διώροφο, στον σεισμό έχουμε πρόβλημα. Σίγουρα κάπου υπάρχει πρόβλημα.
Εγώ μπορώ να λυγισω άνετα με ένα χέρι το χάλυβα που μπορεί να έλξει 160 τόνους. Φαντάσου ο σεισμός.seismic1 έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 18:33 Όποιος θέλει να κοροϊδέψει ας το κάνει.
Δεν είναι θέμα λυγισμού είναι θέμα ορθών δυνάμεων θλίψεως και εφελκυσμού και αντοχής της συνάφειας των δύο υλικών του σκυροδέματος και του χάλυβα στην έλξηnick έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 21:32Εγώ μπορώ να λυγισω άνετα με ένα χέρι το χάλυβα που μπορεί να έλξει 160 τόνους. Φαντάσου ο σεισμός.seismic1 έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 18:33 Όποιος θέλει να κοροϊδέψει ας το κάνει.
Η κατασκευή στον σεισμό δέχεται ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q )
Μπορείς να κρατήσεις τον τένοντα μέσα στην χούφτα σου όταν τραβά με 160 τόνους? Το σκυρόδεμα μπορεί?
Δεν φτάνει να αντέχει ο χάλυβας έλξη 160 τόνων αλλά πρέπει και το σκυρόδεμα να φέρει ανάλογη αντίδραση στην έλξη, για να μην υπάρξει εξόλκευση του χάλυβα μέσα από το σκυρόδεμα. Μπορεί ή σπάει στην πρώτη μικρή έλξη του τένοντα? Σπάει και ο τένοντας δεν έλκεται πια. Η συνεργασία χάλασε.
Τι να τα κάνω τα πολλά σίδερα όταν το σκυρόδεμα είναι ψόφιο στην διάτμηση?
Ακρίβως....οι αψίδες χρησιμοποιούν άψογα την ιδέα της "αντιπαραμόρφωσης"! Εσύ χρησιμοποιείς στην ουσία αψίδα χωρίς....καμπύλη!!!! Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή του τοιχώματος!seismic1 έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:53 Δεν την εξουδετερώνει την αυξάνει την δυσκαμψία.
50 χρόνια χτίζω αψίδες στην οικοδομή και ξέρω πως λειτουργούν.
Βασικά και οι αψίδες προένταση εφαρμόζουν
Έτσι για πλάκα...δούλεψα λίγο παραπάνω το πρόχειρο πείραμα που ξεκίνησα με την επιρροή του ανηγμένου αξονικού στη ροπή αντοχής του τοιχώματος. Χρησιμοποίησα μεγάλο εύρος αξονικών φορτίσεων και έβγαλα το διάγραμμα επιρροής.

Όπως βλέπουμε...όσο αυξάνει η θλιπτική αξονική δύναμη μειώνεται δραματικά η ικανότητα παραλαβής ροπής του τοιχώματος.
Για παράδειγμα....για αξονικό ν=0.2 η αντοχή του τοιχώματος έχει μειωθεί σε λιγότερο από τη μισή από την αντοχή για μηδενικό αξονικό φορτίο (Για ν=0 η ροπή αντοχής είναι Mrd = 2247KNm ενώ για ν=0.2 είναι Μrd = 1006KNm)
Το αποτέλεσμα ταιριάζει απόλυτα με αυτό των προηγούμενων ερευνητών.

Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι η θλίψη είναι η απόλυτη καταστροφή του τοιχώματος.
Το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον το θέμα και άξιο προς δημοσίευση. Λόγω του ότι δεν έχω καθόλου χρόνο...το παραπάνω διάγραμμα θα δοθεί ως proposal σε φοιτητή για πτυχιακή εργασία και με την ολοκλήρωση θα δημοσιευθεί στο περιοδικό του Φαρδή.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Μην κάνεις δημοσίευση θα γίνεις ρεζίλι.Νταγκλης έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 10:13Ακρίβως....οι αψίδες χρησιμοποιούν άψογα την ιδέα της "αντιπαραμόρφωσης"! Εσύ χρησιμοποιείς στην ουσία αψίδα χωρίς....καμπύλη!!!! Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή του τοιχώματος!seismic1 έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:53 Δεν την εξουδετερώνει την αυξάνει την δυσκαμψία.
50 χρόνια χτίζω αψίδες στην οικοδομή και ξέρω πως λειτουργούν.
Βασικά και οι αψίδες προένταση εφαρμόζουν![]()
Έτσι για πλάκα...δούλεψα λίγο παραπάνω το πρόχειρο πείραμα που ξεκίνησα με την επιρροή του ανηγμένου αξονικού στη ροπή αντοχής του τοιχώματος. Χρησιμοποίησα μεγάλο εύρος αξονικών φορτίσεων και έβγαλα το διάγραμμα επιρροής.
Όπως βλέπουμε...όσο αυξάνει η θλιπτική αξονική δύναμη μειώνεται δραματικά η ικανότητα παραλαβής ροπής του τοιχώματος.
Για παράδειγμα....για αξονικό ν=0.2 η αντοχή του τοιχώματος έχει μειωθεί σε λιγότερο από τη μισή από την αντοχή για μηδενικό αξονικό φορτίο (Για ν=0 η ροπή αντοχής είναι Mrd = 2247KNm ενώ για ν=0.2 είναι Μrd = 1006KNm)
Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι η θλίψη είναι η απόλυτη καταστροφή του τοιχώματος.
Το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον το θέμα και άξιο προς δημοσίευση. Λόγω του ότι δεν έχω καθόλου χρόνο...το παραπάνω διάγραμμα θα δοθεί ως proposal σε φοιτητή για πτυχιακή εργασία και με την ολοκλήρωση θα δημοσιευθεί στο περιοδικό του Φαρδή.
Θα κάνω αναφορά και θα δείξω την δική μου προσομοίωση και τα πειράματά μου στην πράξη που σε διαψεύδουν.
Γιατί δεν προτείνεις για πτυχιακή εργασία την μέθοδό μου?
Δεν σας συμφέρει η αλήθεια ε?
Όπως βλέπεις στο σχήμα μέσα στον κατακόρυφο κορμό του τοιχώματος δημιουργούνται δύο καμπύλες η μία κόντρα στην άλλη.Νταγκλης έγραψε,
Ακρίβως....οι αψίδες χρησιμοποιούν άψογα την ιδέα της "αντιπαραμόρφωσης"! Εσύ χρησιμοποιείς στην ουσία αψίδα χωρίς....καμπύλη!!!! Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή του τοιχώματος!
Δηλαδή η μια κάνει σκαμνάκι στην άλλη.
Δηλαδή διπλή αντίδραση στην ροπή κάμψης γιατί η μία καμπύλη σιγοντάρει την άλλη και δεν κάμπτετε ούτε με 10g Εσύ λες ότι η μία καμπύλη εξουδετερώνει την άλλη .... είσαι με τα καλά σου...δύο καμπύλες ίσες και αντίθετες ισορροπούν μεγαλώνοντας την δυσκαμψία.

Εδώ έχω δύο ντοκουμέντα που σε διαψεύδουνΝταγκλης έγραψε,
Εικόνα
1.Η προσομοίωση η δική μου λέει.
1. Η κατασκευή η δική σας λίγο πριν αστοχήσει δέχθηκε μια πλάγια δύναμη 900,62 kN και μετατοπίστηκε ο κόμβος ελέγχου από την οριζόντια κατάσταση κατά 0,1296 m
2. Η κατασκευή η δική μου λίγο πριν αστοχήσει δέχθηκε μεγαλύτερη πλάγια δύναμη 1179,33 kN και μετατοπίστηκε πολύ ποιο λίγο μόλις 0,0864
Αυτό σημαίνει ότι
1. αυξήθηκε η δυσκαμψία οπότε μειώθηκε η παραμόρφωση που προκαλεί ρωγμές. Το αντίθετο από αυτό που λες
2. αυξήθηκε η ικανότητα να δέχεται μεγαλύτερα φορτία πλάγιας δύναμης, δηλαδή μεγαλύτερη ροπή κατά 278,71 kN Το αντίθετο από αυτό που λες εσύ ότι το σκυρόδεμα θα γίνει χαλίκι, και ότι δεν αντέχει την ροπή.
3. Εσύ λες για την τέμνουσα βάσης καμία μεταβολή, η προσομοίωση λέει 31% αύξηση αντοχής προς την τέμνουσα βάσης.
Διαψεύδεσαι για την ροπή.

2. Τα πειράματα που έκανα με την δική σας μέθοδο και με την δική μου έδειξαν ότι με την δική σας μέθοδο έχετε πρόβλημα με τις ροπές γιατί έσπασαν οι διατομές στους κόμβους. Με την δική μου μέθοδο κανένα πρόβλημα. Τι προσομοίωση είναι αυτή που έκανες μπορείς να μου πεις?
Τα πειράματα δεν κάνουν ποτέ λάθος όταν είναι συγκρίσιμα με και χωρίς.
Αυτό αποδεικνύει ότι λες μπαρούφες.
Η Δική σου μέθοδος στο πρώτο βίντεο Η δική μου μέθοδος στο δεύτερο βίντεο.
Διαλέξτε.. Βάλτε και τα δύο βίντεο να παίζουν μαζί, δείτε τα μέχρι το τέλος για να καταλάβετε τις διαφορές.
https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q&t=58s
Φέρουσα ικανότητα στον σεισμό.
Όταν λέμε φέρουσα ικανότητα του κτιρίου εννοούμε το πόσο αυτό αντέχει.
1. Υπάρχει η φέρουσα ικανότητα ως προς τα στατικά φορτία του κτιρίου.
2. Υπάρχει η φέρουσα ικανότητα ως προς τα μη γραμμικά φορτία του σεισμού.
Από την άλλοι οι σεισμοί δεν είναι όλοι ίδιοι και κάθε κτίριο αντιδρά διαφορετικά από ένα άλλο σε κάθε σεισμό.
Για τον λόγο αυτό ο σχεδιασμός αντοχής της φέρουσας ικανότητας ενός κτιρίου δεν γίνεται βάση του μεγέθους των Ρίχτερ ενός σεισμού, αλλά βάση της επιτάχυνσης μετατόπισης του εδάφους που φτάνει κάτω από την κατασκευή. ( π.χ ένας μεγάλος αλλά μακρινός από το την κατασκευή σεισμός θα δώσει μικρότερες επιταχύνσεις στην κατασκευή από ότι ένας μικρός και κοντινός σεισμός )
Σε πειραματική προσομοίωση πεπερασμένων στοιχείων που έκανα για το εν λόγο αντισεισμικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει προένταση στα άκρα των τοιχωμάτων και ταυτόχρονη πάκτωση των τενόντων στο έδαφος θεμελίωσης,διαπιστώθηκαν τα εξής.

Οπότε κόψτε τις βλακείες που λέτε διαχρονικά εδώ μέσα και προσπαθήστε να με βοηθήσετε να ολοκληρώσω το έργο μου για το καλό όλων.
Όταν λέμε φέρουσα ικανότητα του κτιρίου εννοούμε το πόσο αυτό αντέχει.
1. Υπάρχει η φέρουσα ικανότητα ως προς τα στατικά φορτία του κτιρίου.
2. Υπάρχει η φέρουσα ικανότητα ως προς τα μη γραμμικά φορτία του σεισμού.
Από την άλλοι οι σεισμοί δεν είναι όλοι ίδιοι και κάθε κτίριο αντιδρά διαφορετικά από ένα άλλο σε κάθε σεισμό.
Για τον λόγο αυτό ο σχεδιασμός αντοχής της φέρουσας ικανότητας ενός κτιρίου δεν γίνεται βάση του μεγέθους των Ρίχτερ ενός σεισμού, αλλά βάση της επιτάχυνσης μετατόπισης του εδάφους που φτάνει κάτω από την κατασκευή. ( π.χ ένας μεγάλος αλλά μακρινός από το την κατασκευή σεισμός θα δώσει μικρότερες επιταχύνσεις στην κατασκευή από ότι ένας μικρός και κοντινός σεισμός )
Σε πειραματική προσομοίωση πεπερασμένων στοιχείων που έκανα για το εν λόγο αντισεισμικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει προένταση στα άκρα των τοιχωμάτων και ταυτόχρονη πάκτωση των τενόντων στο έδαφος θεμελίωσης,διαπιστώθηκαν τα εξής.

Οπότε κόψτε τις βλακείες που λέτε διαχρονικά εδώ μέσα και προσπαθήστε να με βοηθήσετε να ολοκληρώσω το έργο μου για το καλό όλων.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Καλά εσύ δε μας έλεγες ότι σου κάνανε λάθος προσομοίωση με λάθος στοιχεία?
Και τώρα επικαλείσαι την λάθος προσομοίωση για να διαψεύσεις τον Νταγκλη?
Και τώρα επικαλείσαι την λάθος προσομοίωση για να διαψεύσεις τον Νταγκλη?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση