οσο και να περιμενεις, δεν ερχεται κανεις.seismic1 έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 13:17Το ξέρω ότι με δουλεύουν Η μαφία έχει παντού πλοκάμια.Λοξίας έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 09:40 Ποιό κόλπο ρε βαρεμένε; Εμείς δεν σου κάνουμε κόλπα...και εδώ και σε όλα τα φόρα, σου λένε την αλήθεια.
Άλλοι σου κάνουν colpo grosso και σου τρώνε τα λεφτά λίγα λίγα...
ΞΥΠΝΑ μοσχάρι!
Μα είναι δυνατόν; Κριτές στην εργασία σου ένας ψυχολόγος και ένας χημικός!!!
Πως δεν έβαλαν και κάνα καθηγητή κομμωτικής!
Και αντί να τους ξεχέσεις που σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα, εσύ νομίζεις ότι εμείς σε σαμποτάρουμε και "σκοτώνουμε την προσπάθειά σου"!!
ΞΥΠΝΑ κοιμισμένε! Σε δουλεύουν ρε μοσχάρι!
Και εγώ τους δουλεύω γιατί δεν αποκαλύπτω την πραγματική μου έρευνα ηλίθιε.
Αν σας αποκαλύψω τα πάντα θα μείνω με τον πούτσ στο χέρι.
Σας περιμένω στην γωνία.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
ΣΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΟΥ.Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 23:05οσο και να περιμενεις, δεν ερχεται κανεις.seismic1 έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 13:17Το ξέρω ότι με δουλεύουν Η μαφία έχει παντού πλοκάμια.Λοξίας έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 09:40 Ποιό κόλπο ρε βαρεμένε; Εμείς δεν σου κάνουμε κόλπα...και εδώ και σε όλα τα φόρα, σου λένε την αλήθεια.
Άλλοι σου κάνουν colpo grosso και σου τρώνε τα λεφτά λίγα λίγα...
ΞΥΠΝΑ μοσχάρι!
Μα είναι δυνατόν; Κριτές στην εργασία σου ένας ψυχολόγος και ένας χημικός!!!
Πως δεν έβαλαν και κάνα καθηγητή κομμωτικής!
Και αντί να τους ξεχέσεις που σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα, εσύ νομίζεις ότι εμείς σε σαμποτάρουμε και "σκοτώνουμε την προσπάθειά σου"!!
ΞΥΠΝΑ κοιμισμένε! Σε δουλεύουν ρε μοσχάρι!
Και εγώ τους δουλεύω γιατί δεν αποκαλύπτω την πραγματική μου έρευνα ηλίθιε.
Αν σας αποκαλύψω τα πάντα θα μείνω με τον πούτσ στο χέρι.
Σας περιμένω στην γωνία.
Ποιος έχει τις γνώσεις να κάνει προσομοίωση σε αυτό το δομικό σύστημα ?
Θα του δώσω όλα τα στοιχεία.
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU&t=44s
Θα του δώσω όλα τα στοιχεία.
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU&t=44s
- Bill Hicks
τι «ποιος»; αφού σ'έχουν κάνει πρόταση [user]nyxtovios[/user] και [user]Lord Brum[/user] κι έκανες την πάπια.
αυτό με την απόσβεση θα μπορούσε να δουλέψει, χρησιμοποιείται σε είδικές περιπτώσεις, αλλά γενικά δεν συμφέρει.
αυτό με την απόσβεση θα μπορούσε να δουλέψει, χρησιμοποιείται σε είδικές περιπτώσεις, αλλά γενικά δεν συμφέρει.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Εγώ μέσα είμαι αν θέλουν.Bill Hicks έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 17:23 τι «ποιος»; αφού σ'έχουν κάνει πρόταση [user]nyxtovios[/user] και [user]Lord Brum[/user] κι έκανες την πάπια.
Τα εφέδρανα ναι χρησιμοποιούνται αβέρτα.
Αλλά οι δύο οι περισσότεροι ανεξάρτητοι φορείς πρώτη φορά.
Βασικά ξεχωρίζω τα τοιχώματα από τα υποστυλώματα.
Τα υποστυλώματα αναλαμβάνουν τα στατικά φορτία και ότι μπορούν από τα σεισμικά φορτία μέσα στην ελαστική μετατόπιση.
Τα τοιχώματα είναι εκεί το κάθε ένα ανεξάρτητο προεντεταμένο και πακτωμένο στο έδαφος, χωρίς να αναλαμβάνει τα στατικά φορτία.
Τι αναλαμβάνει
Αναλαμβάνει την κρούση ελαστικά πάνω στον σεισμικό αρμό και τον έλεγχο των ανελαστικών μετατοπίσεων του ελαστικού φέροντα οργανισμού, και εκτρέπει αυτές τις εντάσεις στο έδαφος. Αυτό γίνεται πρώτη φορά. Ιδέα δική μου.
- Bill Hicks
ασ'τα σάπια, σ'εμάς τους παλιούς, αφού είχες πει ότι έκλεψες την ιδέα από τις παγόδες.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Δεν έκλεψα τίποτα. Οι παγόδες έχουν ένας κορμό δένδρου που διαπερνά τους τρεις τέσσερις ορόφους όπως και εσείς έχετε τα τοιχώματα που διαπερνούν τους ορόφους. Τον διαχωρισμό των τοιχωμάτων από τα υποστυλώματα τον έκανα εγώ όπως και την απόσβεση της μετατόπισης λόγο κρούσης πάνω σε ελαστικούς αρμούς + την πάκτωση στο έδαφος και την κατακόρυφη προένταση. Εσείς αφήστε τα σάπια γιατί αυτά είναι κατοχυρωμένα με διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.Bill Hicks έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 17:52 ασ'τα σάπια, σ'εμάς τους παλιούς, αφού είχες πει ότι έκλεψες την ιδέα από τις παγόδες.
Bill Hicks έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 17:23 τι «ποιος»; αφού σ'έχουν κάνει πρόταση [user]nyxtovios[/user] και [user]Lord Brum[/user] κι έκανες την πάπια.
Βρε δεν καταλαβαίνεις τη σου λέωseismic1 έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 18:00
Ναι έχω απάντηση σε αυτό Εσείς σχεδιάζεται ελαστικά και μετά περνάτε στην πλαστημότητα με ιεράρχηση βλαβών πριν επέλθει η τελική κατάρρευση.
Αυτή είναι μια σεβαστή αντισεισμική μέθοδος αλλά δεν είναι η καλύτερη.
Μάθε και κάτι άλλο Ότι διαθέτει ελαστικότητα δεν διαθέτει δυναμική και ότι διαθέτει δυναμική δεν διαθέτει ελαστικότητα και μεγάλη πλαστημότητα.
Εγώ προτιμώ δυναμική με πολύ μικρή μετατόπιση της τάξεως του μισού εκατοστού.
Το δύσκαμπτο προεντεταμένο θα αστοχήσει μεν εκρηκτικά αλλά πριν αστοχήσει παραλαμβάνει πολλαπλάσιες εντάσεις σεισμού από ότι το υποστύλωμα το οποίο αστοχεί ομαλά με ρωγμές, όμως είναι μικρής δυναμικής.
Ξέχνα τις προεντεταμένες γέφυρες. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που προτείνεις. Όπως σου έχω εξηγήσει δεκάδες φορές η όλη μαγκιά της προέντασης βασίζεται στην "αντιπαραμόρφωση" η οποία αντιπαρέρχεται την τελική παραμόρφωση και εξασφαλίζει ότι καμία ίνα σκ/τος δεν ξεπερνά το 0.35%.
Η προένταση είναι ένα τέχνασμα. Προσδίδει μια "τεχνητή" δυσκαμψία.
Εσύ δεν δημιουργείς "αντιπαραμόρφωση". Όχι μόνο δεν επωφελείσαι από το τέχνασμα της προέντασης αλλά εξωθείς το τοίχωμα σε θλιπτική αστοχία.
Όχι μόνο δεν αυξάνεις τη δυσκαμψία.....αλλά τη μειώνεις δραματικά! Ελαττώνεις την ικανότητα παραλαβής ροπής του τοιχώματος.
Δεν πιστεύεις τα διαγράμματα;
Υπάρχει ένα απλούστατο πείραμα που μπορείς να κάνεις μόνος σου για να καταλάβεις ότι είναι αλήθεια αυτά που σου λέω. Κατέβασε τη δοκιμαστική έκδοση του ΡΑΦ και κάνε το αντίστοιχο πείραμα που έκανα εγώ. Μπορώ να βοηθήσω αν θες.
Πήρα ένα τοιχαίο τοιχώμα και το υπέβαλα σε κάμψη αρχικά χωρίς αξονική φόρτιση.
H Ροπή Αντοχής που προέκυψε χωρίς αξονική φόρτιση είναι Μrd = 2112.1KNm

Στη συνέχεια στο ίδιο τοίχωμα άσκησα αξονική ν=0.5.
H Ροπή Αντοχής υπό αξονική φόρτιση μειώθηκε δραματικά σε Μrd = 604.9KNm

Η άσκηση θλίψης μείωσε 3.5 φορές την καμπτική ικανότητα του τοιχώματος.
Στην κυριολεξία το κατέστρεψε....
Ασε λοίπον τις μπούρδες περί "δυναμικής' και "ελαστικότητας". Μειώνεις τη δυναμική και την ικανότητα κάμψης. Η θλίψη κάνει το τοίχωμα ένα ξερόκλαδο που σπάει με το παραμικρό.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άκου εδώ. Το ότι γίνεται δύσκαμπτο είναι γνωστό. Το ότι εφαρμόζοντας προένταση στα δύο του άκρα μειώνεται η θλιπτική αντοχή της διατομής και αυτό είναι κατανοητό από εμένα διότι αναλαμβάνει τριπλά φορτία θλίψης όπως τα στατικά, τα τεχνητά, τα σεισμικά.Νταγκλης έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 14:34Βρε δεν καταλαβαίνεις τη σου λέωseismic1 έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 18:00
Ναι έχω απάντηση σε αυτό Εσείς σχεδιάζεται ελαστικά και μετά περνάτε στην πλαστημότητα με ιεράρχηση βλαβών πριν επέλθει η τελική κατάρρευση.
Αυτή είναι μια σεβαστή αντισεισμική μέθοδος αλλά δεν είναι η καλύτερη.
Μάθε και κάτι άλλο Ότι διαθέτει ελαστικότητα δεν διαθέτει δυναμική και ότι διαθέτει δυναμική δεν διαθέτει ελαστικότητα και μεγάλη πλαστημότητα.
Εγώ προτιμώ δυναμική με πολύ μικρή μετατόπιση της τάξεως του μισού εκατοστού.
Το δύσκαμπτο προεντεταμένο θα αστοχήσει μεν εκρηκτικά αλλά πριν αστοχήσει παραλαμβάνει πολλαπλάσιες εντάσεις σεισμού από ότι το υποστύλωμα το οποίο αστοχεί ομαλά με ρωγμές, όμως είναι μικρής δυναμικής..
Ξέχνα τις προεντεταμένες γέφυρες. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που προτείνεις. Όπως σου έχω εξηγήσει δεκάδες φορές η όλη μαγκιά της προέντασης βασίζεται στην "αντιπαραμόρφωση" η οποία αντιπαρέρχεται την τελική παραμόρφωση και εξασφαλίζει ότι καμία ίνα σκ/τος δεν ξεπερνά το 0.35%.
Εσύ δεν δημιουργείς "αντιπαραμόρφωση". Όχι μόνο δεν επωφελείσαι από το τέχνασμα της προέντασης αλλά εξωθείς το τοίχωμα σε θλιπτική αστοχία.
Όχι μόνο δεν αυξάνεις τη δυσκαμψία.....αλλά τη μειώνεις δραματικά! Ελαττώνεις την ικανότητα παραλαβής ροπής του τοιχώματος.
Δεν πιστεύεις τα διαγράμματα;
Υπάρχει ένα απλούστατο πείραμα που μπορείς να κάνεις μόνος σου για να καταλάβεις ότι είναι αλήθεια αυτά που σου λέω. Κατέβασε τη δοκιμαστική έκδοση του ΡΑΦ και κάνε το αντίστοιχο πείραμα που έκανα εγώ. Μπορώ να βοηθήσω αν θες.
Πήρα ένα τοιχαίο τοιχώμα και το υπέβαλα σε κάμψη αρχικά χωρίς αξονική φόρτιση.
H Ροπή Αντοχής που προέκυψε χωρίς αξονική φόρτιση είναι Μrd = 2112.1KNm
Στη συνέχεια στο ίδιο τοίχωμα άσκησα αξονική ν=0.5.
H Ροπή Αντοχής υπό αξονική φόρτιση μειώθηκε δραματικά σε Μrd = 604.9KNm
Η άσκηση θλίψης μείωσε 3.5 φορές την καμπτική ικανότητα του τοιχώματος.
Στην κυριολεξία το κατέστρεψε....
Ασε λοίπον τις μπούρδες περί "δυναμικής' και "ελαστικότητας". Μειώνεις τη δυναμική και την ικανότητα κάμψης. Η θλίψη κάνει το τοίχωμα ένα ξερόκλαδο που σπάει με το παραμικρό.
Αυτό που δεν είναι κατανοητό από εμένα είναι ότι δεν μπορείτε να δείτε τα άλλα οφέλη που είναι δεκάδες.
Κατ αρχήν το ότι αυξάνει η δυσκαμψία το επιζητώ γιατί μειώνεται η παραμόρφωση από την ροπή κάμψης. Οι βλάβες και οι παραμορφώσεις είναι στενά συνδεδεμένες έννοιες, καθώς ο έλεγχος των παραμορφώσεων ελέγχει και τις βλάβες. Οπότε πρώτο υπέρ είναι ότι μειώνονται οι ροπές στους κόμβους, η κάμψη του τοιχώματος, η στροφή του .... δηλαδή οι παραμορφώσεις και οι βλάβες.
Δεύτερο Εξαλείφεται εντελώς ο εφελκυσμός που προκαλεί τις λοξές ρωγμές καθώς και η διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης.
Τρίτο Η επιμήκυνση του τένοντα έχει γίνει κατά την μετατάνυση και μέχρι οι εντάσεις εφελκυσμού να φτάσουν το όριο της μετατάνυσης δεν υφίσταται επιμήκυνση του τένοντα, οπότε ούτε στροφή του τοιχώματος, οπότε ούτε μεταφορά ροπών στους κόμβους.
Τέταρτο Η τέμνουσα βάσης είναι τελειωμένη αφού αυξάνει η τριβή κατά την προένταση. Και οι λοξές και κάθετες αστοχίες από διάτμηση ελαττώνονται για τον ίδιο λόγο.
Δηλαδή σας έχω λύσει όλα τα προβλήματα αρκεί να δυναμώσουμε λίγο την δυναμική της διατομής σε θλίψη.
Πόσο δύσκολο το γαμημένο είναι να γίνει αυτό όταν μάλιστα η τεχνητή θλίψη αυξάνει την ενεργή διατομή του τοιχώματος για να παραλάβει μεγαλύτερη θλίψη. Και αυξάνεται η ενεργός διατομή γιατί μειώνονται οι ρωγμές.
Θα σου πω πως θα αυξήσουμε την αντοχή σε θλίψη για να λύσουμε τα άλλα βασικά προβλήματα.
1. Αυξάνοντας την διατομή του τοιχώματος αυξάνεις και την ικανότητά της σε θλίψη.
2. Αυξάνοντας την ποιότητα σκυροδέματος αυξάνεις και την ικανότητά της διατομής του τοιχώματος σε θλίψη.
3. Τοποθετώντας περισσότερο εγκάρσιο οπλισμό αυξάνεις και την ικανότητά της διατομής του τοιχώματος σε θλίψη.
4. Δεν επιβαρύνεις καθόλου τα τοιχώματα με στατικά φορτία, παρά μόνο με σεισμικά.
Αν δεν κάνετε αυτά οι κατασκευές θα γκρεμίζονται σε πολύ μεγάλους σεισμούς.
Και αυτό γιατί το έδαφος όπως σχεδιάζεται αναλαμβάνει μόνο εντάσεις θλίψης. Τίποτα άλλο. Όλες οι άλλες εντάσεις στέλνονται στις διατομές για να τις σπάσουν.
Με την δική μου μέθοδο το έδαφος αναλαμβάνει αξονικές εντάσεις θλίψης, εφελκυσμού, ροπές κάμψης και όλες τις αστοχίες αυξάνοντας την φέρουσα ικανότητα εδάφους και κατασκευής. Αρκεί να αυξήσουμε την αντοχή της διατομής στην θλίψη.
Αν και η προσομοίωση που έκανες δεν έλαβε υπόψιν την ολοκληρωτικά ενεργό διατομή σε θλίψη του τοιχώματος λόγο προέντασης.
Είμαι λάθος και που? Απάντησε.
Υ.Γ
Θα ήταν καλώ να ξέραμε πόσο μειώθηκε η μετατόπιση του κόμβου ελέγχου στο ανώτατο άκρο και πόσο αυξήθηκε η αντοχή προς την τέμνουσα βάσης.
Ξέρεις αν υπάρχουν ελεύθερα προγράμματα προσομοίωσης?
Αν ναι και ξέρεις από προσομοίωση θα πληρώσω τον κόπο σου να κάνουμε μια προσομοίωση μαζί.
Η βασική αρχή του μετά τανυσμένου σκυροδέματος είναι η ελαχιστοποίηση των εφελκυστικών τάσεων στον φορέα, μιας και το σκυρόδεμα σαν υλικό υστερεί σε εφελκυσμό έναντι της θλίψης (περίπου το 10% της θλιπτικής αντοχής). Στο φορέα δίνεται μια προσδιορισμένη αξονική θλιπτική δύναμη, η οποία και μεταφράζεται σε επιπλέον θλιπτικές τάσεις -πέρα από αυτές λόγω κάμψης- που αθροιστικά "σκοτώνουν" τον εφελκυσμό.Νταγκλης''
Βρε δεν καταλαβαίνεις τη σου λέω.
Ένα προσεγγιστικό ανάλογο αυτής της λειτουργίας είναι μια στοίβα βιβλίων που πιέζεται από κάποιον στα πλαϊνά και έτσι δεν επιτρέπει στο βάρος των βιβλίων να διαλύσει τη στοίβα. Το κάθε βιβλίο μπορεί να αντιπροσωπεύσει τις διαχωρισμένες περιοχές του φορέα, οι διεπιφάνειες τις ρηγματωμένες διατομές και η πλαϊνή πίεση τη δύναμη προέντασης.

Ας δούμε αυτή την φωτογραφεία που δείχνει την αντιπαραμόρφωση

Επάνω στην πρώτη εικόνα δείχνει τις ρωγμές που εμφανίζονται στο οπλισμένο σκυρόδεμα υπό καμπτική φόρτιση
Στην δεύτερη εικόνα δείχνει την παραμόρφωση της δοκού λόγο μετά τάνυσις πριν την εφαρμογή φορτίων.
Στην τρίτη εικόνα βλέπουμε την μετά τάνυση με εφαρμογή φορτίων ( την αντιπαραμόρφωση )
Σε αυτά τα σχήματα που υπόκεινται σε μετά τάνυση βλέπουμε ότι η θλίψη σκοτώνει τον εφελκυσμό στην διατομή του σκυροδέματος.
Βλέπουμε όμως και κάτι άλλο. Βλέπουμε ότι αν ο τένοντας δεν είναι στο κέντρο της διατομής που θλίβεται αλλά είναι στο άκρο της, τότε ναι μεν η μετά τάνυση σκοτώνει τον εφελκυσμό, αλλά δημιουργεί και κάμψη στην δοκό όταν δεν υπάρχουν τα στατικά φορτία.
Πάμε στο δικό μου θέμα στο οποίο εφαρμόζω μετά τάνυση στα δύο ή περισσότερα άκρα του τοιχώματος.
Το τοίχωμα δεν έχει τα στατικά φορτία της δοκού, μέχρι να γίνει σεισμός.
Εγώ δεν δημιουργώ μετά τάνυση στο κέντρο, ούτε μετά τάνυση στο ένα άκρο. Δημιουργό μετά τάνυση στα δύο άκρα του τοιχώματος.
Αυτό σημαίνει ότι δημιουργό δύο αντιπαραμορφώσεις η μία κόντρα στην άλλη.
Οι δύο αντιπαραμορφώσεις η μία κόντρα στην άλλη σταματούν την κάμψη του τοιχώματος στον σεισμό.
Σίγουρα το τοίχωμα δεν είναι δοκός και για αυτό πρέπει να έχει δύο παραμορφώσεις η μία κόντρα στην άλλη για να σταματούν την κάμψη του τοιχώματος στις πολλαπλές παραμορφώσεις που προκαλεί ο σεισμός. Στην πραγματικότητα μέσα στο τοίχωμα δημιουργούνται δύο τόξα το ένα αντίθετο από το άλλο, που το ένα ολισθαίνει πάνω στο άλλο δημιουργώντας στην διεπιφάνεια επαφής τους εντάσεις διάτμησης.
Αν στο κέντρο της διεπαφής των δύο αντίθετων τόξων τοποθετήσουμε πυκνό εγκάρσιο οπλισμό τότε έχουμε λύσει και το θέμα διάτμησης.
Συμπέρασμα.
Ο ένας τένοντας στην μία πλευρά του τοιχώματος στον σεισμό σκοτώνει τον εφελκυσμό και την ροπή κάμψις και ο άλλος απέναντι το κάνει ακόμα πιο δύσκαμπτο. Οπότε την δυσκαμψία την αυξάνω στον υπέρτατο βαθμό. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγο πιο ισχυρό σκυρόδεμα για να παραλάβουμε και την άλλη αξονική αυτή της θλίψης, και λύσαμε το πρόβλημα του λέγεται σεισμός.

Πόσα τρίγωνα υπάρχουν εδώ?
Όπως βλέπεις και μόνος σου.....η μία "αντιπαραμόρφωση" στο σχήμα σου εξουδετερώνει την άλλη. Το μήκος των ακραίων ινών παραμένει αμετάβλητο. Μηδέν εις το πηλίκο!seismic1 έγραψε: 19 Ιούλ 2024, 22:23
Πάμε στο δικό μου θέμα στο οποίο εφαρμόζω μετά τάνυση στα δύο ή περισσότερα άκρα του τοιχώματος.
Το τοίχωμα δεν έχει τα στατικά φορτία της δοκού, μέχρι να γίνει σεισμός.
Εγώ δεν δημιουργώ μετά τάνυση στο κέντρο, ούτε μετά τάνυση στο ένα άκρο. Δημιουργό μετά τάνυση στα δύο άκρα του τοιχώματος.
Αυτό σημαίνει ότι δημιουργό δύο αντιπαραμορφώσεις η μία κόντρα στην άλλη.
![]()
Οι δύο αντιπαραμορφώσεις η μία κόντρα στην άλλη σταματούν την κάμψη του τοιχώματος στον σεισμό.
Σίγουρα το τοίχωμα δεν είναι δοκός και για αυτό πρέπει να έχει δύο παραμορφώσεις η μία κόντρα στην άλλη για να σταματούν την κάμψη του τοιχώματος στις πολλαπλές παραμορφώσεις που προκαλεί ο σεισμός. Στην πραγματικότητα μέσα στο τοίχωμα δημιουργούνται δύο τόξα το ένα αντίθετο από το άλλο, που το ένα ολισθαίνει πάνω στο άλλο δημιουργώντας στην διεπιφάνεια επαφής τους εντάσεις διάτμησης.
Αν στο κέντρο της διεπαφής των δύο αντίθετων τόξων τοποθετήσουμε πυκνό εγκάρσιο οπλισμό τότε έχουμε λύσει και το θέμα διάτμησης.
Συμπέρασμα.
Ο ένας τένοντας στην μία πλευρά του τοιχώματος στον σεισμό σκοτώνει τον εφελκυσμό και την ροπή κάμψις και ο άλλος απέναντι το κάνει ακόμα πιο δύσκαμπτο. Οπότε την δυσκαμψία την αυξάνω στον υπέρτατο βαθμό. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγο πιο ισχυρό σκυρόδεμα για να παραλάβουμε και την άλλη αξονική αυτή της θλίψης, και λύσαμε το πρόβλημα του λέγεται σεισμός.
Καμία δυσκαμψία δεν προσδίδεις...
Η αστοχία σε κάμψη προέρχεται απο την υπέρβαση παραμόρφωσης των ακραίων ινών. Το τέχνασμα της προέντασης βασίζεται στην αρχική "αντιπαραμόρφωση" των ακραίων ινών ώστε να αποφεύγεται η υπέρβαση παραμόρφωσης με την τελική επιβολή φορτίων. Ετσι προσδίδεται η "τεχνητή" δυσκαμψία....
Εσύ....όχι μόνο δεν επιβάλεις αρχική "αντιπαραμόρφωση" στις ακραίες ίνες αλλά τις επιβάλεις πρόσθετη αρχική παραμόρφωση! Τις εξωθείς σε αστοχία.
Όχι μόνο δεν αυξάνεις τη δυσκαμψία...αλλά την ελαττώνεις δραματικά!
Το δοκιμαστικό του ΡΑΦ είναι δωρεάν και δεν λήγει.Θα ήταν καλώ να ξέραμε πόσο μειώθηκε η μετατόπιση του κόμβου ελέγχου στο ανώτατο άκρο και πόσο αυξήθηκε η αντοχή προς την τέμνουσα βάσης.
Ξέρεις αν υπάρχουν ελεύθερα προγράμματα προσομοίωσης?
Αν ναι και ξέρεις από προσομοίωση θα πληρώσω τον κόπο σου να κάνουμε μια προσομοίωση μαζί.
Οτι προσομοίωση χρειάζεται....την έκανα ήδη! Η επιβολή αξονικού ν=0.50 ελάττωσε τη δυσκαμψία 3.5 φορές. Η αντοχή σε διάτμηση παρέμεινε ολόιδια.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Α ρε σεισμόπληκτε. Μέχρι και οι υπολογιστές σε διαψεύδουν.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Καλά όταν μιλάτε για προένταση και δυνάμεις μαζί μου καλά είναι να μαθαίνεται γιατί είσαστε εντελώς μα εντελώς άσχετοι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση