!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Thor έγραψε: 03 Σεπ 2021, 12:09
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Σεπ 2021, 12:05
Thor έγραψε: 03 Σεπ 2021, 12:01 https://www.gazzetta.gr/plus/2039329/er ... an-egkairi

Παρέμβαση εισαγγελέα για ανεμβολίαστη 54χρονη που φέρεται να μην δέχτηκε να διασωληνωθεί και πέθανε.
Η διάπραξη αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος από πρόσωπα που φέρονται να εμπόδισαν τη διασωλήνωση γυναίκας ασθενούς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία ήταν αρνήτρια της πανδημίας και τελικά απεβίωσε, τίθεται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας, η οποία δεν στρέφεται κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία 54χρονη γυναίκα ανεμβολίαστη και αρνήτρια της πανδημίας δεν δέχθηκε να διασωληνωθεί λόγω μείωσης του οξυγόνου της και φέρεται να όρισε και δικηγόρο προκειμένου να μην γίνει η συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

Οι γιατροί του νοσοκομείου τελικά προχώρησαν σε διασωλήνωση με εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει ο νόμος σε περιπτώσεις άρνησης του ασθενούς και οικείων του, κατά την ενδεδειγμένη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, με στόχο να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Ήδη, ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος θα αναζητήσει πρόσωπα, εκτός του νοσοκομείου, που φέρονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.
Μεγάλο λάθος. Δικαίωμα της αν δεν ήθελε να διασωληνωθει. Αυτά τα υποστηριζε κ πριν αρρωστήσει.
Καλως ή κακως,υπαρχουν νομοι και πρεπει να ακολουθουνται.
Υπαρχουν ανθρωποι που δεν ειναι σε θεση να προστατεψουν τον εαυτο τους και ειναι υποχρωση της πολιτειας να το κανει.
Στις ΗΠΑ έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς ακόμα και μετάγγιση αίματος και έτσι είναι το σωστό. Ο καθένας πρέπει να έχει δικαίωμα άρνησης θεραπείας.
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Additionally, new Illinois data on breakthrough hospitalizations and deaths shows 34 of the 134 COVID-19 deaths over the past week were fully vaccinated individuals, or more than 25% of those who died from the virus
https://www.dailyherald.com/news/202108 ... eks-deaths

25% θανατων απο τον ιο στο ιλινοις πληρως εμβολιασμενοι
Καποιο λαθος θα κανουν εδω οι πλασιε τυπου κυρα; παγωνης λενε οτι

Παγώνη για θάνατο εμβολιασμένου ασθενή: Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει

Βιαιη προσαγωγη των εμβολιοπλασιε που διαδιδουν ψευτικες ειδησεις
Φτανει με τα καρτουν
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Thor έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:21
vagabondo έγραψε: 03 Σεπ 2021, 12:33
Thor έγραψε: 03 Σεπ 2021, 12:09 Καλως ή κακως,υπαρχουν νομοι και πρεπει να ακολουθουνται.
Υπαρχουν ανθρωποι που δεν ειναι σε θεση να προστατεψουν τον εαυτο τους και ειναι υποχρωση της πολιτειας να το κανει.
https://www.protothema.gr/world/article ... i-aimatos/
Ποια ειναι η θεση σου;
Προφανώς, αντίθετη με την δική σου.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

Green Dragon έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:25
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Σεπ 2021, 12:05

Μεγάλο λάθος. Δικαίωμα της αν δεν ήθελε να διασωληνωθει. Αυτά τα υποστηριζε κ πριν αρρωστήσει.
Στις ΗΠΑ έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς ακόμα και μετάγγιση αίματος και έτσι είναι το σωστό. Ο καθένας πρέπει να έχει δικαίωμα άρνησης θεραπείας.
Τι διαφορα εχει απ'την ευθανασια;
Αν και ειμαι υπερ της.
Αν καποιος πασχει απο πολυ σοβαρα νοσηματα που του κανουν τη ζωη κολαση και θελει να ''φυγει'',ειμαι υπερ.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Thor

vagabondo έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:32
Ποια ειναι η θεση σου;
Προφανώς, αντίθετη με την δική σου.
Οκ,ας τους αφησουμε να πεθανουν τοτε,παρολο που μπορουν να σωθουν.
Λογικο.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Αυτα που λες δεν απειλουν αμεσα τη ζωη του ασθενους,γιατι ασθενεις ειναι κι αυτοι κι ας μη το παραδεχονται.
Τα προβληματα βγαινουν στη πορεια χρονων.
Εδω,μιλαμε για αμεση αναγκη,ή το κανει και σωζεται ή δεν το κανει και πεθαινει.
Ειναι ανομοια πρραδειγματα.
Ωραία, να μιλήσουμε για κάτι έκτακτο λοιπόν, αν και η αιτιολόγησή σου για μένα δεν είναι altogether convincing. Διατηρώ το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφη μου χωρίς καμία πουτανα πολιτεία να με σώσει πάρα τη θέλησή μου.

Δε δικαιούμαι να αρνηθώ ένα χειρουργείο το οποίο βελτιώνει τις πιθανότητες μου για επιβίωση; θα μου κάνει η πολιτεία by pass με το ζόρι; Η συναίνεσή μου δεν παίζει κανένα ρόλο για σένα, στη δική σου ηθικη;
Άβαταρ μέλους
Thor

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:38
Αυτα που λες δεν απειλουν αμεσα τη ζωη του ασθενους,γιατι ασθενεις ειναι κι αυτοι κι ας μη το παραδεχονται.
Τα προβληματα βγαινουν στη πορεια χρονων.
Εδω,μιλαμε για αμεση αναγκη,ή το κανει και σωζεται ή δεν το κανει και πεθαινει.
Ειναι ανομοια πρραδειγματα.
Ωραία, να μιλήσουμε για κάτι έκτακτο λοιπόν, αν και η αιτιολόγησή σου για μένα δεν είναι altogether convincing. Διατηρώ το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφη μου χωρίς καμία πουτανα πολιτεία να με σώσει πάρα τη θέλησή μου.

Δε δικαιούμαι να αρνηθώ ένα χειρουργείο το οποίο βελτιώνει τις πιθανότητες μου για επιβίωση; θα μου κάνει η πολιτεία by pass με το ζόρι; Η συναίνεσή μου δεν παίζει κανένα ρόλο για σένα, στη δική σου ηθικη;
Ολα παιζουν ρολο,η ζωη δεν ειναι ασπρο-μαυρο,υπαρχουν και οι αποχρωσεις του γκρι.
Αυτο ειναι το προβλημα,ή μαζι μας ή απεναντι μας.
Δεν ειναι ετσι.
Υπαρχουν στοιχεια σε καθε περιπτωση ξεχωριστα που αλλαζουν το αποτελεσμα.
Σκεψου τι γινεται στο δικαστικο συστημα.
Οταν καποιος δεν εχει χρηματα ή αρνηθει την υπερασπιση του,η πολιτεια του οριζει δικηγορο.
Βαλτε λιγο νερο στο κρασι σας ρε παιδια,δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Λολ
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Thor

Μπηκαν και οι ''υγιεις'' δυναμεις του φορουμ να συνδραμουν με τα πλουσια επιχειρηματα τους.
Λολ.
pikey25
Phorum.gr user: pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 »

Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
Spoiler
περαστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστική »

Έχω παρατηρήσει κάτι. Με το που δείχνεις πιστοποιητικό εμβολιασμού οι υπάλληλοι δεν κοιτάνε καν τις λεπτομέρειες. Ρίχνουν απλά ματιές για το τυπικό της υπόθεσης. Έχουν περάσει 3 βδομάδες από τον εμβολιασμό της 1ης δόσης και σε μια βδομάδα κάνω την 2η (moderna). Επειδή δεν ήμουν σίγουρη αν ισχύει το safepass (επειδή δεν έκανα ακόμα την 2η) πήγα να κάνω ράπιντ. Το αποτέλεσμα στο κινητό δεν ήρθε ακόμη και εγώ ήθελα να πάω κέντρο να πάρω έναν ρημαδοχυμό και σορτσάκι για το γυμναστήριο. Αναγκάστικα να δείξω το eudcc πιστοποιητικό ευχόμενη να μην με διώξουν. Σε κατάστημα που έλεγχαν τα μηνύματα για τα ράπιντ μέχρι και την ώρα που το έχεις κάνει, με το που έβγαλα να δείξω τον εμβολιασμό του έριξαν μια γρήγορη ματιά και μου λένε οκ μπες. Σε υπεραγορά από την άλλη κόντεψαν να με διώξουν επειδή νόμιζαν πως έληγε το ράπιντ μου. Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Και στα γύρω νήματα να βλέπεις θανάτους νέων ανθρώπων επειδή αναγκάστηκαν να κάνουν το εμβόλιο, λες και η πλειοψηφία δεν το έκανε επειδή φοβόταν ή επειδή τους ανάγκασαν να το κάνουν με τα προνόμια και την στέρηση ελευθερίας. Πόση υποκρισία πια.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

περαστική έγραψε: 03 Σεπ 2021, 15:11 Έχω παρατηρήσει κάτι. Με το που δείχνεις πιστοποιητικό εμβολιασμού οι υπάλληλοι δεν κοιτάνε καν τις λεπτομέρειες. Ρίχνουν απλά ματιές για το τυπικό της υπόθεσης. Έχουν περάσει 3 βδομάδες από τον εμβολιασμό της 1ης δόσης και σε μια βδομάδα κάνω την 2η (moderna). Επειδή δεν ήμουν σίγουρη αν ισχύει το safepass (επειδή δεν έκανα ακόμα την 2η) πήγα να κάνω ράπιντ. Το αποτέλεσμα στο κινητό δεν ήρθε ακόμη και εγώ ήθελα να πάω κέντρο να πάρω έναν ρημαδοχυμό και σορτσάκι για το γυμναστήριο. Αναγκάστικα να δείξω το eudcc πιστοποιητικό ευχόμενη να μην με διώξουν. Σε κατάστημα που έλεγχαν τα μηνύματα για τα ράπιντ μέχρι και την ώρα που το έχεις κάνει, με το που έβγαλα να δείξω τον εμβολιασμό του έριξαν μια γρήγορη ματιά και μου λένε οκ μπες. Σε υπεραγορά από την άλλη κόντεψαν να με διώξουν επειδή νόμιζαν πως έληγε το ράπιντ μου. Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Και στα γύρω νήματα να βλέπεις θανάτους νέων ανθρώπων επειδή αναγκάστηκαν να κάνουν το εμβόλιο, λες και η πλειοψηφία δεν το έκανε επειδή φοβόταν ή επειδή τους ανάγκασαν να το κάνουν με τα προνόμια και την στέρηση ελευθερίας. Πόση υποκρισία πια.
Ποιά είναι η υποκρισία; :smt017
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Thor έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:34
Green Dragon έγραψε: 03 Σεπ 2021, 13:25

Τι διαφορα εχει απ'την ευθανασια;
Αν και ειμαι υπερ της.
Αν καποιος πασχει απο πολυ σοβαρα νοσηματα που του κανουν τη ζωη κολαση και θελει να ''φυγει'',ειμαι υπερ.
Άλλο η ευθανασία, άσχετα αν το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο. Και εγώ είμαι υπέρ της ευθανασίας (ζήτημα για το οποίο δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα από τον προοδευτικό Συριζα :lol: ) αλλά και υπέρ της άρνησης θεραπείας.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

περαστική έγραψε: 03 Σεπ 2021, 15:11 Έχω παρατηρήσει κάτι. Με το που δείχνεις πιστοποιητικό εμβολιασμού οι υπάλληλοι δεν κοιτάνε καν τις λεπτομέρειες. Ρίχνουν απλά ματιές για το τυπικό της υπόθεσης. Έχουν περάσει 3 βδομάδες από τον εμβολιασμό της 1ης δόσης και σε μια βδομάδα κάνω την 2η (moderna). Επειδή δεν ήμουν σίγουρη αν ισχύει το safepass (επειδή δεν έκανα ακόμα την 2η) πήγα να κάνω ράπιντ. Το αποτέλεσμα στο κινητό δεν ήρθε ακόμη και εγώ ήθελα να πάω κέντρο να πάρω έναν ρημαδοχυμό και σορτσάκι για το γυμναστήριο. Αναγκάστικα να δείξω το eudcc πιστοποιητικό ευχόμενη να μην με διώξουν. Σε κατάστημα που έλεγχαν τα μηνύματα για τα ράπιντ μέχρι και την ώρα που το έχεις κάνει, με το που έβγαλα να δείξω τον εμβολιασμό του έριξαν μια γρήγορη ματιά και μου λένε οκ μπες. Σε υπεραγορά από την άλλη κόντεψαν να με διώξουν επειδή νόμιζαν πως έληγε το ράπιντ μου. Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Και στα γύρω νήματα να βλέπεις θανάτους νέων ανθρώπων επειδή αναγκάστηκαν να κάνουν το εμβόλιο, λες και η πλειοψηφία δεν το έκανε επειδή φοβόταν ή επειδή τους ανάγκασαν να το κάνουν με τα προνόμια και την στέρηση ελευθερίας. Πόση υποκρισία πια.
Μπράβο που το έκανες πάντως.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
περαστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστική »

vagabondo έγραψε: 03 Σεπ 2021, 15:19
Ποιά είναι η υποκρισία; :smt017
Το ότι κουνάνε το δάκτυλο σε όσους δεν θέλουν να το κάνουν επειδή ΔΕΝ φοβούνται ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο επικαλούμενοι την αλληλεγγυή και την κοινωνική ευθύνη. Ο καθένας για την πάρτη του αποφασίζει και έτσι πρέπει να κάνει σε θέματα υγείας - την ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ υγείας. Και αν αλίμονο πάθεις κάτι επειδή έκανες αυτό που σε έπρηζαν να κάνεις, το κράτος είναι απών. Δική σου η απόφαση σου λένε. Μα δεν έχεις καν πολυτέλεια απόφασης όταν οι πλείστοι το έκαναν για να μην κλειδωθούν στο σπίτι και για να μην εξαθλιωθούν οικονομικά.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Σεπ 2021, 15:24
Μπράβο που το έκανες πάντως.
Δεν είμαι πια ψεκασμένη;
Τι κρίμα :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”