!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Τις πιο σοβαρές πίτες τις έχω φάει στερεά και Θεσσαλία που η φάση είναι φυλλο-γεμιση-φύλλο-γεμιση-φύλλο-γεμιση σε αρκετές στρώσεις
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ammophila
Phorum.gr user: Alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ammophila »

Niki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 11:46
Ασέβαστος έγραψε: 02 Μάιος 2020, 10:10
Niki έγραψε: 01 Μάιος 2020, 20:52
Τώρα για τις πατάτες θέλεις περισσότερο χρόνο και λάδι για να ψήσεις πιο χοντρές τις πατάτες αλλά οι πιο χοντρές έχουν τα εξής πλεονεκτήματα.
Μένουν περισσότερη ώρα ζεστές.
Έχουν καλύτερη γεύση.
Ακόμα και να κρυώσουν πάλι τρώγονται.

Οι λεπτές ψήνονται γρήγορα , οικονομία από ενέργεια,χρόνο, εργατικά κ.λ.π
Μπορώ να σου φτιάξω πατάτα τηγανητή και να μην φας κρέας μόνο πατάτες.
Όχι σαν αυτές που μου έβαλες αυτές τις λέω αλά ψησταριά.
για τα λοιπα δε σκαμπαζω, και δε μιλαω. αλλα οι πατατες μου αρεσουν μικρες, οχι χοντροκομμενες, αν και περισσοτερο ψημμενες απο τη φωτο του αγι.
Πληροφοριακά όλα τα ζώα μόλις πεθαίνουν δημιουργούν μια τοχίνη.
Ονομάζεται η τοξίνη του θανάτου.
Για να μην πάει στο κρέας πρέπει αν μπορείς να κόψεις την καρωτίδα στο ζωντανό και να επέμβεις τάχιστα σαν χειρούργος σε τρία σημεία.
Ακολούθως να κάνεις τον τεμαχισμό γρήγορα.
Αν τα κάνεις όλα μέσα στο 20 λέπτο τότε δεν χρειάζεσαι αντι τοξικά βότανα.
Ούτε μυρωδικά.
Δεν θα μυρίζει το κρέας την τοξίνη.

Εσύ που ψαρεύεις όταν βγάλεις μεγάλο ψάρι καθάρισε την κοιλιά αμέσως μέσα στην θάλασσα όπως είσαι θα δείς μεγάλη διαφορά στο κρέας.

Το χταπόδι έχει αυτήν την τοξίνη ανεπτυγμένη μαζί με το μελάνι που είναι μέσα στο δέρμα του, για αυτό θέλει την διαδικασία που ξέρεις.

Τα κατεψυγμένα ακαθάριστα ψαρικά είναι για μένα για τα σκουπίδια.
Ο καλός ψαράς δεν βάζει ποτέ ένα ψάρι στην τσάντα να σπαρταράει.
Παίρνει την κάμα το σκοτώνει με δυό μαχαιριές στο κεφάλι ανάμεσα στα μάτια ανοίγει την κοιλιά και το καθαρίζει επί τόπου.

Όχι φυσικά αυτά που θα πουλήσουμε μιλάμε για αυτά που θα φάμε. :lol:
Αυτά που θα πουλήσουμε πρέπει να τα προσέξουμε να πεθάνουν μέσα στον πάγο να έχουν στραβώσει την ουρά για να φαίνονται ελκυστικά στους πελάτες.

Στο εξωτερικό (Αμερική) υπάρχει ένα ράντσο θα το βρώ ,να το σιτε και θα σας βάλω λινκ που παράγει βιολογικά προϊόντα τύπου ΑΑΑΑ δηλαδή και χωρίς την τοξίνη θανάτου.

Έχουν ειδική μονάδα με άνθρωπο με όπλο που θα δώσει καίριο κτύπημα , με βαν με κτηνίατρο και
Οι χασάπηδες πυροβολούν τεμαχίζουν ψυγείο προχωράνε επι τόπου όλα.
τώρα σοβαρά, νομίζεις και διασπείρεις σαν τζιτζικοκάτουρο , ότι υπάρχει τοχίνη ,τοξίνη όπως νομιζεις οτι λέγετε, θανάτου;
μα τοχίνη,τοχίνη;...θανάτου; ποια είναι πως λέγεται; που το διαβασες; στην espesso;
συρέ τράβα μια ρακέ, να συνεφερεις σαν τον rip van Winkle μετα από κάποια χρόνια.
µυρµηκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:12 Ευχαριστώ. :)
bluerose έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:02 Πολύ νόστιμη και τραγανή μπράβο!
Η δική μου πρώτη φορά την έκανα μέσω βίντεο, έγινε μαλακή και θέλει μπόλικο τυρί φετα και σπανάκι
Θα τη ξανακάνω και θα φροντίσω να καλύψω όλη την επιφάνεια με το χυλό ζύμης

Το ίδιο στυλ φύλλο φτιάχνω κι εγώ,αλλά για φύλλα τουλάχιστον 8 αναμένω για τυροπιτα
Εγώ την κάνω με 5 φύλλα. 2 φύλλα κάτω -> μισή γέμιση -> μονό φύλλο -> υπόλοιπη μισή γέμιση-> 2 φύλλα πάνω.

Και πρώτα ψήνω για τρία τέταρτα περίπου στην κάτω αντίσταση (για να μη λασπώσουν τα κάτω φύλλα) και μετά μισή ώρα στην πάνω.
Ακριβώς
Για να μην είναι αψητο ας πούμε το κάτω
Έκανα τώρα πριν και για πιο γρήγορα τρία φύλλα με το λάδι ανάμεσα κι άλλα τόσα κι άλλα τόσα,περιμένουν στο ψυγείο
Για να μην ανοίγω ένα ένα
Γενικά 7-9 φύλλα βγαίνουν
Παραπάνω γίνεται σα ψωμί
Η γέμιση μαρεσει ανά δυο φύλλα. Τώρα με το τρόπο αυτό δε γίνεται
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Ερμής έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:23 Τις πιο σοβαρές πίτες τις έχω φάει στερεά και Θεσσαλία που η φάση είναι φυλλο-γεμιση-φύλλο-γεμιση-φύλλο-γεμιση σε αρκετές στρώσεις
και οι σαρακατσανοι που ηταν και νομαδες ετσι τις κανουν νομιζω,οι νομαδες ηταν μαστορες σε αυτα
Μπακλαβαδες,πιτες,τυρια πρωτοι!

βεβαιως δεν τρωγαν πολλα χορταρικα και φρουτα οντας νομαδες συνηθειο που βλεπω αρκετοι το κρατανε εως τις μερες μας!
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ερμής έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:23 Τις πιο σοβαρές πίτες τις έχω φάει στερεά και Θεσσαλία που η φάση είναι φυλλο-γεμιση-φύλλο-γεμιση-φύλλο-γεμιση σε αρκετές στρώσεις
Αυτες οι "πιτες" που βαζουν στις φωτο με φυλλα πανω κατω και ολη τη γεμιση στη μεση παιζει να μην τις διναμε ουτε στα γουρουνια παλια.
Αν ζουσαν Β.Κορεα θα εκτελουνταν απο τον υπερτατο ηγετη για ιεροσυλια.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

stergiosbik έγραψε: 02 Μάιος 2020, 15:31
Αυτες οι "πιτες" που βαζουν στις φωτο με φυλλα πανω κατω και ολη τη γεμιση στη μεση παιζει να μην τις διναμε ουτε στα γουρουνια παλια.
Τις πιο σοβαρές πίτες τις έχω φάει από τη γυναίκα του κοινού μας γνωστού και από την πεθερά μου. Και οι δύο από τα μέρη που προανέφερα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Ιιιι
Κατά αρχήν δεν είναι πίτα
Είναι πίτα χωρίς φυλλο
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ammophila έγραψε: 02 Μάιος 2020, 15:10
Niki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 11:46
Ασέβαστος έγραψε: 02 Μάιος 2020, 10:10

για τα λοιπα δε σκαμπαζω, και δε μιλαω. αλλα οι πατατες μου αρεσουν μικρες, οχι χοντροκομμενες, αν και περισσοτερο ψημμενες απο τη φωτο του αγι.
Πληροφοριακά όλα τα ζώα μόλις πεθαίνουν δημιουργούν μια τοχίνη.
Ονομάζεται η τοξίνη του θανάτου.
Για να μην πάει στο κρέας πρέπει αν μπορείς να κόψεις την καρωτίδα στο ζωντανό και να επέμβεις τάχιστα σαν χειρούργος σε τρία σημεία.
Ακολούθως να κάνεις τον τεμαχισμό γρήγορα.
Αν τα κάνεις όλα μέσα στο 20 λέπτο τότε δεν χρειάζεσαι αντι τοξικά βότανα.
Ούτε μυρωδικά.
Δεν θα μυρίζει το κρέας την τοξίνη.

Εσύ που ψαρεύεις όταν βγάλεις μεγάλο ψάρι καθάρισε την κοιλιά αμέσως μέσα στην θάλασσα όπως είσαι θα δείς μεγάλη διαφορά στο κρέας.

Το χταπόδι έχει αυτήν την τοξίνη ανεπτυγμένη μαζί με το μελάνι που είναι μέσα στο δέρμα του, για αυτό θέλει την διαδικασία που ξέρεις.

Τα κατεψυγμένα ακαθάριστα ψαρικά είναι για μένα για τα σκουπίδια.
Ο καλός ψαράς δεν βάζει ποτέ ένα ψάρι στην τσάντα να σπαρταράει.
Παίρνει την κάμα το σκοτώνει με δυό μαχαιριές στο κεφάλι ανάμεσα στα μάτια ανοίγει την κοιλιά και το καθαρίζει επί τόπου.

Όχι φυσικά αυτά που θα πουλήσουμε μιλάμε για αυτά που θα φάμε. :lol:
Αυτά που θα πουλήσουμε πρέπει να τα προσέξουμε να πεθάνουν μέσα στον πάγο να έχουν στραβώσει την ουρά για να φαίνονται ελκυστικά στους πελάτες.

Στο εξωτερικό (Αμερική) υπάρχει ένα ράντσο θα το βρώ ,να το σιτε και θα σας βάλω λινκ που παράγει βιολογικά προϊόντα τύπου ΑΑΑΑ δηλαδή και χωρίς την τοξίνη θανάτου.

Έχουν ειδική μονάδα με άνθρωπο με όπλο που θα δώσει καίριο κτύπημα , με βαν με κτηνίατρο και
Οι χασάπηδες πυροβολούν τεμαχίζουν ψυγείο προχωράνε επι τόπου όλα.
τώρα σοβαρά, νομίζεις και διασπείρεις σαν τζιτζικοκάτουρο , ότι υπάρχει τοχίνη ,τοξίνη όπως νομιζεις οτι λέγετε, θανάτου;
μα τοχίνη,τοχίνη;...θανάτου; ποια είναι πως λέγεται; που το διαβασες; στην espesso;
συρέ τράβα μια ρακέ, να συνεφερεις σαν τον rip van Winkle μετα από κάποια χρόνια.
Θα διαβασε τπτ για αφαιμαξεις - μυοσινες- γαλακτικο οξυ και λιακοπουλισε με οτι καταλαβε - η καποιος στο περιβαλλον της ειναι ραδιορβυλας εναλλακτικος
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
stergiosbik

Ερμής έγραψε: 02 Μάιος 2020, 15:33
stergiosbik έγραψε: 02 Μάιος 2020, 15:31
Τις πιο σοβαρές πίτες τις έχω φάει από τη γυναίκα του κοινού μας γνωστού και από την πεθερά μου. Και οι δύο από τα μέρη που προανέφερα
Πιτα δικαιουνται να λενε οτι κανουν μονο οι πληθυσμοι που ειναι/καταγονται απο την Πινδο και εκατερωθεν αυτης μεχρι καποιας αποστασεως,οπως ξεκιναει απο συνορα Αλβανιας μεχρι κατω χαμηλα Στερεα.
Οι υπολοιποι δικαιουνται να λενε οτι προσπαθουν να παρουν εστω μια ιδεα αυτου του μεγαλειου.
Βεβαια επειδη ο τυφλος δεν μπορει να δει την λαμπροτητα και το φως του ηλιου αποτυγχανει συνεχως.
Οπως ακριβως οι ιδιοι πληθυσμοι λενε οτι μαγειρευουν καλα τα θαλασσινα αλλα το μονο κοινο καλο που εχουν με τα καλα μαγειρεμενα θαλασσινα ειναι το αλατι! :wink
stergiosbik

bluerose έγραψε: 02 Μάιος 2020, 15:33 Ιιιι
Κατά αρχήν δεν είναι πίτα
Είναι πίτα χωρίς φυλλο
:003: :003: :003:
Λασπη για σοβατισμα ειναι.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

mao mao έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:21 Εικόνα
:vp12:
Καλή είναι, η θεία μου αν ζούσε θα έλεγε, είναι πιότερο σπανακόπιτα και λιγότερο χορτόπιτα. :hebit:
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Να πάρω κι εγώ ταπεινά θέση στην κόντρα Αγις-Niki.
1. Για τα μπιφτέκια: Δεν είναι πως δεν σέβομαι τη φιλοσοφία της Niki αλλά έτσι που το λέει, εγώ θα τους έλεγα πλέον κεφτέδες, όχι μπιφτέκια. Το μπιφτέκι δεν έχει χοντροκομμένο κρεμμύδι και εμφανή δυόσμο. Εκτός αν στον τόπο της τα λένε μπιφτέκια και κεμπάπ, τους κιφτέδες και τα μπιφτέκια.
2. Η πανσέτα όντως, κι εγώ ξέρω αυτό με το κοκκαλάκι στη μία, και το στρώμα το χοντρό δέρματος, δεν είχα παρατηρήσει τις διαφορές στην τιμή, εγώ τρώω ευχαρίστως και τα δύο. Το κομμάτι χωρίς αυτά το κάνω ψητό και το τρώω σα να ήτανε μπριζόλα, και το άλλο το κόβω κομμάτια και το ρίχνω επικουρικά κάπου.
3. Οι πατάτες τηγανητές, μου αρέσουν όπως και να είναι, αρκεί να είναι καλή πατάτα, πράγμα σπάνιο. Το θέμα είναι να έχεις καλό λάδι και καλές πατάτες, αν τις κάνεις χοντρές ή λεπτές, αδιάφορο, εγώ τις κάνω και ροδέλλες ας πούμε.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cavaliere έγραψε: 02 Μάιος 2020, 15:45
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:21 Εικόνα
Καλή είναι, η θεία μου αν ζούσε θα έλεγε, είναι πιότερο σπανακόπιτα και λιγότερο χορτόπιτα. :hebit:
Κι εγώ για πιότερο σπανακόπιτα την έκανα αλλά έβαλα μέσα εκτός από φέτα και άγρια ρόκα, πράσα, κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνιθο και λαχανίδες. Πως να το γράψω; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2020, 16:14

Κι εγώ για πιότερο σπανακόπιτα την έκανα αλλά έβαλα μέσα εκτός από φέτα και άγρια ρόκα, πράσα, κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνιθο και λαχανίδες. Πως να το γράψω; :lol:
Ε, αν είναι έτσι, χορτόπιτα θα την έλεγα εγώ, ή; Ναι, χορτόπιτα είναι. :lol:
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2020, 16:14

:hebit: Ως τώρα νόμιζα πως ήμουν ο μόνος στο φόρουμ που τις τρώει.
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”