Rocco Siffredi έγραψε: 01 Απρ 2025, 10:10
Baldur έγραψε: 31 Μαρ 2025, 08:00
έχει αξιοπρεπή παρουσία σε οπαδικά σκηνικά στην πάροδο των ετών ΜΕΣΑ στην Αθήνα (τελευταίο μνημείο μαγκιάς ο τελικός το 2021). Τα παραπάνω είναι ανήκουστο φαινόμενο για το ΠΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Το 21 για θύμισε τι είχε γίνει δεν ήταν κεκλεισμένων;
Κατέβηκαν υπό καθεστώς αστυνομικής απαγόρευσης μαζικών μετακινήσεων και χωρίς εισιτήρια ~250 ΠΑΟΚτσήδες από Βορρά και σε συνεννόηση με τα αδέρφια του Πανελληνίου δόθηκε ραντεβού στην Ομόνοια, από την προηγούμενη του τελικού.
https://www.youtube.com/watch?v=RmJjxID-x0o
Λευκός Λύκος έγραψε: 01 Απρ 2025, 21:43
Το θεωρώ λίγο υπερβολικό όλο αυτό που λες. Και μιας και ζω στην Θεσσαλονίκη,μιλάς ακριβώς σαν όλους τους οπαδούς του παοκ. Ότι μόνο εσείς υπάρχετε,μόνο εσείς είστε οι μάγκες κτλ.
Ήμουν στον σύνδεσμο της 13 στην Θεσσαλονίκη για μια πενταετία,αρχές 2000.
Μέλη του συνδέσμου,και ειδικά αυτοί που ήταν πρόεδρος, ταμίας κτλ,όλοι Θεσσαλονικείς. Ειδικά αυτός που ήταν πρόεδρος,ήταν Νεαπολιτης,με το πατρικό του σχεδόν απέναντι από τον Μπέλλο.
Υπήρχαν και φοιτητές που έρχονταν κατά καιρούς και κάτι άκυροι από τις γύρω περιοχές.
2 φορές παοκτζιδες κάνανε πέσιμο,η μια έγινε γνωστή ,μετά το ματς με την γριά στο Ιβανοφειο,όπου φάγαμε ήττα. Την δεύτερη φορά,σε μάζωξη του συνδέσμου, άνοιγε μια φορά την εβδομάδα,έπεσε ρουφιανια από άτομο που ήταν βαλτος και ήρθαν από κάτω,πίσω από τον οτε στα δικαστήρια. Ρώτα τους κορδελιωτες τι έγινε.
Η Θεσσαλονίκη είναι δύσκολη πόλη για να γίνουν αυτά της Αθήνας που είναι χαβούζα. Έχουμε σκασιες σε αγροτικό, λύκους και σε Καυτατζόγλειο.
Στα λόγια μου έρχεσαι. Να δεχτώ πως "υπήρχε" ένας (1) Νεαπολίτης βάζελος (τρομερή πρόταση

), βάζελος ως σύλλογος οπαδικά πού και πότε "υπήρξε" στη Νεάπολη/Θεσσαλονίκη; Αυτό εξηγώ.
Νομίζω ήμουν αρκετά νηφάλιος στο πώς παρουσίασα τα πράγματα. Εγώ τον αγαπώ τον κάθε αγνό οπαδό και έχω πιο πολλά να μοιραστώ μαζί του παρά να χωρίσω, είτε αυτός είναι γαύρος είτε βάζελος είτε σκώληξ. Στραβοστομιές τύπου "εμείς μόνο σας τρέχουμε, δεν έχουμε χάσει σκηνικό, είστε φλωρέτες" δεν με εκφράζουν πέρα από την καζούρα. Συνεπώς, όχι δεν υπάρχουμε μόνο εμείς, ούτε μόνο εμείς είμαστε μάγκες.
Η αλήθεια ωστόσο παραμένει πως σε επίπεδο οργάνωσης και επιρροής, ναι, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κατά κόρον δύο οπαδικοί πυρήνες, όπου ο ένας σαφώς ανθίζει (ΠΑΟΚ) και ο άλλος φυτοζωεί υπό το μίσος του ετεροπροσδιορισμού (Άρης). Κανείς άλλος. Οι γριές δυστυχώς έχουν χάσει την όποια κρίσιμη μάζα είχαν εδώ και κοντά μια δεκαετία πια αλλά ΟΚ παραμένουν ως υποσημείωση. Πού είναι το ΠΟΚ; Δείξε μου ένα ψηστήρι, μια κοινωνική δράση, μια πορεία, ένα σκηνικό, μια εκδρομή (σκαστή, όχι λεζάντα). Και μιλάω για τώρα, το 2025, άντε τελευταία πενταετία μέχρι κορωνοϊό και προ-Άλκη. Μόνο το γεγονός πως για να μου απαντήσεις τσαμπουνάς προσωπική ιστορία προ 1/4 του αιώνα, τα λέει όλα. Η όλη συζήτηση μου θύμισε την εικόνα στον τελικό στο ΟΑΚΑ το '22, που σηκώσατε ένα πανώ που έγραφε "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" (όχι ΣΦ, απλά "Θεσσαλονίκη") για να μας κάνετε καζούρα από τα 200μ.
Τέλος πάντων, αυτό που εννοώ είναι πως στην Αθήνα (ΠΑΟ), στην ευρύτερη Αττική / Πειραιά (ΟΣΦΠ) ή και σε μεμονωμένες γειτονιές (ΑΕΚ) προφανώς κυριαρχείτε εσείς, αλλά στον οπαδικό χάρτη υπάρχει, έστω και συμβολικά, ο ΠΑΟΚ μέσα στην καρδιά του κτήνους. Το όλο "ζούμε ανάμεσά σας" από εκεί βγήκε. Από τη μαγκιά του να κάνεις το κομμάτι σου όντας απόλυτη μειοψηφία, απέναντι στις απόλυτα εχθρικές συνθήκες (μην ξεχνάμε ποιοι πρώτοι χάλασαν την πιάτσα στα οπαδικά).
Εγώ θα στο δώσω πως είναι πιο "δύσκολο" να κουμαντάρεις μια πόλη όπως η Αθήνα με 5 εκατ. νοματαίους απ' ότι ένα γαλατικό χωριό όπως η πόλη μας, αλλά στην περίπτωση του Πανελληνίου δεν μιλάμε για έναν ημιθανή σύλλογο φίλων και γνωστών που υπάρχει μόνο σε Viber και σε αυτοκόλλητα. Ο Πανελλήνιος ήταν, είναι και (ελπίζω πως) θα μείνει για πάντα το φως των απανταχού Νοτίων ΠΑΟΚτσήδων.
“That is greatness. That is what it means to be a thoroughbred. The honorable end is the one thing that can not be taken from a man.”