!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Ασέβαστος έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 19:19
Χαοτικός έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 18:15
Ο άνθρωπος έχει δουλέψει και έχει ψάξει και έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Μόνο κακεντρέχεια βγάζετε.
δοκιμασαμε με τον καλο τον τροπο. ε, μετα απο καμμια 10ετια, μονο δουλεμα.

δεν ειναι κακια, δε θεμε να παθει κατι κακο, γιαυτο και τονε δουλευουμε, μη γινει καμμια μαλακια και πεσει κανα σπιτι πανω στο κεφαλι του, με κανα σεισμο.

και οι ψεκασμενοι, οι αρνητες εμβολιων, οι εναλλακτικοι ιατροι, οι καφετζουδες κλπ, εχουν δουλεψει και εχουν ψαξει. αμα τους κογιοναρουμε κι αυτους, απο κακεντρεχεια θαναι;
Εννοείται. Εγώ μόνο την εναλλακτική ιατρική ακολουθώ ξαθ δεύτερον τι έχουν οι καφετζούδες; Εμένα μου τα έχουν βρει όλα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 16:56 Στο πείραμα αυτό το δοκίμιο στην φωτογραφεία έχει κλίμακα 1 προς 7 και αντιπροσωπεύει το κτίριο του σχεδίου με τις εξής διαστάσεις
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Κλίμακα σχεδίου 1 προς 100
Εμβαδόν ορόφου 57,134 μ2
2 Πλάκες + κοιτόστρωση 65 m3 + 8 m3 η ανεστραμμένη δοκός = 73 μ3
Τοίχοι 80 μ3
Σύνολο 153 μ3
Βάρος 153 μ3 Χ 2450 kg = 374,84 ton
Οι τένοντες είναι στην θέση των οπών πάνω στην ανεστραμμένη δοκό στο δώμα και κάθε ένας τένοντας εξασκεί στην διατομή θλιπτικές εντάσεις 400kN
Πριν έχει προηγηθεί πάκτωση στο έδαφος με εφαρμοσμένη έλξης μεταξύ της επιφανείας του εδάφους θεμελίωσης και του μηχανισμού έντασης 800 kN σε βάθος 9 μέτρων Διάμετρος γεώτρησης Φ/30cm Η γεώτρηση γεμίζει με σκυρόδεμα ( οπλισμένο.) Έδαφος σκληρό. Τένοντες διατομών Φ/30 mm άνευ συνάφειας .Τένοντες εδάφους Φ/60 mm Χάλυβας S 235. Σκυρόδεμα C 25/30
Οπλισμός τοιχωμάτων Διπλή σχάρα Φ/12 mm με κάναβο 35χ35cm
Οπλισμός ανεστραμμένης δοκού?
Οπλισμός πλακών ?
Πλάκες και κοιτόστρωση πάχος 0,40 cm
Τοιχώματα πλάτος 0,35 cm
Ανεστραμμένη δοκός Ύψος... μαζί με το πάχος της πλάκας... 1,16 cm Πλάτος 0,35 cm
Καθαρό ύψος ορόφων 3,71μ

Οι γωνίες του κτιρίου είναι πάνω από 1,5χ1,5 μέτρα.
Επιτάχυνση εδάφους 2,41g
Για να μην ξεχνιόμαστε... :xena:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

πάχος πλακών και πάχος τοιχωμάτων?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage »

seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 20:00
seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 16:56 Στο πείραμα αυτό το δοκίμιο στην φωτογραφεία έχει κλίμακα 1 προς 7 και αντιπροσωπεύει το κτίριο του σχεδίου με τις εξής διαστάσεις
Σωστά, να μην ξεχνιόμαστε ότι δεν έχεις δώσει ούτε μισή γραμμή απόδειξης για ποιο λόγο το μπετό στην αυλή σου «αντιπροσωπεύει το κτίριο» (hint: δεν το αντιπροσωπεύει).
seismic

Archmage έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 20:45
seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 20:00
Σωστά, να μην ξεχνιόμαστε ότι δεν έχεις δώσει ούτε μισή γραμμή απόδειξης για ποιο λόγο το μπετό στην αυλή σου «αντιπροσωπεύει το κτίριο» (hint: δεν το αντιπροσωπεύει).
Φυσικά και δεν το αντιπροσωπεύει. Όταν η μετατόπιση του φυσικού μοντέλου ήταν εφτά φορές μεγαλύτερη από αυτή του μοντέλου, δηλαδή αντί 0,30 εκατοστά που ήταν η μετατόπιση του δοκιμίου να ήταν 0,30 χ 7 = 2,10 μέτρα θα είχε αλλάξει γαλαξία :D
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 16:56Στο πείραμα αυτό το δοκίμιο στην φωτογραφεία έχει κλίμακα 1 προς 7 και αντιπροσωπεύει το κτίριο του σχεδίου
seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 20:58Φυσικά και δεν το αντιπροσωπεύει
:lol:
seismic

Lord Brum έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 20:45 πάχος πλακών και πάχος τοιχωμάτων?
Πλάκες και κοιτόστρωση πάχος 0,40 cm
Τοιχώματα πάχος 0,35 cm :D
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Οπλισμοί? Πέρα των τενόντων.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
seismic

Lord Brum έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 21:39 Οπλισμοί? Πέρα των τενόντων.
Πριν έχει προηγηθεί πάκτωση στο έδαφος με εφαρμοσμένη έλξης μεταξύ της επιφανείας του εδάφους θεμελίωσης και του μηχανισμού έντασης 800 kN σε βάθος 9 μέτρων Διάμετρος γεώτρησης Φ/30cm Η γεώτρηση γεμίζει με σκυρόδεμα ( οπλισμένο.) Έδαφος σκληρό. Τένοντες διατομών Φ/30 mm άνευ συνάφειας .Τένοντες εδάφους Φ/60 mm Χάλυβας S 235. Σκυρόδεμα C 25/30
Οπλισμός τοιχωμάτων Διπλή σχάρα Φ/12 mm με κάναβο 35χ35cm
Οπλισμός ανεστραμμένης δοκού?
Οπλισμός πλακών ?

Αν θέλεις βάζω εγώ οπλισμό για πλάκες , ανεστραμμένους δοκούς και κοιτόστρωση.
Αν θέλεις ( διότι ξέρεις περισσότερα ) βάλε τον οπλισμό εσύ.
Πες μου τι θέλεις? :smt023
seismic

Κάτι άλλο που έκανα και είναι καινοτομία από μόνο του είναι ότι αντί να περάσω τους τένοντες μέσα από σωλήνες όπως κάνουν στην προένταση για να τους απαλλάξουν από τον μηχανισμό της συνάφειας, εγώ τους τύλιξα γύρω γύρω με 7 στρώσεις ελαστικής μονωτικής ταινίας ηλεκτρολόγου. Κατ αυτόν τον τρόπο και η τάνυση έγινε, και συνεχίστηκε να υπάρχει ένα μέρος ελαστικής συνάφειας με απόσβεση στην διατμητική αστοχία.

Το πρώτο πρόβλημα της συνάφειας δημιουργείται από την υπεραντοχή του χάλυβα, η οποία στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή, και είναι άκρως ψαθυρή. Για να αντιμετωπιστεί, πρέπει να εξασφαλίσουμε την μη διατμητική αστοχία σκυροδέματος. Εν μέρει η μείωση των τάσεων επιτυγχάνεται με αύξηση της επικάλυψης και μείωση της διαμέτρου των ράβδων του οπλισμού. Η αύξηση της οριακής τιμής τους επιτυγχάνεται με αύξηση της αντοχής του σκυροδέματος. Η παρουσία εγκάρσιου οπλισμού δρα ευνοϊκά περιορίζοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών.
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 22:09Κάτι άλλο που έκανα και είναι καινοτομία από μόνο του είναι ότι αντί να περάσω τους τένοντες μέσα από σωλήνες όπως κάνουν στην προένταση για να τους απαλλάξουν από τον μηχανισμό της συνάφειας, εγώ τους τύλιξα γύρω γύρω με 7 στρώσεις ελαστικής μονωτικής ταινίας ηλεκτρολόγου. Κατ αυτόν τον τρόπο και η τάνυση έγινε, και συνεχίστηκε να υπάρχει ένα μέρος ελαστικής συνάφειας με απόσβεση στην διατμητική αστοχία.
Οπότε στο κανονικό σπίτι που είναι, όπως είπες, σε κλίμακα 1 προς 7 και άρα τα πολλαπλασιάζεις όλα με 7, τι θα βάλεις;

7 επί 7 = 49 στρώσεις ελαστικής μονωτικής ταινίας ηλεκτρολόγου;
seismic

Archmage έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 22:51
seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 22:09Κάτι άλλο που έκανα και είναι καινοτομία από μόνο του είναι ότι αντί να περάσω τους τένοντες μέσα από σωλήνες όπως κάνουν στην προένταση για να τους απαλλάξουν από τον μηχανισμό της συνάφειας, εγώ τους τύλιξα γύρω γύρω με 7 στρώσεις ελαστικής μονωτικής ταινίας ηλεκτρολόγου. Κατ αυτόν τον τρόπο και η τάνυση έγινε, και συνεχίστηκε να υπάρχει ένα μέρος ελαστικής συνάφειας με απόσβεση στην διατμητική αστοχία.
Οπότε στο κανονικό σπίτι που είναι, όπως είπες, σε κλίμακα 1 προς 7 και άρα τα πολλαπλασιάζεις όλα με 7, τι θα βάλεις;

7 επί 7 = 49 στρώσεις ελαστικής μονωτικής ταινίας ηλεκτρολόγου;
Επένδυση τένοντα με μαλακό ελαστικό κολλημένα μεταξύ των με εποξειδικές ρητίνες Κέρδος καταμερισμός εντάσεων, προστασία από την οξείδωση, απόσβεση στην διατμητική αστοχία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 02 Ιούλ 2019, 23:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Archmage

seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 23:08Επένδυση τένοντα με μαλακό ελαστικό κολλημένα μεταξύ των με εποξειδικές ρητίνες
Α οκ. Είναι άλλωστε γνωστό από τη βιβλιογραφία ότι το μαλακό ελαστικό και οι εποξειδικές ρητίνες μοντελοποιούνται ως ταινία ηλεκτρολόγου :smt023
seismic

Archmage έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 23:15
seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 23:08Επένδυση τένοντα με μαλακό ελαστικό κολλημένα μεταξύ των με εποξειδικές ρητίνες
Α οκ. Είναι άλλωστε γνωστό από τη βιβλιογραφία ότι το μαλακό ελαστικό και οι εποξειδικές ρητίνες μοντελοποιούνται ως ταινία ηλεκτρολόγου :smt023
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Αφού λες το <κτίριο> είναι άκαμπτο, δεν παραμορφώνεται καθόλου στον σεισμό, οι τένοντες δεν θα αλλάξουν καθόλου μήκος, άρα δεν θα υπάρξει καμιά απόσβεση από τους επικάλυψη των τενόντων. :D

Αυτό είναι ένα από τα προτερήματα της πατέντας,
κάνει το κτίριο τελείως άκαμπτο, να μην παραμορφώνεται καθόλου,
αλλά συγχρόνως κάνει και απόσβεση στο κτίριο που έχει μηδέν ιδιοπερίοδο. :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 02 Ιούλ 2019, 23:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”