!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η έρευνα για την αιώνια ζωή.

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Highlander

Re: Η έρευνα για την αιώνια ζωή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

Spiros252 έγραψε: 21 Μαρ 2019, 23:19 Έχει δίκιο η Νατάσα εδώ. Ακόμα και βιολογικά να λειτουργεί τέλεια ο οργανισμός πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα δυστυχήματος π.χ. τροχαίου ή άλλου. Και στο άπειρο φυσικά η πιθανότητα γίνεται 100% δηλαδή κάποια στιγμή όλοι θα πέθαιναν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αλλά το γυρίσατε τώρα στους "άφθαρτους" το οποίο είναι άλλο πράγμα.

Ένας τρόπος θα ήταν να μεταφέρουμε τις συνειδήσεις / προσωπικότητες μας σε μη βιολογικά μέσα αλλά και πάλι όμως η πιθανότητα ατυχήματος υπάρχει όπως και ολοκληρωτικής καταστροφής.
Ε καλά στο ενδιάμεσο όμως θα έχει βρεθεί και ο τρόπος να γίνουμε άφθαρτοι.
Άλλωστε και η αθανασία δεν είναι κάτι το άμεσα επιτεύξιμο, το πρώτο βήμα θα είναι η προσπάθεια για πρακτική επιμήκυνση και βελτίωση της ποιότητας ζωής με παρεμβάσεις στο DNA.
Άβαταρ μέλους
koukouvagia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από koukouvagia »

Αυτά περισσότερο για ευσεβείς πόθοι μου φαίνονται. Ας υποθέσουμε πως βρίσκεται η τροποποίηση του γενετικού κώδικα για την αιώνια ζωή.
Ερώτημα πρώτο: θα παρέχει μηχανισμούς αυτοϊασης για παράδειγμα στον καρκίνο, στις ηπατίτιδες, στο Aids κ.λπ.;
Ερώτημα δεύτερο: τι θα γίνετε με τις εξωτερικές επιρροές: για παράδειγμα έκθεση σε ραδιενέργεια. Αν μου έρθει να αυτοκτονήσω και κόψω τις φλέβες μου, δεν θα πεθάνω από αιμορραγία;
Υποθετικά μιλώντας πάλι, αν το είχαν βρει ή το βρουν θα υπόκεινται σε περιορισμούς: σαν τις εγγυήσεις σε ηλεκτρονικές συσκευές "ναι μεν ...αλλά"

Σήμερα, προσπαθούν να παρέμβουν στο dna για να "προλάβουν" ή να διορθώσουν τα προβληματικά στοιχεία. Έχουν κάνει κάτι; Και ναι (κυρίως προς Αμερική μεριά) και όχι (σε σχέση με τις προσδοκίες μας). Παρά την τεχνολογική πρόοδο, αυτό είναι ακόμη στα σπάργανα πρακτικά σε σύγκριση με τις θεωρίες. Σίγουρα, ζούμε στην εποχή της επαύξησης των αισθήσεων μας (augmented reality), αλλά είμαστε μακριά από τη δημιουργία ενός Υπερανθρώπου που θα ζει αιώνια. Καλώς ή κακώς.

Ακόμη, όμως και αν είχαμε την τεχνολογική - επιστημονική δυνατότητα, τους καρπούς από το επίτευγμα θα τους γεύονταν ελάχιστοι. Οπότε μη χαίρεστε. Ήδη, πλέον, μιλάνε ανοιχτά για το "πρόβλημα του υπερπληθυσμού". Μόνο στην Ελλάδα βγαίνουν οι πολιτικοί και υπόσχονται επιδόματα για κάθε τέκνο που θα γεννιέται :hammer:
Μια λεκτική απειλή είναι το πιο γνήσιο πιστοποιητικό ανικανότητας.
Nassim Nicholas Taleb
Άβαταρ μέλους
Highlander

koukouvagia έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:52 Ακόμη, όμως και αν είχαμε την τεχνολογική - επιστημονική δυνατότητα, τους καρπούς από το επίτευγμα θα τους γεύονταν ελάχιστοι. Οπότε μη χαίρεστε. Ήδη, πλέον, μιλάνε ανοιχτά για το "πρόβλημα του υπερπληθυσμού". Μόνο στην Ελλάδα βγαίνουν οι πολιτικοί και υπόσχονται επιδόματα για κάθε τέκνο που θα γεννιέται :hammer:
Καλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού, αντιθέτως υπάρχει πρόβλημα γήρανσης και μείωσης του πληθυσμού.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

the comet the course the tail έγραψε: 22 Μαρ 2019, 13:32
Spiros252 έγραψε: 22 Μαρ 2019, 13:20
the comet the course the tail έγραψε: 22 Μαρ 2019, 13:00
και η συνείδηση σάρκα και ύλη είναι. μη μπερδεύεστε.
Δε νομίζω. Τα windows και το linux δεν είναι ακριβώς ύλη.
τι προσπαθείς να πεις;
δε γκοστ ιν δε μασίν.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
koukouvagia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από koukouvagia »

Highlander έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:54
koukouvagia έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:52 Ακόμη, όμως και αν είχαμε την τεχνολογική - επιστημονική δυνατότητα, τους καρπούς από το επίτευγμα θα τους γεύονταν ελάχιστοι. Οπότε μη χαίρεστε. Ήδη, πλέον, μιλάνε ανοιχτά για το "πρόβλημα του υπερπληθυσμού". Μόνο στην Ελλάδα βγαίνουν οι πολιτικοί και υπόσχονται επιδόματα για κάθε τέκνο που θα γεννιέται :hammer:
Καλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού, αντιθέτως υπάρχει πρόβλημα γήρανσης και μείωσης του πληθυσμού.
Γι' αυτό την εξαίρεσα, άλλωστε.
Πάντως, αν το δούμε λίγο λοξά το θέμα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, ούτε λίγο ούτε πολύ το main επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι είναι ότι δεν χωράμε. Επομένως, τίθεται θέμα υπερπληθυσμού.
Οπότε έχουμε και πρόβλημα υπερπληθυσμού, αν δεχτούμε το παραπάνω επιχείρημα και ταυτόχρονα πρόβλημα υπογεννητικότητας.
Για να είμαι ειλικρινής το θέμα της υπογεννητικότητας, το κατανοώ από που πηγάζει και με τι ταυτίζεται, αλλά προσωπικά δεν το συμμερίζομαι. Μου είναι αδιάφορο στη βάση των επιχειρημάτων που τίθεται.
Μια λεκτική απειλή είναι το πιο γνήσιο πιστοποιητικό ανικανότητας.
Nassim Nicholas Taleb
Άβαταρ μέλους
sys3x

koukouvagia έγραψε: 25 Μαρ 2019, 01:01
Highlander έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:54
Γι' αυτό την εξαίρεσα, άλλωστε.
Πάντως, αν το δούμε λίγο λοξά το θέμα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, ούτε λίγο ούτε πολύ το main επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι είναι ότι δεν χωράμε. Επομένως, τίθεται θέμα υπερπληθυσμού.
Οπότε έχουμε και πρόβλημα υπερπληθυσμού, αν δεχτούμε το παραπάνω επιχείρημα και ταυτόχρονα πρόβλημα υπογεννητικότητας.
Για να είμαι ειλικρινής το θέμα της υπογεννητικότητας, το κατανοώ από που πηγάζει και με τι ταυτίζεται, αλλά προσωπικά δεν το συμμερίζομαι. Μου είναι αδιάφορο στη βάση των επιχειρημάτων που τίθεται.
Λοιπόν, στα πλαίσια τις εκπαίδευσης ας αρχίσουμε με αυτό:

Ρίχτο μια ματιά αν θέλεις και τα ξαναλέμε.
:D

.
Ορέστης 35

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Cloud87 έγραψε: 19 Μαρ 2019, 08:42 Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ένα ενδιαφέρον από την μερία των υπερπλουσίων στη Σίλικον Βάλει ας πούμε Google κτλπ, διάφοροι άλλοι, για να ερευνήσουν πάνω στο πως θα ζούμε δυνητικά για πάντα με την τωρινή μας μορφή. Απ οτι ξέρω η λόγω έρευνα είναι μέχρι στιγμής, άκαρπη. Αλλά πιστεύω ακράδαντα πως είναι στην σωστή κατεύθυνση. Δε θέλω να πεθάνω. Υπάρχει μια γοητεία στο να λες "Να κοιτα τον βλέπεις αυτόν, θα πεθάνει, and I'll live." Αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό. Εντυπωσιακό δε είναι η αντίσταση των πιστών. Που θέλουν να πεθάνουμε. Και να ζήσουμε το μάξιμουμ 120 χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Στηρίζετε;
Πιστευω δε θα πρεπε να ζουμε πανω απο 40 χρονια.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

sys3x έγραψε: 25 Μαρ 2019, 01:04

Εγώ το έχω φάει στη μάπα τόσες φορές που το έχεις βάλει. Μετά από αυτούς θα αρχίσουν οι Αφρικανοί και πάει λέγοντας. Η λύση είναι στις πλάκες της Γεωργίας.
the end
Άβαταρ μέλους
Highlander

Cloud87 έγραψε: 19 Μαρ 2019, 08:42 Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ένα ενδιαφέρον από την μερία των υπερπλουσίων στη Σίλικον Βάλει ας πούμε Google κτλπ, διάφοροι άλλοι, για να ερευνήσουν πάνω στο πως θα ζούμε δυνητικά για πάντα με την τωρινή μας μορφή. Απ οτι ξέρω η λόγω έρευνα είναι μέχρι στιγμής, άκαρπη. Αλλά πιστεύω ακράδαντα πως είναι στην σωστή κατεύθυνση. Δε θέλω να πεθάνω. Υπάρχει μια γοητεία στο να λες "Να κοιτα τον βλέπεις αυτόν, θα πεθάνει, and I'll live." Αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό. Εντυπωσιακό δε είναι η αντίσταση των πιστών. Που θέλουν να πεθάνουμε. Και να ζήσουμε το μάξιμουμ 120 χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Στηρίζετε;
Εγώ στηρίζω αν και απέχουμε πολύ ακόμη από κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Πάνας έγραψε: 25 Μαρ 2019, 01:06

Εγώ το έχω φάει στη μάπα τόσες φορές που το έχεις βάλει. Μετά από αυτούς θα αρχίσουν οι Αφρικανοί και πάει λέγοντας. Η λύση είναι στις πλάκες της Γεωργίας.
Η λύση είναι στους σεχ πίστολς.

.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ποια είναι η Γεωργία;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

sys3x έγραψε: 25 Μαρ 2019, 01:15

Σε 44 χρόνια τελειώνει το πετρέλαιο και σε 50 το φυσικό αέριο. Και σταθερός να μείνει ο πληθυσμός θα γίνουμε το νησί του Πάσχα, πιστεύω να γνωρίζεις την ιστορία του. Αυτή που υποθέτουν τέλος πάντων..
the end
Άβαταρ μέλους
sys3x

Gherschaagk έγραψε: 25 Μαρ 2019, 01:22 Ποια είναι η Γεωργία;
Είδα Γκερ τελευταία απάντηση και λέω, έχει γούστο να ρωτήσει τι είναι το σεχ πίστολς.
:P

.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Gherschaagk έγραψε: 25 Μαρ 2019, 01:22 Ποια είναι η Γεωργία;
Πολιτεία της Αμερικής. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE ... E%B9%CE%B1
the end
Άβαταρ μέλους
sys3x

Πάνας έγραψε: 25 Μαρ 2019, 01:24
sys3x έγραψε: 25 Μαρ 2019, 01:15

Σε 44 χρόνια τελειώνει το πετρέλαιο και σε 50 το φυσικό αέριο. Και σταθερός να μείνει ο πληθυσμός θα γίνουμε το νησί του Πάσχα, πιστεύω να γνωρίζεις την ιστορία του. Αυτή που υποθέτουν τέλος πάντων..
Μεσ την καταστροφολογία είσαι ρε, να ξέρεις πάντως, τα πράματα μπορεί να πάνε πολύ χειρότερα.

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”