!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τσάι

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Τσάι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 18:27
Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 18:07
Cavaliere έγραψε: 04 Ιαν 2019, 18:01 :smt038 :smt038 Επί τέλους, έβαλες μυαλό.
Μπράντι να του πάρει. Ένα Metaxa Private Reserve.
Δε ξέρω καν αν το πίνει.
Άμα το δοκιμάσει, θα το πίνει
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 19:09 Στα περί παππού είμαι κάθετα αντίθετος. Στερεότυπο της κακιάς ώρας
Nα το κάνουμε poll.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Gherschaagk έγραψε: 04 Ιαν 2019, 19:15
Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 19:09 Στα περί παππού είμαι κάθετα αντίθετος. Στερεότυπο της κακιάς ώρας
Nα το κάνουμε poll.
Σε σύγκριση με το ουίσκι, προβάδισμα με βραχεία κεφαλή για το μπράντι μέχρι στιγμής
viewtopic.php?t=6213
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 18:52 Είναι λίγο μεγαλύτερος από μένα.
Σκέψου το κοκτέιλ με φασκόμηλο που γράφτηκε πριν.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Cavaliere έγραψε: 04 Ιαν 2019, 19:36
Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 18:52 Είναι λίγο μεγαλύτερος από μένα.
Σκέψου το κοκτέιλ με φασκόμηλο που γράφτηκε πριν.
Χαχα είπαμε λίγο μεγαλύτερος όχι πολυυυυ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

το τσάι είναι ωραίο να το ρουφήξεις όσο είναι ζεστό
(και γενικά τα αφεψήματα)

αλλά κρυώνουν τόσο εύκολα που όποτε φτιάχνω,
πάντα το μισό πίνω

δεν τα συμπαθώ
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

νύχτα έγραψε: 04 Ιαν 2019, 20:26 το τσάι είναι ωραίο να το ρουφήξεις όσο είναι ζεστό
(και γενικά τα αφεψήματα)

αλλά κρυώνουν τόσο εύκολα που όποτε φτιάχνω,
πάντα το μισό πίνω

δεν τα συμπαθώ
Κι εγώ μια από τα ίδια.Ισως βέβαια είναι που το έχω συνδυάσει με γρίπη κτλ ή που ειναι φακελάκια και τέτοια. Προτιμώ το κρύο πχ. Το πιο ωραίο τσάι το είχα πιει όταν δούλευα στα Εξάρχεια . Κρύο με λεμόνι και μελι.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

τι να κλασει το τσαι μπροστα στο χαμομηλι
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

γιατί, μπροστά στο φλαμούρι με λίγη λουίζα;
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 17:10 Δε νομιζω να παει οπως το λες. Τσαι ειναι περσικης προελευσης λεξη και αυτοι θα το πηραν απο το τσα που προφερουν το τσαι στα καντωνεζικα. Αναφερεται στο Καμελια συγκεκριμενα, ειδος που η καταναλωση του ηρθε αργοτερα στην Ελλαδα σε σχεση με την καταναλωση ροφηματων ενδημικων φυτων. Δυσκολο λοιπον να μπηκε τι τσαι στη γλωσσα μας ως γενικη εννοια. Αν καταχρηστικα χρησιμοποιειται ετσι πχ τσαι χαμομηλι, δεν το ξερω, δεν το εχω ακουσει.
Herbal teas — less commonly[1] called tisanes (UK and US /tɪˈzæn/, US also /tɪˈzɑːn/)[2] — are beverages made from the infusion or decoction of herbs, spices, or other plant material in hot water. They do not usually contain caffeine.[3] Herbal teas should not be confused with true teas (e.g., black, green, white, yellow, oolong), which are prepared from the cured leaves of the tea plant, Camellia sinensis), nor with decaffeinated tea, in which the caffeine has been removed. Like beverages made from true teas, herbal teas can be served hot or cold.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Herbal_tea

Αυτο που λεμε εμεις "τσαι βοτανων".

Επισης:

https://www.directmarket.gr/dmarket/mar ... id=116-117

https://naturallife.com.cy/el/portfolio/chamomile-tea/

Το φασκομηλο λεει οι Γαλλοι το καλουν το " τσαι της Ελλαδας".

Για τον καφε εκανα λαθος. Αυτη την γενικευση του ορου τσαι την ειχα ακουσει απο Βορειοελαδιτισσα την πρωτη φορα, δεν ξερω αν οντως ισχυει στην Β.Ε. αυτο.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 09:05 Θέλω μερικές πληροφορίες, προτασεις από όποιον καλό Χριστιανό ή μη το έχει εντάξει στην ζωή του σαν απόλαυση. Καταστήματα με ποικιλίες τσαγιού έτσι ψαγμενες και σκεύη. Και αν γνωρίζετε και κανένα μέρος που μπορούμε να πάμε να πιούμε κάτι ιδιαίτερο.
Το έχουμε εντάξει στην ζωή μας, πίνουμε τουλάχιστον ένα ποτήρι την ημέρα, χωρίς να ψάχνουμε ψαγμένες γεύσεις και σκεύη.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

vagabondo έγραψε: 05 Ιαν 2019, 04:30
Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 09:05 Θέλω μερικές πληροφορίες, προτασεις από όποιον καλό Χριστιανό ή μη το έχει εντάξει στην ζωή του σαν απόλαυση. Καταστήματα με ποικιλίες τσαγιού έτσι ψαγμενες και σκεύη. Και αν γνωρίζετε και κανένα μέρος που μπορούμε να πάμε να πιούμε κάτι ιδιαίτερο.
Το έχουμε εντάξει στην ζωή μας, πίνουμε τουλάχιστον ένα ποτήρι την ημέρα, χωρίς να ψάχνουμε ψαγμένες γεύσεις και σκεύη.
Είναι κι αυτό μια επιλογή.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Maspoli

paul25 έγραψε: 04 Ιαν 2019, 22:14
Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 17:10 Δε νομιζω να παει οπως το λες. Τσαι ειναι περσικης προελευσης λεξη και αυτοι θα το πηραν απο το τσα που προφερουν το τσαι στα καντωνεζικα. Αναφερεται στο Καμελια συγκεκριμενα, ειδος που η καταναλωση του ηρθε αργοτερα στην Ελλαδα σε σχεση με την καταναλωση ροφηματων ενδημικων φυτων. Δυσκολο λοιπον να μπηκε τι τσαι στη γλωσσα μας ως γενικη εννοια. Αν καταχρηστικα χρησιμοποιειται ετσι πχ τσαι χαμομηλι, δεν το ξερω, δεν το εχω ακουσει.
Herbal teas — less commonly[1] called tisanes (UK and US /tɪˈzæn/, US also /tɪˈzɑːn/)[2] — are beverages made from the infusion or decoction of herbs, spices, or other plant material in hot water. They do not usually contain caffeine.[3] Herbal teas should not be confused with true teas (e.g., black, green, white, yellow, oolong), which are prepared from the cured leaves of the tea plant, Camellia sinensis), nor with decaffeinated tea, in which the caffeine has been removed. Like beverages made from true teas, herbal teas can be served hot or cold.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Herbal_tea

Αυτο που λεμε εμεις "τσαι βοτανων".

Επισης:

https://www.directmarket.gr/dmarket/mar ... id=116-117

https://naturallife.com.cy/el/portfolio/chamomile-tea/

Το φασκομηλο λεει οι Γαλλοι το καλουν το " τσαι της Ελλαδας".

Για τον καφε εκανα λαθος. Αυτη την γενικευση του ορου τσαι την ειχα ακουσει απο Βορειοελαδιτισσα την πρωτη φορα, δεν ξερω αν οντως ισχυει στην Β.Ε. αυτο.
Θεωρώ ότι ακροβατείς. Πας από τη λέξη τσάι που χρησμοποιούμε εδώ στο tea που χρησιμοποιούν πχ στην Αγγλία, εκεί διαλέγεις τον όρο Herba Tea για να γυρίσεις μέσω αυτού στην Ελλάδα (μεταφράζουμε το tea σε τσάι) όταν όμως κι αυτό που παραθέτεις τονίζει: Herbal teas should not be confused with true teas. Στην Ελλάδα όταν ρωτήσουμε "θες τσάι;", δε νομίζω ότι κανείς θα σκεφτεί ότι τον ρωτάμε αν θέλει χαμομήλι ή φασκόμηλο. Μοιάζει με το να πούμε ότι λέγοντας τυρί εννοούμε και κάτι που δεν είναι φτιαγμένο από γάλα επειδή υπάρχει ο όρος φυτικό τυρί.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Maspoli έγραψε: 05 Ιαν 2019, 07:47
Θεωρώ ότι ακροβατείς. Πας από τη λέξη τσάι που χρησμοποιούμε εδώ στο tea που χρησιμοποιούν πχ στην Αγγλία, εκεί διαλέγεις τον όρο Herba Tea για να γυρίσεις μέσω αυτού στην Ελλάδα (μεταφράζουμε το tea σε τσάι) όταν όμως κι αυτό που παραθέτεις τονίζει: Herbal teas should not be confused with true teas. Στην Ελλάδα όταν ρωτήσουμε "θες τσάι;", δε νομίζω ότι κανείς θα σκεφτεί ότι τον ρωτάμε αν θέλει χαμομήλι ή φασκόμηλο. Μοιάζει με το να πούμε ότι λέγοντας τυρί εννοούμε και κάτι που δεν είναι φτιαγμένο από γάλα επειδή υπάρχει ο όρος φυτικό τυρί.
Τι να σου πω ρε φιλε; Σιγουρα τον χρησιμοποιουμε καταχρηστικα τον ορο. Σου παρεθεσα την αγγλικη ορολογια για να δεις οτι τον ορο τον εχουν επεκτεινει και οι ξενοι, θα μπορουσαν να χρησιμοποιουν την ορολογια "herbal infusions" αλλωστε καποιοι την χρησιμοποιουν. Οπως ειπα, ποιο πολυ απο βορεια ελλαδα την εχω ακουσει αυτη την γενικευση.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Έκανα χτες το βράδυ μια μαλοτήρα, α πα πα, μου ζέστανε τα σωθικά.
Ordem e Progresso.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”