Άμα το δοκιμάσει, θα το πίνει
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τσάι
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Τσάι
Σε σύγκριση με το ουίσκι, προβάδισμα με βραχεία κεφαλή για το μπράντι μέχρι στιγμήςGherschaagk έγραψε: 04 Ιαν 2019, 19:15Nα το κάνουμε poll.Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 19:09 Στα περί παππού είμαι κάθετα αντίθετος. Στερεότυπο της κακιάς ώρας
viewtopic.php?t=6213
Κι εγώ μια από τα ίδια.Ισως βέβαια είναι που το έχω συνδυάσει με γρίπη κτλ ή που ειναι φακελάκια και τέτοια. Προτιμώ το κρύο πχ. Το πιο ωραίο τσάι το είχα πιει όταν δούλευα στα Εξάρχεια . Κρύο με λεμόνι και μελι.νύχτα έγραψε: 04 Ιαν 2019, 20:26 το τσάι είναι ωραίο να το ρουφήξεις όσο είναι ζεστό
(και γενικά τα αφεψήματα)
αλλά κρυώνουν τόσο εύκολα που όποτε φτιάχνω,
πάντα το μισό πίνω
δεν τα συμπαθώ
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Herbal teas — less commonly[1] called tisanes (UK and US /tɪˈzæn/, US also /tɪˈzɑːn/)[2] — are beverages made from the infusion or decoction of herbs, spices, or other plant material in hot water. They do not usually contain caffeine.[3] Herbal teas should not be confused with true teas (e.g., black, green, white, yellow, oolong), which are prepared from the cured leaves of the tea plant, Camellia sinensis), nor with decaffeinated tea, in which the caffeine has been removed. Like beverages made from true teas, herbal teas can be served hot or cold.Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 17:10 Δε νομιζω να παει οπως το λες. Τσαι ειναι περσικης προελευσης λεξη και αυτοι θα το πηραν απο το τσα που προφερουν το τσαι στα καντωνεζικα. Αναφερεται στο Καμελια συγκεκριμενα, ειδος που η καταναλωση του ηρθε αργοτερα στην Ελλαδα σε σχεση με την καταναλωση ροφηματων ενδημικων φυτων. Δυσκολο λοιπον να μπηκε τι τσαι στη γλωσσα μας ως γενικη εννοια. Αν καταχρηστικα χρησιμοποιειται ετσι πχ τσαι χαμομηλι, δεν το ξερω, δεν το εχω ακουσει.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Herbal_tea
Αυτο που λεμε εμεις "τσαι βοτανων".
Επισης:
https://www.directmarket.gr/dmarket/mar ... id=116-117
https://naturallife.com.cy/el/portfolio/chamomile-tea/
Το φασκομηλο λεει οι Γαλλοι το καλουν το " τσαι της Ελλαδας".
Για τον καφε εκανα λαθος. Αυτη την γενικευση του ορου τσαι την ειχα ακουσει απο Βορειοελαδιτισσα την πρωτη φορα, δεν ξερω αν οντως ισχυει στην Β.Ε. αυτο.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Το έχουμε εντάξει στην ζωή μας, πίνουμε τουλάχιστον ένα ποτήρι την ημέρα, χωρίς να ψάχνουμε ψαγμένες γεύσεις και σκεύη.Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 09:05 Θέλω μερικές πληροφορίες, προτασεις από όποιον καλό Χριστιανό ή μη το έχει εντάξει στην ζωή του σαν απόλαυση. Καταστήματα με ποικιλίες τσαγιού έτσι ψαγμενες και σκεύη. Και αν γνωρίζετε και κανένα μέρος που μπορούμε να πάμε να πιούμε κάτι ιδιαίτερο.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Είναι κι αυτό μια επιλογή.vagabondo έγραψε: 05 Ιαν 2019, 04:30Το έχουμε εντάξει στην ζωή μας, πίνουμε τουλάχιστον ένα ποτήρι την ημέρα, χωρίς να ψάχνουμε ψαγμένες γεύσεις και σκεύη.Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 09:05 Θέλω μερικές πληροφορίες, προτασεις από όποιον καλό Χριστιανό ή μη το έχει εντάξει στην ζωή του σαν απόλαυση. Καταστήματα με ποικιλίες τσαγιού έτσι ψαγμενες και σκεύη. Και αν γνωρίζετε και κανένα μέρος που μπορούμε να πάμε να πιούμε κάτι ιδιαίτερο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Θεωρώ ότι ακροβατείς. Πας από τη λέξη τσάι που χρησμοποιούμε εδώ στο tea που χρησιμοποιούν πχ στην Αγγλία, εκεί διαλέγεις τον όρο Herba Tea για να γυρίσεις μέσω αυτού στην Ελλάδα (μεταφράζουμε το tea σε τσάι) όταν όμως κι αυτό που παραθέτεις τονίζει: Herbal teas should not be confused with true teas. Στην Ελλάδα όταν ρωτήσουμε "θες τσάι;", δε νομίζω ότι κανείς θα σκεφτεί ότι τον ρωτάμε αν θέλει χαμομήλι ή φασκόμηλο. Μοιάζει με το να πούμε ότι λέγοντας τυρί εννοούμε και κάτι που δεν είναι φτιαγμένο από γάλα επειδή υπάρχει ο όρος φυτικό τυρί.paul25 έγραψε: 04 Ιαν 2019, 22:14Herbal teas — less commonly[1] called tisanes (UK and US /tɪˈzæn/, US also /tɪˈzɑːn/)[2] — are beverages made from the infusion or decoction of herbs, spices, or other plant material in hot water. They do not usually contain caffeine.[3] Herbal teas should not be confused with true teas (e.g., black, green, white, yellow, oolong), which are prepared from the cured leaves of the tea plant, Camellia sinensis), nor with decaffeinated tea, in which the caffeine has been removed. Like beverages made from true teas, herbal teas can be served hot or cold.Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 17:10 Δε νομιζω να παει οπως το λες. Τσαι ειναι περσικης προελευσης λεξη και αυτοι θα το πηραν απο το τσα που προφερουν το τσαι στα καντωνεζικα. Αναφερεται στο Καμελια συγκεκριμενα, ειδος που η καταναλωση του ηρθε αργοτερα στην Ελλαδα σε σχεση με την καταναλωση ροφηματων ενδημικων φυτων. Δυσκολο λοιπον να μπηκε τι τσαι στη γλωσσα μας ως γενικη εννοια. Αν καταχρηστικα χρησιμοποιειται ετσι πχ τσαι χαμομηλι, δεν το ξερω, δεν το εχω ακουσει.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Herbal_tea
Αυτο που λεμε εμεις "τσαι βοτανων".
Επισης:
https://www.directmarket.gr/dmarket/mar ... id=116-117
https://naturallife.com.cy/el/portfolio/chamomile-tea/
Το φασκομηλο λεει οι Γαλλοι το καλουν το " τσαι της Ελλαδας".
Για τον καφε εκανα λαθος. Αυτη την γενικευση του ορου τσαι την ειχα ακουσει απο Βορειοελαδιτισσα την πρωτη φορα, δεν ξερω αν οντως ισχυει στην Β.Ε. αυτο.
Τι να σου πω ρε φιλε; Σιγουρα τον χρησιμοποιουμε καταχρηστικα τον ορο. Σου παρεθεσα την αγγλικη ορολογια για να δεις οτι τον ορο τον εχουν επεκτεινει και οι ξενοι, θα μπορουσαν να χρησιμοποιουν την ορολογια "herbal infusions" αλλωστε καποιοι την χρησιμοποιουν. Οπως ειπα, ποιο πολυ απο βορεια ελλαδα την εχω ακουσει αυτη την γενικευση.Maspoli έγραψε: 05 Ιαν 2019, 07:47
Θεωρώ ότι ακροβατείς. Πας από τη λέξη τσάι που χρησμοποιούμε εδώ στο tea που χρησιμοποιούν πχ στην Αγγλία, εκεί διαλέγεις τον όρο Herba Tea για να γυρίσεις μέσω αυτού στην Ελλάδα (μεταφράζουμε το tea σε τσάι) όταν όμως κι αυτό που παραθέτεις τονίζει: Herbal teas should not be confused with true teas. Στην Ελλάδα όταν ρωτήσουμε "θες τσάι;", δε νομίζω ότι κανείς θα σκεφτεί ότι τον ρωτάμε αν θέλει χαμομήλι ή φασκόμηλο. Μοιάζει με το να πούμε ότι λέγοντας τυρί εννοούμε και κάτι που δεν είναι φτιαγμένο από γάλα επειδή υπάρχει ο όρος φυτικό τυρί.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».