Σελίδα 7 από 8

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 15:36
από aspergillus
Ελεεινό φαγητό τα γιουβαρλάκια όποιος και αν τα φτιάχνει.
Πατσά δεν έχω δοκιμάσει, αηδία μου φαίνεται.

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 15:38
από Leporello
Γάταρος έγραψε: 20 Ιαν 2019, 10:40Δεν υπάρχει τούρκικη κουζίνα. Ό,τι έχουν προέρχεται από το Βυζάντιο. Όταν λέμε αυθεντική τούρκικη κουζίνα στην ουσία εννοούμε γάλα γίδας και τίποτα άλλο.
Σωστό. Εγώ μάλιστα έχω ακούσει πως ούτε γλώσσα είχαν οι Τούρκοι και έμαθαν να μιλάνε όταν ήλθαν στην περιοχή μας.

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 15:38
από lolek1
aspergillus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 15:36 Ελεεινό φαγητό τα γιουβαρλάκια όποιος και αν τα φτιάχνει.
Πατσά δεν έχω δοκιμάσει, αηδία μου φαίνεται.
τα γιουβαρλακια ειναι πολυ νοστιμα.
ο πατσας και αυτος πολυ νοστιμος φτανει να μην σκεφτεσαι πως φτιαχνεται
πατσα εχω φαει μονο 2-3 φορες :g030:

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 19:58
από Πάνας
Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43
Πάνας έγραψε: 29 Νοέμ 2018, 18:55 Θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και έγκειται στις προτιμήσεις του καθένα . Όσο πιο ανατολικά τόσο μεγαλύτερη η χρήση των μπαχαρικών. Μέχρι που φτάνεις στο Πακιστάν και σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά.
Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;
Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:04
από Japetus
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:06
από Αίγαγρος
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Εμένα μου κάνει το αντίθετο, τα καυτερά δεν αντέχονται με τη ζέστη αν και γενικά είμαι φαν.

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:11
από Πάνας
Αίγαγρος έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:06
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Εμένα μου κάνει το αντίθετο, τα καυτερά δεν αντέχονται με τη ζέστη αν και γενικά είμαι φαν.
Υπάρχει λόγος που σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ισπανία τρώνε συχνά καυτερά παρά την ζέστη. Ο λόγος είναι απλός... τα καυτερά σε βοηθούν να ιδρώσεις πιο εύκολα.



https://www.iefimerida.gr/news/426305/f ... ti-eikones

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:12
από Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...
μα και το ψιλό κοκκινο πιππέρι μας (όχι το γλυκό) πιο καυτερό από τη βορειο-βαλκανική πάπρικα είναι. απλά οι ελληνικές κουζίνες που το χρησιμοποιούν (θρακιώτικη κυρίως) δεν είναι τόσο γνωστές.

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:13
από Leporello
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58
Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43
Πάνας έγραψε: 29 Νοέμ 2018, 18:55Θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και έγκειται στις προτιμήσεις του καθένα . Όσο πιο ανατολικά τόσο μεγαλύτερη η χρήση των μπαχαρικών. Μέχρι που φτάνεις στο Πακιστάν και σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά.
Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;
Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Δεν βοηθάνε τον οργανισμό. Ο λόγος που χρησιμοποιούνται στα ζεστά κλίματα είναι ότι στο παρελθόν ήταν δύσκολη η διατήρηση των τροφίμων και δη του κρέατος, με αποτέλεσμα αυτό να αλλοιώνεται σε κάποιο βαθμό. Τα μπαχαρικά βοηθούν στο να μη φαίνεται η αλλοίωση και τα τρόφιμα να καταναλώνονται. Είναι πιό διαδεδομένα στα ζεστά κλίματα, επειδή εκεί το κρέας αλλοιώνεται πιό εύκολα. Στην Ελλάδα δεν είχαμε παράδοση καυτερών γιατί

1. Σπανίως καταναλώναμε κρέας και όποτε το καταναλώναμε ήταν σε περίοδο γιορτών που καταναλωνόταν αμέσως.
2. Στα ορεινά όπου ακμάζει η κτηνοτροφία, το κλίμα είναι μάλλον ψυχρό.
3. Το αλάτι είναι εύκολα διαθέσιμο και προτιμούνται τα παστά/αλλαντικά.

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:14
από Leporello
Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...
Στην Ρούμελη είναι άγνωστη η μαγειρική γενικώς. Απλώς βάζουν κομμάτια κρέας πάνω στην φωτιά.

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:14
από User_601
Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:13
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58
Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43 Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;
Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Δεν βοηθάνε τον οργανισμό. Ο λόγος που χρησιμοποιούνται στα ζεστά κλίματα είναι ότι στο παρελθόν ήταν δύσκολη η διατήρηση των τροφίμων και δη του κρέατος, με αποτέλεσμα αυτό να αλλοιώνεται σε κάποιο βαθμό. Τα μπαχαρικά βοηθούν στο να μη φαίνεται η αλλοίωση και τα τρόφιμα να καταναλώνονται. Είναι πιό διαδεδομένα στα ζεστά κλίματα, επειδή εκεί το κρέας αλλοιώνεται πιό εύκολα. Στην Ελλάδα δεν είχαμε παράδοση καυτερών γιατί

1. Σπανίως καταναλώναμε κρέας και όποτε το καταναλώναμε ήταν σε περίοδο γιορτών που καταναλωνόταν αμέσως.
2. Στα ορεινά όπου ακμάζει η κτηνοτροφία, το κλίμα είναι μάλλον ψυχρό.
3. Το αλάτι είναι εύκολα διαθέσιμο και προτιμούνται τα παστά/αλλαντικά.
:smt023

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:18
από User_601
Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:14
Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...
Στην Ρούμελη είναι άγνωστη η μαγειρική γενικώς. Απλώς βάζουν κομμάτια κρέας πάνω στην φωτιά.
Ετσι,για αυτο και το πιο γνωστο εδεσμα της ρουμελης ειναι τα ψητα,κοκορετσι και αρνι στη σουβλα.Το ρουμελιωτικο πασχα λενε ειναι το καλυτερο,εννοωντας τρως τα καλυτερα κοκορετσια και αρνια στη σουβλα,και οντως ετσι ειναι,μιση,εκ μαμας ειμαι απο Λαμια.
ΥΓ,Παρεπιτοντως,ρουμελη ειναι τουρκικη ονομασια.
Με την ονομασία Ρούμελη (τούρκικα: Rumeli), ενίοτε Ρωμυλία, φερόταν μεγάλη διοικητική περιφέρεια κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και καθ' όλη την περίοδο της τουρκοκρατίας, μέχρι λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Κάλυπτε τη νότια Βαλκανική χερσόνησο εκτός από τις παραδουνάβιες επαρχίες της Βοσνίας, της Κρήτης, της Κύπρου και κάποιων νήσων του Αιγαίου. Ουσιαστικά επρόκειτο για την ηπειρωτική μείζονα περιοχή του Ελληνισμού.
https://el.wikipedia.org/wiki/Ρούμελη_(Οθωμανική)
Για να εχει να συγχιζεται ο γαταρος. :smt005:

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:24
από Leporello
Χμμμ, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 20:26
από User_601
Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:24 Χμμμ, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι
Τι εννοεις,εχεις φαει καλυτερο αλλου;Για πες,που; :)
ΥΓ,Δεν ειρωνευομαι,οντως θελω να μαθω που εχεις φαει καλυτερο κοκορετσι!

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2019, 21:00
από Leporello
Εσθήρ έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:26
Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:24 Χμμμ, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι
Τι εννοεις,εχεις φαει καλυτερο αλλου;Για πες,που; :)
ΥΓ,Δεν ειρωνευομαι,οντως θελω να μαθω που εχεις φαει καλυτερο κοκορετσι!
Οχι, δεν έχω φάει καλύτερο. Εϊπα προηγουμένως ότι στην Ρούμελη δεν ξέρουν την μαγειρική. E, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι.