!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
aspergillus
Δημοσιεύσεις: 1603
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 18:12

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aspergillus »

Ελεεινό φαγητό τα γιουβαρλάκια όποιος και αν τα φτιάχνει.
Πατσά δεν έχω δοκιμάσει, αηδία μου φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14659
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Γάταρος έγραψε: 20 Ιαν 2019, 10:40Δεν υπάρχει τούρκικη κουζίνα. Ό,τι έχουν προέρχεται από το Βυζάντιο. Όταν λέμε αυθεντική τούρκικη κουζίνα στην ουσία εννοούμε γάλα γίδας και τίποτα άλλο.
Σωστό. Εγώ μάλιστα έχω ακούσει πως ούτε γλώσσα είχαν οι Τούρκοι και έμαθαν να μιλάνε όταν ήλθαν στην περιοχή μας.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
lolek1
Δημοσιεύσεις: 2059
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 15:27

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 »

aspergillus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 15:36 Ελεεινό φαγητό τα γιουβαρλάκια όποιος και αν τα φτιάχνει.
Πατσά δεν έχω δοκιμάσει, αηδία μου φαίνεται.
τα γιουβαρλακια ειναι πολυ νοστιμα.
ο πατσας και αυτος πολυ νοστιμος φτανει να μην σκεφτεσαι πως φτιαχνεται
πατσα εχω φαει μονο 2-3 φορες :g030:
Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43
Πάνας έγραψε: 29 Νοέμ 2018, 18:55 Θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και έγκειται στις προτιμήσεις του καθένα . Όσο πιο ανατολικά τόσο μεγαλύτερη η χρήση των μπαχαρικών. Μέχρι που φτάνεις στο Πακιστάν και σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά.
Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;
Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
the end
Άβαταρ μέλους
Japetus
Δημοσιεύσεις: 2228
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:33
Τοποθεσία: KN21QC

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Δημοσιεύσεις: 6094
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:33

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Εμένα μου κάνει το αντίθετο, τα καυτερά δεν αντέχονται με τη ζέστη αν και γενικά είμαι φαν.
Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Αίγαγρος έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:06
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Εμένα μου κάνει το αντίθετο, τα καυτερά δεν αντέχονται με τη ζέστη αν και γενικά είμαι φαν.
Υπάρχει λόγος που σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ισπανία τρώνε συχνά καυτερά παρά την ζέστη. Ο λόγος είναι απλός... τα καυτερά σε βοηθούν να ιδρώσεις πιο εύκολα.



https://www.iefimerida.gr/news/426305/f ... ti-eikones
the end
Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
Δημοσιεύσεις: 1004
Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 18:20
Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης
Τοποθεσία: σ' αυτή τη χώρα που ζεις / όλοι βρίζουν την τάξη

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης »

Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...
μα και το ψιλό κοκκινο πιππέρι μας (όχι το γλυκό) πιο καυτερό από τη βορειο-βαλκανική πάπρικα είναι. απλά οι ελληνικές κουζίνες που το χρησιμοποιούν (θρακιώτικη κυρίως) δεν είναι τόσο γνωστές.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14659
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58
Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43
Πάνας έγραψε: 29 Νοέμ 2018, 18:55Θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και έγκειται στις προτιμήσεις του καθένα . Όσο πιο ανατολικά τόσο μεγαλύτερη η χρήση των μπαχαρικών. Μέχρι που φτάνεις στο Πακιστάν και σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά.
Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;
Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Δεν βοηθάνε τον οργανισμό. Ο λόγος που χρησιμοποιούνται στα ζεστά κλίματα είναι ότι στο παρελθόν ήταν δύσκολη η διατήρηση των τροφίμων και δη του κρέατος, με αποτέλεσμα αυτό να αλλοιώνεται σε κάποιο βαθμό. Τα μπαχαρικά βοηθούν στο να μη φαίνεται η αλλοίωση και τα τρόφιμα να καταναλώνονται. Είναι πιό διαδεδομένα στα ζεστά κλίματα, επειδή εκεί το κρέας αλλοιώνεται πιό εύκολα. Στην Ελλάδα δεν είχαμε παράδοση καυτερών γιατί

1. Σπανίως καταναλώναμε κρέας και όποτε το καταναλώναμε ήταν σε περίοδο γιορτών που καταναλωνόταν αμέσως.
2. Στα ορεινά όπου ακμάζει η κτηνοτροφία, το κλίμα είναι μάλλον ψυχρό.
3. Το αλάτι είναι εύκολα διαθέσιμο και προτιμούνται τα παστά/αλλαντικά.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14659
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...
Στην Ρούμελη είναι άγνωστη η μαγειρική γενικώς. Απλώς βάζουν κομμάτια κρέας πάνω στην φωτιά.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
User_601

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:13
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58
Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43 Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;
Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Δεν βοηθάνε τον οργανισμό. Ο λόγος που χρησιμοποιούνται στα ζεστά κλίματα είναι ότι στο παρελθόν ήταν δύσκολη η διατήρηση των τροφίμων και δη του κρέατος, με αποτέλεσμα αυτό να αλλοιώνεται σε κάποιο βαθμό. Τα μπαχαρικά βοηθούν στο να μη φαίνεται η αλλοίωση και τα τρόφιμα να καταναλώνονται. Είναι πιό διαδεδομένα στα ζεστά κλίματα, επειδή εκεί το κρέας αλλοιώνεται πιό εύκολα. Στην Ελλάδα δεν είχαμε παράδοση καυτερών γιατί

1. Σπανίως καταναλώναμε κρέας και όποτε το καταναλώναμε ήταν σε περίοδο γιορτών που καταναλωνόταν αμέσως.
2. Στα ορεινά όπου ακμάζει η κτηνοτροφία, το κλίμα είναι μάλλον ψυχρό.
3. Το αλάτι είναι εύκολα διαθέσιμο και προτιμούνται τα παστά/αλλαντικά.
:smt023
User_601

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:14
Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04
Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...
Στην Ρούμελη είναι άγνωστη η μαγειρική γενικώς. Απλώς βάζουν κομμάτια κρέας πάνω στην φωτιά.
Ετσι,για αυτο και το πιο γνωστο εδεσμα της ρουμελης ειναι τα ψητα,κοκορετσι και αρνι στη σουβλα.Το ρουμελιωτικο πασχα λενε ειναι το καλυτερο,εννοωντας τρως τα καλυτερα κοκορετσια και αρνια στη σουβλα,και οντως ετσι ειναι,μιση,εκ μαμας ειμαι απο Λαμια.
ΥΓ,Παρεπιτοντως,ρουμελη ειναι τουρκικη ονομασια.
Με την ονομασία Ρούμελη (τούρκικα: Rumeli), ενίοτε Ρωμυλία, φερόταν μεγάλη διοικητική περιφέρεια κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και καθ' όλη την περίοδο της τουρκοκρατίας, μέχρι λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Κάλυπτε τη νότια Βαλκανική χερσόνησο εκτός από τις παραδουνάβιες επαρχίες της Βοσνίας, της Κρήτης, της Κύπρου και κάποιων νήσων του Αιγαίου. Ουσιαστικά επρόκειτο για την ηπειρωτική μείζονα περιοχή του Ελληνισμού.
https://el.wikipedia.org/wiki/Ρούμελη_(Οθωμανική)
Για να εχει να συγχιζεται ο γαταρος. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14659
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Χμμμ, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
User_601

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:24 Χμμμ, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι
Τι εννοεις,εχεις φαει καλυτερο αλλου;Για πες,που; :)
ΥΓ,Δεν ειρωνευομαι,οντως θελω να μαθω που εχεις φαει καλυτερο κοκορετσι!
Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14659
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Εσθήρ έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:26
Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:24 Χμμμ, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι
Τι εννοεις,εχεις φαει καλυτερο αλλου;Για πες,που; :)
ΥΓ,Δεν ειρωνευομαι,οντως θελω να μαθω που εχεις φαει καλυτερο κοκορετσι!
Οχι, δεν έχω φάει καλύτερο. Εϊπα προηγουμένως ότι στην Ρούμελη δεν ξέρουν την μαγειρική. E, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”