!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.
-
aspergillus
Re: Τελικά οι Τούρκοι ξέρουν καλύτερα πατσά.
Ελεεινό φαγητό τα γιουβαρλάκια όποιος και αν τα φτιάχνει.
Πατσά δεν έχω δοκιμάσει, αηδία μου φαίνεται.
Σωστό. Εγώ μάλιστα έχω ακούσει πως ούτε γλώσσα είχαν οι Τούρκοι και έμαθαν να μιλάνε όταν ήλθαν στην περιοχή μας.Γάταρος έγραψε: 20 Ιαν 2019, 10:40Δεν υπάρχει τούρκικη κουζίνα. Ό,τι έχουν προέρχεται από το Βυζάντιο. Όταν λέμε αυθεντική τούρκικη κουζίνα στην ουσία εννοούμε γάλα γίδας και τίποτα άλλο.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
τα γιουβαρλακια ειναι πολυ νοστιμα.aspergillus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 15:36 Ελεεινό φαγητό τα γιουβαρλάκια όποιος και αν τα φτιάχνει.
ο πατσας και αυτος πολυ νοστιμος φτανει να μην σκεφτεσαι πως φτιαχνεται
πατσα εχω φαει μονο 2-3 φορες
Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;Πάνας έγραψε: 29 Νοέμ 2018, 18:55 Θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και έγκειται στις προτιμήσεις του καθένα . Όσο πιο ανατολικά τόσο μεγαλύτερη η χρήση των μπαχαρικών. Μέχρι που φτάνεις στο Πακιστάν και σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά.
the end
Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αρχίζει και γίνεται άγνωστη λέξη το μπούκοβο...
Εμένα μου κάνει το αντίθετο, τα καυτερά δεν αντέχονται με τη ζέστη αν και γενικά είμαι φαν.Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Υπάρχει λόγος που σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ισπανία τρώνε συχνά καυτερά παρά την ζέστη. Ο λόγος είναι απλός... τα καυτερά σε βοηθούν να ιδρώσεις πιο εύκολα.Αίγαγρος έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:06Εμένα μου κάνει το αντίθετο, τα καυτερά δεν αντέχονται με τη ζέστη αν και γενικά είμαι φαν.Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
https://www.iefimerida.gr/news/426305/f ... ti-eikones
the end
- Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
- Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης
μα και το ψιλό κοκκινο πιππέρι μας (όχι το γλυκό) πιο καυτερό από τη βορειο-βαλκανική πάπρικα είναι. απλά οι ελληνικές κουζίνες που το χρησιμοποιούν (θρακιώτικη κυρίως) δεν είναι τόσο γνωστές.Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
Δεν βοηθάνε τον οργανισμό. Ο λόγος που χρησιμοποιούνται στα ζεστά κλίματα είναι ότι στο παρελθόν ήταν δύσκολη η διατήρηση των τροφίμων και δη του κρέατος, με αποτέλεσμα αυτό να αλλοιώνεται σε κάποιο βαθμό. Τα μπαχαρικά βοηθούν στο να μη φαίνεται η αλλοίωση και τα τρόφιμα να καταναλώνονται. Είναι πιό διαδεδομένα στα ζεστά κλίματα, επειδή εκεί το κρέας αλλοιώνεται πιό εύκολα. Στην Ελλάδα δεν είχαμε παράδοση καυτερών γιατίΠάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;Πάνας έγραψε: 29 Νοέμ 2018, 18:55Θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και έγκειται στις προτιμήσεις του καθένα . Όσο πιο ανατολικά τόσο μεγαλύτερη η χρήση των μπαχαρικών. Μέχρι που φτάνεις στο Πακιστάν και σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά.
1. Σπανίως καταναλώναμε κρέας και όποτε το καταναλώναμε ήταν σε περίοδο γιορτών που καταναλωνόταν αμέσως.
2. Στα ορεινά όπου ακμάζει η κτηνοτροφία, το κλίμα είναι μάλλον ψυχρό.
3. Το αλάτι είναι εύκολα διαθέσιμο και προτιμούνται τα παστά/αλλαντικά.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Στην Ρούμελη είναι άγνωστη η μαγειρική γενικώς. Απλώς βάζουν κομμάτια κρέας πάνω στην φωτιά.Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
1.
-
User_601
Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:13Δεν βοηθάνε τον οργανισμό. Ο λόγος που χρησιμοποιούνται στα ζεστά κλίματα είναι ότι στο παρελθόν ήταν δύσκολη η διατήρηση των τροφίμων και δη του κρέατος, με αποτέλεσμα αυτό να αλλοιώνεται σε κάποιο βαθμό. Τα μπαχαρικά βοηθούν στο να μη φαίνεται η αλλοίωση και τα τρόφιμα να καταναλώνονται. Είναι πιό διαδεδομένα στα ζεστά κλίματα, επειδή εκεί το κρέας αλλοιώνεται πιό εύκολα. Στην Ελλάδα δεν είχαμε παράδοση καυτερών γιατίΠάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:43 Γιατί τέρμα δυτικά δεν σου πετάγονται τα μάτια έξω από τα καυτερά;
1. Σπανίως καταναλώναμε κρέας και όποτε το καταναλώναμε ήταν σε περίοδο γιορτών που καταναλωνόταν αμέσως.
2. Στα ορεινά όπου ακμάζει η κτηνοτροφία, το κλίμα είναι μάλλον ψυχρό.
3. Το αλάτι είναι εύκολα διαθέσιμο και προτιμούνται τα παστά/αλλαντικά.
-
User_601
Ετσι,για αυτο και το πιο γνωστο εδεσμα της ρουμελης ειναι τα ψητα,κοκορετσι και αρνι στη σουβλα.Το ρουμελιωτικο πασχα λενε ειναι το καλυτερο,εννοωντας τρως τα καλυτερα κοκορετσια και αρνια στη σουβλα,και οντως ετσι ειναι,μιση,εκ μαμας ειμαι απο Λαμια.Leporello έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:14Στην Ρούμελη είναι άγνωστη η μαγειρική γενικώς. Απλώς βάζουν κομμάτια κρέας πάνω στην φωτιά.Japetus έγραψε: 20 Ιαν 2019, 20:04Στη βόρεια Ελλάδα μια χαρά καυτερά φαγητά έχουμε/μαγειρεύουμε..Πάνας έγραψε: 20 Ιαν 2019, 19:58 Κανονικά και εμείς θα έπρεπε να είχαμε στην διατροφή μας λίγο πιο καυτερά φαγητά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το δεξιά- αριστερά όσο με τον οριζόντιο παράλληλο που ζούμε. Τα καυτερά βοηθάνε τον οργανισμό στις ζέστες.
ΥΓ,Παρεπιτοντως,ρουμελη ειναι τουρκικη ονομασια.
https://el.wikipedia.org/wiki/Ρούμελη_(Οθωμανική)Με την ονομασία Ρούμελη (τούρκικα: Rumeli), ενίοτε Ρωμυλία, φερόταν μεγάλη διοικητική περιφέρεια κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και καθ' όλη την περίοδο της τουρκοκρατίας, μέχρι λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Κάλυπτε τη νότια Βαλκανική χερσόνησο εκτός από τις παραδουνάβιες επαρχίες της Βοσνίας, της Κρήτης, της Κύπρου και κάποιων νήσων του Αιγαίου. Ουσιαστικά επρόκειτο για την ηπειρωτική μείζονα περιοχή του Ελληνισμού.
Για να εχει να συγχιζεται ο γαταρος.
Χμμμ, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι
1.
-
User_601
Τι εννοεις,εχεις φαει καλυτερο αλλου;Για πες,που;
ΥΓ,Δεν ειρωνευομαι,οντως θελω να μαθω που εχεις φαει καλυτερο κοκορετσι!
Οχι, δεν έχω φάει καλύτερο. Εϊπα προηγουμένως ότι στην Ρούμελη δεν ξέρουν την μαγειρική. E, κάνω μία εξαίρεση γιά το κοκορέτσι.
1.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 1459 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
-
- 3 Απαντήσεις