Green Dragon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:10Οκ, σωστά τα έγραψες. Πάντως δεν είναι λίγοι όσοι λένε ότι ο βορράς δεν έχει τόσο καλούς γιατρούς όσο ο νότος, τους βλέπεις και εδώ μέσα. Φυσικά και δεν είναι όλοι άχρηστοι ούτε γίνεται να μην δίνουν ποτέ αντιβίωση. Πάντως, όπως είπα και εδώ Ελλάδα δεν θυμάμαι να μου έδωσε ποτέ γιατρός αντιβίωση για κρυολογήματα-γρίππες παρά μόνο αν πολλές μέρες μετά είχα θέματα που σημαίνει επιπλοκή-μικρόβιο (είχα πιάσει έναν πολύ άσχημο στρεπτόκοκκο μια φορά που δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τον ξερόβηχα).sharp έγραψε: 10 Ιαν 2025, 13:37Σού έγραψα ότι μπορεί να μην ήταν ο γιατρός καλός. Ξέρω άνθρωπο που παιδευόταν επί χρόνια με όγκο στο στήθος που επεκτάθηκε κι ο γιατρός του έλεγε ότι είναι στρες. Αυτό στην Ελβετία, που είναι και το θέμα μας. Τελικά πήγε σε άλλη γιατρό, έκανε εξετάσεις και το βρήκαν. Πέρασε κάτι σαν 5 χειρουργεία, έχασε το ένα πνευμόνι αλλά επέζησε (δεν ήταν κακοήθης, ευτυχώς). Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ελβετοί δεν σου κάνουν εγχείριση, απλώς ο πρώτος γιατρός ήταν ούφο. Δηλ. εσύ πιστεύεις ότι στην Ολλανδία δεν πουλιέται ποτέ ούτε ένα αντιβιωτικό;Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2025, 08:54 Με δουλεύεις ρε μάστορα; Τώρα σου περιέγραψα συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έδιναν με τίποτα και το κοριτσάκι έχασε την λειτουργία από το ένα αυτί του και έγινε μέχρι και χειρουργείο! Και το έγραψε και ο Δημοκράτης πιο πάνω που επίσης μένει Ολλανδία.
Και για Ελλάδα που λες εγώ έχω δει ότι οι γιατροί πολύ σπάνια δίνουν αντιβίωση για ιώσεις. Οι ασθενείς είναι που πήγαιναν και έπαιρναν μόνοι τους. Μιλάω για τα τελευταία 20 χρόνια, πιο πριν δεν ξέρω.![]()
Εδώ που είμαι έχω πάρει αντιβίωση, όταν χρειάστηκε, όπως και άλλοι που γνωρίζω. Αλλά σε γρίππη δεν παίρνω κι ας κρατήσει μια βδομάδα. Αντιπυρετικά και περιμένω να περάσει. Στην Ελλάδα άκουγα να δίνουν αντιβιωτικά στον κορωνοϊό. Συμφωνείς με αυτό;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα
Re: Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα
Re: Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα
Και πριν 20 χρόνια συνέβαινε το ίδιο. Αν ο γιατρός δεν πρότεινε αντιβίωση για ιώσεις ακόμη και για τα παιδιά, δεν ήταν καλός γιατρός.Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2025, 08:54Με δουλεύεις ρε μάστορα; Τώρα σου περιέγραψα συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έδιναν με τίποτα και το κοριτσάκι έχασε την λειτουργία από το ένα αυτί του και έγινε μέχρι και χειρουργείο! Και το έγραψε και ο Δημοκράτης πιο πάνω που επίσης μένει Ολλανδία.sharp έγραψε: 09 Ιαν 2025, 19:28Δεν ισχύει ότι δεν δίνουν με τίποτε, αν έχεις μικροβιακή μόλυνση θα σου δώσουν. Αλλά σε γρίππη που είναι ιός δεν έχει νόημα, αφού δεν τον πιάνει. Σου λένε κάτσε σπίτι και ξεκουράσου. Το να σου δώσουν προληπτικά μην κολλήσεις κάτι άλλο, τώρα που έχεις εξασθενήσει μόνο κακό κάνει. Γιατί κάτι τέτοιο κάνουν οι Έλληνες γιατροί, πάρε να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου (κι εγώ το δικό μου, μη μου ζητάς μετά τα ρέστα).Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 19:08
Όπως το να χάσεις το αυτί σου για παράδειγμα...
Πέρα από την ειρωνεία πάντως εδώ όντως δίνουν πολλή αντιβίωση αλλά ούτε το να μην δίνουν με τίποτα όπως γίνεται στον βορρά είναι σωστό. Το αποτέλεσμα το είδαμε. Χρειάζεται μια μέση προσέγγιση.
Και για Ελλάδα που λες εγώ έχω δει ότι οι γιατροί πολύ σπάνια δίνουν αντιβίωση για ιώσεις. Οι ασθενείς είναι που πήγαιναν και έπαιρναν μόνοι τους. Μιλάω για τα τελευταία 20 χρόνια, πιο πριν δεν ξέρω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο πώς παρουσιάζουν τα παθήματα τους οι ξενιτεμένοι Έλληνες.Green Dragon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:11Γιατί όταν την εξέτασαν είχε προχωρημένη ωτίτιδα, το έγραψα αυτό. Κόντευε η λοίμωξη να φτάσει στο κόκκαλο και χρειάστηκε χειρουργείο, η αντιβίωση δεν αρκούσε.sharp έγραψε: 10 Ιαν 2025, 17:10Και παρεμπ.πώς ξέρει ο φίλος σου ότι έχασε το αυτί το κοριτσάκι επειδή δεν του έδωσαν αντιβίωση;Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2025, 08:54
Με δουλεύεις ρε μάστορα; Τώρα σου περιέγραψα συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έδιναν με τίποτα και το κοριτσάκι έχασε την λειτουργία από το ένα αυτί του και έγινε μέχρι και χειρουργείο!
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Δεν ξέρω τι παρουσίαση εννοείς, η κοπέλα δεν ακούει από το ένα αυτί. Δεν είναι θέμα άποψης/εντύπωσης, είναι αντικειμενικό γεγονός.sharp έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:45Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο πώς παρουσιάζουν τα παθήματα τους οι ξενιτεμένοι Έλληνες.Green Dragon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:11 Γιατί όταν την εξέτασαν είχε προχωρημένη ωτίτιδα, το έγραψα αυτό. Κόντευε η λοίμωξη να φτάσει στο κόκκαλο και χρειάστηκε χειρουργείο, η αντιβίωση δεν αρκούσε.
Σχετικά με το ποιος φταίει.Green Dragon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 19:50Δεν ξέρω τι παρουσίαση εννοείς, η κοπέλα δεν ακούει από το ένα αυτί. Δεν είναι θέμα άποψης/εντύπωσης, είναι αντικειμενικό γεγονός.sharp έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:45Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο πώς παρουσιάζουν τα παθήματα τους οι ξενιτεμένοι Έλληνες.Green Dragon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:11 Γιατί όταν την εξέτασαν είχε προχωρημένη ωτίτιδα, το έγραψα αυτό. Κόντευε η λοίμωξη να φτάσει στο κόκκαλο και χρειάστηκε χειρουργείο, η αντιβίωση δεν αρκούσε.
- Green Dragon
Αυτός/αυτοί που δεν έκαναν διάγνωση. Με έπαιρνε τηλέφωνο να με ρωτήσει κιόλας στην απελπισία του. Του είχα πει ότι κατά 90% έχει μόλυνση αλλά εξ αποστάσεως δεν μπορούσα να πω κάτι παραπάνω, στο τέλος αναγκάστηκε να έρθει εδώ μπας και βρει λύση.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός με τους ασθενείς, καθώς δεν έχουν ιδέα. Όπως εγώ δεν έχω ιδέα τι έκανε ο μηχανικός στο αυτοκίνητό μου και αν είναι αλήθεια όλες οι πιθανές σαχλαμάρες που μου είπε πριν τον πληρώσω.sharp έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:45Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο πώς παρουσιάζουν τα παθήματα τους οι ξενιτεμένοι Έλληνες.Green Dragon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:11Γιατί όταν την εξέτασαν είχε προχωρημένη ωτίτιδα, το έγραψα αυτό. Κόντευε η λοίμωξη να φτάσει στο κόκκαλο και χρειάστηκε χειρουργείο, η αντιβίωση δεν αρκούσε.sharp έγραψε: 10 Ιαν 2025, 17:10
Και παρεμπ.πώς ξέρει ο φίλος σου ότι έχασε το αυτί το κοριτσάκι επειδή δεν του έδωσαν αντιβίωση;
Επιπλέον ο Έλλην ασθενής, εξωτερικού ή εσωτερικού, είναι και ξυπνητζής. Ξέρει.
Εν προκειμένω..
Γνωρίζω γυναίκα που πάσχει από μια αυτοάνοση αρθρίτιδα . Μετά από αρκετές υποτροπές και ταλαιπωρία κατέληξε να παίρνει βιολογικό παράγοντα (μονοκλωνικά αντισώματα) και πήγαινε περίφημα. Χωρίς πόνο, χωρίς συμπτώματα , χρόνια χωρίς υποτροπή. Αποφασίζουν να μεταναστεύσουν με την οικογένειά της Ολλανδία. Ασφαλισμένη φυσικα σε καλή δουλειά.εκει της είπαν πως το φάρμακο είναι πολύ ακριβό, δεν εγκρίνεται και θα γυρίσει στη μεθοτρεξατη. Παμφθηνο φάρμακο που δινόταν για τη νόσο εδώ και 50 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι πως η γυναίκα είναι χάλια.
Σε κουβέντα μες στις γιορτές με οικογενειακή φίλη που είναι διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική , μου είπε πως η Ολλανδία είναι η χειρότερη χώρα για αυτούς- δεν εγκρίνει σχεδόν ποτέ νέα φάρμακα λόγω κόστους.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- taxalata xalasa
η Ελλαδα πρεπει να γινει η ακριβοτερη χωρα να ζει ο οποιοσδηποτε γηινος η εξωγηινος...
η πλεμπαιοι να φυγουνε, να πανε αλλου...
η πλεμπαιοι να φυγουνε, να πανε αλλου...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Και γιατί δεν πήγαινε σε άλλο γιατρό, να πάρει μια δεύτερη γνώμη;Green Dragon έγραψε: 12 Ιαν 2025, 08:52 Αυτός/αυτοί που δεν έκαναν διάγνωση. Με έπαιρνε τηλέφωνο να με ρωτήσει κιόλας στην απελπισία του. Του είχα πει ότι κατά 90% έχει μόλυνση αλλά εξ αποστάσεως δεν μπορούσα να πω κάτι παραπάνω, στο τέλος αναγκάστηκε να έρθει εδώ μπας και βρει λύση.
Αυτός ο φίλος στην Ελβετία (Ιταλός αλλά χρόνια εκεί με διαβατήριο) πήγαινε 3,5 χρόνια στον ίδιο Ελβετό γιατρό που του έλεγε ότι είναι στρες. Μετά του έκοψε και πήγε σε μια Γερμανίδα που απόρησε που δεν τον έστειλε για αξονική. Ο χειρουργός όμως (Ελβετός) ήταν διαμάντι, τον άνοιξε 4, 5 φορές και τώρα είναι μια χαρά κι ας έχει έναν πνεύμονα.
Ο ίδιος έλεγε ότι στην Ιταλία δεν θα γλύτωνε. Υπάρχει και μια ωραία ταινία του Τζάννι Μορέττι, που είναι προσωπική του ιστορία και περιγράφει τι δράμα τράβηξε με τους γιατρούς στην Ιταλία.
Δεν αποκλείεται, επειδή ήταν ξένη. Είναι ρατσιστόμουτρα αυτοί.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 12 Ιαν 2025, 11:07Καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός με τους ασθενείς, καθώς δεν έχουν ιδέα. Όπως εγώ δεν έχω ιδέα τι έκανε ο μηχανικός στο αυτοκίνητό μου και αν είναι αλήθεια όλες οι πιθανές σαχλαμάρες που μου είπε πριν τον πληρώσω.sharp έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:45Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο πώς παρουσιάζουν τα παθήματα τους οι ξενιτεμένοι Έλληνες.Green Dragon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:11
Γιατί όταν την εξέτασαν είχε προχωρημένη ωτίτιδα, το έγραψα αυτό. Κόντευε η λοίμωξη να φτάσει στο κόκκαλο και χρειάστηκε χειρουργείο, η αντιβίωση δεν αρκούσε.
Εν προκειμένω..
Γνωρίζω γυναίκα που πάσχει από μια αυτοάνοση αρθρίτιδα . Μετά από αρκετές υποτροπές και ταλαιπωρία κατέληξε να παίρνει βιολογικό παράγοντα (μονοκλωνικά αντισώματα) και πήγαινε περίφημα. Χωρίς πόνο, χωρίς συμπτώματα , χρόνια χωρίς υποτροπή. Αποφασίζουν να μεταναστεύσουν με την οικογένειά της Ολλανδία. Ασφαλισμένη φυσικα σε καλή δουλειά.εκει της είπαν πως το φάρμακο είναι πολύ ακριβό, δεν εγκρίνεται και θα γυρίσει στη μεθοτρεξατη. Παμφθηνο φάρμακο που δινόταν για τη νόσο εδώ και 50 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι πως η γυναίκα είναι χάλια.
Σε κουβέντα μες στις γιορτές με οικογενειακή φίλη που είναι διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική , μου είπε πως η Ολλανδία είναι η χειρότερη χώρα για αυτούς- δεν εγκρίνει σχεδόν ποτέ νέα φάρμακα λόγω κόστους.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Όχι. Γενικά η πολιτική τους είναι αυτή.sharp έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:54Δεν αποκλείεται, επειδή ήταν ξένη. Είναι ρατσιστόμουτρα αυτοί.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 12 Ιαν 2025, 11:07Καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός με τους ασθενείς, καθώς δεν έχουν ιδέα. Όπως εγώ δεν έχω ιδέα τι έκανε ο μηχανικός στο αυτοκίνητό μου και αν είναι αλήθεια όλες οι πιθανές σαχλαμάρες που μου είπε πριν τον πληρώσω.sharp έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:45
Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο πώς παρουσιάζουν τα παθήματα τους οι ξενιτεμένοι Έλληνες.
Εν προκειμένω..
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Green Dragon
Πήγε, πάλι δεν έδωσαν αντιβίωση και έλεγαν για καθαριότητες και μαλακίες. Το πρόβλημα ήταν ότι έλεγε ΄γιατροί είναι, κάτι θα ξέρουν' και χάθηκε πολύτιμος χρόνος αλλά κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι το ίδιο θα έκαναν μέχρι ν' αρχίσουν να υποψιάζονται ότι έπεσαν σε μαλάκες.sharp έγραψε: 12 Ιαν 2025, 15:53Και γιατί δεν πήγαινε σε άλλο γιατρό, να πάρει μια δεύτερη γνώμη;Green Dragon έγραψε: 12 Ιαν 2025, 08:52 Αυτός/αυτοί που δεν έκαναν διάγνωση. Με έπαιρνε τηλέφωνο να με ρωτήσει κιόλας στην απελπισία του. Του είχα πει ότι κατά 90% έχει μόλυνση αλλά εξ αποστάσεως δεν μπορούσα να πω κάτι παραπάνω, στο τέλος αναγκάστηκε να έρθει εδώ μπας και βρει λύση.
Αυτός ο φίλος στην Ελβετία (Ιταλός αλλά χρόνια εκεί με διαβατήριο) πήγαινε 3,5 χρόνια στον ίδιο Ελβετό γιατρό που του έλεγε ότι είναι στρες. Μετά του έκοψε και πήγε σε μια Γερμανίδα που απόρησε που δεν τον έστειλε για αξονική. Ο χειρουργός όμως (Ελβετός) ήταν διαμάντι, τον άνοιξε 4, 5 φορές και τώρα είναι μια χαρά κι ας έχει έναν πνεύμονα.
Ο ίδιος έλεγε ότι στην Ιταλία δεν θα γλύτωνε. Υπάρχει και μια ωραία ταινία του Τζάννι Μορέττι, που είναι προσωπική του ιστορία και περιγράφει τι δράμα τράβηξε με τους γιατρούς στην Ιταλία.
- Οργισμένος
υπαρχουν αλλα ουσιαστικα ειναι δημοσιοι υπαλληλοι.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 11:22 Έχει ιδιωτικά νοσοκομεία η Ελβετία; Γιατί στον ευρωπαϊκό Βορρά (οκ, η Ελβετία ανήκει στην Κεντρική Ευρώπη αλλά whatever), ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν νομίζω (ας βοηθήσουν όσοι ζουν εκεί, π.χ. Δημοκράτης).
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Σε θεματα διαγνωσης αυτο ισχυει, οχι οτι δεν ειν καλοι ιατροι αλλα επειδη πανε μπαη δε μπουκ και επισης διοτι δεν πιεζονται εργασιακα τοσο οποτε και ειναι πιο απειροι. Σε ολα τα υπολοιπα δεν υπαρχει απλα συγκριση. Ομως ναι, σε θεματα διαγνωσης αλλα και διαγνωστικων εξετασεων πχ σου κανουν μαγνητικη μονο αν εισαι ετοιμοθανατος, εκει ναι υπαρχει θεμα.sharp έγραψε: 11 Ιαν 2025, 11:24Green Dragon έγραψε: 11 Ιαν 2025, 08:10Οκ, σωστά τα έγραψες. Πάντως δεν είναι λίγοι όσοι λένε ότι ο βορράς δεν έχει τόσο καλούς γιατρούς όσο ο νότος, τους βλέπεις και εδώ μέσα. Φυσικά και δεν είναι όλοι άχρηστοι ούτε γίνεται να μην δίνουν ποτέ αντιβίωση. Πάντως, όπως είπα και εδώ Ελλάδα δεν θυμάμαι να μου έδωσε ποτέ γιατρός αντιβίωση για κρυολογήματα-γρίππες παρά μόνο αν πολλές μέρες μετά είχα θέματα που σημαίνει επιπλοκή-μικρόβιο (είχα πιάσει έναν πολύ άσχημο στρεπτόκοκκο μια φορά που δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τον ξερόβηχα).sharp έγραψε: 10 Ιαν 2025, 13:37
Σού έγραψα ότι μπορεί να μην ήταν ο γιατρός καλός. Ξέρω άνθρωπο που παιδευόταν επί χρόνια με όγκο στο στήθος που επεκτάθηκε κι ο γιατρός του έλεγε ότι είναι στρες. Αυτό στην Ελβετία, που είναι και το θέμα μας. Τελικά πήγε σε άλλη γιατρό, έκανε εξετάσεις και το βρήκαν. Πέρασε κάτι σαν 5 χειρουργεία, έχασε το ένα πνευμόνι αλλά επέζησε (δεν ήταν κακοήθης, ευτυχώς). Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ελβετοί δεν σου κάνουν εγχείριση, απλώς ο πρώτος γιατρός ήταν ούφο. Δηλ. εσύ πιστεύεις ότι στην Ολλανδία δεν πουλιέται ποτέ ούτε ένα αντιβιωτικό;![]()
Εδώ που είμαι έχω πάρει αντιβίωση, όταν χρειάστηκε, όπως και άλλοι που γνωρίζω. Αλλά σε γρίππη δεν παίρνω κι ας κρατήσει μια βδομάδα. Αντιπυρετικά και περιμένω να περάσει. Στην Ελλάδα άκουγα να δίνουν αντιβιωτικά στον κορωνοϊό. Συμφωνείς με αυτό;Ε, προφανώς, αφού δεν ξέρουν να ζουν και το καρπούζι το τρώνε σε φέτες.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
που ειδες gp στη σουηδια κομπις;;;micmic έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:08Κάπως έτσι είναι και στην Σουηδία.Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:00Στην Ολλανδία προφανώς και υπάρχουν ιδιωτικοί γιατροί και επίσης πας οπότε γουστάρεις. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά στο αν θα πας κατευθείαν.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:36
Για Ολλανδία σε ρώτησα γιατί ξέρω ότι μένεις εκεί. Υπάρχουν στην Ολλανδία ιδιώτες γιατροί όπως εδώ; Εννοώ ανοίγει ο άλλος το ιατρείο του και αν γουστάρεις πας, ή όχι; Εδώ στον ιδιώτη πας χωρίς να χρειάζεται να περάσεις από οικογενειακό γιατρό κλπ, αν θες πας κατευθείαν. Εκεί μπορείς να το κάνεις αυτό;
Στο Βέλγιο πάντως δεν υπάρχουν ιδιώτες οδοντίατροι, αυτό το ξέρω με λεπτομέρειες. Υπάρχουν 'τύπου ιδιώτες' αλλά πρακτικά είσαι υπό τον έλεγχο του κράτους. Ναι πληρώνεσαι με τις εργασίες που κάνεις και όχι με μισθό αλλά οι ασθενείς έρχονται μέσω κρατικού μηχανισμού. Δουλεύεις δηλαδή αναγκαστικά σε κλινική που είναι συνδεδεμένη με το κράτος οπότε με το που ξεκινάς έχεις φουλ δουλειά αφού δεν περιμένεις να πιάσεις μόνος σου πελατεία. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τους γιατρούς το ίδιο εκεί.
Στην Ολλανδία κανονικά όλοι πρέπει να βρουν έναν μπαγλαμά ππυ λεγεται general practitioner. Είναι ο γιατρός σου που πρακτικά ξέρει μόνο να ανοίγει το google και μια ιατρική βάση δεδομενων , δεν κάνω πλάκα, να διαβάζει τα συμπτώματα και να βγάζει συμπέρασμα αν χρειάζεσαι ειδικευμένο γιατρό. Ακόμα και γυναίκα να είσαι και να πονάνε τα βυζια σου πρώτα θα πας στον gp και αυτός θα πει θες γυναικολόγο. Θα το κάνεις έτσι γιατί αν πας σε γιατί με ειδίκευση από μόνος σου ή ασφάλεια σου δεν αναγνωρίζει την ανάγκη σου για γιατρό και δεν πληρώνει τα έξοδα. Δηλαδή εσύ πληρώνεις τα 230ε το μήνα και όταν χρειαστείς τον γιατρο αν δεν στο γράψει ο gp η ασφαλιστική λειε πάρε τα αρχιδια μου
Τώρα το να βρεις καλο gp είναι εξαιρετικά θέμα τύχης. Γιατί δεν πας σε όποιον θέλεις, πρέπει να μένει κοντά στο σπίτι σου , λιγότερο από 2χλμ και να έχει κενές θέσεις γιατί ο κάθε gp δεν μπορεί να έχει όσους εγγεγραμμένους θέλει. Οπότε αν πέσεις σε περιεργο gp μπορεί εσύ να βάλεις 2 βδομάδες και ο τύπος να μη γράφει ότι χρειάζεσαι πνευμονολογο που μετά θα γράψει ακτινογραφία . Οπότε θα χρειαστεί απλώς να τα πληρώσεις όλα από την τσέπη σου
Γενικώς το σύστημα υγείας της Ολλανδίας έχει καλές υποδομές, εννοώ αν πας σε νοσοκομείο θα είναι καθαρό, θα έχει μηχανήματα αλλά οι γιατροί του είναι για τον πουτσο. Μιλάμε για βλαμμενους , ειδικά οι gp είναι στην πλειοψηφία τους για κλοτσιές
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 209 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-
- 0 Απαντήσεις