!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποιό θα λέγαμε καθαρά καραμπαμπικό πιάτο;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ανδροπαραδίνομαι
Phorum.gr user: Λατ

Re: Ποιό θα λέγαμε καθαρά καραμπαμπικό πιάτο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδροπαραδίνομαι »

Communio Sancta έγραψε: 07 Οκτ 2024, 00:29
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 07 Οκτ 2024, 00:21Σωστά όμως
Γω θα προσθετα..

Πρωτοκαραμαπμπικο/αρχετυπικό: αρνίσια κεφαλάκια. να ρουφάει τα μυαλά και να σου προσφέρει το μάτι με λιγδιασμενο χέρι λέγοντας "φάε ρε σαχλαμάρα, αυτό είναι το καλύτερο...α ρε δεν ξέρετε να τρώτε..."

Μέσο/πασοκικο καραμπαμπικο: το παράδειγμα του συντρόφου φαιφλου, όπου ο Καραμπαμπας πάει την παρέα σε μαγαζί για την σάπια "γαριδομακαρονάδα", προλογιζοντας "τέτοιο πράμα δεν έχετε φάει ", ενω ο πονηρός ταβερνιάρης τον αποκαλεί "Άρχοντα".

Μετακαραμπαμπικο : το σασιμι δυνατό εντρι, αλλά παίζουν πολλά. Ανθισε πολλαπλώς η υπόθεση φαγητό έξω τα τελευταία 20 χρόνια.και αυτο ήταν γενικώς καλό -αναβάθμισε την ποιότητα και πολλαπλασίασε τις επιλογές, όμως ταυτόχρονα έφερε μαζί και πολύ μετακαραμπαμπιλικι.
Αρνίσια κεφαλάκια, ποτέ δεν τα χώνεψα, αλλά τρώω τα μυαλά. Αυτό με το μάτι το έζησα. Το δεύτερο, με έχει καλέσει ένας μικροεφοπλιστής για τραπέζι σε μαγαζί με χαζογκόμενες, και τρώμε αυτές τις φοβερές θαλασσινές μακαρονάδες και λέει με λαδωμένα σαγόνια στις χαζογκόμενες Οι ρεμπέτες δεν είχαν πρέζα, μόνο χασίσι , τον διορθώνω και του λέω, ο Ανέστος Δελιάς, κορυφαίος ρεμπέτης της τετράδος του Πειραιώς πέθανε από ηρωίνη. Γαμήθηκε και η μακαρονάδα, και όλα. Από τότε έμαθα να κάνω δουλειές χωρίς να σχολιάζω τη βλακεία του άλλου.
Τι δουλειά ήταν να κάνετε, πύτε;
Casp έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 01:17Ερωτας ειναι να ερωτευεσαι το οτι μπορεις να τον κανεις ο,τι θελεις
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 07 Οκτ 2024, 01:40
vantono έγραψε: 06 Οκτ 2024, 17:35
Cecily Anne έγραψε: 06 Οκτ 2024, 16:42 Δηλαδή τώρα κάντε το εικόνα! Καφενές Τίγκα γεροντι-μασελα πάει σύννεφο και ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο παλαιό. Σκάει μύτη γκαρσόνι-ιδιοκτήτης με μουστάκι απαραίτητα και σερβίρει ρακές με μεζέδες. Στους μεζέδες γίγαντες! Έχω φτιαχτεί ήδη.
Αυτη την εικονα τη βλεπεις και σημερα σε κατι underground ταβερνίδια στο κεντρο και Εξαρχεια, γεμάτα απο ατομα που ακουνε Χαρούλη, Μάλαμα, Ζαμάνη, φουστάνι και αέρας κάποια Κυριακή και νερό στη βάρκα μας.

Εικόνα
Τα δε κάποια Κυριακή και νερό στη βάρκα μας, μου ξυπνάνε το αίσθημα να βγω να ζητήσω απαγόρευση και σύλληψη των "καλλιτεχνών" τους, σαν τον ψεκόπουλο με την τραπ.
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 07 Οκτ 2024, 01:49πύτε;
:wave:
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Isildur έγραψε: 07 Οκτ 2024, 00:46Κρύβε λόγια ρε συ, προδίδεις ηλικίες...
:wave:
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Κολλητός, Πόντιος, είχε τσιπουράδικο Βόρα-Καϊμακτσαλάν
Σέρβιρε μεζέδες μόνο, έμπαινες μέσα και δε σε ρώταγε καν, άρχιζε κι έβγαζε, γιγαντες, πίκλες, ντολμαδάκια, σαρδέλες, ζαμπονάκια, πιπεριές
Όλα κονσέρβες οικογενειακού μεγέθους από Σκόπια :lol:
Νοίκιασε το φτηνότερο μαγαζί που υπήρχε και η συνολική επένδυση ήταν μια μεταχειρισμένη ηλεκτρική σόμπα
Το δούλεψε μόνος του ένα χρόνο, πούλησε τη σόμπα και την έκανε για Θεσ/κη
1000% κέρδος, ακόμα τον θυμάμαι να μου λέει πόσο μαλάκες είναι όλοι που πάνε και πληρώνουν για διακόσμηση και προσωπικό

Πλάκα πλάκα νόστιμα ήτανε, έμπαινες μέσα απ'το χιόνι στη σόμπα, μασούλαγες, μπεκρόπινες, όλοι πανευτυχείς :D
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Mike Bassett

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mike Bassett »

Communio Sancta έγραψε: 06 Οκτ 2024, 23:16
Γυφτάκι έγραψε: 06 Οκτ 2024, 16:55Μακαρόνια με κιμά ..
Tα ελληνικά μακαρόνια με κιμά τύπου μαγέρικου ή καραβιού, γαμάνε. Αρκεί να μη σερβίρονται ως bolognese, αλλά να το λένε, ελληνική μακαρονάδα με κιμά.
Πράγματι, τα βαπορίσια μακαρόνια με κιμά γαμάνε και δέρνουνε.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Συμφωνώ ότι το κορυφαίο καραμπαμπικό πιάτο πρέπει να είναι η αστακομακαρονάδα. Δεν παίρνεις αστακομακαρονάδα αν δεν είσαι καράμπαμπας. Η αστακομακαρονάδα έχει μέσα 100γρ κατεψυγμένο αστακό και 2 πακέτα μακαρόνια Μαράτα. Δεν υπάρχει σοβαρό μαγαζί να σερβίρει αστακομακαρονάδα. Αν γουστάρεις αστακό και μακαρονάδα πας σε ένα μαγαζί που τα σερβίρει χωριστά και πληρώνεις και τα ανάλογα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Πείτε ο,τι θέλετε, αστακός (και περισσότερο η κωλοχτύπα) με ζυμαρικό, γαμάνε αν ξέρει να τα φτιάχνει ο άλλος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
micmic

Ερμής έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:04 Πείτε ο,τι θέλετε, αστακός (και περισσότερο η κωλοχτύπα) με ζυμαρικό, γαμάνε αν ξέρει να τα φτιάχνει ο άλλος.
Φυσικά, φτιάχνει το ζυμαρικό με το ζουμί του βρασμένου αστακού και ρίχνει και λίγο μέσα. Αλλά ο υπόλοιπος αστακός παίζει από δίπλα, δεν είναι προζύμι για να φτιάξεις 100 αστακομακαρονάδες.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Ερμής

micmic έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:10
Ερμής έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:04 Πείτε ο,τι θέλετε, αστακός (και περισσότερο η κωλοχτύπα) με ζυμαρικό, γαμάνε αν ξέρει να τα φτιάχνει ο άλλος.
Φυσικά, φτιάχνει το ζυμαρικό με το ζουμί του βρασμένου αστακού και ρίχνει και λίγο μέσα. Αλλά ο υπόλοιπος αστακός παίζει από δίπλα, δεν είναι προζύμι για να φτιάξεις 100 αστακομακαρονάδες.
Μα παίρνεις τον αστακό και στον έχει απο δίπλα με το ζυμαρικό.
Δεν έχω δει πουθενά να φέρνουν σκέτο ο ζυμαρικό με ενα δυο κομμάτια ραντομ απο αστακό.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Η κωλοχτύπα βγάζει πιο γλυκό ζουμί, γι’αυτο σαν φαίνεται πιο νόστιμη.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Ερμής έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:14
Δεν έχω δει πουθενά να φέρνουν σκέτο ο ζυμαρικό με ενα δυο κομμάτια ραντομ απο αστακό.
Εγώ πάντως ακόμα το θεωρώ καραμπαμπικό, παρ' όλο που έχω φάει αστακομακαρονάδα στη Σκύρο, με τον αστακό φρεσκότατο και σε ποσότητα πιο πολύ κι απ' τα ζυμάρια. Ξες, με ποδίτσα για τα ζουμιά και όλα τα γνωστά καραμπαμπικά.

Δεν θα το ξανακάνω όμως, γιατί θα φάω ξύλο απ' την κόρη μου, που όταν έμαθε ότι έφαγα αστακό έκανε να μού μιλήσει 2 μέρες. :oops: :lol:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Cecily Anne έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:15 Η κωλοχτύπα βγάζει πιο γλυκό ζουμί, γι’αυτο σαν φαίνεται πιο νόστιμη.
Είναι στα πάντα πιο ωραία απο τον αστακό.
Isildur έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:30

Εγώ πάντως ακόμα το θεωρώ καραμπαμπικό, παρ' όλο που έχω φάει αστακομακαρονάδα στη Σκύρο, με τον αστακό φρεσκότατο και σε ποσότητα πιο πολύ κι απ' τα ζυμάρια. Ξες, με ποδίτσα για τα ζουμιά και όλα τα γνωστά καραμπαμπικά.

Δεν θα το ξανακάνω όμως, γιατί θα φάω ξύλο απ' την κόρη μου, που όταν έμαθε ότι έφαγα αστακό έκανε να μού μιλήσει 2 μέρες. :oops: :lol:
Πάσχει απο βεγκανισμό το κορίτσι; :cry
Άβαταρ μέλους
micmic

Εγώ έχω έναν ξάδερφο που ήταν σημαίνον πρόσωπο στην Ικαρία πριν αρκετά χρόνια. Πηγαίναμε λοιπόν οικογενειακώς και έβγαιναν 20 αστακοί πάνω στο τραπέζι (σημερινοί όλοι), κι άμα τους καθαρίζαμε ερχόταν κι άλλοι. Κυριολεκτικά όλοι χόρταιναν από τον αστακό. Και επειδή ο ξάδερφος ήταν αυτός που ήταν, δεν μας άφηναν να πληρώσουμε ούτε αν τους κυνηγούσαμε.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ερμής έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:41
Cecily Anne έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:15 Η κωλοχτύπα βγάζει πιο γλυκό ζουμί, γι’αυτο σαν φαίνεται πιο νόστιμη.
Είναι στα πάντα πιο ωραία απο τον αστακό.
Isildur έγραψε: 07 Οκτ 2024, 13:30

Πάσχει απο βεγκανισμό το κορίτσι; :cry
Επειδή δεν έφαγε αυτή.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”