Θα ήταν εξελικτικά επιζήμιο αν ο εγκέφαλος είχε τέτοια δυνατότητα.dna replication έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:04σκοπός δεν είναι να "σβήσεις" την ανάμνηση αλλά να την κάνεις πιο ουδέτερη συναισθηματικάhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 23:36Εννοείται ότι δεν πιάνει. Γιατί να έχει τέτοιον μηχανισμό ο εγκέφαλος; Θα έπρεπε να μπορεί και να αλλάζει την ανάμνηση και να διαγράφει την ανάμνηση της αλλαγής της ανάμνησης.Green Dragon έγραψε: 17 Σεπ 2024, 23:33
Πάντως συνειδητά δεν γίνεται, το έχω δοκιμάσει για να διορθώσαω δυσάρεστες αναμνήσεις αλλά δεν πιάνει.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Aphantasia
- hellegennes
Re: Aphantasia
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
νευρίασες που ειπα κουκου; Δεν το εννοουσα ετσι, εννουσα η συζήτηση με τα ονειρα θα ξεφύγει, και θα ειπωθουν μεγάλες αληθειες οπως αυτο που εγραψες. Καλά δεν τα λέω;
τι εννοεις; οτι δεν συμβαινει αυτο που λεει;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09Θα ήταν εξελικτικά επιζήμιο αν ο εγκέφαλος είχε τέτοια δυνατότητα.dna replication έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:04σκοπός δεν είναι να "σβήσεις" την ανάμνηση αλλά να την κάνεις πιο ουδέτερη συναισθηματικάhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 23:36
Εννοείται ότι δεν πιάνει. Γιατί να έχει τέτοιον μηχανισμό ο εγκέφαλος; Θα έπρεπε να μπορεί και να αλλάζει την ανάμνηση και να διαγράφει την ανάμνηση της αλλαγής της ανάμνησης.
φαντασου τι θα ειχαμε καταφέρει αν δεν το εκανε ε; Τρομερό πράγματι, συμφωνώ μαζί σου, και εσύ μαζί μου, ολα καλα.hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09 Θα ήταν εξελικτικά επιζήμιο αν ο εγκέφαλος είχε τέτοια δυνατότητα.
μα δεν μπηκα σε συζητηση με ονειρα απλα απαντησα σε κατι που ειπατε
ναι βρε πλακα κανω, απλα λεω οτι θα χαθει η μπαλα, αλλα για πλακα το λεω.
- hellegennes
Ότι δεν μπορείς συνειδητά να αλλάξεις μια ανάμνηση για να την κάνεις λιγότερο τραυματική. Μπορείς να προσπαθήσεις να την συσχετίσεις με κάτι θετικό αλλά δεν το κάνεις αυτό με την δύναμη του μυαλού σου. Δεν λες "τώρα θα αλλάξω την ανάμνηση" και αλλάζει.nemo έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:11τι εννοεις; οτι δεν συμβαινει αυτο που λεει;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09Θα ήταν εξελικτικά επιζήμιο αν ο εγκέφαλος είχε τέτοια δυνατότητα.dna replication έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:04
σκοπός δεν είναι να "σβήσεις" την ανάμνηση αλλά να την κάνεις πιο ουδέτερη συναισθηματικά
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Λίνο Βεντούρα
Αυτοπλύση εγκεφάλου.hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:13Ότι δεν μπορείς συνειδητά να αλλάξεις μια ανάμνηση για να την κάνεις λιγότερο τραυματική. Μπορείς να προσπαθήσεις να την συσχετίσεις με κάτι θετικό αλλά δεν το κάνεις αυτό με την δύναμη του μυαλού σου. Δεν λες "τώρα θα αλλάξω την ανάμνηση" και αλλάζει.nemo έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:11τι εννοεις; οτι δεν συμβαινει αυτο που λεει;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09
Θα ήταν εξελικτικά επιζήμιο αν ο εγκέφαλος είχε τέτοια δυνατότητα.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Μπορείς όμως συνειδητά να απωθήσεις μια τραυματική ανάμνηση;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:13Ότι δεν μπορείς συνειδητά να αλλάξεις μια ανάμνηση για να την κάνεις λιγότερο τραυματική. Μπορείς να προσπαθήσεις να την συσχετίσεις με κάτι θετικό αλλά δεν το κάνεις αυτό με την δύναμη του μυαλού σου. Δεν λες "τώρα θα αλλάξω την ανάμνηση" και αλλάζει.Spoiler
nemo έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:11τι εννοεις; οτι δεν συμβαινει αυτο που λεει;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Dwarven Blacksmith
Ίσως όχι συνειδητά αλλά εγώ νομίζω ότι συνέχεια "μαλακώνουμε τις γωνίες" από τις δυσάρεστες αναμνήσεις μας.hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:13Ότι δεν μπορείς συνειδητά να αλλάξεις μια ανάμνηση για να την κάνεις λιγότερο τραυματική. Μπορείς να προσπαθήσεις να την συσχετίσεις με κάτι θετικό αλλά δεν το κάνεις αυτό με την δύναμη του μυαλού σου. Δεν λες "τώρα θα αλλάξω την ανάμνηση" και αλλάζει.nemo έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:11τι εννοεις; οτι δεν συμβαινει αυτο που λεει;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09
Αλλιώς θα τσιμπούσαν το ίδιο.
μηχανικα συμβαινει το προκαλει κατι που δεν το νοουμε αλλα συμβαινειhellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:13Ότι δεν μπορείς συνειδητά να αλλάξεις μια ανάμνηση για να την κάνεις λιγότερο τραυματική. Μπορείς να προσπαθήσεις να την συσχετίσεις με κάτι θετικό αλλά δεν το κάνεις αυτό με την δύναμη του μυαλού σου. Δεν λες "τώρα θα αλλάξω την ανάμνηση" και αλλάζει.nemo έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:11τι εννοεις; οτι δεν συμβαινει αυτο που λεει;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09
- hellegennes
Ναι, αυτό εννοώ με τον θετικό συσχετισμό και αυτό θα επιχειρήσει ένας ειδικός θεραπευτής.aLiCat έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:18Μπορείς όμως συνειδητά να απωθήσεις μια τραυματική ανάμνηση;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:13Ότι δεν μπορείς συνειδητά να αλλάξεις μια ανάμνηση για να την κάνεις λιγότερο τραυματική. Μπορείς να προσπαθήσεις να την συσχετίσεις με κάτι θετικό αλλά δεν το κάνεις αυτό με την δύναμη του μυαλού σου. Δεν λες "τώρα θα αλλάξω την ανάμνηση" και αλλάζει.Spoiler
![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
η φύση δεν ενδιαφέρεται όμως για το well being, ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωση και την αναπαραγωγήhellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09Θα ήταν εξελικτικά επιζήμιο αν ο εγκέφαλος είχε τέτοια δυνατότητα.dna replication έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:04σκοπός δεν είναι να "σβήσεις" την ανάμνηση αλλά να την κάνεις πιο ουδέτερη συναισθηματικάhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2024, 23:36
Εννοείται ότι δεν πιάνει. Γιατί να έχει τέτοιον μηχανισμό ο εγκέφαλος; Θα έπρεπε να μπορεί και να αλλάζει την ανάμνηση και να διαγράφει την ανάμνηση της αλλαγής της ανάμνησης.
Τα συναισθήματα έχουν εξελικτική αξία (π.χ. να θυμάσαι οτι είναι δυσάρεστο να σε εγκαταλείπουν και να προσπαθείς να το αποφύγεις)
αλλα μπορεί να είναι δυσλειτουργικο για το well being (π.χ. να προσπαθείς υπερβολικά ή να αποφεύγεις γενικά τις σχέσεις)
αυτά και τέλος, πάω στην Ουκρανία
- hellegennes
Μα λέω ότι θα ήταν εξελικτικά επιζήμιο. Θα κατέληγες να αλλάζεις τις αναμνήσεις σου με ψέματα. Νομίζω είναι καταφανές γιατί αυτό θα οδηγούσε σταδιακά στον αφανισμό του είδους.dna replication έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:21η φύση δεν ενδιαφέρεται όμως για το well being, ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωση και την αναπαραγωγήhellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:09Θα ήταν εξελικτικά επιζήμιο αν ο εγκέφαλος είχε τέτοια δυνατότητα.dna replication έγραψε: 18 Σεπ 2024, 00:04
σκοπός δεν είναι να "σβήσεις" την ανάμνηση αλλά να την κάνεις πιο ουδέτερη συναισθηματικά
Τα συναισθήματα έχουν εξελικτική αξία (π.χ. να θυμάσαι οτι είναι δυσάρεστο να σε εγκαταλείπουν και να προσπαθείς να το αποφύγεις)
αλλα μπορεί να είναι δυσλειτουργικο για το well being (π.χ. να προσπαθείς υπερβολικά ή να αποφεύγεις γενικά τις σχέσεις)
αυτά και τέλος, πάω στην Ουκρανία![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,