Niki έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 19:35
Βρέφος 50 ημερών έκανε κακά με αίμα.
Το πήγανε στο νοσοκομείο στα Χανιά.
Εκεί το κρατήσανε μέσα και του έκαναν εξετάσεις.
Μετά από δέκα μέρες και του κόσμου τις εξετάσεις οι γιατροί αποφάνθηκαν η μητέρα να μην καταναλώνει καθόλου γαλακτοκομικά επειδή θηλάζει το παιδί και δεν είναι ασφαλή τα γαλακτοκομικά.
Από τα αρμευτικά μηχανήματα περνάει αίμα στο γάλα το οποίο προκαλεί αλλεργίες και δυσανεξία.
Καλύτερα να παίρνει συμπλήρωμα σε ασβέστιο η μητέρα.
Βγαίνει το παιδί κόβει η μαμά τα γαλακτοκομικά και μετά από δύο εβδομάδες επειδή το πρόβλημα συνεχιζότανε με εξάρσεις και με υφέσεις ανέβηκαν Αθήνα στον παίδων.
Στις εργαστηριακές εξετάσεις εκεί βρήκανε καμπυλοβακτηρίδιο του χορήγησαν μια αντιβίωση μια φορά την μέρα για τρείς μέρες και το παιδάκι έγινε καλά.
Παράλληλα οι γιατροί ενημέρωσαν τον δήμο που έκανε εργαστηριακούς ελέγχους και το βρήκε στο νερό.
Από τότε το νερό μας είναι μη πόσιμο.
Εδώ και ένα μήνα.
Πώς μπήκε το καμπυλοβακτηρίδιο σε βρέφος που δεν πίνει νερό;
Στο μπάνιο μια δυό σταγόνες αρκούν.
Έτσι έχουμε σαφή οδηγία να κάνουμε μπάνιο στα βρέφη με εμφιαλωμένο στην περιοχή μας.
Στα «νησιά» περιλαμβάνεις την Κρήτη; Είναι ντροπή ολόκληρη Μεγαλόνησος με την Τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας να πρέπει να στέλνει δείγματα (και ασθενειις βέβαια) στην Αθήνα.
Αυτό που έπρεπε να ζητάς είναι το αντίθετο.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Δημοκράτης έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 13:16
μεγάλη πρέσα το να δουλεύεις μαγειρας. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα της το δημιούργησε η δουλειά αλλά όσους σεφ ξέρω στα 45 είναι και κατεστραμμένοι σωματικά και με 100 ψυχολογικά
Βακτηριακη λοιμωξη λεει που δεν ειναι ακριβως θεμα στρες.
Πως ακριβώς δημιουργείται βακτηριακη λοιμωξη ?
Απο βακτηρια, οχι απο το στρες. Γι' αυτο η θεραπεια ειναι αντιβιωση, οχι ηρεμιστικα.
Δεν μου αρέσουν οι πειραματισμοί.
Οι θερμοσίφωνες οι περισσότεροι είναι ρυθμισμένοι στους 70 βαθμούς.
Δεν φτάνουν στο σημείο βρασμού.
Σε ένα βρέφος με ένα βραστήρα και τρία μπουκάλια νερό το έκανες το μπανάκι του.
Κόστος νερού 1 ευρώ.
Αν ξεκινήσεις να λές θα το βράσω αρχίζουν τα ερωτήματα πόση ώρα σε σημείο βρασμού σκοτώνετε το συγκεκριμένο βακτηρίδιο;
1 λεπτό ; 2 λεπτά;
Μετά για να κρυώσεις το νερό για να του κάνεις το μπανάκι του ,το κρύο νερό που θα προσθέσεις στο ζεστό νερό θα το έχεις βράσει και αυτό προηγουμένως και θα το έχεις κρυώσει;
Το ρεύμα μάλλον πιο ακριβά θα σου κοστίσει και στο τέλος μπορεί να κάνεις και καμιά πατάτα και να τα πληρώσεις σε γιατρούς και φάρμακα και θα ταλαιπωρήσεις και το μωρούλι.
Οι σωλήνες που φέρνουν το κρύο νερό στην Κρήτη από τον ήλιο ανεβάζουν ψηλές θερμοκρασίες και αυτό πάλι πέρασε στο βρέφος.
Όταν ανοίγουμε το κρύο στην Κρήτη περιμένουμε πολύ να έρθει το κρύο γιατί βγάζει ζεστό και το κρύο.
Αν και οι σωλήνες είναι μονωμένες.
Δεν είναι τόσο απλό.
Εκτός όμως από το νερό δεν σας φαίνεται παράξενο που οι γιατροί πρότειναν σε μια μάνα που θηλάζει και έχει ανάγκη τα γαλακτοκομικά να τα βγάλει από την διατροφή της και να παίρνει συμπληρώματα διατροφής;
Γιατί;
Γιατί αίμα από τα ζώα περνάει στο γάλα κατά το μηχανικό άρμεγμα και προκαλεί αλεργίες και δυσανεξίες;
Το έχουνε ξαναδεί πολλές φορές στα βρέφη.
Αυτό εμένα μου προκάλεσε μεγαλύτερη αναστάτωση από το καμπυλοβακτηρίδιο στο νερό.
Συγνωμη, φουρνο με επαγωγικη εστια δεν εχεις;
Η οδηγία δεν αφορά εμένα αφορά όλες τις νέες μητέρες τις περιοχής εμένα ακόμα και το μικρό μου παιδί είναι ενός χρονού του κάνω μπάνιο κανονικά στην ντουζιέρα.
Δεν γράφω για μένα γράφω για την οδηγία που δώσανε οι γιατροί που καλύπτει τις περισσότερες περιπτώσεις για τα βρέφη.
Πρωτη φορα το ακουω αυτο, εσυ αν δεν κανω λαθος εισαι Χανιωτισσα, δεν υπαρχει τετοια οδηγια για τον νομο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 08:04
Στα «νησιά» περιλαμβάνεις την Κρήτη; Είναι ντροπή ολόκληρη Μεγαλόνησος με την Τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας να πρέπει να στέλνει δείγματα (και ασθενειις βέβαια) στην Αθήνα.
οι κρητικοί είναι περήφανοι άνθρωποι δεν σηκώνουν πολλά πολλά.τα επιθετικά βακτήρια τα πυροβολάνε δεν κάθονται να τα εξετάζουν
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 08:04
οι κρητικοί είναι περήφανοι άνθρωποι δεν σηκώνουν πολλά πολλά.τα επιθετικά βακτήρια τα πυροβολάνε δεν κάθονται να τα εξετάζουν
Έχει και εσπεσιαλ μεζέ στο Δαμνιονι, βραστό βρέφος με καρότα πατάτες , τι να κλάσει η βραστή γκιόσα.
Δω ρωτά η άλλη αν το κρύο νερό που θα κρυώσει το ζεστό πρέπει να είναι και αυτό αποστειρωμένο! Καλά τους λέω κωσταλεξιωτες. Τέλος πάντων έχεις χύτρα ταχύτητας αν ναι βράζεις μέχρι να σφυρίξει για 5 λεπτά. Κρυώνεις και εφαρμόζεις. Το νερό ΔΕΝ το κρατάς στο ψυγείο! Δεν διατηρήται !!
Machine ghost έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 08:34
Έχει και εσπεσιαλ μεζέ στο Δαμνιονι, βραστό βρέφος με καρότα πατάτες , τι να κλάσει η βραστή γκιόσα.
Δω ρωτά η άλλη αν το κρύο νερό που θα κρυώσει το ζεστό πρέπει να είναι και αυτό αποστειρωμένο! Καλά τους λέω κωσταλεξιωτες. Τέλος πάντων έχεις χύτρα ταχύτητας αν ναι βράζεις μέχρι να σφυρίξει για 5 λεπτά. Κρυώνεις και εφαρμόζεις. Το νερό ΔΕΝ το κρατάς στο ψυγείο! Δεν διατηρήται !!
5 λεπτά στους 120 βαθμούς για αποστείρωση νερού; Δεν είναι λίγο υπερβολικό;
Machine ghost έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 08:34
5 λεπτά στους 120 βαθμούς για αποστείρωση νερού; Δεν είναι λίγο υπερβολικό;
…Οι τυπικοί κύκλοι αποστείρωσης με ατμό είναι μεταξύ 3 και 30 λεπτών στους 121–134 °C (250–273 °F) στα 100 kPa (15 psi), αλλά μπορεί να γίνουν προσαρμογές ανάλογα με το βιοφορτίο του αντικειμένου που αποστειρώνεται,…
Και λίγα είναι δεν μιλάμε για παστερίωση και είναι και τα σπόρια του
Niki έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 19:35
Βρέφος 50 ημερών έκανε κακά με αίμα.
Το πήγανε στο νοσοκομείο στα Χανιά.
Εκεί το κρατήσανε μέσα και του έκαναν εξετάσεις.
Μετά από δέκα μέρες και του κόσμου τις εξετάσεις οι γιατροί αποφάνθηκαν η μητέρα να μην καταναλώνει καθόλου γαλακτοκομικά επειδή θηλάζει το παιδί και δεν είναι ασφαλή τα γαλακτοκομικά.
Από τα αρμευτικά μηχανήματα περνάει αίμα στο γάλα το οποίο προκαλεί αλλεργίες και δυσανεξία.
Καλύτερα να παίρνει συμπλήρωμα σε ασβέστιο η μητέρα.
Βγαίνει το παιδί κόβει η μαμά τα γαλακτοκομικά και μετά από δύο εβδομάδες επειδή το πρόβλημα συνεχιζότανε με εξάρσεις και με υφέσεις ανέβηκαν Αθήνα στον παίδων.
Στις εργαστηριακές εξετάσεις εκεί βρήκανε καμπυλοβακτηρίδιο του χορήγησαν μια αντιβίωση μια φορά την μέρα για τρείς μέρες και το παιδάκι έγινε καλά.
Παράλληλα οι γιατροί ενημέρωσαν τον δήμο που έκανε εργαστηριακούς ελέγχους και το βρήκε στο νερό.
Από τότε το νερό μας είναι μη πόσιμο.
Εδώ και ένα μήνα.
Πώς μπήκε το καμπυλοβακτηρίδιο σε βρέφος που δεν πίνει νερό;
Στο μπάνιο μια δυό σταγόνες αρκούν.
Έτσι έχουμε σαφή οδηγία να κάνουμε μπάνιο στα βρέφη με εμφιαλωμένο στην περιοχή μας.
Όχι δεν συμπεριλαμβάνω την Κρήτη.
Απλά όταν ήμουνα φοιτήτρια δούλεψα ρεσεψιονιστ τρεις σαιζόν.
Σε ένα από τα νησιά από το κέντρο υγείας για ένα Έλληνα συνάδελφο που είχε σκωληκοειδίτιδα φώναξαν έναν Έλληνα μουσουλμάνο να γράψει το όνομα του σε ένα δείγμα για να το στείλουν στα παράλιας γειτονικής χώρας.
Όντως έγινε και γρήγορα είχε απάντηση ο γιατρός τα λευκά ήτανε ανεβασμένα και τον έστειλαν γρήγορα στην Αθήνα και σώθηκε.
Τότε ξεκίνησαν κάποιοι στο συγκεκριμένο νησί να ζητάνε αυτό που ανέλυσα.
Τους υποστήριξα υπέγραψα το έντυπο αλλά τίποτε δεν έγινε.
Στην Κρήτη δεν έχουμε τέτοια προβλήματα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Bazoomba έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 06:48
Συγνωμη, φουρνο με επαγωγικη εστια δεν εχεις;
Η οδηγία δεν αφορά εμένα αφορά όλες τις νέες μητέρες τις περιοχής εμένα ακόμα και το μικρό μου παιδί είναι ενός χρονού του κάνω μπάνιο κανονικά στην ντουζιέρα.
Δεν γράφω για μένα γράφω για την οδηγία που δώσανε οι γιατροί που καλύπτει τις περισσότερες περιπτώσεις για τα βρέφη.
Πρωτη φορα το ακουω αυτο, εσυ αν δεν κανω λαθος εισαι Χανιωτισσα, δεν υπαρχει τετοια οδηγια για τον νομο.
Εγώ εγραψα δήμο εσύ το επέκτεινες σε νομό.
Η οδηγία δεν ήρθε από τον δήμο.
Αλλά την δίνουν οι παιδίατροι του κάθε γονέα.
Δηλαδή του λένε τώρα που είναι μικρό επειδή στον δήμο σου υπάρχει έξαρση κρουσμάτων μπλα μπλα μπλα.
Ο δήμος απλά είπε μην πίνετε νερό μέχρι νεωτέρας.
Για όλες τις άλλες χρήσεις όλα οκ.
οπως ειπα και προηγουμενως μην αφηνετε κρεας και αυγα παραπανω απο μια ωρα εκτος ψυγειου
επισης καλο ψήσιμο στο κρεας και καλο βρασιμο ή τηγανισμα στα αυγα
Σας περιέγραψα καταστάσεις που έζησα στην χώρα μου και είμαι μικρή σε ηλικία.
Εσείς μεγάλοι και σοφοί απλά τα διακωμωδείτε, τα ειρωνεύεστε και μπορώ να καταλάβω τον λόγο.
Είναι ένας τρόπος να διώξετε τις τύψεις γιατί εσείς όλοι φταίτε που τα βλέπατε τα βλέπετε και τίποτα δεν κάνατε το μοναδικό που θέλατε όλα τα χρόνια ήτανε την βολεψιά σας και δεν σας ένοιαζε για τα παιδιά σας.
nemo έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 09:40
οπως ειπα και προηγουμενως μην αφηνετε κρεας και αυγα παραπανω απο μια ωρα εκτος ψυγειου
κρέας και αυγά εννοείς νωπά; Κρέας ναι , οκ ,τα αυγά γιατί; Κρατάνε κάνα τριήμερο σε σκιά , αν δεν τα πλύνεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Machine ghost την 23 Ιούλ 2024, 09:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Υπόψιν σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας , για να μην επικεντρώσω σε ύποπτα σημεία, μέχρι το 1980 φασκιώνανε τα βρέφη με χοντρό αλάτι για υγεία!! Ποια ειρωνία ποια διακωμώδηση; Όταν ρωτάς το κρύο νερό αν θα είναι βρύσης;; Γιατί δεν το μιζαρετε να πάρει μπροστά;
nemo έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 09:40
κρέας και αυγά εννοείς νωπά; Κρέας ναό , οκ τα αυγά γιατί; Κρατάνε κάνα τριήμερο σε σκιά , αν δεν τα πλύνεις.
πολλες φορες τα αυγα και το κρεας τα αγοραζουμε στα ορια του χαλασμενου
αν το κρεας δεν το ψησεις καλα και το αφησεις εκτος ψυγειου για παραπανω απο μια ωρα
ειναι επικινδυνο το ιδιο και με τα αυγα