Και; είχες καλούς εργοδότες και κακούς συναδέλφους;Otto Weininger έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:45Αμε.Fata_Morgana έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:37Έχεις υπάρξει εργαζόμενος σε άλλον;Otto Weininger έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:34
Δε θέλω να σε σοκάρω αλλά ειδικά σε μεγάλες επιχειρήσεις, τα τσουτσέκια που θα σου κάνουν την ζωή δύσκολη είναι επίσης εργαζόμενοι απλά σε ανώτερη θέση.
Αναλώσιμοι υπάλληλοι που γαμάνε αναλώσιμους υπαλλήλους.
Οι δε ρουφιανιες μεταξύ τους είναι αδιανόητες.
Κανένα αφεντικό δε κοιτάει να σου βγάλει το ματι εκεί. Ο συνάδελφος στο δίπλα γραφείο θα το κάνει.
Αλλά ήταν ειδικό καθεστώς. Έχω περάσει ως freelancer από διάφορα φαρμακεία πριν ανοίξω και το καινούργιο.
Είτε γιατί θέλανε υπεύθυνο φαρμακοποιό για ένα διάστημα (δε βρίσκεις με τίποτα ειδικα κάποιος που χρειάζεται φαρμακοποιό με άδεια για κάποιους μήνες) οπότε με χρυσωνανε, είτε γιατί ήθελα να πάω να δουλέψω σε διάφορα φαρμακεία ώστε να βολιδοσκοπω περιοχές όταν έψαχνα διαλέξω σημείο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ε ναι δεν μπορείς να λες και συνέχεια όχι στο αφεντικό για 6ημερο
- Fata_Morgana
Re: Ε ναι δεν μπορείς να λες και συνέχεια όχι στο αφεντικό για 6ημερο
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Μπραβο φιλε βρηκες τη λυση τι να σε πω. Μονο που ο εργοδοτης της αδερφης μου δεν ειναι ο μοναδικος κακος εργοδοτης.Aitwlos έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:38Η αδερφή σου να βρει καλύτερο εργοδότηlonelyrider έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 00:01Άκου δω περιστατικο αδερφε. Μολις με πηρε τηλ η αδερφη μου και μου ειπε οτι ενω τις ειχε πει ο εργοδοτης της οτι θα την πληρωσει σημερα, δεν εβαλε αμεσο εμβασμα για να φανουν σημερα τα λεφτα για να μη πληρωσει τα 3 ευρω της αμεσης μεταφορας ποσου . Και τα χρηματα θα φανουν τριτη με τεταρτη γιατι απλο εμβασμα θελει 2 με 3 εργασιμες να φανει. Κι η αδερφη μου ειναι τσιμα τσιμα οικονομικα. Βλεπεις αισχη που κανουν? Κι αντι διορθωσουν τα χαλια τους πρωτα, τα βαζουν κιολας με τον δημοσιο τομεα γιατι ειναι βολεμενοι λενε.
Φατε δημοκρατια στη μαπα. Τα χαλαρα καθεστωτα αυτα εχουν.
Ασυδοσια. Εργοδοτες της πουτσας.
Οποτε τι προτεινεις να μεινουμε σχεδον ολοι ανεργοι?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
- Otto Weininger
Οι εργοδότες μου, εντός ή εκτός εισαγωγικών, ήταν άψογοι με μένα για πολλούς λόγους.Fata_Morgana έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:49Και; είχες καλούς εργοδότες και κακούς συναδέλφους;Otto Weininger έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:45Αμε.
Αλλά ήταν ειδικό καθεστώς. Έχω περάσει ως freelancer από διάφορα φαρμακεία πριν ανοίξω και το καινούργιο.
Είτε γιατί θέλανε υπεύθυνο φαρμακοποιό για ένα διάστημα (δε βρίσκεις με τίποτα ειδικα κάποιος που χρειάζεται φαρμακοποιό με άδεια για κάποιους μήνες) οπότε με χρυσωνανε, είτε γιατί ήθελα να πάω να δουλέψω σε διάφορα φαρμακεία ώστε να βολιδοσκοπω περιοχές όταν έψαχνα διαλέξω σημείο.
Επίσης όταν πας υπεύθυνος φαρμακοποιός σε φαρμακείο είσαι ο καπετάνιος. Εσύ λες και οι υπάλληλοι κάνουν, όσο παλιοί και αν είναι.
Έχω δει αλλά και ξέρω μαλάκες εργοδότες φαρμακοποιούς, άλλο αν έμενα με είχαν στα ωπα ώπα λόγω ανάγκης. Αυτοί με χρειάζονταν όχι εγώ αυτούς.
Τα ρουφιανιλίκια και τα τσατσιλικια μεταξύ υπαλλήλων όμως ήταν το κάτι άλλο.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Ληστοσυμμορίτης
μόνο που 6η μέρα ακόμα και αν ζητήσει ένα στέλεχος, να πας είναι διευθυντικό "δικαίωμα" που έχουν παραχωρήσει οι μέτοχοι έναντι αδρας αμοιβής επειδή είναι ανίκανοι να διοικήσουν μια μεγάλη εταιρεία. Πληρώνουν, ακριβοπληρώνουν, δηλαδή υπαλλήλους, διευθυντές γενικούς ή τμημάτων για να μειώσουν το κόστος και να καρπωθούν την παραγωγικότητα σαν κέρδος.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- Ληστοσυμμορίτης
δηλαδή η εργοδοσία επωφελείται από τις πάνω από 40 ώρες τη βδομάδα.
- Fata_Morgana
Άρα δεν έχεις εικόνα σε ας πούμε πραγματικές συνθήκες . Εννοείται παίζουν και πουστιες και ρουφιανιλικια. Όπως σε όλες τις συναναστροφές μας. Αλλά εδώ μιλάμε για άλλου επιπέδου πουστριλικια από εργοδότες γιατί εξαρτάται και η εργασία σου και κατά συνέπεια η διαβίωση σου .Otto Weininger έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:53Οι εργοδότες μου, εντός ή εκτός εισαγωγικών, ήταν άψογοι με μένα για πολλούς λόγους.Fata_Morgana έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:49Και; είχες καλούς εργοδότες και κακούς συναδέλφους;Otto Weininger έγραψε: 06 Ιούλ 2024, 22:45
Αμε.
Επίσης όταν πας υπεύθυνος φαρμακοποιός σε φαρμακείο είσαι ο καπετάνιος. Εσύ λες και οι υπάλληλοι κάνουν, όσο παλιοί και αν είναι.
Έχω δει αλλά και ξέρω μαλάκες εργοδότες φαρμακοποιούς, άλλο αν έμενα με είχαν στα ωπα ώπα λόγω ανάγκης. Αυτοί με χρειάζονταν όχι εγώ αυτούς.
Τα ρουφιανιλίκια και τα τσατσιλικια μεταξύ υπαλλήλων όμως ήταν το κάτι άλλο.
Μην ξύνεις πληγές. Να μην μιλήσουμε για εκβιασμούς. Να σου λένε ή θα κάνεις μπλοκάκι ή θα πας σπίτι σου.lonelyrider έγραψε: 05 Ιούλ 2024, 17:06 Ερώτηση : Από τους 100 Έλληνες εργοδότες πόσοι θέλουν βρωμοξυλο εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς τους προς τους υφιστάμενους τους? (μισθολογικα, ωραριο, συνθηκες εργασιας, απρεπή λογια, απειλες απολυσεως κτλ κτλ)
Ένα πράγμα θα σας πω. Εδώ σαιζόν που δουλεύω , οι καμαριέρες συμφωνούν αρχικά σε ένα ποσό για μισθό και μετά επειδή δεν τους αρέσει η συμφωνία ζητάνε περισσότερα και αν βρουν πουθενά αλλού σηκώνονται και φεύγουν. Και οι μάγειρες. Αυτό όμως που δεν μου κάθισε καλά είναι που έρχονται και λενε γιατί να παίρνει αυτός τόσα και εγώ λιγότερα; Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Αν όλοι μαζί διεκδικούσαν καλύτερα μεροκάματα ,συλλογικά μπορεί και να είχαν επιτύχει. Αλλά ο καθένας μας είναι ατομιστής.
- Ληστοσυμμορίτης
Η άρχουσα τάξη δηλαδή μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε έτσι;
Όταν έρθει το αγγούρι στον κ@λ@ τότε όλι θα τρέξουν σε σωματεία . Και μετά που σε ξέρω που σε είδα.
- Ληστοσυμμορίτης
ο καθένας έναντι ολων, οι συνάνθρωποι είναι ανταγωνιστές ή το πολύ-πολύ(στην καλύτερη περίπτωση) κάποιοι που πρέπει να ρθούμε σε ανταλλαγή να πάρουμε κάτιpylothess έγραψε: 07 Ιούλ 2024, 10:38Η άρχουσα τάξη δηλαδή μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε έτσι;
Το βλέπω στην καθημερινότητά μου. Όλοι εναντίων όλων. Λες και είμαστε στο Game of Thrones. Ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 07 Ιούλ 2024, 10:43ο καθένας έναντι ολων, οι συνάνθρωποι είναι ανταγωνιστές ή το πολύ-πολύ(στην καλύτερη περίπτωση) κάποιοι που πρέπει να ρθούμε σε ανταλλαγή να πάρουμε κάτι
- Ληστοσυμμορίτης
Ο καπιταλισμός είναι η τελευταία ζωώδης κοινωνία όπου επικρατεί στην αγορά ο θάνατος σου η ζωή μου. Σε επέκταση αυτού και στην ζωή μας αφήνει τα σημάδια του ο αγοραίος ανταγωνισμός.pylothess έγραψε: 07 Ιούλ 2024, 10:47Το βλέπω στην καθημερινότητά μου. Όλοι εναντίων όλων. Λες και είμαστε στο Game of Thrones. Ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 07 Ιούλ 2024, 10:43ο καθένας έναντι ολων, οι συνάνθρωποι είναι ανταγωνιστές ή το πολύ-πολύ(στην καλύτερη περίπτωση) κάποιοι που πρέπει να ρθούμε σε ανταλλαγή να πάρουμε κάτι
Το θετικό νέο με την 6ημερη εργασία είναι οτι θα βγαίνει κάποιος σε σύνταξη πιο σύντομα, αφού θα έχει μαζέψει τα απαραίτητα ένσημα πιο γρήγορα.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 215 Απαντήσεις
- 4840 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age